НОЕМВРИйчето яде с лъжичка и доволно мляска със устичка!

• 41 782
  • 743
  •   1
Отговори
# 210
http://kasnaprolet9999.blog.bg/zabavlenie/2009/10/24/zodiia-skorpion.421867 стихотворението е страхотно  Simple Smile Аз не мисля,че хората от една зодия са еднакви,за пръв път чувам за бели и черни скорпиони и честно казано не ми пука дали Ева е бял или черен-искам само да е здрава и щастлива,пък ако ще и зомбозав скорпион да е  Laughing
Относно храненето и режима-не съм налагала режим,тя сама си го направи,храни се на около 3 часа(+/- половин час).Нощното хранене сама си го отказа,сама се отказа и от кърмата.Захраних я по-рано от предвиденото пак по "нейно настояване".И затова вече се отказах да следвам каквито и да било схеми-водя се изцяло по това,което тя ми подсказва.Иначе с педи редовно обсъждаме с какво се храни Ева,не се е налагала никога за нищо,съветва ме,каквото и да ми препоръча винаги се обосновава,съгласуваме го с нашия дерматолог-алерголог(заради АД) и така.
За бърборенето-Ева си бръщолеви нещо постоянно,но определено не осъзнава какво казва.Въпрос на лична интерпретация-всеки който я чуе си го тълкува различно.Единствено като я сложа на гърнето ѝ казвам "Пишшш",а тя повтаря "Шшшш" и се смее Simple Smile

# 211
  • DE
Момичета, от кога слагате на гърне? Не са ли малки? Чудя се дали и аз да пробвам, но ми се струва малък..

# 212
На гърне започнах да я слагам малко преди да навърши 7м.В началото я придържах,тъй като не можеше да седи стабилно,но вече не е необходимо.

# 213
  • гр. Стара Загора
момичета, здравейте Simple Smile

не съм много редовна напоследък... дори и с четенето на темичката

добре дошла ЕЛИ Simple Smile Hug

вчера имахме с малката ужасен час и половина - събуди се в 00:00 и до 1:30 рева ама все едно я бодът с игли... и то без да спира... накрая я съблякох, преобух я, сложих ѝ рокля, която е по-свободна и си заспа... а и преди да я облека я намокрих леко с хладка вода... незнам дали ѝ бе жега или гащеризончето/което е с къси ръкавчета и къси панталонки/ ѝ стиска... НО много се стрестнах  #Crazy #Crazy ooooh! #Crazy
иначе съвсем скоро наближава защитата на дипломната работа... и после ще си одим при тати Simple Smile на хладно на село...
и в тази връзка да питам - устройството на Чико бачка ли при вас... че след 6 часа вече има комари на двора и то на рояци... и най - гадното нещо - сутрин е адската жега пред къщата и в селото и се чудя къде ще си правим 3 часа разходка Sad направо не се диша  Tired
а тези, които пускате климатици - на каква Т го оставяте да върви?

хубава и спокойна вечер Simple Smile

# 214
Софи спи по памперс от повече от седмица, покривам я само с чаршафче. Ние сме на последен етаж и е доста топло, но аз по принцип гледам като не съм сигурна как да я облека, да избера по-лекия вариант, че прегряването е чного по-опасно от изстиването. Е, честичко имаме аргументирани спорове със свеки по въпроса, ама да чукна на дърво, не е изстинало досега детето.

# 215
Здравейте и от нас. 
Вече се записахме на плажа, но само под чадъра, сутринта за  час. Е батко и не излезе от водата, но беше под зоркото око на дядо си. Утре пак - подготвям ги, защото сме на почивка от 29 за десетина дни на Фичоза.
От днес въведох месното пюре, не и хареса Rolling Eyes напоследък не се храни добре, яде по много малко има-няма 5 лъжички каквото и да е #Crazy с батко и бях така, а сега с нея.

# 216
  • гр. Стара Загора
От днес въведох месното пюре, не и хареса Rolling Eyes напоследък не се храни добре, яде по много малко има-няма 5 лъжички каквото и да е #Crazy с батко и бях така, а сега с нея.

какво месно си въвела? аз вчера я пробвах с риба и също така повече от 10-тина лъжички не пожела, но днес си доизяде бурканчето Simple Smile
напоследък и при мен е трудно храненето, но това вкъщи... иначе навън се храни много добре...
а когато ми откаже посредата на храненето ѝ давам вода - може да не е правилно, но помага... в тези жеги кой ли не иска вода...  baby_neutral

за обличането - не ми се иска да спи без нищо на гръбчето, защото спим на отворен прозорец срещу нас, а и много се отвива, по-точно бархетната пеленка е увита около краката ѝ като змия или се намира под нея... и не съм ѝ купила чувалче за сън...

хубав ден Simple Smile

# 217

какво месно си въвела? аз вчера я пробвах с риба и също така повече от 10-тина лъжички не пожела, но днес си доизяде бурканчето Simple Smile

Не е ли раничко за риба?

Оле, много разновидности били тези скорпиончета  Crazy
Радвам се, че моето дете си избра друга зодия! Всъщност не знам колко е радващо, де  Mr. Green

На гърне мисля да започна да го слагам като се научи да сяда сам, което ще е съвсем скоро(според мен, той може и да е на друго мнение  Wink )

# 218
  • DE
Фио, с теб сме на една дата! Мартин също още не може да седи, но пък крачи в паяка вече и се радва.

# 219
Какви лъжички използвате?

# 220
  • Велико Търново
Какви лъжички използвате?

Аз в момента такава http://www.bebe-best.com/canpol-silikonova-lajitchka-21488-p-23839.html
а после мисля от тези, че ми бяха удобни с баткото, особено за бурканчетата, защото са дълги и не се цапаш http://www.zabebo.bg/products/plastmasovi-lajichki-za-hranene-2-br-nuk

# 221
Цитат
Момичета, вие наистина ли смятате, че децата ви влагат смисъл в това "бърборене"?

Аз мисля, че влагат.
Когато се буди сутрин гледа през решетките право в мен и вика "ма-ма", когато го погледна започва да се смее, когато тръгна да излизам от стаята тръгва да плаче, гледа ме и пак казва "ма-ма". Не го повтаря постоянно, а ме поглежда винаги.
Това се отнася за моето дете, а за вашите не знам.

И аз използвам лъжичките на Нук, доволна съм.

Последна редакция: ср, 20 юни 2012, 11:15 от Мама на слънчево момченце

# 222
Момичета от Свищов, моля да ми препоръчате някой добър УНГ, че довечера пътувам за натам, а имам направление което не успях да използвам в Сф. А, и ако има някой желаещ за кафе  да свирка Simple Smile
ПС: Извинете, че не си спомням кой беше от Свищов (мисля си за Албена30...)

# 223
Привет  Hug
Записвам се, че направо изчезнах от хоризонта, но не е имало какво толкова да споделя.
За рибата - аз ще я въведа след 10ти месец, защото колкото и да е полезна е силен алерген.
Гърнето - ами засега Алекс не седи стабилно, като започне може и да се пробваме на гърне.
За бърборенето - както и в момента дава по Гала и затвърждава прочетеното от мен - на тези месеци това са неосъзнати срички, а речта на детето минава през различни етапи и това е един от тях.
Мама на слънчево момченце, бих се учудила ако знаеше и за моето дете  newsm78
Слънчев ден от нас   Nature Sunny

# 224
Последен коментар по темата и спирам.

Нали всички дечица са различни? Едно детенце прохожда на 9 месеца, друго на 1г. и 2месеца. Едно започва да седи самостоятелно на 6 месеца, а друго на 8. Зъбки изникват на 4 месеца, а на други бебоци на 8. Просто казвам да не слагаме рамки, в които някой казва кога ще стане и кое е нормално. Това само ще ни направи параноици. И не ме разбирайте погрешно-не твърдя, че моето дете е най-умното или най-развитото, напротив (ние още не седим самостоятелно, не пълзим и нямаме зъбки), просто споделям това, което ми прави впечатление. Всяка майка познава и усеща най-добре детето си.
Хубав ден.

Цитат
Цитат
Мама на слънчево момченце, бих се учудила ако знаеше и за моето дете  newsm78
Е щеше да е хубаво, ама  newsm78!

Общи условия

Активация на акаунт