Отминават пролетните дъждове, октомврийче тръгва на море!

• 35 883
  • 737
  •   1
Отговори
# 645
Нуриии, колкото и да навирам глава в лехите, пак няма да ги намеря. Добра реколта на плевели и бурени ще имаме и дори мога да се обзаложа, че няма по-буреносна стопанисвана градина от нашата. Не ми остава време нито за нея, нито за него, нито за мен, обаче мисля да ми остане за теб и за вас. Пращам тел на лични и пускам един сърч къде е това Камен бряг и как се стига до него. Не се ядосвай за зъбчето, сега ще си ги пази повече и тях и всичко останало. На година и десет месеца Ники си счупи ръката, или по-скоро пукна, или още по-скоро нищо й нямаше, защото колкото и да се пулихме на снимката нищо не видяхме, а едни пари по каса трябва да се усвоят, а една тъпа майка на своя глава го махна след седмия ден и не заведе детето си на контролен преглед. Честит рожден ден с огромно закъснение, сега разбрах изгрева под ник-а ти. Още безброй изгреви ти пожелавам, свежи и леки като първото юлско утро.

Миша, можеш само да се радваш, че Дани пълзи и не иска да върви. Точно така трябва да бъде, ще се научи да ходи буквално за седмица и няма да превиваш кръст и да го държиш за ръце  3-4-5 месеца, както ще ми се наложи на мен. Ники се научи за един месец, първо пълзеше и един ден се изправи и започна да бута легена, с който простирам - и така си го бута един месец вкъщи, а аз почти не съм го държала да "върви", само навън и то пак повтарям за един месец. А Дани какъвто е може и за няколко дни да се научи. Стела иска постоянно да върви и аз по цял ден съм превита на две и много се ядосвам, защото не се развива според (моите) правила. Обаче и тя много се ядосва, че се налага да я държа и както си върви спира и дърпа надолу ръчички да я пусна, при това с раздразнение.

Петкова, от Ники съм забелязала, че шоколада не е като другите неща. Като трябва да яде храна и се започва - не искам виличка, искам лъжичка, искам по-малка, не искам тиквичка в ориза, искам ти да ми даваш и т.н. и т.н. Обаче като вземе шоколада и забравя за лъжичките, виличките, майка си и баща си.

Всички болни да се оправят, не съм ви чела много старателно, за което се извинявам, анбибиан, видях, че сте имали премеждия, много се смях на "оная, дето вика като луда" и "оная, дето много вика".

При нас много ново. Ники за втора седмица ходи на занималня, с желание и усмивка, които ме учудват много. За половин ден, защото в тази, която избрах, нямат условия за спане, а така е добре и за нас. Аз се хваля, ама дано не се самоурочасам, че ще се самоубия после.  Вчера едно от по-големите момиченца ми показва как Ники милвал и гушкал едно друго момиченце и ние вечерта с баща му го питаме кого е гушкал "при децата", така казваме на занималнята и той: Само най-хубавите момиченца  Mr. Green Точно така трябва, тате, посъветва го баща му. Днес бяха на езда и аз с тях, поканиха ме за да не се изплаши Ники. Той не пожела да се качи на кончето, ама Стела нямаше да откаже, стига да не й се спеше толкова.
Сега да ви разкажа нещо, да се посмеете малко на мой гръб. Преди няколко дни пчели нападнаха мъжа ми пред къщата, ужилиха го на три места, поду се между очите, заприлича на аватар. След два дни и мен ме нападна една докато простирам - приближи последователно две току-що простряни дрехи и се засили към лицето ми, взех една тениска и започнах да я въртя около главата си като отчаян хеликоптер и така доста  време, Стела в шезлонгчето ме гледа и се превива от смях, на по-голяма маймуна не се бях правила, в битката ми се развърза косата, аз стиснах и я убих с нея, не мога да ви опиша какво почуствах като я видях мъртва в ръката си, сърцето ми биеше със двеста в минута, все едно бях бягала километри. Грабнах Стела и се прибрахме без да простра. На следващата сутрин към двайсет пчели на прозореца на спалнята, жужат и с дупетата напред се блъскат в мрежата. Отивам на прозореца на кухнята и те след мен - от единия прозорец виждам другия. Ники иска да ходи при децата, отдавна сме готови, аз не смея да изляза. Звъннах на баща ми да каже някой трик за справяне с проблема, да се намажем с нещо, знам ли, той обикновено избухва с някакви такива, обаче се оказа неподготвен, въпреки че неговите родители цял живот, че и до ден днешен гледат пчели. Каза да звънна на 112. И аз звъннах. И те ми се посмяха. Чух ги, защото като ми казаха да "изчакам така за малко" забравиха да ме изключат от линия  Mr. Green И така - мечка страх, мен не страх - облякох зимни дрехи и нахлузих една торбичка на главата  Mr. Green , децата увих в одеала и едно по едно ги пренесох до колата. Всеки път като затворех вратата на колата и пчелите се блъскаха в стъклото, все едно Птиците на Хичкок. И като излязох да заключа портала на оградата (все още с торба на главата  Mr. Green), хвърлям поглед към прозореца на съседа, който прави ремонт и има работници и виждам четири силуета (голям прозорец) и си мисля как ли се забавляват като ме гледат и какво ли си мислят. Обаче после разбрах, че и тях са ги нападали и не можели да работят, собственика на другото ваканционно селище го нахапали вчера и се наложило да му бият инжекция и сега пчелите ще ги местят в друго село, може и да са го направили, защото днес видях само две, но може и да са ги упоили с нещо. Съвсем са откачили, първо реших, че е виновен био шампоана, после обвиних праха за пране, а после четох за подобен случай  в друго село и собственика на пчелите обяви за виновна ГМО репицата. Бзззз

За храненето:
около 9 - кърма
около 12 - кърма
около 2-3-4 - кърма
около 7 - каша
около "точно когато на мама й се спи" - кърма
около "малко по-късно, когато на мама още й се спи" - кърма
около първи петли - кърма

Хайде, изчезвам да чета приказки  Simple Smile

# 646
  • Куциндрел
Добро утро.
Йоан пак стана с петлите. Явно сега влиза в период на нервничене. Вчера цял ден беше кисел и не искаше да яде. Вече следобед не спи само гледа от количката какво става наоколо. Може да му е топло, знам ли....
Зелда, ужас с тез пчели, та и те дебнат. Дано скоро си намерят друга цел за жилене.
Да разкажа и аз една история със жилещи гадове. Преди години се оказа, че имаме осилник на балкона във дограмата на прозореца. След като котката без малко да стане плондер от жилене, баща ми реши да се заеме с проблема. Намери им дупката от към балкона, взе някакъв препарат за изтребване, напръска вътре и зазида пролуката. На следващата сутрин се събуждам, отварям очи и виждам оси, ама оси навсякъде в стаята, лазят в несвяст. В първият момент не повярвах на очите си, пак ги затворих и отворих, но осите бяха там. Скочих от леглото и будя баща ми - "тате, в стаята ми има оси, много оси", а той отговаря "иди в кухнята, остави ме да спя".  hahaha След като се събуди човека, с една ръкавица ги изтрепа. Добре, че беше напръскал и с отрова, че осите не бяха агресивни. По-късно намерихме къде им е изхода от към стаята ми и го запушихме. Ех... спомени... Mr. Green

Сега изчезвам при маймунин.
лек ден.

П.П. Пратих Йоан с баба му навън, а аз да допиша....
Ахилея, дано скоро ти се нормализира цикъла и да не се налага да вземаш хормони. Praynig
В този ред на мисли, на мен още не ми е дошъл цикъла. Вече забравих какво е да си в цикъл.

Ще имаме баба до четвъртък другата седмица. Тези дни малко си починах, сутрин не излизам на разходка, а през дена има кой да го забавлява. Йоан се научи да изпълзява до раклата и да се надига да си крадне нещо от нея. Скоро ще я разчиствам, че там повечето неща са неподходящи за него. Вчера отваря на раклата вратата, хвана се за дръжката и я дръпна по-силно. Като разбра какво е това започна да я отваря и затваря. Съответно се препула с вратичката й по устата. Порева малко, но след това пак на раклата. Явно влиза във вълна препукване. Онзи ден се удари на краката на стола за храна, опита се да се изправи на него. Да видим кога ще се посини. Не мисля да го пазя от всичко, защото трябва да се научи, че не може с рогата напред да се движи винаги. За пълзенето, пълзи само ако има нещо интересно пред него. Иначе се търкаля.
Това е за сега.

Последна редакция: пт, 06 юли 2012, 08:52 от Ceca

# 647
Добро утро, момичета!

Аман от тези жеги! Кали се буди два пъти през нощта, топло му е на детенцето. Давах и мляко, ама като не мога да заспя веднага като нея и сега съм сууупер сънена.Да ви се похвалим-от снощи си имаме 6-то зъбче Grinning Днес за пръв път и поръчах храна от детска кухня Беборани-за деца от 6 до 10 месеца. Менщто е пилещко филе с карфиол и мялкос грис. Опитах пилещкото, вкусно ми е на мен, дано и на нея да и хареса Praynig. Мисля, ако яде манджите от кухнята да и вземам месните пюреца от там, че е прясно сготвена храна, а зеленчуковите аз си и ги правя, че имиаме домашни зеленчуци.

Хепи- дано ти се нормализира цикълът Praynig И моят гинеколог е на това мнение, че такова нещо е на хормонална основа след бременността и трябва само да се регулира. И при мен има пропкапване мжду цикъла след като родих. Ходих да ме  гледа на ехографи каза, че всичко е какт отрябва и е категоричен, че е на хормонална основа. При мен, да чукам на дърво, нещата почти се нормализират.

Това е за сега от мен. Отивам да закусвам сандвич с филе и кашкавал на микровълновата ММ прави закуската.
По-късно пак ще се включа.
Хубав ден  Hug

# 648
Съни, ужасна случка със змията.  Shocked Добре че сте бягали бързо.  Laughing Ужас направо.  Shocked

Зелда, какви са тези пчели нападащи хората? Това верно е достойно за сюжет на филм на ужасите.  Laughing Не може ли нещо да се направи? Да вземете да ги напръскате с нещо и да ги избиете? Аз сигурно щях да се размисля за нещо подобно, ако ме нападнеха по такъв яростен начин. Направо им подпалвам кошерите.  Twisted Evil Като не могат хората да си ги гледат, кой им е крив. А много странно, нали бяха казали, че пчелите са изчезнали?! А още нещо - сигурно сте били смешни с тези одеала и зимни дрехи, но си представям как сте плували в пот.  ooooh! Дано наистина ги преместят тези пчели, че ужас.  Shocked

Цеца, ама и ти си имала страшни премеждия. Да не дава Бог!
Иначе за нервниченето и липсата на апетит или е от жегите, или чакаме още зъбчета. Време е вече и другите зъбки да никнат.  Rolling Eyes

Тони, честито ви зъбче. Ама много зъбчета имате бре.  Laughing И дано малката хареса храната от кухнята.  Grinning Какви вкуснотийки си хапваш - чак и на мен ми се дояде.  Laughing

Аз пак станах една от най-редовните.  Laughing В това хубаво време кой на разходка, кой на почивка. Само аз вкъщи, добре че Християн реши да поспи тази сутрин и след малко ще си върша работата. Нещо в тези жеги не ми се излиза, както не ми се излизаше и зимата.  Laughing

Та за друго иде реч. Пробвах тестер на лосиона за тяло на Тьопфер и много ми хареса как ухае. Обаче не е за суха кожа, а за нормална. Тази сутрин на Християн кожата беше суха на няколко места с олющено, както ставаше преди и се наложи пак да го мажа с лосиона, с който го мажа по принцип. А той е от ДМ на Sundance детски за след слънце, който използвам като обикновен лосион след баня. По-добре се отразява на кожата на малкия дори от крема за чувствителна кожа на Babylove. Този на Sundance прави кожата му много мека и гладка, без никакви сухи и олющени места. А беше толкова евтин. АЗ засега каквото и да съм пробвала на Тьопфер, не ми е харесало. Само дето съставките им са хубави, но няма необходимия ефект.  Rolling Eyes

Свекърва ми каза, че най-вероятно съм изкарала някакви песъчинки понеже и някакви епителни клетки имало в урината. А на въпроса ми дали имам и други песъчинки каза, че това може да се види на ехограф, ако искам да ми даде направление за ехограф та може да отида да видя. Абе какво ме нападнаха тия болести. Явно много стрес ми се насъбра като Християн се разболя. НАправо не знам как я карат майките, чиито деца са по-често болни. Той много рядко се разболява, а за пръв път сега толкова много и направо се побърках. Болеше ме много и кръста та не можех да вървя направо, но мислех че съм се схванала задето спи при мен, но може и от песъчинките да е било. Май трябва и по-здравословно да го откарам откъм хранене, което може да се отрази добре и на бебока, ако изобщо хапне нещо.  Laughing Засега само хляб и бисквити освен млякото и кашите. Както не искаше изобщо да яде каши, сега пък само тях яде. И той е на периоди. Вече не мога да му ги схвана направо.  Laughing

# 649
zellda големи премеждия с тия пчели, добре че са ги махнали. Близо до вкъщи има на един стълб. Направили са си гнездо  Close
И Яна се буди от жегите и то по мнгооо пъти. Докато заспи и си поседна в хола и я чувам пак да мрънка и лази.
Тия дни давам на Яна по малко праскова, парче по парче. Тя си го смуче, а ако лапне цялото парче, после плюе люспата, после веднага в банята, че така се омазва  Whistling

# 650
Зелда, аз много му се радвам на пълзенето, а тук в хотела, тип бивша станция има един широк физкултурен салон и като го пусна там включва мотора, пълзи и писка от кеф, вече всички го познават. Само по трева го е страх да пълзи- стига до края на одеалото, къса трева и дотам Mr. Green

В Япония май имаше една порода стършел, дето като погне някой и го гони до 100 км, и да се скрие, гадината го чака- вашите пчели май са от същата порода  #Crazy

# 651
  • Куциндрел
В Япония май имаше една порода стършел, дето като погне някой и го гони до 100 км, и да се скрие, гадината го чака- вашите пчели май са от същата порода  #Crazy
Така ще е, с тази глобализация.... Mr. Green

# 652
Здравейте милички, аз се позагубих малко, но на такива обороти го карам, че чак се учудвам на себе си.  Grinning Водих Зори на очна гимнастика, пазарувах, разни задачки-закачки свърших и след малко чудене реших да заведа децата на палатки, че приятелите вече са там. Брат ми предложи да дойде с нас и при това положение спях да се чудя, та последните два дни съм като финикиец. Стегнах багажа, даже натоварих вече колата, останха само 2-3 дреболии и храната от хладилника и като дойде брат ми потегляме.  Grinning Два дни - два, пак е по-добре от нищо.
НуриииHug Hug Честит рожден ден на голяяяяма патеричка! Да си жива и здрава, много щастлива, обичана и глезена! И мерси за пожеланията, момичета на всички ви благодаря! При толкова много пожелания да си намерим подходящата квартира сигурно ще успеем, просто няма как.  Grinning Hug  bouquet
Хепи куин, аз не съм и споменавала, че е напуснал, та не си пропуснала.  Grinning Просто до последно не беше сигурно дали ще спечели място за новата, че там конкурса се точеше половин година и просто като разбра, че го взимат трябваше да напусне от старото място буквално за една седмица.
Смуси, за яденето ние хич не сме пример, но все пак да споделя. Като цяло е на денонощен млечен бар човека, на обяд му предлагам зеленчуково пюре - купшеко или домашно, което се приема ето така  Sick без значение с вода, кърма, еднокомпонентно или с повече неща. Та има няма изяжда 2-3-4 лъжички, другото отива в канала или го дояждам аз  #Cussing out Късния следобяд към надвечер хапва с апетит плодово пюре или каша - нея не чак с такъв апетит.  Mr. Green Плодовите до скоро бяха чист плод и омахваше 130 гр, сега му предлагам на Сънвал плод с оризово брашно или овесени ядки и понеже са по-гъсти хапва около половин бурканче, т. е. около 90 гр и другото остава за следващия ден. Ако предложа кааша тя е с кърма и изяжда около 50-60-80 гр. Вкратце - хапва между 100 и 130-140 гр твръда храна, от която огромната част е плодово пюре или каша, другото е кърма, идея си нямам от нея колко точно изсуква.  newsm78 Във вторник ще го водя на консултация и ще споделя при това ядене, или по-скоро неядене как се движи с мерките и теглилките. За генетичните изследвания - на всички бебета им взимат кръв. Прави се национален скрининг за отсъствието на някакви ензими или нещо друго, не знам точно какво, което би пречило на усвояването на някоя от храните, пак не знам коя.  Embarassed Embarassed То какво ли знам по въпроса, но това били редки проблеми и се обжадали на родителите, ако имало проблем. Предполагам генетичните изследвания, които ви предлагат са други.  newsm78
Петкова, браво за изправянето.
Ел Божко, бързо оздравяване мило. Ако това ще ти е утеха - и ние не сме кой знае колко по-напред с хапването, ама както казваш и ти - не може с маркуч и насила. Дано скоро да проядат диванетата. Ние бяхме вече на палатки и днес мисля да повторим. На Коколин му се отрази просто чудесно. Сега ще видя дали и втория път ще е така.
анбибан, без възглавници спи, отскоро месеци спи на една страна, а съвсем от скоро заспива и по корем. Зори към 6-тия месец реши, че ще спи само по корем и нямаше сила, която да я задържи по гръб или настрани, спейки се обръщаше за части от секундата по корем и аз просто спрях да я въртя.
cvm, не се ядосвай мила, на приятелка или близък можеш да споделиш какво знаеш за захранването, на другите можеш само да съчустваш на дечицата.
Зелда, радвам се да те видя, ама Грахчолан се размрънка та не мога да си дочета. То като цяло минах по диагонала всичко. Като гледам и вие с хапването сте на нашия хал.
Ставам милички, че брат ми идва. Ще пиша в неделя или понеделник като се върнем.

# 653
  • Sofia
Здравейте, мили момичета!
Ние се завърнахме снощи от моренцето. Изкарахме страхотно, спокойно и приятно и най-важното е че децата ни не се разболяха, а напротив, чувстваха се прекрасно. Много сме доволни от почивката, е то за нас с тате много не може да се нарече почивка с тези две малки дечица, но пък сменихме обстановката и се къпахме в морето все пак цееели 10 дни. Много съм доволна, че на децата им се отрази чудесно.  Laughing Laughing
Не съм в час какво обсъждате, но видях че пишете какво и колко ядат бебоците. Да споделя и аз: Елиза има вече 3 твърди хранения - в 11.30-12.00ч. давам зеленчуково или зеленчуково-месно пюре (160-190г); в 17.30ч. яде чисто плодово пюре или плодово пюре с добавени овесени/ечемичени/ръжени/пшеничени ядки, или грис с плод, или кисел пак същия грамаж; в 21.30ч. давам безмлечна каша направена с АМ (около 140-150г). През останалото време суче, имаме около 5-6 дневни и 1-2 нощни кърмения, като някои са по-продължителни, други не толкова, а само колкото да си утоли жаждата.

Говорите за новите памперси на Пуфис. Може ли да ми пуснете линк, да видя как изглеждат, искам да ги пробвам. Тъй като ползваме само тези на Бейбилав, изобщо не знам какви нови са пуснали на пазара.

# 654
Hariela, браво на вас за моренцето. Как ви завиждааам. На мен много ми се ходи, но няма как да е тази година. Е тя майка ми все се набутва да гледа малкия ама като я знам каква е, не бих й поверила дете.  Stop Сестра ми й беше оставила племенника няколко пъти и тя (майка ми) все си ходи насам-натам и го оставя на брат ни, който е още ученик.  ooooh! А като се сетя нас колко пъти ни изгуби като бяхме малки и как ни зарязваше пред магазините.  ooooh! Не, мерси. Такова "гледане" не ми трябва.  Stop  Laughing

Цеца, не сподели как са памперс гащите. КАжи харесват ли ти, че и аз много се изкушавам, но нали са по-скъпи, засега не взимам.

Петкова, браво за мъжа ти, че са го взели на новото място. СЛед като иска да се развива, това е чудесно. А браво и на вас, че сега ще разпуснете малко.  Grinning

Хихи, като чета колко твърди хранения имат децата ви, май и аз съм доста зле. Започнах първа със захранването, а като гледам ще финиширам последна. По всичко изглежда, че Християн ще си пие основно мляко поне до годинката, ако не и повече.  Laughing

Аз забравих да ви се похваля, че от едната група дето пях, за стотен път пак ме викат да записвам с тях и този път не им отказах, че като че ли това ми липсва основно откакто забременях. Та сега да видим дали ще вляза в певческа форма, т.е., гласните ми струни, че както съм отвикнала да пея....  Rolling Eyes

Последна редакция: пт, 06 юли 2012, 17:40 от HAPPY_QUEEN

# 655
  • Sofia
Хепи Куин, ти Ахилеа ли си? Извинявай за въпроса, но нали не бях тук и съм пропуснала.  Hug

# 656
Да, да, HAPPY_QUEEN е А_H_I_L_E_A за всички, които са изпуснали.  Laughing И аз още не мога да свикна с новия си ник, но се надявам да съм много хепи. Поне такъв ник си бях измислила в един овулационен календар, когато забременях след доста неуспешни опити и така реших и тук да си го запиша, че тази А_H_I_L_E_A е много извратена личност и взе да ми идва в повече.  Laughing

# 657
  • Куциндрел
Хепи, за сега сме доволни от памперс гащите. Ние взехме на Бейбилов. Само веднъж беше осрал с тях проходилката, ама това е, защото се беше овъртял в нея. Основният им плюс е, че се обуват лесно, не е нужно да правиш хватки, за да задържиш бебето легнало. Късат се отстрани и така лесно се свалят. На следващият пазар за памперси ще вземем от тях.
Стискам ти палци за пеенето. Peace Hug

# 658
  • Куциндрел
Добро утро.
Ще отида да събудя петела. Mr. Green
Тони, честито зъбче.
Хариела, добре завърнали се от морето.  Hug

Вчера се запознах с една майка с момиченце на 10 месеца, оказа се, че живеят в блока до нас. Йоан се радва на момиченцето, а то се разрева. Момиченцето прави боц и сочи с пръст. Замислих се дали ние сме мързеливи и не учим Йоан на такива неща или той за сега не възприема. Любимите му занимания са да лази, да си играе с нещо и на нас рядко обръща внимание. Вашите деца дават ли боц?

За сега ви желая лек ден, после пак ще се включа. Hug

# 659
Добро утро!:)Simple Smile

Искам да пиша от няколко дни и все не успявам.

Цеца - Крис даже не пълзи, само иска да се изправя и то като му подадеш ръце. От известно време се опитвам да го науча да си вдига ръката за здрасти, но не възприема:)

Той е добре вече, но излязоха вчера чревните изследвания и пише, че има Klebsiella oxytoca и Candida - обилно. Сега ще звънна на педи, но не знам какво ще правим - при положение, че е здрав вече, трябва ли отново да се изследва. Това е най-глупавото докато излязат резултатите и вече сме оздравяли - така беше и в болницата. Лекуват го, а после се разбира какво е:(Sad

В момента режима му се променя, защото въведохме и попарата, само масълцето липсва:), но и то ще присъства скоро.
7:30 - суче и попара със сирене Алфатар и 2 сухара
12:30 - пюре 220-250 гр. Май е много, но не мога да го спра. Яде му се на човека и пищи, ако не му дам.
16:30 - каша и вече въшеждам плодовите пюрета, защото каша от 120-130 гр не му стига.
20:30 - суче
През деня посуква още два пъти преди съм, а през нощта не мога да хвана бройката.

Вие кога ще отбивате и как трябва да се случи? Една мама ми каза вчера, че е трябвало да го отбие по-рано, а вече е на 1,7 г и не може да го отучи от нощното кърмене. Предполам, че ще е постепенно и трудно, поне при нас, че това му е любимото занимание.

Позата в която спи е по гръб или настрани, без възглавница.
Ох, не се сещам какво друго се обсъждаше.

Смуси - дано всичко е наред с изследванията Praynig Hug

Ние искаме да отидем на почивка, но по-близо до Варна, защото аз не съм сигурна в извънградските си шофьорски умения. Ако някой има идеи за хубаво хотелче може да сподели:)

Мисля, че бях питала, но пак ще го направя: Някой ползва ли все още слинг и знаете ли, до каква възраст е безопасен, имайки в предвид, как се превива гръбначния стълб?

Хубав ден на всички Grinning

Общи условия

Активация на акаунт