НОЕМВРИйчето яде с лъжичка и доволно мляска със устичка!

• 41 368
  • 743
  •   1
Отговори
# 630
Fio благодаря. Бубче може ли и ти да си кажеш мнението за зъбките?

# 631
  • София
Растящите първи зъбчета си представи като свободни атоми, едно в цялата челюст, нормално е да ти се струва леко изместено или накриво. Когато се появят и другите се наместват едно друго и нещата си идват по местата. Изчакай да поникнат поне долните 6, за да прецениш дали наистина е накриво и не се притеснявай, защото като изникнат постоянните ще можеш да обясниш докато никнат да ги бута напред с езиче и да се наместват Heart Eyes

П.П. Да дам тон за заглавия - Почват първите купони на НОЕМВРИйските бонбони!

Последна редакция: ср, 29 авг 2012, 16:09 от bubcheto15

# 632

Не ми вярваш значи  smile3534

Намерих една снимка все пак, не е много ясна, но се виждат резките от зъбчетата долу. За такова "накриво" ли става въпрос?
Извинявам се за лигавата снимка  Mr. Green, само да види opsss и ще я махна!

Последна редакция: чт, 30 авг 2012, 08:24 от fio

# 633
Фио не я махаййййййййййй, снимката е жестокаааааа  Mr. Green

Иначе и на нас първото зъбче като проби изглеждаше все едно е на криво. После като поизрасна се видя, че не е криво.

# 634
Почват първите купони на НОЕМВРИйските бонбони! - Мнооого ми харесва Simple Smile))

# 635
Ноемврийчето и мама се вълнуват-скоро  първи рожден ден на порасналото бебче ще празнуват !  Hug и от мен едно предложение   bouquet

# 636
ViLi24 това че съм дала на каката толкова рано кис мляко е голяма грешка, въпреки че нямаше последици (а може и да е имало, като се замисля тя страдаше от постоянни алергии до определена възраст). Тя не го пиеше много, много, пропи го едва на 11 месеца. Не одобрявам това, че в миналото са ни давали кис мляко (аз съм кърмена до годинка, но близнаците-братята ми не са, пили са к мляко). От информацията и опитът ми, който имам досега знам, че кис мляко ще въведа около или след годинката.
Благодаря на Бубчето за дадената информация, защото и на мен ми е странно как тази лекарка препоръчва прясно мляко, което се води алерген и дори възрастни хора не го понасят, да се въведе преди киселото.
Галски, ако мога да помогна с инфо за ЗВБ- насреща съм (изчела съм всички теми). Аз също захранвам комбинирано, но моето гардже не се плаши от лъжицата, че за съжаление баба му го отдалечи от метода и сега я мързи и да си държи храната Sad. Ама ще си идем в къщи, а там няма баба, а само мама Laughing.
И да си похваля гарджето дава боц, дай пет и говори по телефона, дори без телефон, а с ръчичка, играчка и нещо бърбори, като й кажем да се обадим на ... Simple Smile
Фио голям сладур и моята мома така се лигави Simple Smile.
Рисунка за съжаление съм се научила да проверявам думите на лекарите, да чета, да търся др инфо, защото не винаги ми дават правилните съвети. И моята искаше сок да дам на нямащо 40 дни бебе, ама не я послушах.

Последна редакция: ср, 29 авг 2012, 22:05 от albena30

# 637
Май отдавна не съм се вясвала тук,та да драсна и аз някой ред да не ни забравите съвсем! Whistling
Зъби,разбира се все още нямаме нито един,но не ги и бързам изобщо.И аз по препоръкана педи давам кисело мляко 2%,а в ума ми е останало,че трябва а е 3,6% и на слеващата консултация ще попитам отново,иначе за прясното мляко си мисля,че все още ни е рано и мисля а го въведа след годинката поне.
Аз искам да ви попитам друго нещо...след кръщенето ще подстригвате ли мъниците и ако да-как?

# 638
Да кажа и аз гърне не съм ползвала и не издържам. И на нас гърнетата са ни големи  Wink Не знам кой пита по напред, ще ме извини че не помня- Да, гърнетата са с различи големини и дупки  Flutter. Отиваш в магазина задължително с манекена и пробваш Rolling Eyes
Мляко (кисело, прясно), жълтък, риба , свинско и телешко не съм дала. Утре мисля да питам за една част, кога? Но май няма да е и този месец  Laughing
Фио, страшен бонбон  Hug
Рисунка, за ината - не се давай, постоянство му е майката  Heart Eyes

Да ви питам какво хапват вашите дечица на обяд? Давате ли им сухар с пюрето (супата)?

# 639
  • Велико Търново
Да си кажа и аз за нашите криви зъбки - долните две зъбчета в момента приличат на колибка - под прав ъгъл са избили на вън, а не на вътре като на Тео. Горните пък си избиват с портичка. Нашият татко е с много криви зъби дори с три по-малко по рождение, аз пък съм си с портичка - то няма да се метне на гората, я  Mr. Green. Миналата година гледах по ТВ една ортодонтка, та тя каза че млечните зъби на децата ако са наредени един до друг - после постоянните нямало къде да изникнат и избивали на криво, а на тези дечица, на които млечните са много разредени, после постоянните заставали идеално наредени. Ще видим как ще е при нас - може да имаме от двата вида - баткото ни е със много подредени един до други млечни зъбки.
А що се отнася до захранването ние сме до никъде - караме обед и следобед на млечни каши. След дългия период на стомашно-чревни разстройства, вече не иска зеленчукови пюрета и му се гади от тях дори повръща, ако настоявам да яде. Плодови също отказваше. Още не смея отново да предлагам след ужаса който преживях за месец и половина с това повръщане. Изписаха ни лечебната каша на Хумана - две седмици бяхме на нея и явно свикна със сладкия й вкус и така продължихме с млечните каши, колкото и да бях против тях понеже се кърмим. Сега към тях слагам безмлечна и постепенни мисля да увеличавам количеството й, за да намаля сладкия вкус, като се надявам по този начин отново да проядем пюрета.
Кисело мляко до колкото си спомням с баткото се препоръчваше с по-висока масленост и някъде след 3-4 години вече се препоръчва нискомаслено.
За прясното мляко ще кажа само, че в яслите не се предлага под каквато и да е форма, което ще рече до 3 г. възраст на децата - поне в нашата така беше.
Гърнетата - нашето е от този модел http://www.pumpal.net/product.php?id=238 - има ги с картинки, без картинки, музикални, не музикални. Като търсех за баткото - този модел ми препоръчаха като най-удобно за детето, защото подпира гръбчето, а и дупката е от по малките.

Рисунка, на тази възраст бебетата не могат да проявяват инат. Гушкай я - не я оставяй да плаче. Колкото повече, плаче, толкова повече и тя се изнервя и вас изнервя. Гушкане му е майката.

# 640
  • гр. Стара Загора
мерси за съветите...
даннини... и аз знам от майка това за зъбите... пък и аз съм жив пример - имала съм наредени като перлено герданче зъбки и след като ги смених - едни кривотии Sad а брат ми е бил с разстояние м/у зъбките - и сега са перфектни Simple Smile

# 641
Fio нашето е по кривичко но е съвсем в началото и може като попорасне да е по дорбе. Много хубава снимка! Вярвам ти не че не ти вярвам, но исках да видя и Бубчето какво ще каже - двойно успокоение.  Simple Smile

# 642
Здравейте, момичета!
И аз подред на номерата Simple Smile Киселото мляко го давам от известно време, но то е около 40 грама и плодово пюре след това.
Киара не иска да яде почти нищо. Сутрин към 6-7 я кърмя, към 10 яде попара, харесва и' , но не е цяла порция, на обяд пак я кърмя, пробвам някоя друга лъжичка пюре или домашно такова преди това, но не ги иска. Към 18 часа е киселото мляко и плодовото пюре и към 9 кърма и я дохранвам с Ам, защото не и' стига. Между храненията и' давам парченца пплод или зеленчук.. Вода пие малко. Пробвах и аз захранване водено от детето, но не ни се получава.
За киселото мляко и аз съм чувала да е по- малко маслено, във връзка с това, че бебешкия организъм не може да го обработи, но не си спомням от къде съм го чувала, за това му нямайте вяра.
И Киара маха с ръчичка, пляска. Слагам я в проходилка за по малко през деня, но също се заиграва в детската стая на земята с играчки самичка Simple Smile
Няма още нито едно зъбче.
Ох и при нас спането изведнъж стана трудно за всички ни. Тя си спеше в нейното легло още от началото, като заспиваше самичка. От 1 седмица започна да се буди по няколко пъти на нощ и иска да суче, но на мен толкова ми се спи, че остава при нас, не винаги, когато успея я местя в легълцето.
Вече постоянно трябва да я пазя от баткото, който или много я гшка или си решава, ч трябва да я пази, като не и дава да ходи някъде и я избутва или вдига.
Нямам заглавие за темата, но ще се опитам да сътворя нещо Simple Smile
Леа нощ!

# 643
Влизам специално, за да кажа
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН на Ния  bouquet Хеликаза, да ти е жива и здрава, много усмихната и да расте с много щастие около нея  Tada  ura

# 644
  • Горна Оряховица
Мен рано рано ме осени идея за заглавие и бързам да я напиша, че да не я забравя.
СКОРО НОЕМВРИИСКАТА ДРУЖИНКА ЩЕ ПРАЗНУВА ПЪРВАТА ГОДИНКА Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт