НОЕМВРИйчето яде с лъжичка и доволно мляска със устичка!

• 41 782
  • 743
  •   1
Отговори
# 180
Здравейте,
може ли и нас да ни впишете в списъка с ноемврийчетата? Кой отговаря за това, на кого да пиша лично?
Да се представим с вторият ми син, Мартин и аз, Ели. Той се роди на 29 ноември 2011 година с тегло 4025 гр. и дължина 53 см. Моите мерки няма да ги изписвам, че не са за пред хора още  Laughing

Ние се кърмим още, но като навърши 5 месеца започнах със захранването. караме я много бавно, не бързаме. Обичаме си на мама млечицето най-много Grinning

Да изпратя ли на някой снимка за архива на първа страница? Как е процедурата?

Въпрос - нормално ли е около 6 месеца да се буди по 2-3 пъти на вечер и докато не го накърмя не заспива? newsm78

А другият въпрос е – в ДМ има ли еднократни подложки за повиване? А подложки за сутиен за кърмещи майки?

Благодаря за отговорите предварително! Hug

# 181
Ели добре дошли на теб и Мартин! Голям симпатяга е Мартин. Предполагам, че Фио или Бубчето ще ви впишат на първа страничка.
Бяхме писали за буденето нощем, не сте само вие, защо пък да не е нормално Laughing? Моята се буди по 1-2-3 пъти, но и по n пъти понякога и докато не й дам да сучи, сън-няма.
На мен ми бяха подарили еднократна подложка за повиване (смяна на памперс, че кой повива в наши дни, но нали така му се казва Laughing), точно от DM. Все още ли ползваш подплънки за кърмачки (при мен вече не се случва да потичат кой знае какви количества, само мъничко)? Аз подплънките също от DM си ги бях купувала, но преди да родя.

Последна редакция: сб, 16 юни 2012, 08:33 от albena30

# 182
Момичета, въпрос към тези, които са напред със захранването.

Ние сме на 5 хранения дневно, 3 на ам, 1 зеленчук / месо през ден, 1 каша / плод.Захранихме се на 5 месеца.

Кога трябва да заместим и третото хранене, и с какво?

# 183
Здравей Албена ! Много благодаря за отговора... Ми да, ползвам ги, като кърмя той докато суче от едната, другата пуска по малко...Нали не само при мен е така??? Joy Как звучи само това обяснение, ха ха  Laughing

Подложките за повиване са ми също много удобни, както се очертава сега лятото често ще сме на път и ще ми трябват.

За спането питам , защото на някои мои познати бебетата спяли вече и непробудно по цяла нощ!  Shocked Аз се чувствам малко прецакана...питам се какво правя грешно, че този младеж ме търси  толкова често през нощта? Crossing Arms

# 184
~Ели~, бяхме го коментирали въпроса с нощните събуждания, виж по-назад в темата. Според мен си е до детето и донякъде по начина, по който заспива, а не че са кърмени. Голямата ми дъщеря до три годишна възраст се будеше нощем (не е кърмена), пиеше вода или я люшках и й пеех. И сега нямам надежди за нощен сън, но какво от това, все ще го израсте Laughing.
silvanchence аз не захранвам по стандартния начин, но едно време (с каката) освен обедно и следобедно се заместваше и сутрешно хранене (закуска), но все пак да кажат др мами, че им е по-пресна информацията.

# 185
Здравейте,
може ли и нас да ни впишете в списъка с ноемврийчетата? Кой отговаря за това, на кого да пиша лично?
Да се представим с вторият ми син, Мартин и аз, Ели. Той се роди на 29 ноември 2011 година с тегло 4025 гр. и дължина 53 см. Моите мерки няма да ги изписвам, че не са за пред хора още  Laughing

Ние се кърмим още, но като навърши 5 месеца започнах със захранването. караме я много бавно, не бързаме. Обичаме си на мама млечицето най-много Grinning

Да изпратя ли на някой снимка за архива на първа страница? Как е процедурата?

Въпрос - нормално ли е около 6 месеца да се буди по 2-3 пъти на вечер и докато не го накърмя не заспива? newsm78

А другият въпрос е – в ДМ има ли еднократни подложки за повиване? А подложки за сутиен за кърмещи майки?

Благодаря за отговорите предварително! Hug
Добре дошли!   bouquet 
И ние се будим по 2-3 пъти и даже май доколкото следя темата почти всички се будят.Иначе Марти е много сладък,да ви е жив и здрав!  Hug
А за подложките аз си взимам от аптеките.

# 186
~Ели~,добре дошла   bouquet
Ние освен че се будим мноооого често,ами и много ревем.Това обаче е от 2 седмици така,иначе си спеше без събуждания от 21 до 5ч.Кърмя го,даже постоянно ми виси по гърдите нощем,защото го взимам при нас да спи.Иначе трябва да ставам през 20-30мин.

# 187
Момичета, въпрос към тези, които са напред със захранването.

Ние сме на 5 хранения дневно, 3 на ам, 1 зеленчук / месо през ден, 1 каша / плод.Захранихме се на 5 месеца.

Кога трябва да заместим и третото хранене, и с какво?

Здравейте,
и ние сме на 5 хранения - 2 с АМ, каша за закуска в 9.30-10, обяд със зел.пюре /месно, плодово следобед, питах за попарата ЛЛ  newsm64 , тя ми каза да изчакам още малко, да минели ваксините, че още не са ни били 3та на двойните и чак тогава, като гледам не по-рано от 2 седмици  #Crazy

И ние вече станахме на 7 месеца, не ми се вярва чак, честитито и на другите месечинковци, всеки ден е голям празник с малките разбойници   family
Ние от скоро се въртим на ляво на дясно, още неможем да пълзим, но услилено ме кара да го слагам седнал и когато го изправям си опъва краката и седи на тях, крачки обаче неможе да прави, най-новата игра ни е да скача в скута ми до полуда, въпреки че имаме бънджи на ръцете ми е най-весело ...  newsm44

да ви кажа как въведох млякото и глутена, първо се обърках и купих млечна каша на Хип, после видях че съдържа млечен протейн и един ден купих каша в бурканче пак на Хип за след4тия месец, и видях на етикета че съдържа глутен , но след като вече беше изядена  newsm78

Лека нощ на всички, и ние се будим редовно от както почнаха жегите  Thinking

# 188
Eли, добре дошла! Когато имат възможност момичетата които се грижат за прекрасните ни темички, ще те добавят Simple Smile
Мойто дете за 7 месеца, не е спало нито веднъж повече 5часа. И да отбележа че това се е случвало броени пъти. Буди си се на 3-4 часа и така като гледам скоро май няма да спре  Mr. Green
silvanchence, не знам дали има точно правило кога да заместиш дадено хранене, всичко зависи от детето преди всичко. Най-добре се посъветвай с педиатъра по въпроса, за да ти каже с какво. Пък ти вече ще прецениш дали му е дошло времето  Thinking

# 189
Второто сутрешно мляко се замества със попара но след като се въведат  всяко едно от нещата от които се приготвя попарата. И ние не спим непробудно по цяла нощ , къв 1-2 часа почва да се върти и иска да спи по корем мрънка за вода а във 4.30-5.00 е гладен и изпива 190 мл млако и спим до към 8-8.30 часа!

# 190
Здравейте, мами! Отдавна не бях минавала. Да се включа за подложките за преповиване - аз ползвам едни от Икеа, които оригинално са за предпазване на леглото. От едната страна е гумирано тънко, а другата е памук, мекичко, като бархет. Пере се идеално, а като го сгънеш не заема повече място от един папмерс. Та поне от тая гледна точка да спестя хем на природата по-малко трудно разграждащ се боклук, хем и на семейния бюджет нещичко. Като бременна се канех да ползваме и памперси за многократна употреба, ама ми се сториха твърде обемни и не особено удобни. Но ако имах момче, сигурно щях все пак да мина на такива - нали обвиняват еднократните за всички проблеми със стерилитет при мъжете. Тези подложки, за които говоря, са около 8 лв., едната я ползвам най- редовно от раждането, и като гледам още дълго ще ни служи.

Иначе и Софи си се буди поне по два пъти през нощта, ама вече свикнах и само отварям едно око, докато се намести. Да се оплача в тази връзка, тези дни, покрай здравословните ни несгоди със Софи попаднах на лекарка-динозавър, която така ме настъпа по някои мазоли, че много трудно се сдържах да не мина всякаква граница на благоприличие. Каза неща от рода, че разбивам стомахчето на детето с такова "модерно" хранене (на поискване) "хаотично", как съм щяла да започна захранването, щом не сме били по режим, освен това така сме били закъснели. Те на два месеца започвали със сокчета! Има наглостта, като видя, че се опъвам и няма да си подложа детето на въвеждане на режим на кърмене на три часа и "в никакъв случай" през нощта, да ме заплаши, че така съм си невротизирала детето! Та се радвам, че попадам на такова чудо сега, когато вече съм по-сиурна какво правя. Това ако беше в началото, или ако бях на 20, сега отдавна щяхме да сме забравили и двете за кърмене и щях да се чудя как така ми е спряла кърмата!
Много дълго стана, ама трябваше да се оплача   Embarassed

# 191
  • гр. Стара Загора
Киселка е на АМ, но се буди посред нощите... давам ѝ да папа и после спи до към 8-8 и нещо... така, че това будене ни се води сутрешното мляко... но 2-3 пъти месечно има и второ ядене вечер...
иначе аз първо заместих закуската към 9-10 часа с каша и сега се опитвам с попара... съставките по отделно ги яде, но в комбинация - НЕ...  Crossing Arms Crazy
в чудо се виждам тия дни #Crazy #Crazy #Crazy #Crazy #Crazy... детето не иска да яде... повече от 5-6 лъжички не приема от каквото и да е ядене като сме в апартамента... но като излезем и сме сред хора - ЯДЕ... от хорски срам... чудя се вече какво ѝ става... newsm78 #Cussing out #Crazy

# 192
yummymommy подкрепям те напълно относно лекарката динозавър. Все едно моите мисли си изразила и аз поради съвети на лекарка и никакво др инфо на времето се провалих с кърменето на каката, че и с храненето Embarassed. Добре, че вече не съм на 20 Laughing. И моето гардже си яде на поискване и вече от почти два месеца сме на BLW и съм доволна от развитието й. А как са при вас нещата, оздравя ли София, започнахте ли захранването?  

# 193
  • Плевен
Привет!

~Ели~ добре дошли  welcome

yummymommy за съжаление все още съществуват такива закостенели лекари, които вместо да помагат, вредят. Нашата ЛЛ явно ми има доверие и въобще не ми казва какво да правя с бебка, оставя ме аз да питам ако има за какво. До скоро даже не знаеше, че не съм захранила Кати Simple Smile.

Аз бавно и постепенно захранвам малката буболечка, а и днес имам повод да почерпя Simple Smile Катерина става на 7 месеца, да ни е жива и здрава красавицата! Въвела съм няколко зеленчука и съм в чуденка дали да продължа с плодове или с месо  newsm78.

И Кати се буди много често през нощта и й давам да суче. И каката беше така в тези месеци. Аз го отдавам на емоциите и впечатленията преживяни през деня.

За комарите ... и аз съм в чуденка какво да взема за навън за предпазване. В къщи сме с мрежи, а имам и машинка ако се наложи, но за навън незнам какво да ползвам. Ще ви се доверя и няма да купувам от гореспоменатите лепенки, спрей няма как да пръскам, защото тя всичко пипа и лапа ....ще се чудя и търся още явно Simple Smile

Гали очакваме ви на родна земя с разказ за успеха на малкия  Hug!

Желая ви спокоен и весел уикенд!

# 194
~Ели~  добре дошла! И ние се будим, заспива си основно на гърда, тайно съм много доволна, че сега изведнъж, най-вероятно заради зъбките, реши, че иска залъгалка, така понякога ми отпада задължението да си дам цицата като зареве, защото съм сигурна, че не е толкова гладна. Та...залъгалката ми спаси живота, да видим само до кога...

yummymommy :Съчувствам за лекарката. Моя опит показа, че при захранването режима се нормализира от самосебе си. Монката винаги е била само на кърма, постепенно , след като захраних сама си изгради режим: Кърма в 6; 9; Обедното пюре- 12; следобедна каша 16-17; пак кърмене около 20 часа и после има поне още едно кърмене, когато се разбуди през нощта. Не мисля, че съм сгрешила, че кърмех на поискване, естествено е, че е по-удобно да има режим, защото така и ти можеш да си направиш някакви планове, но пък не бих жертвала удобството на бебето ми заради моите прищевки (това естествено за първите месеци, сега вече е хубаво да има някакъв режим, след като се захрани)

Дали не се очертава поредния горещ ден? Нещо ми е много замотано днес, вчера до 12 бяхме на разходка във варна, много добре си изкарахме и взех да си припомням колко много ми липсва Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт