Отминават пролетните дъждове, октомврийче тръгва на море!

• 36 231
  • 737
  •   1
Отговори
# 180
Petkova и на Яна очите понякога се зачервяват, един път имаше като кръвоизливче в окото, една червена точка.
- Точно такова си имаме...  Whistling Но днес е по-добре, почнало е да минава. Явно се е наранил, нали като му се приспи се чеше зверски очите...  ooooh!

и Яна така прави, търка се с юмручета или си събува чорапа и търка с него или пък хваща лигавника и с него си търка зверски очите  Mr. Green

# 181
Здравейте, момичета!

Днес си изпратих гостите и сега седнах да ви нагледам, ама нещо много ниска активност ooooh! Кали полу4и като подарък една рокли4ка в синьо и бяло и едно комплектче от клинче и туника в червено и розово на Майорал.
Гледам за драскотини говорите. И Кали си драска личицето с нокти, особено ако не съм успяла да ги изрежа докъто спи  Embarassed И а зсе чудя как да и изрежа ноктите на к раката, освен докът оспи да я оставя боса и отвита и да дейсатвам ooooh!, за друго не се сещам.
Лека вечер на всички Hug

# 182
  • Пловдив
Здравейте,момичета  Hug
Тези дни не съм писала,но не ми остава време  ooooh! Почти всеки ден ходя до вилата,че вече довършихме всичко,сега чистим и събота живот и здраве трябва да сме там и да сме се спасили от жегата  Crazy
Благовест също вече е много подвижен  Grinning Лази като войнок  Mr. Green Изправя се в кошарата,катери се,а бе шава си детето  Mr. Green Инъче като го оставя на земята седнал и около него играчките и изкарва половин-един час в игра  Crazy Почнал е да вика " не,не,не"   И все на място го казва  Mr. Green "ня,ня" също е в репертоара,сигурно това пък е няма  Grinning
Ноктите режа така - слагам го да седне в скута ми и му хващам ръчичките една по една и ги режем,на крачетата по същия начин  Peace Ако шава,го чакам да се успокои и така,пея,говоря  Heart Eyes

# 183
Toni77 и аз се виждам в чудо с ноктите на краката, че и на ръцете вече. Вчера като ми заспа върху възглавницата на краката ми и й събух чорапите и я ощраках набързо, въобще не помръдна  Mr. Green

# 184
Здравейте момичета,виждам че темата за морето вече набира скорост и ние в момента сме на море да кажа как процедираме .
Отиваме с бебка към 10ч. разбира се с 50 фактор и два чадъра и така до 15-16ч.
Като през това време подремва на плажа,обядва,къпе се в басейнче пълно с морска вода,но следобед вече се е стоплила от слънцето.
И привечер разходки,а вечер толкова е каталясала,че спи като бебе(хихи)
Е това е моят опит с първото море на нашето бебече надявам се всички да изкараме едно щастливо и безгрижно лято.Лек ден!

# 185
Момичета, как да въведа ръжта?

# 186
  • Sofia

Свари и пасирай ръжени ядки. Аз така ще направя и ще ги предложа с плод.  Peace

# 187
Привет!
преди време бях чела някъде в Кърмаческия, че когато бебето е болно, то заразява майка си, за да може тя да му изработи антитела и да му ги върне с кърмата. Оказа се чистата истина-Юлия е болничка от два дни със зверска хрема, а от днес и аз съм в клуба. Никой друг не е болен вкъщи Praynig Естествено, отчитайки постоянния ни близък контакт, нормално е да се заразя. Но странното е,че тази зима аз изкарах всички вируси с Лили, а Юлката оставаше здравичка, дори и в случаите, вкоито и баща и беше болен. А сега определено ще я потвърдим тази теория за антителата. Не знам какво е това чудо-аз съм доста дълго кърмила,ама никога не ми се е случвало бебе да не може да се кърми,заради хрема ooooh! Доки каза,че нищо и няма и изписа само Виброцил и промивки с Куикс. звъннах на хмеопата и сега в него ми е надеждата Praynig
На всичкото отгорре,са ми се отключили някакви алергии-тествана съм и не се доказаха преди години,ама сега всяка една разходка в парка е съпътствана от кихавици и хреми. ако има и липи наоколо, леле -мале ooooh! но сега определено съм с вирус Tired

Ръжта може и с ръжен хляб да се въведе! препичате една филийка и давате на бебето да си чеши венците. поо този начин няма да поеме кой знае какви количества Peace

# 188

Свари и пасирай ръжени ядки. Аз така ще направя и ще ги предложа с плод.  Peace
Hug
А какво количество на порция мислиш да слагаш?

Имам една чуденка за млечните каши, ако някой може да ме светне по въпроса? Купила съм млечни каши на Милупа. Мислех си, че като е млечна, това означава, че вътре има адаптирано мляко. Обаче сега като се зачетох в съдържанието пише веднъж адаптирано мляко и веднъж обезмаслено мляко. Това означава ли, че ако дам тази млечна каша съм въвела обикновеното прясно мляко  newsm78

# 189
Ей, как ви завиждам за това, че малчуганите ви изкарват дълго време в игра. Моят изобщо не иска да си играе сам, играчките не ги признава, ако ще да имат хиляда функции. Единствено си играе с някой от нас. А напоследък всички игри бързо му писват - само иска да ходи. Сам се свлича на пода и почва да ме дърпа и да мрънка докато не му угодя и така може цял ден да ходи, кръста ме е заболял заради това негово ходене. Реших да си отпочина и да му взема каишки, но не ги иска - докато не ми усети ръката не кротва. Не знам вече така ли ще е, кръст няма да ми остане. Не знам по каква почуда заспа на обяд и още спи. Откакто взехме да излизаме навън не ще да мигне вкъщи. Сутрин отдавна не спи, а след обяд спеше само навън и то не повече от 1 час. ТОва му е съня за цял ден, само днес нетипично за него се успа за по-дълго та успях да свърша някоя работа. Обикновено вкъщи само мрънка и недоволства и затова сме по цял ден навън. Там му е добре, но не трябва да се спирам. Или трябва постоянно да го карам в количката, или да го държа за ръцете и да ходи - не иска да стои на едно място освен ако не спи. Не мога и да пазарувам с него - реве като ненормален като се спра на едно място. Ужасен е станал. Будуването му през деня и голямата активност обаче изобщо не го уморяват и ако ще през деня да е спал само 1 час и да се е събудил още в 6 часа, вечер преди 11 не заспива. За сметка на това е почнал да яде повече. Simple Smile
Хубаво се оплаках, а сега ви оставям да върша още неща докато не се е събудил. Simple Smile

# 190
Здравейте Октомврийски мами,   bouquet
Тази година и на мен предстои това щастливо събитие, точно през октомври.
Вече съм започнала подготовката с покупките, но съм в чуденка относно дрешките и имам нужда от вашата компетентна помощ.
Бихте ли споделили какви дрешки купихте в началото? Сега се продават предимно с къс ръкав. Има ли смисъл от такива? Гледам размер 0-3 месеца и не мога да преценя дали са големи или малки.

# 191
AVA аз бях купила един комплект пижамки ню борн. Много са малки не ти препоръчвам да купуваш този размер дрешки. Другите дрешки, които бях купила бяха с размер 0-3. Те пък бяха много големи и в крайна сметка, след като се роди Яна и видях, че едните са малки, а другите големи, набързо купих малко на брой бодита и ританки с размер за 1 месец (не помня като см. колко пишеше на етикета, май 56 см).
За ръкавчето, зависи ти как предпочиташ да обличаш мъника и дали е топло или по-хладно в стаята, в която ще спи през зимата. У нас е топла стая и Яна изкара цялата зима само по пижама без боди отдолу или по боди с дълъг ръкав и ританки, пак без нищо отдолу. Аз бях купила само бодита с дълъг ръкав и като тръгнахме да излизаме през зимата ми беше неудобно да я обличам хем боди с дълъг ръкав, хем блуза с дълъг ръкав отгоре. Затова за следващата зима купувам предимно бодита с къс ръкав за под блузките и ще взема само няколко за спане и за у дома.

# 192
Да се разпиша да като спи Дарето качих две снимки в албума . Днес ходихме с една приятелка пари да харчим  Mr. Green купих си джапанки и една бяла кърпа за глава на Дари мерих дънки не ми станаха ще ходя в детски магазин да си търся  ooooh! с моите 40 кила нищо не ми става  Cry Ходих и на фризьор че бях заприличала на .....рошава гарга и така

ava много зависи колко ще се роди бебето това което купих за 1м. изобщо не го облякох от 0-3 месеца съм ползвала от самото начало Дарина се роди 3900гр., но като за начало купи по малко неща най- необходимото и после останалото

Ахилея и Дарина така прави като сме навън или трябва да не спирам или да  е държа или в ръце или да стъпва  ooooh!

Последна редакция: пт, 08 юни 2012, 16:11 от cvm

# 193
Ехооо! LaughingНие се завърнахме....Няколко дни по-рано,но Боян се разболя и решихме,че ще е най-добре да се приберем.
Иначе,хубаво си изкарахме.Времето беше страхотно,само един ден не ставаше за плаж и разходки.Иначе другите дни си ходихме на плаж,топихме крачета,ръчички,пълнихме басейнчето и така... GrinningДаже ММ я натопи цялата единия ден,защото водата беше доста топла.
Алина беше много доволна,на плажа много й хареса,а за водата направо умира...Голям кеф й беше.По пътя на отиване спа през повечето време.Ние тръгнахме в 5 и 30 сутринта,тя спеше,събуди се към 9,спряхме да я накърмя,да починем малко и после като тръгнахме,те с Боян малко си играха и си бъбриха и по едно време нашата госпожица пак заспа Grinning и така,докато стигнахме...Буди се често,но беше спокойна.На Боян му доскуча по едно време,та настана малък хаос в колата Laughing,но се оправихме.Спирахме 3-4 пъти,ММ щеше да откачи Laughing,голямо мрънкане беше,колко пъти ще спираме и т.н. ooooh!
Като пристигнахме само си оправихме багажите,настанихме се и айде на плаж LaughingИ Бо,и Али много се забавляваха,бяха много кротки,играеха си спокойно,въобще....аз съм страшно доволна от това как се представиха децата. Simple Smile
Разходките са ясни....Много хубави разходки си правихме,а пристанището в Св.Влас е разкошно,за пореден път се убеждавам...Много,много ми е любимо.
Е,не е като да отидеш в средата на юли или август,но пак имаше хора,предимно румънци и турци.Повече бяха румънците....Мноооого ме дразниха,едвам ги изтърпях.Нямаше много българи,но плажа си беше пълничък. Wink
Качила съм и няколко снимки в албумчето,ако ви се гледа! Wink Peace
И да се оплача....В сряда вечерта Боян беше много кисел,отпуснат,блед,нямаше апетит....И гледам аз,гърлото му червено,ама червено.....Отидохме да вземем нещо от аптеката,но решихме,че няма да си ходим.Да,ама на сутринта се събуди със страшни налепи по сливиците,та звъняхме на педиатърката,тя ни каза,че нищо няма да помогне,само мазане с мед и сода Rolling EyesНо на мен хич не ми се рискува,та реших да се прибираме и да го водя на УНГ и да каже какво да го правим.Вчера след обяд се прибрахме,днес ходихме на УНГ и каза да го лекуваме с нишадър....Ама това е такава гадост ви казвам....Едвам успявам да го накарам да си държи устата отворена,то като бръкна да го мажа,то се дави,то е чудо.........Абе,направо не ми се говори!Да минава по-бързо,че е ад....

Новото покрай нас е,че Алина вече ходи хваната само за едната ръка и е много по-стабилна и уверена,много бърза,крачи,бърза....Ама аз оставам без кръст покрай нея. Grinning

Нокти режа,докато спи. PeaceИначе не става при нас.

За морето и плажа-ние ходихме само 2 дни,де...Ама все пак...Втория ден отидохме към 9 часа,предварително в хотела децата ги намазах обилно със слънцезащитен лосион,а на плажа редовно мажа  и мажа...Но да ви кажа,спрей е много по-удобно,отколкото лосион... PeaceИ двата дни стояхме на обяд до към 12 и 30. PeaceПървия ден не повторихме,че голям сън дръпнахме след обяд и не остана време,а втория ден отидохме към 16 часа и стояхме до 17 и 30.Децата задължително под чадъра и с шапки на главите,а и докато играят,отгоре по една тънка тениска или потник. Peace

Не съм чела повече,защото нямах време.А сега ще излизаме,че сме се разбрали със 2-те ми сестри и една приятелка да водим децата в двора на едно училище да играят.Там по това време е пъъъъълно с деца,та пада една играаа....

# 194
Здравейте, момичета!

Съни-браво, че хубаво сте си изкарали. Пожелавам на Боян да се оправя бързо. Браво на Али за стабилните крачки Hug
Ава- споделяма мнението на CVM, че е много важно колко голямо ще се роди бебето. Вначалото ще ти трябват малко дрешки, първите мессеци бебетата растат мног обързо и всичко бъъързо умалява. Кали се роди 2220 грама и първия месец всичко и беше голямо, бяхме и купили бодита 56 см за начало с дълъг ръкав.
Ние днес бяхме на консултация. Кали е 7600 грама и 73 сантиметра (+200грама и +3 см)
Това е за сега от нас с Кали. Приятна вечер  на всички. Hug

Общи условия

Активация на акаунт