Няма радост по-голяма, да тупка сърце под сърцето на мама! Септемврийки 2012!

• 25 105
  • 735
  •   1
Отговори
# 360
Ами нещо не се справих с качването на снимки.Дава ми грешка още като тръгне да ги качва.Утре ще опитам пак.Лека тумбаци:)

# 361
Доста го пораздруса бебето.  Joy
Аз с Нико съм ползвала Мустела основно, като порастна Клоран и Бюбхен, после минахме на Веледа. В момента е на Organic People и отвреме на време ползва моя душ гел Ив сен Лоран (като реши да си прави отвара най-вече, че неговия не се пени smile3515 ). Доволна съм принципно от всичко. За бебето обмислям между Органик и Веледа. За дупето още не съм намерила. Ще видя правените какво съдържат. А и тези дни освен черешови костилки за торбичка против колики, ще събирам и Невен за зехтина за мазане.  Ще разгледам съдържанието на судокрема. По-късно ще пусна рецептата за черешовия пай, че сега ще бягам по задачи. Laughing
А за къпането снощи се сетих още нещо. Някой ако е чел Шогун на Джейм Клавел (велика книга между другото). Та там въпросът за къпането на европейците се разглежда много детайлно. На времето в Европа се е смятало, че банята е вредна и може да ви разболее. Към нея са се отнасяли с голям скептицизъм. В книгата се разглежда деформацията на героя по този въпрос. В Япония банята е на голяма почит. И гледат с особено око към европейците заради вонята им. Просто една по различна гледна точка.

Последна редакция: вт, 29 май 2012, 08:06 от sky*

# 362
Моето мнение за банята е същото като на sky*, за мен е много важна банята и изкъпването като изчистване не само от физическото замърсяване, но и като отмора от деня и проблемите в него, въпреки това вчера като прочетох статията за къпането се позамислих. Винаги съм смятала, че представата, че ще настинеш, ако се изкъпеш, която беше токова често чувана от мен като малка, не е вярна и не важи за мен. Може би в началото, когато бебето е съвсем малко, водата е една коренно нова среда, с която бебето трябва да се справя, освен изцяло новия свят, в който живее, и да го подлагам на това ежедневно би било допълнителен стрес, а нищо не пречи след първия месец, в който кожата се изгради, да му създам навика за ежедневна баня, когато и то ще е посвикнало и ще започне да се ориентира малко по-добре. Но и всичко зависи от самото бебе, ако пък водата и къпането му допада, може и всяка вечер да си се къпем, знам ли? Мамите с повече опит преполагам са по-наясно, но и аз бях твурдо за къпането всеки ден, но май взех да се поотказвам.
sky* аз съм чела Шогун, страхотна книга е, и напълно споделям идеята за банята в японския начин на живот, въпросът е дали да не започна да приучавам детето си на него, като му дам известно време като период на адаптация в света.

# 363
Добро утроооооооо  Hug

Някой вече сън не ги лови, така ли  Mr. Green

future-maman Пробвай да си обърнеш режима ... ставай сутрин рано, рано, ... през деня недей да спиш за да може вечер съня ти вечер да е пълен  Hug

Днес времето е слънчево - за сега  Mr. Green А в 12:00 часа с някой мами от форума сме на среща в ОБ на Отворените врати  Heart Eyes Ще видим какви вчИпИтления ще съберем  Crazy

Хубав и слънчев ден на всички  Hug Hug Hug

# 364
Мии всяка крайност е вредна според мен. Малко дете, много гореща вода, търкане до почервяване. Незнам. Аз не бих. Синът ми се къпе с по скоро хладка вода, това си е индивидуално усещане у никой не бива да определя  с каква температура да се къпе друг човек. Отделно това обтриване на кожата, което сваля епидермиса в горния му слой. За мен е достатъчно леко по грубото забърсване на влажната и накиснта кожа. Така си мисля аз.
Голям философ на тема баня излязох. Но от януари копнея за една сауна и лек релакс в някой спа център. Май ще започна и да си сънувам релакса, че до септември има време много още.
Фейтче , ако визираш мен, това ми е със спането.Като не спя пиша към 5ч. В осем направо съм си се наспала.

Последна редакция: вт, 29 май 2012, 08:36 от sky*

# 365
Добро утро на всички  Hug
какво хубаво слънце има навън ,ще има разходки  Heart Eyes

sky* какви са тези торбички с черешови костилки против колики ? Интересно  newsm78

Относно банята и аз мисля, че е нормално да се мие но с по-малко продукти .Лично аз дъщеря ми като се роди си я къпех всеки ден и слагах сапунче на дупето и гънките ,а главичката основно с водичка и по-рядко  шампоан -това в самото начало . Не знам от това ли е но тя нямаше от тези белите люспи по главичката.

F.a.t.e. чакаме тогава да разкажете след това какви са ви впечатленията  Heart Eyes

# 366
Добро утро и от мен!Да ви се похваля с най-новата ни придобивка за бебо

Също така вече се спряхме и на количка:
http://www.simonovi-bgshop.com/tsetska/catalog/product_info.php/ … products_id/24010
Другия месец очакват нови модели,но ние ще вземем тази.Тия дни ще ходим да я капарираме Mr. Green

# 367
Даная - честити покупки  Hug супер е люлката

future-maman - одеалцето наистина си заслужава  Mr. Green скайп на жената - natali_love90, обявата в Прод - http://prodavalnik.com/pachurk-shalteta-po-porchka-i3900533

сама избираш размера - аз взех 120/70 - за да става все пак и като шалте за креватчето - но ще го ползваме за всичко  Mr. Green - цената 17лв

# 368
Данайче, количката много ми допадна ... ще проуча въпроса за нея тук в Пловдив  Hug
Фирмата има ли сайт .. дай малко инфо.
Честито и за шезлонгчето  Heart Eyes

# 369

future-maman - одеалцето наистина си заслужава  Mr. Green скайп на жената - natali_love90, обявата в Прод - http://prodavalnik.com/pachurk-shalteta-po-porchka-i3900533
сама избираш размера - аз взех 120/70 - за да става все пак и като шалте за креватчето - но ще го ползваме за всичко  Mr. Green - цената 17лв

Анхелка и на мен много ми хареса това шалте. Моля те, припомни ми пълнеж има ли няма ли и какъв е (имам спомен за нещо памучно), че когато обясняваше подробно за него, не четох много внимателно. Hug

# 370
  • Бургас
danaya80, Peace и аз на тази количка се забих, но в зеленото  Peace

# 371
Вчера ми подариха комплект за изписване за бебо http://www.chaosbg.com/en/gallery/category/4-baby-clothing, трикото е много хубаво, плътно. Сега видях, че се отварят всичките, едно от последните е.

# 372
Данайче, количката много ми допадна ... ще проуча въпроса за нея тук в Пловдив  Hug
Фирмата има ли сайт .. дай малко инфо.
Честито и за шезлонгчето  Heart Eyes

Милчика,честно казано не намерих нищо в нета за тази количка.Искаше ми се да прочета и мнения на мами,но уви.Няколко пъти ходихме и я гледахме.Вчера даже я побутах малко и ми допадна.идеално ми пасва на височина-тъй като съм малко нисичка-1,60 см.Зимния кош е с матраче.Летния кош има напълно легнало положение и покривало за крачетата.Предните колела се застопоряват.Остава само да видим дали влиза в багажника  Laughing

Melly.G ,до един месец ще получават и нови цветове,но по-скъпички.

# 373
mama mravka - мога пак да кача снимка, супер е одеалцето - отгоре шарено - аз избрах на триъгълници, но може и квадрати - жената сглобява шарките от горния плат - после го носи в шивашка фирма да сложат вата и памучен плат отдолу - шарените парчета също са памук  Heart Eyes

определено по скайп изглежда плътно - пък и майка ми умее да шие и веднага го прецени - че е добре ушито Grinning

# 374
Добро утро.Тази нощ толкова пъти се будих,че се чудя спала ли съм въобще.Много беше буен малкия,ама пък си общувахме Simple Smile.Започнал е да ритка като ми чуе гласа-поздравява ме.
Качих малко нещица в албума,най-сетне успях.
Днес вече е слънчице,нямах търпение.Излизам след малко на обиколки.Прекрасен ден.

Общи условия

Активация на акаунт