Отминават пролетните дъждове, октомврийче тръгва на море!

• 35 881
  • 737
  •   1
Отговори
# 660
ЦЕца, ще взема и аз да купя другия месец малко пакетче памперс гащи да видя как ще е.  Rolling Eyes Че е такъв зор с тези памперси.  ooooh! Много мрази да е в легнало положение и реве истерично докато не го изправя. Вече го мажа прав, само памперса не мога да сложа докато е прав, а мисля че с памперс гащи ще стане. Но зависи дали ще ми харесат и като издръжливост, цена и т.н.  Rolling Eyes

Силви-85, много странно с тези изследвания как така ги правят, че да разберат от какво е бил болен след като са го излекували.  ooooh! След дъжд качулка, както се казва.  ooooh!

Иначе за отбиването въпреки че не кърмя, преди да родя съм се интересувала понеже имах намерение да кърмя преди да видя че е много трудно и гадно и че не ще стане при мен (но туй е друга тема; много се отплесвам  Naughty). Та съм чела, че не е добре да става през летните горещини, защото има по-голям риск от чревни инфекции. Най-добре да се изчака разхлаждане. Примерно в някой по-хладен летен период или есента.  Peace

Цеца, за това дали бебето прави "боц" или други подобни - ами Християн не прави, но не сме го и учили. Възможно е, ако почна да го уча системно, да почне да го прави. Поне виждам, че много попива и свекървата му показа 2 пъти как се прави "довиждане" и той веднага почна да го прави, но аз като не го уча и пак забравя. Сега ми е зор да го уча да говори, но той упорито не ще. По едно време казваше "ам" като му се яде и "мам" като се опитваше да ми говори нещо, но сега много рядко ги казва, а предимно "говори" неразбираеми неща. Иначе без да го уча, сам си се изправя, сяда, лази, опитва се да се задържа самостоятелно, опитва се да ходи (не може сам засега Simple Smile ).

Аз да си кажа съм много доволна от млякото Нан. Изобщо не го запича. Предния път тамън бях написала, че го запича и той се изака, за да ме опровергае.  Laughing Аз да знаех, че толкова добре ще му се отрази Нан, отдавна да съм минала на него. Хем е и по-евтин. Даже може и след годинка да взимам мляко на Нестле. Няма да излезе по-скъпо от обикновеното прясно понеже онова струва 2 лв и трябва до 2 дена да му го дам. А това сухото поне може да изкара цяла седмица, а и след годинката е 8 и нещо в Кауфланд и може да е на сметка. Grinning

Не съм доволна от хляб Симид.  Понеже взимам типов от него и давам и на малкия, вчера за втори път се случи да има бели следи в него, които изглеждат сякаш не са разбъркали хубаво сместа. А следите са като на бял хляб, което ме навежда на мисълта, че е възможно да не слагат тъмно брашно, а бяло и да слагат боя да го оцвети леко. И без друго няма вкус на типов хляб, а на бял.  newsm78

# 661
Здравейте!
Помагайте, че в последния момент останахме без рокля за кръщенето, понеже ни се прецака доставката от Асда #Cussing out

Търся нещо бяло, памучно, леко, семпло......Да може да се облече още няколко пъти,а не само веднъж!

Иначе, Юлия също не обича обличане-преобличане и също се замислям за памперс-гащи Thinking

Не съм чела сраниците назад, но гледам,че обсъждате разните номерца, които правят бебоците! Забавно е, когато бебето прави боц или маха с ръчичка, но няки мами много залитат като почнат да учат децата им да казват как прави кончето,как лае кучето и други подобни, с които само доказват,че детето става да забавлява гостите и не е признак на кой знае каква интелигентност. Аз много се дразнех, когато бабите ми караха Лили да си отваря устата, за да покаже колко е гладна Crazy И понеже не съм я учила на такива неща, те си дойдоха като част от развитието на потребността и от общуване Peace

# 662
  • Sofia
Цеца, Елиза прави "боц", но защото дядо й я научи. Също пляска с ръчички за "браво", защото аз винаги, като си изяде пюрето/кашата или се изходи в гърнето, й казвам "бравооо" и й пляскам с ръчички и тя вече го е усвоила. И маха с ръчичка за "чао", но това го е видяла от кака си, когато казва "чао" на някой, един ден просто се размаха с ръчичка, докато Софи казваше чао на едно момиченце в парка и разбира се ми напълни душата..., разтопих се точно,  защото не съм я учила...  Heart Eyes  Heart Eyes  Heart Eyes

Смуси, и от мен стиснати палци за малката Миа! Дано да не е генетично и постепенно да се оправят нещата, да започне да се храни повече и да наддава.  Praynig  Praynig

Деси, дано да намериш рокличка, каквато търсиш. Аз в Кюстендил бях виждала такива точно за по 15лв. и много удачни ми се сториха за подобен случай.

Силви, още не мисля да отказвам Елиза от нощното кърмене. И Хепи е права, че по-добре да стане в по-прохладните месеци. За слинга нищо не знам.

Хепи, и аз съм чувала, че в типовия хляб нямало нищо типово, а слагат боя. Доктор ми го е казвал. Но не знам до колко е вярно.

# 663
Хепи - по мое настояване пуснах още едни изследвания в друга лаборатория и наистина е след дъжд качулка. Педи ми каза, най-вероятно са останали гъбичките, но изписа рецепта и за клебсиелата. Аз по принцип съм доволна от нея, но това най-вероятно не ми хареса и си платих за изследванията.

И да попитам: За бебета и деца до 18 год, нали всичко е безплатно или се лъжа? Не са ли освободени и от потребителска такса? Питам, защото за КАС (май така му казаха - кръвни изседвания) си платих, защото педи не ги намери като разрешени от здравната каса, платих такса от 2 лв., когато правихме 1-то чревно изследване с направление, а за 2-рото, което беше по мое настояване, но определено има нужда, не ми се даде направление, а трябва да плащам. Малко в повече ми се стори, а не мисля, че е редно. Може да звънна в здравната каса в понеделник. Но не мисля да се заяждам сега, просто за в бъдеще да съм наясно. Ако става въпрос за мен и 1 стотинка правя на въпрос, ако ми е взета неправомерно, но много хора ми казваха, че за доброто на детето ми ще се променя Thinking

За отбиването - не мисля още, само питам информативно, ще взема да почета малко, само се чудя по кое време на нощта:)

И да се похваля:) Нали ви бях споменала,ч е тренирам. Беше малко от дъжд на вятър. И тъй като ще съм кума август месец, като излизах за рокля-положението беше плачевно, взех се в ръце и тренирах упорито месец веки ден, ям всичко, но до към 19 часа и резултата са 3 килограма:) Продължавам:). За повечето сигурно това е забравена тема, но така е, като си похапвах през бременността и не мислех, сега ще ми е трудно.

Деси - аз съм от майките, които казват на детето как прави пиленцето и котенцето:)Simple SmileSimple Smile, по-скоро, не защото мисля, че ще го повтори, за защото му е интересно като му чета приказки и като му издавам звуци:)Simple SmileИ като види котета на улицата, много им реагира.

Последна редакция: сб, 07 юли 2012, 14:24 от silvi-85

# 664
Имах една колежка, която имат пекарна в Пловдив и ми е споделяла, че ръжен и типов хляб в България няма. За да се направят било много скъпо и се слагат оцветители. От тогава не купувам. Чудя се хляб Вита и Бонус, дали са качествени, защото много хи харесвам?

# 665
Силви, аз нося Дани в поза жабка в слинг и зная, че може да се ползва поне до 3-4 години. За другите пози незная...

Цеца, Дани маха с ръка за здрасти и блъска по масата, като види манджа и дава "пет" , ако е на кеф:) Боц не сме го учили, щото ми е бабешко, но лекарката каза, че било  упражнение за координация hahaha

# 666
  • Варна
Хайде и аз да се разпиша в тия жеги....  sweating Скрили сме се на сянка и не мърдам никъде...  Naughty Поне до 16ч. А и толкова съм изморена от вчера, че няма накъде повече. Вчерашния ден започна в 6.30 и минавайки през ХЕИ, разходка, АГ (че станах леля  Heart Eyes ) , лабораторията да взема кръвните изследвания(за които като ни боцкаха в четвъртък оревахме света), събиране на багаж и 3-4 часа път с дете, на което грам не му се пътуваше, завърши към 12ч.   ooooh! Освен с радостната вест за малката принцеса, мога да се похваля, че хемоглобина ни се е повишил и е 99, а желязото е 9.98(даже не знам колко трябва да бъде при бебета) , което на фона на това, че често забравям Малтофера(нали хич не ми се иска да тъпча детенце с лекарства) е супер! Еее трябва да продължавам да го давам.
Силви радвам се, че се възстановявате.  Hug Иначе и аз съм се чудила като теб, ама честно казано обикновено си плащам и дотам. Последно си пуснахме май цилаб се казваше  newsm78 самосиндикално като си го платихме, че не можело в един ден да ни дадат направление за кръв и такова за микробиология..  Thinking  А на теб браво за упоритостта в тренировките.  Аз все се заричам, че ще правя упражнения(идеята е за стягане, не за отслабване, че и без друго съм -5 от преди да забременея) и все нищо не правя.  Embarassed
Хариела много хубаво, че сте си изкарали чудесно на почивката. С дете, което и 5 минути не стои на едно място ми се струва невъзможен плажа. Засега рекорда ни е 2часа.   grinning039 И то се подлъгаме така   sport027 Ейй нямаше такава радост като не просто му потопихме крачетата, ами го вкарахме барабар с нас навътре.  Mr. Green
Звездичкова,  направо ви се възхищавам. Е не знам как го правите с тия пътувания. Моето дете вчера ми взе здравето, не ми се мисли утре как ще се връщаме. Явно Коколинския е много послушен.  Heart Eyes
Съни къде тия змии? Олее ужаас! Щях да прибадна на секундата. Хич не ги обичам.  Naughty
За отбиването не мога да го мисля сега. Едно на ръка, че сме страсто кърмаче, ами и като не ядем друго няма как.  newsm78
За номерцата като изключим ставания, изправяния и т.н. само пляскаме и то обикновено когато сме много щастливи. Даже ако му кажа браво има риск да спре..  #Crazy Но това ни най-малко не ме притеснява.  Naughty
За типовия хляб и аз си мисля, че има боя. Освен това съм чувала, че на бебета и малки деца не бива да се дава, ама защо ..  newsm78 не знам.
Отпрашвам за нещо разхладително.

# 667
Да се включа и аз в тези жеги Rolling Eyes

От едните изследвания излязохме резултати, но като се обадих да питам и ми викат еми ниски са, ама като не яде е нормално, октомври пак и нищо не разбрах newsm78 Как може да има толкова смотани лекари, обожавам нашата неонатоложка, но за съжаление трудно човек попада на такива лекари. По този повод мисля да отидем при още един, два ендокринолози за мнение newsm78 Някой, ако има наблюдения за добър детски ендокринолог, моля да сподели.

Тони, спомням си, че беше писала, че си поръчала от Беборани ядене на Кали? Дай отзиви, моля те Grinning

За това кое е по ЗК и кое се плаща, хич не съм в час, но общо взето почти всичко си плащам нали е за здравето на детето, а и за съжаление голяма част от добрите лекари не приемат по каса или се чака ужасно много.

# 668
Смуси, кои изследвания са й "ниски" на Миа? Стискам палци за останалите!
Силви, и аз се опитвам да тренирам, но или ми идва (или свеки идва - сеа  у нас  Wink), или някой е болен...не мога да направя повече от 4 тренировки месечно, а зимата бях по-редовна. Зарибих се от един форум в БГ-мама, тренировки в домашни условия, и от там си дръпнах доста тренировки, най-вече ми харесват на Джилиан Майкълс, има и супер леки, има и супер натоварващи и в зависимост от нстроението. Но аз, мила силви85, за разлика от теб съм ел_божко76 : ) и правя упражнения по-скоро с рехабилитационна цел : ) но след това не ме боли врат и кръст : ) Пък и не чувствам толкова много това женствено полюшване на бедрата, като вървя - по-стегнатички са : ) Ти какви упражнения правиш? Браво за 3-те килограмчета!!!
Днес захраних с глутен  Peace Разгеле! С малко овесена каша - Бпорянчето друг път просто не яде, но този път искрено възнегодува! Маха ръце, ръмжа, прави сврхпугнусени физиономии и на 4-тата лъжица се отказах...
Деси, и аз обичам да уча детето си на най-различни неща - как казва кончето, патето, каквото се сетиш...Използвам това, което тя казва - напр, ако ръмжи й викам - така ли прави мечо, ако не ме мързи й донасям някое мече и й го показвам и й казвам, че така ръмжи мечо. Ако мине конче под нас й казвам как прави кончето..а Манасторски ливади са доста колоритен Сф квартал откъм животни - кучета, цигани с кончета, дворове с патки, днес видах и циганин с крава  Shocked Засега Боряна нищо не казва, да не се объркате, просто на мен ми прави удоволствие да си говоря с нея...не е задължително да учиш детето си как правят разни животни, за да се хвалиш пред бабите, може просто да го правиш, защото ти доставя удоволствие...А иначе и аз търсих поне месец подобна рокличка за РД на ЕЛица и точно след като й мина, виждам във всеки магазин  Wink когато вече не ми трябват...Успех!
Звездичкова, браво на вас, за палатките!!! И тъй като и вие трудно се захранвате, днес открих едно пюре Гербер, зеленчукова супа с пуйка (картофи, моркови и сок от ябълка) - горе-долу изяде половината. Успех!

# 669
helenblondy - хихихи, това полюшване на бедрата никак не е женствено при мен:)Simple Smile, но ще го преборя:) Тренирам на кростренажор, но с костюм сауна от Кауфланд. Ефекта без него не би се постигнал. По едно време бях се захванала и с коремни преси и от утре ги подновявам:)

Деси - ти разгледа ли http://www.bebeshkidreshki.com, че нали сме го споменавали този сайт. Има 2-3 не чак толкова официални рокли в раздел кръщенета и сватби, а в другите не погледнах. Тази е много сладурска, но не е чисто бяла http://carnivalkids.com/BEBE_MOMICHE_Roklya/0/0/70/7.html - всъщност не се отваря роклята самостоятелно, тя е по-долу, намалена на 22,40лв, на нещо като бродирани големи цветя, които са само като контур.

# 670
  • Куциндрел
Добро утро.
То на човек не може да му се угоди. Или е жега, или е студено, или вали.... Снощи Йоан от жегите заспа чак към 10 вечерта. Любимото му е преди сън да си разглежда едната ръка, сякаш си брои пръстите. hahaha Неговите номера са свързани с предметите наоколо. Научи се да отваря и затваря вратата на раклата, сам се люша в кошарата като застане на 4 крака. Иначе не дава боц, пет и т.н.

Смуси, какви са тези изследвания? Дано следващите резултати са добри.
Силви, добре, че имаш ентусиазъм за упражнения. Мен ме мързи, единственото, което правя е да миткам из квартала с количката.

Лек ден ви желая.

# 671
silvi-85, за деца до 18 години няма потребителски такси и т.н., но не помня за изследванията дали се плащаше някаква такса или не.  Rolling Eyes Браво за отслабването.

За хляба си мисля, че има и истински типов хляб. Поне като съм взимала от някоя по-безизвестна фирма самият хляб е по-твърд и сбит, няма хубав вид понеже не е бухнал особено, на вкус е по-странен, по-горчив е и мисля, че е истински, но не е на известна фирма.

При киселите млека май е аналогично. Много се разочаровах напоследък от известните марки. 5 дена откакто изтече срока на млеката нищо им няма. За последно бях взела кисело мляко Елена. А то дори не кисели ами горчи.  ooooh! Вече ще взимам по-безизвестни марки. Имам чувството, че тези известните само си плащат за разни етикети, а нищо не предлагат. Бях купила едно Фермерско мляко, което киселеше и повече ми хареса. Ей какви боклуци ядем, ужас направо!

Петкова, браво за изследванията.

Смуси, не разбрах какво точно е ниско - хемоглобина ли?  newsm78

А защо пък да не се дава на бебета и малки деца типов, ръжен или пълнозърнест хляб?  newsm78 Аз доколкото знам след 7 мес. може да се дава типов, а след 10-ти пълнозърнест. Даже миналата седмица давах пълнозърнест на малкия - хареса си го. Ама колко е пълнозърнест вече е друг въпроса. Той и без друго малкия само хляб набива напоследък.  Rolling Eyes А, излъгах. Хапна си оня ден и 2-те манджи от кухнята - много му харесаха - супа картофи с овесени ядки и пилешка яхния дето яко миришеше на лук. Явно си обича лука понеже и на Нестле Алете най-много обича тия с лука. Вчера си хапна и пюре на Семпер с риба. Много обича и рибата. Същия като баща си е. Може да яде сух хляб и обича риба, а на мен ми се гади само от миризмата на риба  Sick и хляба поне с маргарин и чубрица ще го мазна. Малкия хапна и попарка с апетит, май почва да се разяжда. Може би му мина страха от лекарствата или просто тези храни му харесват за разлика от други?!  Rolling Eyes

А за какво полюшване на бедрата си говорите? Моите бая се люшкат ама хич не ми дреме. И понеже си ходя супер скромно с едни тениски и едни дънки, мъжа ми решил, че е крайно време да показвам прелести и се е залетял да ми купува все къси панталони (ама такива дето завършват точно до задните части  ooooh!) и разгърдени блузи.  ooooh! В началото ми беше много неудобно да ходя така, но после спря да ми пука. Ако не е той, никога няма да обуя такова нещо. Отзад целулит, сланинки се люшкат, ама той упорито ме убеждава, че ми стоят добре.  newsm78 Дали не е решил да ме прави да изглеждам смешна?!

С мъжа ми сме в голяма дилема относно количките. Той все харесва някакви нови с хубава визия, които обаче чета в нета, че са много паянтови. Аз избирам стари модели дето нямат визия, но ми се струват много здрави. И така не можем да стигнем до консенсус. А трябва понеже на количката едното винтче дето подпира едната страна на количката вчера се извади по пътя и усещам как ще ме остави тази количка насред път. Само дано и малкия не падне от нея.  ooooh! Бях се засилила да купувам Хаук Малибу, но след доста отрицателни отзиви се отказах. Макар че все още се чудя, че и са по-евтини. Сега се силя на ABC , но много стари модели понеже не мога да си позволя нов. И те така те - премеждия.  Laughing

Последна редакция: нд, 08 юли 2012, 12:21 от HAPPY_QUEEN

# 672
Здравейте,момичета.Какво правите в тази жега?Тук не се диша,навън е АД...Излиах с колата преди 2 часа,оставих я на паркинга за 20-тина минути,а после като се качих...Кормилото пари,лоста и той,а вътре не се диша...На слънце е 45 градуса ooooh!
Иначе с децата излизахме сутринта за около час,след обяд след 18 часа ще излезем пак.Те до одеве спаха,сега ядоха и се заиграха,вкъщи в момента цари мир и спокойствие,но до кога ли ще е така Grinning
Вчера си ходихме на село,на децата много им хареса.Братовчедите им също бяха там и голяма игра падна,после бяха много изморени и съответно всички се наспахме...Сутринта Алина се събуди в 9 и 30,а Боян в 10 Mr. Green
Оу,да...и да ви се похваля,че се сдобих с 2 нови потника,пола и къси гащи LaughingНай-сетне нещо и за мен.Искам да си взема и рокля,ама няма да е сега...
Най-вероятно ще повторим ходенето до морето,та сега разглеждав разни хотели и т.н.,но нищо не ми грабва окото.
Споделете къде ще ходите вие,в кои хотели,моля ви.

Зелда,браво на Ники за занималнята.Ама много се смях с него и момиченцата,които прегръща.Чудесно е това с ездата,жалкко,че не е яздил кончето.Блазе ви за разнообразието,в големите градове си е друго,все има къде да заведеш децата...А това с пчелите е много неприятно,добре че не са нахапали децата!Обадете се в някой институт,накарайте ги да напръскат,какво е това нещо....

Хепи,дано скоро се нормализират нещата с цикъла и да не се налага да пиеш хапченца....А случката със змията е ужасна наистина,вече като излизаме постоянно се оглеждам.А и след като приятелката,която беше с мен ми каза,че сме тичали точно до змията,а тя пълзяла до нас и...бррр.Успех с пеенето,ще чакаме да ни се похвалиш после. Wink

И Алина се буди по няколко пъти от жегите,за да пие вода,но аз използвам момента и за да я преоблека,защото се събужда мокра ooooh!А уж я оставям да спи само по боди,завита с чаршафче и спим на отворен прозорец....и пак е топло и се поти,не знам вече какво да правя...

Хариелка,много се радвам,че сте си изкарали добре  на морето,а и че децата са здрави вече.А вие къде ходихте?

Цеца,да,Алина дава пръстче за "боц" и също като Елиза,пляска с ръчички за "браво".А и маха за чао. LaughingМного е смешна,само си върти китката наляво-надясно,но я обръща по много странен начин,те повечето бебета така правят,много са сладки. Laughing

Деси,виж тук http://carnivalkids.com/BEBE_MOMICHE_Roklya/0/0/70/7.html и тук http://www.bebeshkidreshki.com/category/31/3-1-bebe-momiche-drehi-i-obuvki.htmlДано да ти допадне нещо.
Ооо,сега видях,че и Силви ти е дала същите сайтове.Извинявам се.

Ставам,че децата вече търсят внимание....

# 673
Здравейте, момичета!

Аууу, много топло днес, едва след обед си показахме носовете навън, утре пак така го дават
Хариела- много добре сте направили, 4е сте сменили обстановката. Аз с нетърпение чакам август месец да мръднем малко от София, като не броя двата дни през юли в които мислим да отидем до Търново.
Съни-На мен също ще ми е интересна темата за хубави и ефтини хотелчета по морето. Ние тази година мислим да ходим на Южното Черноморие.
Деси- Дано намериш хубава дрешка за кръщенето на Юлето. Като говорим за официални дрешки, Кали нали е рожденничка на 1 септември, трябва и аз да се облеждам за нещо официално, че да не претупам нещата в последния момент за празника на детето. Като се замисля, от сега се вълнувам.
Цеца-Кали дава ръчичка за здрасти, когато ти и подадеш. Боц също прави.
Лека и хладна вечер на всички Hug

# 674
Здравейте ние се завърнахме всички в комплект  Mr. Green ама много жега бе момичета лелееее направо не се издържа пуснали сме и двата климатика , а в Батак какъв е рай просто е страхотно след 18ч. се обличаме дългите ръкави спим с юрган с ММ въпреки , че през деня също беше доста топло , но вечер си е хладно и то доста .В петък ходихме на Цигов Чарк при едни приятели направили са къща за гости много ми хареса има си и двор абе направо е супер , в събота пък ходих на наборна срещата аз нали съм учила там до трети клас та ме поканиха наборите  Grinning срещата беше във Велинград горе долу мина добре малко беше скучно и в 1ч. се прибрах .
Свекърва ми научила Дарина да показва къде е лампата и като е питаш колко ще стане голяма вдига и двете ръце на горе много е смешна  Heart Eyes ходи си като голяма още малко и сама ще се отпусне  Laughing

Съни тези коктейли сама си ги бъркам  Mr. Green аз пия само водка и уиски водката най много ми харесва със сок от вишни , а уискито го пия с кола меша бъркам понеже не мога да пия чист концентрат  Embarassed

Смуси  това за мен е абсолютна гавра с хората  #2gunfire

лека вечер на всички  Hug

Общи условия

Активация на акаунт