НОЕМВРИйчето яде с лъжичка и доволно мляска със устичка!

• 41 559
  • 743
  •   1
Отговори
# 120
От месата първо въведох пуешко,после заешко и пилешко.Пюрета със заешко купувам само на Hipp,но рядко,тъй като има сол в тях или както гласи етикетът "с ниско съдържание на сол".За млечни не мога и да си помисля още.Най-рано Ева ще я "огрее" на годинка,въпреки че  два пъти съм давала пюре със сметана,нищо не ѝ стана,но за мляко ще почака.Глутен ще въвеждам като навърши 8м,т.е в края на месеца.
И Ева гледа всеки,който яде или пие,но не позволявам да ѝ се дава нищо.И без това е с АД и треперя за всяко нещо.Яде само каквото алерголожката е позволила.

# 121
  • гр. Стара Загора
aneleto... и Майя бе така, докато сучеше... след като спря да иска гърдата се научи да пие вода... незнам дали ще те успокой това... ама само споделям Simple Smile

# 122
Защото аз не ям ужасно много неща, които съзнавам, че са полезни, но не са ми вкусни. За разлика от това обаче, гледам да готвя на децата си всичко, защото те не са длъжни да имат моя вкус и не искам да ги лишавам от дадени храни. Честно казано аз за заешкото знам, че е най-подходящо за захранване с месо Peace Grinning

Аз също не ям много неща /почти всички видове зеленчуци-абе много съм злояда  Twisted Evil/ но на Даниел давам от всичко и за напред ще му приготвям разнообразно меню,както го правя и за баща му без дори да опитвам ястието  Joy дори от миризмите на пюретата му ми се  Sick но се радвам,че той си хапва с голямо удоволствие,не прилича на мен и до сега нищо не ми е отказал-дори и броколи.
Заешко /домашно/ вече седмица яде през ден.Аз също не ям такова месо,дори не питайте как ми се свиваше сърцето до като го сваря,обезкостя и пасирам при положение,че си имаме такова декоративно за домашен любимец  ooooh! но в името на детето всичко бих направила  Naughty

Вода и ние не близвахме,но от два дни насам вече взе да пие по малко от чаша с накрайник.

Извинете за глупавия въпрос,но как въвеждате млечните и с какво?Пак ли по няколко дни и в пюрето ли и кои продукти се въвеждат?
То аз тепърва започнах с месото,но нека съм осведомена  Simple Smile

# 123
Здравейте и от мен, много отдавна не съм писала тук. Ние бяхме на морето за 5 дни за проба да видим как ще и се отрази на буболечката - много и хареса - там спеше доста през деня през нощта се будеше само 1 път и ставаше сутрин към 8.00, а не в 6,00 както тук, но като се прибрахме в София пак си започна старрото будене 3-4 пъти през нощта и ставане в 6, явно климата на морето и влияе добре.
Чета , че пишете за захранването - аз я захраних на 5 месеца с картофено пюре на Хип, после плодово, жълтък дадох на 6 месеца и 10 дни след препоръка на педи и след изследванията. Доста се двоумях за него, но го дадох в крайна сметка. Около 10 тина дни след това въведох пилешко месо пак на пюре на Хип, след няколко дни ще дам и каша без глутенова. Горе долу се водя по препоръките на педи. И Сиси не пие много вода давам и с чашата на Авент и изпива или по-скоро излива около 50 мл. на ден. Давам и чай от лайка, за да поема някаква вода, но пак повече  си го излива във врата, отколкото да пие. И тя много обича да си цока, дори е на гърда понякога след обедното пюре. А беше започнала на обяд да изяжда по едно пюре от големите, но напоследък едва изяжда едно малко.
За млечните каши след като въведа без глутеновите ще мисля и за тях - може би към 8-мия месец.
Тя напоследък има много газове и си мисля че и заради това се буди често през нощта - при вас има ли го този проблем?
Лека нощ от мен! newsm07

# 124
  • Хасково
Привет! И Рая не иска да пие вода. Захранила съм я на 5 месеца и половина. Но от месец горе-долу давам водата в чашка с мек накрайник. Тя си играе, лапа, дъвче и глътне по някоя глътка. Е после се преобличаме Grinning, но днес беше по-горещо и си пийна. Като ожаднеят пият.
Иначе досега съм дала зеленчукови пюрета, безглутенова каша и малко плодови. До месните още не съм стигнала. Има време за всичко. Peace
Лека вечер от мен.

# 125
Добро утро Simple Smile
Аз също съм от злоядите, но на детето му давам и неща, които дори не мога да си помисля да ям. Слава Богу се е метнал на баща си в това отношение. За сега нищо не ми е отказал, пу-пу все така да е. Аз съм въвела пилешко и заешко. Заешкото му е любимо и винаги реве за още.
Ох, да ви се оплача. Както не усетих първия зъб,  така сега с втория направо ми разказва играта. Вчера още с отварянето на очете започна да плаче и това пршдължи цял ден с две почивки от по 30 мин. за дрямка  ooooh!  И с гелчето го мазах, и да дъвче разни гризалки му давах... Венеца беше много бял и вчера се виждаше как зъбчето е напъпило яко, но не беше пробило още. Сега го чакам да стане и се надявам   Praynig да е избило вече.

# 126
Вчера още с отварянето на очете започна да плаче и това пршдължи цял ден с две почивки от по 30 мин. за дрямка  ooooh!  И с гелчето го мазах, и да дъвче разни гризалки му давах... Венеца беше много бял и вчера се виждаше как зъбчето е напъпило яко, но не беше пробило още. Сега го чакам да стане и се надявам   Praynig да е избило вече.
ние още нямаме зъбче, обаче ми казаха със сребърна или златна лъжичка се натискало и помагало да изникне  newsm78  - някой чувал ли е за такъв вид помощ при никнене на зъби? Любопитно ми е, щото скоро време и нас ни чака същото  Thinking

# 127
  • гр. Стара Загора
и Майя нама зъб, ама е толкова кисела и даже почна да хапва по по-малко... голям зор е храненето ни... Sad
стана ми интересно това със сребърната/златна лъжичка... дали ще има ефект... newsm78

# 128
само на мен ли заешкото на хипп ми се струва с отвратителна консистенция newsm78 почти прахообразно Shocked явчо харесва пуешкото и телешкото най- много.глутен ще въведа като свърша с всички меса-значи след около 3 седмици Peace
аз съм в сесия така че това само е от мен за сега Hug Hug Hug Hug

# 129
Аз давам на "Ганчев" и си ги яде. За сега не съм въвела само свинското, но ми се струва още рано.  Вчера изяде цяло бурканче с Пащърнак, което ми се стори отвратително. Глутена го въведох с млечната каша с бисквитки на Нестле.

# 130
Я да се разпиша и аз - отчет от консултация 7800 г, 66 см. Хепатитната ваксина я понесе много добре, не плака и никакви реакции нямаше. Вода не искаше да пие, но в неделя бяхме на Крушуна (късния следобед, когато позахладня), но в колата изпи доста вода. Все още си се кърмим и когато е жадна ми дърпа блузата (хитруша с хитруша). Трябва да взимам урина и да я водя да я боцнат за изследвания. Зъби нямаме, въпреки отдавнашното лигавене и лапане на всичко, каквото и попадне (само на хранителните продукти се замисляше и оглеждаше преди да си ги сложи в устата).

# 131
Аз да се оплача вчера Влади тупна на земята,това беше най-плашещото нещо,което ми се бе случвало до сега.Много пъти го оставям на дивана в хола докато свърша нещо на бързо и така и вчера го оставих,за да отида до кухнята и само чух едно туп и силен плач и добре,че не бях сама,а мъжа ми се беше прибрал от работа,че иначе сигурно щях да припадна  Sick Измих го на чешмата със студена вода поплакахме си малко и аз и той и така,после беше малко червено и Слава Богу само това  baby_neutral Нали затова казват не питай старило ,питай патило,та и аз така знаех ,че вече се  изправя до седнало положение,хващайки се за някаде,знаех много оттдавна,че вече не трябва да се оставя сам и въпреки това пак си я карах малко нехайно,сега поне си имам обица на ухото.
Приятен ден!  Hug

# 132
  • София
Здравейте момичета,

Аз продължавам със захранването със зеленчукови пюрета, все още ми остава грах (ще го дам в микс от зеленчуците, които вече съм въвела - Хип) и спанак. Обаче спанакът е със сметана и много се чудя мога ли да го дам безопасно Thinking

Иначе за забавление му купихме детски център за игра с под на ластици и седалчица, която се върти на 360 градуса. Все още не може да скача естествено, обаче играчките и гризалките около него го забавляват и изкарва известно време вътре в седалчицата. Почти същото е като това, някои от играчките са малко по-различни. http://www.kidsii.com/brightstarts/p-152-bounce-bounce-baby.aspx

Хубав ден на всички, макар и малко дъждовен   umbrella.

# 133
  • София
Обръщам се към тези, които нямат възможност и не с видяли във фейсбук - gali_nikolova има нужд от помощта ни. Ето тук съм описала нещата:http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=662100.new#new

# 134
  • Добрич
Много,много  Hug на gali_nikolova,сигурна съм че всичко ще се нареди и Коце ще е добре.

Общи условия

Активация на акаунт