НОЕМВРИйчето яде с лъжичка и доволно мляска със устичка!

• 41 557
  • 743
  •   1
Отговори
# 90
Честит празник на всички!

ura baloni  party006

# 91
  • гр. Стара Загора
Днес моята Краставичка Киселова става на 7 месеца... та да се почерпите за повода с един сладолед

а иначе празника / 1 юни/ го изкарахме много зле...още в 00:30мин се събуди с едни писаци, но нито иска да яде, нито да пие нещо... към 1 и 15 се разхълца и заспа към 2 часа... бе някакъв ужас за мен... после към 4 пи АМ и се събуди към 8:30... хапна каша... и заспа чак към 11 и нещо/12 часа на обяд и се събуди към 13 часа... и от тагава не бе спала... заспа към 18 и нещо и така около час... и накрая с заспа към 22 часа с триста зора... почти не е яла днес и незнам каква нощ ме чака... дано да е от зъбите... незнам дали я боли, но последните два дни я виждам понякога да си накланя главата на дясно, все едно я сърби ушето... надявам се да ѝ подмине, защото дадох половин доза панадол...  Tired
сега е мой ред да спя Simple Smile лека и спокойна вечер Tired

# 92
Честита месечинка!  bouquet Да сте много здрави и щастливи!
Аз се оплача нашия малък сладур от 4 дни е непоносим,по цял ден плаче,двете долни зъбчета са готови да пробият сигурно е от това,иначе и той много си пипа ушите и косата,и все иска да е на крака,въобще не иска да седи нито да лежи само когато е прав е спокоен  Crazy През нощта си ставаме по 2-3 пъти различно,направо съм като разбита ,не дава да мръдна на см от него иначе се почва един истеричен рев,ако отиде при някой друг същото само се протяга към мен с ръчички докато не го взема плаче,ако нещо не му е угодно започва да шляпа,направо вече сме цирк отвсякаде  Crazy Crazy #Crazy Simple Smile
Хубав ден,макар и много мъглив!  bouquet

# 93
  • Добрич
Рисунка понеже пишеш че даваш каша сутринта,би ли разказала как ви е храненето-по кое време каша,по кое време пюре,какво пюре-плодово или зеленчуково.
Ние сме на никъде със захранването,но си мисля за сутрешното с какво се замества,и вечерното също  newsm78
Честита месечинка!

# 94
  • Велико Търново
PucyHka, Честита месечинка! Simple Smile

Ние вчера се захранихме за първи път с Безмлечна оризова каша - в крайна сметка реших да го захраня в Деня на Детето - да си има повод  Mr. Green.
Като че ли баткото, когато го захраних за първи път беше по ентусиазиран, но поживьом увидим  Mr. Green

Sneakers има един Кус-кус на Плазмон аз него давах за закуска на баткото, мисля като дойде време и Филип с такова да закусва. Иначе след известно време кашата ще я изместя за следобедно с разни плодови комбинации, а на обяд ще въвеждам зеленчукови пюрета.

# 95
  • на Дъждовен остров
аз вече съвсем се обърках.  Още сме на зеленчуковите пюрета, а като чета едно 90 % от мамите са вкарали местните и кашите и глутена.  То верно, че започнах захранването на 6 навършени месеца, но май сме най назад.  Все си мислех, че ще е лесно а то се оказа завършване на поредното висше.

# 96
  • София
аз вече съвсем се обърках.  Още сме на зеленчуковите пюрета, а като чета едно 90 % от мамите са вкарали местните и кашите и глутена.  То верно, че започнах захранването на 6 навършени месеца, но май сме най назад.  Все си мислех, че ще е лесно а то се оказа завършване на поредното висше.
Теа, не са 90% според мен, а и да са, за твое успокоение, аз също съм само на зеленчукови още Twisted Evil

# 97
  • на Дъждовен остров
Теа, не са 90% според мен, а и да са, за твое успокоение, аз също съм само на зеленчукови още Twisted Evil

Бубче, за пореден път ти вкарваш спокойствие в живота ми  Party

# 98
Tea, споко, ние даже не сме започнали със захранването, че Софи още е с разстройство, и всичките доктори и доценти, които ни гледаха, още не могат да вземат решение към какво точно има алергия. Междувременно аз продължавам да съм само на картофи, ориз и месо, а тя, милата, вече ми се катери по ръцете, когато ям, и все се опитва да вкопчи нещичко. Но се надявам съвсем скоро да започнем и ние, дай боже!
Слава богу поне си наддава детето, кърмим се на поискване, и през нощта вече се отказах да броя по колко пъти, но не се оплаквам - аз си спя, тя си намира манджата сама вече  Laughing, нали спи между двамата.
Вере, и ние не се обръщаме още - всеки ден се пробваме, показвам, обича да стой по корем, даже си вдига вече дупето и се опитва на колене да стой, обаче не ще и не ще да се обръща. Смятам да спра да се тревожа, когато - тогава!
Е, и с малко закъснение - Честит празник на всички деца! Да са ни здрави и жизнерадостни!

# 99
Здравейте ,момичета.
Рисунка,честита месечинка   bouquet
за захранването - ние сме вкарали зеленчуковите,плодови и местни пюрета-като от местнте сме на пилешко само.Също и каша ядем. Sneakers аз бях споменала,че давам кашата следобед,защото знам,че сутрешното и обедното хранене ,трябва да са по-богати на белтъчини.Нашия режим е следния: сутрин към 5ч.- мляко
9ч.-мляко
13ч.-пюре
17ч-каша
21ч.-мляко

Ох,момичета,а сега да ви се оплача,Жаклин е болничка от пневмония  Sad На мъжа ми  племенницата беше на гости за една седмица и се разболя,кашляше,с температура и.. не знам май от там сме се заразили.От това се опасявах,но не искам да бъда лоша и нищо не казах на свекървата,то детето не е виновно,че се разболя,но по цял ден аз я гледах и тя винаги беше до Жаклин,защото много и се радва.Сега пием антибиотик и някой други лекарства.Вчера ходихме до ЛЛ и ни снимаха на рентген.За сега поне удържаме да е без Т ,само кашлицата и е лоша,но иначе си хапва,смее се,говори си...Дано по-бързо се оправи.  Praynig

Това е за сега от нас,лек ден на всички!

# 100

МиЛЛЛи момичета, влизам в темата ви, без да има въпрос към нас. Скреч в момента няма възможност да пише, затова се надявам, че нямате против да се включа аз. Wink Началото на новия месец е подходящо време, за да ви дам информация за предстоящите събития, организирани с подкрепата на Ла Лече Лига. Grinning Ако имате желание и възможност, заповядайте на ЛЛЛ безплатни лекции за кърмене и захранване и на кърмачески срещи и бебешки кафета за бъдещи и настоящи майки. Програмата за месец юни по градове можете да видите на сайта на ЛЛЛ. Ако имате въпроси – може да пишете освен тук, също и в подфорума за консултации с Ла Лече Лига, или да се обадите на националния телефон на ЛЛЛ - 0888 555 385.
Очакваме ви! Hug

# 101
  • гр. Стара Загора
и така...

първото ни хранене е млечно  и е м/у 4 и 6 часа... и после си спи блаженно до към 8 и нещо... ставаме, оправяме се и в 9 правя каша/каквато имам/... после към 12 и нещо папа зеленчуково или местно пюре... после към 17 и нещо яде плодово пюре/ако огладнее преди това ѝ давам някоя бисквита да си чеше венците Simple Smile / и вече преди лягане пие мляко - 150мл...
но последните 2-3 дни отказва за изяде цяло бурканче наобяд и затова към 15 часа ѝ давам другата половина...
скоро мисля да ѝ давам попара... само ще поръчам на една баба да ми донесе домашно сиренце Simple Smile
АЛЕКСАНДРА - вие сте супер... само 4 яденета... ние май преди 2 седмици си махнахме млякото към 15 часа... което вече е добре Simple Smile
ТЕА - не се тревожи за месцето.... аз захраник на 4м и 20 дни... а месото го дадох на навършени 6 месеца... май така беше... много ми е зле мозъка вече... трудно помня... много ми е изморено Sad

# 102
  • София
Здравейте и от нас. Ние се захранихме на 4,5 месеца и още не сме въвели месо, глутен  и почти никакви плодове. От кашите само оризова ядем. За месото се чудя- май към 7-ми месец ще го въведа. По спомен заешкото беше най-нискоалергенно  newsm78 ?

Днес ходихме при бабите, още му е търсене на детето, плаче си на чуждо място Sad Дано поне с тях да свикне, за да може някога да го оставяме за по час- два.

Да се похваля имаме си вече и 2 горни зъбчета  Heart Eyes

Хубава вечер и дано времето се задържи така слънчево (без преваляванията)

# 103
  • Добрич
цветка честити ви зъбчета! А горните ли бяха първи?

Явно някои са доста напреднали в захранването.Ние засега ядем едно пюре от 125-130гр на 2 хранения-обед и следобед,и това защото Ники отказва всичко друго освен кърма. голям зор с нашето захранване. След обед давам също и по 40гр плодови,за да регулирам стомаха,че се запича често. Въведох и месото тази седмица,а този месец смятам да въведа глутена,но по към края на месеца.

# 104

АЛЕКСАНДРА - вие сте супер... само 4 яденета... ние май преди 2 седмици си махнахме млякото към 15 часа... което вече е добре Simple Smile

Рисунка ,храненията ни са 5 ,само,че е останало на горния ред -яденето в 5 часа ..чак се замислих,наистина ли толкова рядко яде  newsm78 Laughing Hug

Общи условия

Активация на акаунт