НОЕМВРИйчето яде с лъжичка и доволно мляска със устичка!

• 41 553
  • 743
  •   1
Отговори
# 75
  • Пловдив
Хайде и аз да се разпиша че не знам от кога не съм влизала. Едва смогнах да ви изчета.

Честито именниче на bubcheto и весело изкарване на празника днес!

Калин продължава да не яде пюретата и да набляга на смукане на каквото му падне. Вчера мляска една краставица. Мисля да спирам да си давам парите за пюрета. Иначе преди ден два почна да лази и сега мога повече неща да свърша вкъщи, защото сам си намира забавления. Е налага ми се да го махам от щорите или от храната на котката, но няма как така ще е. Хубавото е, че като тръгне към нещо забранено се почва едно пръхтене и ръмжене и дори и да не го виждам знам че отива не където трябва  и отивам да му променя траекторията на движение или да го върна в начално положение  Laughing Много ми се сърди. Радвам се че напредва с уменията, но ми е и малко тъжно че толкова бързо минава това време и вчерашното ми вързопче вече обикаля из стаята. Скоро ще тръгне да ходи и докато се обърна ще е станал "голям мъж".
Това от мен засега. Целувки и усмихнат ден на всички!

До пловдивските мами - ако утре ходите да градската градина на празненството за 1 юни свиркайте да се видим

# 76
Да похваля Вики, че вече почва да хапва. Яде пюрета от банан, круша, моркови,тиква, картоф ябълката нещо не и харесва. Каша за сега давам само оризова безглутенова и безмлечна, която за мое учудване тя харесва повече от пюретата.

# 77
  • на Дъждовен остров
...
Само да ви питам като въвеждате нов зеленчук как процедирате, защото ми казаха давам само 2-3лъжички от новия продукт и дохранвам бебето с вече захранения.

и то какво става тогава, 2, 3 лъжички ориз с броколи давам, дохранвам с тиква и на следващия ден давам 4, 5 лъжички броколи и дохранвам с тиква.  Така ли се получава? 

# 78
...
Само да ви питам като въвеждате нов зеленчук как процедирате, защото ми казаха давам само 2-3лъжички от новия продукт и дохранвам бебето с вече захранения.

и то какво става тогава, 2, 3 лъжички ориз с броколи давам, дохранвам с тиква и на следващия ден давам 4, 5 лъжички броколи и дохранвам с тиква.  Така ли се получава? 
аз направо взимам двукомпонентно пюре което съдържа зеленчука който ще въвеждам и друг който вече съм въвела на по преден етап.не знам дали това е правилния вариант,но аз така процедирах със всички зеленчуци и не сме имали проблем Peace

# 79
...

Аз давах първия път 4-5 лъжички от пюрето и на другия ден направо 10 лъжички и дохранвах с мляко.Карах по смело ,нямали сме до сега непоносимост към нещо ,вече ядем почти всички бели меса и телешко само заешко не сме опитвали още.Исках да питам кога въведохте глутена, понеже нашата педиатърка ми беше казала до края на седмия месец дъ съм въвела и жълтъка и попара да давам.Естествено не я послушах и сега сме само на месни!

# 80
  • на Дъждовен остров
хъм ами то много двукомпонентови варианти няма или са с картоф или с ориз. Аз нещо пъщарнака го приех като запичащ и от два дни давам само тиква, иначе мислех да вкарвам броколи с ориз или карфиол с картоф. Спанака отново е мисля с ориз, но аз ако карам така ден ориз, ден тиква скоро няма да стигна го плодовете  Mr. Green Naughty Thinking Naughty Mr. Green

# 81
  • София
 T_e_A, може да опиташ да дадеш половин бурканче тиква и половин броколи с ориз. Хем количеството на броколи е по-малко и става за въвеждане, хем не действа запичащо. Другия ден си ги дояжда Simple Smile

# 82
  • на Дъждовен остров
T_e_A, може да опиташ да дадеш половин бурканче тиква и половин броколи с ориз. Хем количеството на броколи е по-малко и става за въвеждане, хем не действа запичащо. Другия ден си ги дояжда Simple Smile
и аз го мислех този вариант, но тиквата свърши.  Ще трябва да ходя да закупя утре, че днес вали.  Освен това мисля да въведа и моркова.

# 83
Ама сте изписали... Успокоих се, че и другите бебета са като моето -събуждат се нощем по n -пъти, лягат си късно. Моята бебка също реве като остане сама, вечер, че и понякога денем иска да се приспива само като суче. Иначе на баба си й дава да я приспива на крака или люшкайки кошарката, а на мен ми прави номера Sad, хитрушата. навън, както и преди не спи, не обича да и се друска количката, а то при нас няма мн равни тротоари Laughing.
И аз не знаех що е алабаш, но ще го пробваме и ако ни хареса, догодина баба ще засади и него в градината.
Аз захраних по ЗВБ и не спазвам това с добавяне на нов зеленчук към вече опитан, давам по няколко наведнъж. Вече е "яла" картоф, тиквичка, тиква, ябълка, банан, ориз, коричка хляб (въведох глутена), печена чушка, морков, бисквитки от овесени ядки с тиква и ябълка. Тези неща, повечето са осмукани, но банана изяде почти цял и се запече милата. Най й хареса тиквата от нея си хапва наистина количества. Продължаваме да си сучем на поискване, което е на 3-4 часа, а понякога и повече или по-малко, вечер й давам АМ, уж да се засища и да заспи (ефект, няма ooooh!). И аз съм от недоспалите мами.
И моята е почти лепната за мен, но като бяхме на гости при нашите си стоеше и я приспиваха дори дядо й и прабаба й, ако не ме вижда няма проблем, но ако съм в стаята и не обърна внимание - леле рееев.
Не съм забелязала да срича, майка ми я чула да казва мама, докато мрънка Laughing.
Честит Първи юни на децата ни - да имат безгрижно и щастливо детство

Последна редакция: пт, 01 юни 2012, 10:18 от albena30

# 84
Честит празник на всички бебешоци! Да са ни живи и здрави ,много щастливи и много послушни!   bigdance2  bigdance2
А за номерата и Влади е същия,ако го успива баща му може и в кошарата да си заспи,а ако пък го лушка прав на ръце заспива аламинут,но ако съм аз трябва да го лушкам по половин час,смее ми се,лигави се  Laughing
Приятен ден!  bouquet

# 85
  • Добрич
Честит празник на всички малки и големи дечица! Много да са здрави, щастливи и усмихнати! Подарете им много любов.

Криси, вече няколко път яде алабаш. Много му се услади. Но той си яде от всичко по 190гр. Не е претенциозен. Харесват му на мама манджите. Simple Smile

# 86
Честит празник на малките и порасналите дечица!!! Да растат много усмихнати и безгрижни! baloni

Отдавна не съм писала тук, но с нашите постоянни болести и пътувания не ми остана много време, а имам и да ви чета.
Да се похваля и тук че Ники вече се изправя  сам в леглото. То не си е много за хвалене де, че мира нямам сега. Вече не иска и да седи, а само прав. Слагам го в леглото и докато излезна от стаята той вече е прав. Страхувам се да го оставям така че не знам в кой момент ще му откажат крачетата и ще си разбие устата падайки. Имаме си и 2 зъбчета които се виждат и хапят.
Със захранването сме до средата... започнахме месните пюрета, тези дни трябва да въведа и жълтък, но сме болни -хремави в момента и затова изчаквам. И още не са ни били ваксините от третия прием и изследвания не сме правили.
Кашите не ги долюбваме много. Сега пробвах да дам зеленчукова каша от моркови, но хич не я  хареса. Някакви идеи с какво  да я забъркам за да я яде бебо?

Ние сме икономични с пюретата, малките пюрета ги ядем на два пъти, затова големи  още не  съм взимала че сигурно седмица ще ги ядем.
Кърмим се, но пак по малко  максимум 100гр. Но наддаваме добре, вече сме 9 кг.

Нощем ставаме по ...много пъти. На всеки час задължително се буди, а понякога и на 20 мин. Ако не се събуди той е баткото и така аз спя на пресекулки... добре че съм свикнала... А през деня съня ни е точно 30 минути 3- пъти.

# 87
Здравейте мамчета и честит празник на малките и големите ни съкровища! Да са ни живи и здрави и да имат много хубаво детство с весели игри Simple Smile
Аз вчера дадох на Киара пшеничена каша с намачкан банан и я изяде цялата, а днес и' дадох оризова с намачкан банан и хапна малко и не я иска Simple Smile Добре, че си имам млекце и резервния план за ядене е винаги на лице !

# 88
Ами и аз много се обърках с въвеждането на нов продукт, затова може би ще пробвам с двукомпонентно пюре, където комбинациите позволяват. Засега сме четвърти ден на тиква. След обяд давам безмлечна каша - оризовата Симката въобще не я хареса, ама тя наистина много безвкусна като я пробвах. Сега давам пшенична с ябълка като му смачквам в нея парченце банан и една безглутенова бишкота, така лапа сладко.
Изследванията ни показаха нисък хемоглобин и следващата седмица пак ще правим кръвна картина.
Ох, и за малко да пропусна честит празник на малките ни сладури, да са много весели и засмени днес baloni

# 89
Честит празник на всички малки,големи и пораснали деца! baloni 1swing

Общи условия

Активация на акаунт