НОЕМВРИйчето яде с лъжичка и доволно мляска със устичка!

• 41 566
  • 743
  •   1
Отговори
# 105
здравейте мамчета, всички вече живо се интересуват от захранването, ние правим първи стъпки в зсхранване с месо, нещо не ни е много забавно, но си го хапва с малко настояване от моя страна, до тук само пуешко и пилешко съм дала.

искам да попитам за заешкото месо имали други майки, като мен които са против? аз заешко не ям и мисля да не давам на детето  newsm78

вчера хапвам сандвич и бебо беше в скута ми и уж си гледаше нещо към телевизора, изведнъж се извърна към мен и ме гледа в устата милото и аз му подадох филията и той зяпна все едно да си отхапе, колко виновна се почуствах, дадох му да си близне крема сирене и домат, те разбират повече от колкото си мислим  Hug, а после ми говорете за глутен и мляко, то детето няма да расте под похлупак  Wink

опитвам се да намеря тема за прахта за пране за бебето нещо не ми се получава, ако можете пратете някой линк!?

# 106
здравейте мамчета, всички вече живо се интересуват от захранването, ние правим първи стъпки в зсхранване с месо, нещо не ни е много забавно, но си го хапва с малко настояване от моя страна, до тук само пуешко и пилешко съм дала.

искам да попитам за заешкото месо имали други майки, като мен които са против? аз заешко не ям и мисля да не давам на детето  newsm78

вчера хапвам сандвич и бебо беше в скута ми и уж си гледаше нещо към телевизора, изведнъж се извърна към мен и ме гледа в устата милото и аз му подадох филията и той зяпна все едно да си отхапе, колко виновна се почуствах, дадох му да си близне крема сирене и домат, те разбират повече от колкото си мислим  Hug, а после ми говорете за глутен и мляко, то детето няма да расте под похлупак  Wink

опитвам се да намеря тема за прахта за пране за бебето нещо не ми се получава, ако можете пратете някой линк!?

И аз мисля че не трябва чак толкова да се взираме във захранването разбира се всичко с мярка.Ние ядем от 5 навършени месеца зеленчукови пюрета и каша и от 6 навършени месни пюрета.Вече ядем телешко пилешко и  пуешко още не съм давала заешко но като намеря  на друга фирма различна от Ганчев ще дам.Мисля вече да въведа и глутена/ако бях послушала педиатърката в края на 7 мия месец трябваше вече да ядем и жълтък и попара.
Какво имаш предвид под тема за прахта за пране-каква използваме ли?

# 107
  • София
Сникърс, горните зъбчета избиха втори, първо бяха долните 2 ( на 4 месеца и 20 дни Simple Smile )
Ива2011, понеже и ние имахме проблем в началото с праха за пране ни препоръча майка на дете с АД - Сано Максима . Био е и праха и омекотителя (особено той  Heart Eyes ) миришат хубаво и ни понасят Simple Smile
http://www.google.bg/imgres?imgurl=http://papa-bebe.com/ban/kozm … EwAw&dur=1989

# 108
Също съм я ползвала тази прах добра е,даже дрешките за исписването ни бяха изпрани с нея!  Peace

# 109
а иначе може на някои от вас да се стори глупаво и безотговорно,но когато се храним и бебчо е при нас започва веднага да мляска с устичка и му давам да опитва от абсолутно всичко,особено много обича пуржени картофи,напипам някоя по мекичка мачкам и слагам в устичката с малко сиренце ,а той дъвчи сладко ли сладко Laughing

# 110
  • гр. Стара Загора
Майя е опитвала заешко и да кажа, че най-много ѝ харесва от месните пюрета...
иначе и аз съм на мнение, че ако детето не е проявило някакви алергии до сега може вече да се въведе и млякото... даже се бях замислила дали да не я запиша на детска кухня за този месец/става въпрос за частна/, но се отказах...
айде лека и спокойна...
и стискайте палчета, че утре ще водя малката на село, че другите баба и дядо/от които се спуква да реве и вижда от дъжд на вятър/ щели да идват... не могат да дойдат до града, а трябва за 2 часа да се разкарва детето и да се угажда...
дано да заспя, че хем ми е притеснено за малката /хич не е спокойна тия дни/... хем ме е яд и на свекитата...

# 111
за прахта за пране, аз ползвах тео бебе, но понеже пера на бебчо дрешките на ръка , мн трудно се отмива, сега си купих на Пурлан бебешки на прах, той седи малко като настърган сапун и за това исках да се поровя за повече инфо, иначе на Сано си купувам бебешкия омекотител мн ми харесва как мирише, но го ползвам за изкуствените тъкани, някое якенце, имаме едно поларено одеалце и т.н. Аз по съвет на една алерголожка започнах да пера и нашето пране с бебешкия прах /тео бебе/ поне за това става Wink
та продължам да търся, явно че ще трябва да си купя още някоя друга марка, че то иначе неможе да се разбере   newsm78

за омекотителя Сано да ви кажа за първи път го купх от ВисВиталис към 12 лв беше, после 10.80 в Темпо и последно на пазара Дим. Петков за 7 лв същия 1 към 1, това са цели 5 лв надценка, мисля от същия магазин да купя и прахта  Thinking

Последна редакция: нд, 03 юни 2012, 05:06 от iva2011

# 112

Ива2011, понеже и ние имахме проблем в началото с праха за пране ни препоръча майка на дете с АД - Сано Максима . Био е и праха и омекотителя (особено той  Heart Eyes ) миришат хубаво и ни понасят Simple Smile
http://www.google.bg/imgres?imgurl=http://papa-bebe.com/ban/kozm … EwAw&dur=1989

мерси за линка

Последна редакция: нд, 03 юни 2012, 05:09 от iva2011

# 113
  • София
Ива и Верето, Фио помоли в началото на темата, но сигурно, не сте имали възможност да видите, затова ще помоля и аз - когато се сетите, че сте забравили да добавите нещо в поста си, недейте моля ви да публикувате нов пост, ами ползвайте бутона редактирай на предния, така се пести място и темата се задържа по-дълго, мерси Peace
Аз лично не давам да се опитва, защото не разбирам идеята на това опитване. От едното близване полезни вещества няма да извлече, но пък е напълно достатъчно за алергична реакция. Имам си едно дете с хранителни алергии и ще направя всичко възможно да предпазя другото. Навременното и контролиране въвеждане на глутен, млечен белтък и т.н. смятам че не е похлупак, а просто превенция.
Ива, защо няма да даваш заешко, чела си, че има нещо вредно или защото ти не обичаш? Защото аз не ям ужасно много неща, които съзнавам, че са полезни, но не са ми вкусни. За разлика от това обаче, гледам да готвя на децата си всичко, защото те не са длъжни да имат моя вкус и не искам да ги лишавам от дадени храни. Честно казано аз за заешкото знам, че е най-подходящо за захранване с месо Peace Виж, ако става въпрос за стил на живот в дадено семейство, както е в случай на вегетарианство, подкрепям идеята да се захранва така, както се храни цялото семейство Grinning

# 114
  • Добрич
Леле,изненадах се...
ние в нас пържени картофи правим един или два пъти в годината,просто защото са вредни,пържени...а какво остава на детето да ги дам,при все че сега се захранваме!?
А относно глутена и млякото...само се радвам че нямам някаква непоносимост-лактозна или глутенова,за да ми се налага цял живот да пазарувам специални продукти и да не се храня свободно по заведения заради това.Познавам такива хора,не е никак приятно. Предпочитам да забавя въвеждането на някои продукти точно с цел превенция,както е  казала бубчето.
С това съвсем неискам да критикувам никого,казвам само при нас как е!
За заешкото четох,че е много подходящо за начало на въвеждане на месо. Видях че заешко има на Гербер.

Хубав слънчев ден на всички!

Последна редакция: нд, 03 юни 2012, 10:08 от Sneakers

# 115
Ива и Верето, Фио помоли в началото на темата, но сигурно, не сте имали възможност да видите, затова ще помоля и аз - когато се сетите, че сте забравили да добавите нещо в поста си, недейте моля ви да публикувате нов пост, ами ползвайте бутона редактирай на предния, така се пести място и темата се задържа по-дълго, мерси Peace
 се захранва така, както се храни цялото семейство Grinning

както се вижда съм ползвала редактиране, просто когато пиша повече неща от телефона, а и на компа ми се е случвало не ми позволява полето да допиша още нещо, мерси все пак за напомнянето Wink

за заешкото не го ям по принцип, всички други меса са ок, просто ми
прилича на котешко, мисля че има достътчно други меса и храни,  но това разбира се си е мое мнение  Peace  Whistling

# 116
  • София
 се захранва така, както се храни цялото семейство Grinning

както се вижда съм ползвала редактиране, просто когато пиша повече неща от телефона, а и на компа ми се е случвало не ми позволява полето да допиша още нещо, мерси все пак за напомнянето Wink

за заешкото не го ям по принцип, всички други меса са ок, просто ми
прилича на котешко, мисля че има достътчно други меса и храни,  но това разбира се си е мое мнение  Peace  Whistling

Горе до полето, в което пишеш адреса на сайта би трябвало да имаш едно бутонче като със счупена/скъсана страничка - compatibility view, опитай да го наиснеш и тогава няма да имаш проблем с полето за отговор Peace Принципно чисто визуално заека може и да прилича на котка, когато е суров и приготвен за ядене вече, но като качества на месото честно казано няма нищо общо с котешкото, а и е доста по-полезно от другите меса за децата. Ако искаш прочети ето това и вече ти си решаваш Peace
http://doka-dietichno.blogspot.com/2009/11/blog-post.html

# 117
Здравейте в този слънчев ден Simple Smile
За месото- и аз давам заешко, но това всеки си решава сам, някои и магарешко май ще дават, а аз това за нищо на света не бих предложила... Така че, всеки си е с глава на раменете, да си взема решения за собственото дете...

Моят звяр е тотално изкукуригал напоследък- само бърбори, опитва се да лази, понякога дори успява да помръдне малко напред с вдигнато дупе и на колене, но после бързо пада Simple Smile Стои си и самичка си се хили като репичка. Другата седмица сме на сватба, та ми предстои за пръв път да я оставя на някой друг за почти половин денонощие, което ми е много странно, ние ще сме на близо де, ама все пак...мисълта, че ще седнем на масата и двамата ще се храним по едно и също време, ще танцуваме, без да има някой да припява до нас ми се струва някак странна Simple Smile

# 118
Принципно и аз не ям заешко, дори не помня да съм опитвала.. И то не защото не ми е вкусно, а от гузна съвест - не мога да си представя да ям такова сладко животинче... абе, луда работа  Laughing
Обаче на малчо ще давам със сигурност, реших да започна с пилешко, следващото за въвеждане е заешко  Peace

# 119
  • Пловдив
Отдавна не съм писала тук:)
От няколко дни се опитвам да въведа месото, като съм захранила със зеленчуково малко след навършване на 5 месеца, след шестия въведох кашата и сега месото; жълтък - педиатърката ми беше казала още при въвеждането на зеленчуковото, но й казах, че ще изчакам още; в общи линии въвеждам храните според това ,каквото ми е казала; досега съм давала само пилешко, много й се услажда на Зарето;
чудех се каТо съм захранила малко след петия месец, кога да въведа глутена newsm78 дали да изчакам осмия месец, тогава ми препоръча лекарката да дам попара.
Забелязах, че от всичко, което е опитала Зари най - харесва суровите плодове - круша, ябълка и банан:)
Щях да забравя - не мога да я накарам да пие вода, а вече си хапва / е не е много -максимум 100 гр пюре/ каша и после суче . Днес я гледам изпотила се, жега й е, а вода не иска, търси си гърдата и на денонощи суче поне 5 пъти ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт