НОЕМВРИйчето яде с лъжичка и доволно мляска със устичка!

• 41 611
  • 743
  •   1
Отговори
# 585
Здравейте и от мен.

За килограмите и аз не мога да сваля,но поне не качвам още Laughing,явно без диета няма да стане.
За кухнята съм взимала само на беборани от 6 до 9 месеца само ако ми хареса менюто,много е вкусно Марти  си изяжда всичко.И аз не съм вкарала риба,жълтък,свинско и агнешко и прясно мляко,но кисело й давам.
И тя спи още на спалнята,имаше период в който си спеше в кошарата,но тия зъби докато излезат е при мен,че както са тръгнали ..6-ти ни излезна вече.

айде лек ден

# 586
Здравейте. За яйцето, Бубчето е казала че трябва добре да се мие черупката. Аз с жълтък захраних още на 5 месеца. Вече давам по половин през ден-два, някога и по-рядко със зеленчуково пюре. Иначе риба съм давала след 7-8 месец-Хек и Сьомга. Харесва ги. Миналия ден дори дадох с черен дроб. Искам да попитам витамин Д давате ли все още? Аз по 2 капки всеки ден. Столче за хранене не използвам, понеже не иска да стои в него. Храним се на дивана седнали. Вече пием от чаша, но със сламката като Сникърс не можем:))) Все още нощният ни сън е липса, но вече на 100% го отдавам на жегата. Климатик не пускаме тази седмица, понеже татето е малко болнав. Столче за кола все още не съм купила, понеже нищо не ми допада за в момента, но това ми е приоритет вече. До ден-два ще трябва да се хвана в ръце и да купя. Наистина всичките са много твърди, а тези които са по-комфортни, са ни тесни. Бритакс наистина са мн хубави, ама 400 лв. за стол...нещо ми идват множко. Биберон ползваме само докато заспиваме и след 5 мин си го плюе. С килограмите нямам проблем, но корема все още си ми седи. И белега от секциото си е все още червен. Кисело мляко не съм давала още, педи ми каза след годинката. Искам да попитам с какво приготвяте грис, кисели? Имам предвид какво мляко използвате. Борис спи в неговото си легло, но след като е заспал първоначално на нашето. Ако спи при нас аз не мога да мигна. Той спи напречно и се катери като маймуна по нас. чао за сега и нека изпишем по-скоро темата.  Hug
Белега мазала ли си го с нещо?

# 587
ДА!!! С Контрактубекс. Резултата-0.

# 588
  • София
Аз не съм секцио, ама този крем май го отсвириха доста отдавна, преди 3 години след операцията на Ина ми изписаха Содермикс и хирурка ми подчерта да забравя за Контрактубекса newsm78

# 589
и аз се мазах със содермикс,но не съм се мазала много някъде 5-6 пъти и то белега избледня до толкова че стана почти незабележим та затова питах ,защото на мен ми повлия содермикса добре

# 590
Ето ни и нас  Heart Eyes
За спането - Мишана си спи в креватчето от самото начало. По едно време я приспивах на спалнята и после я пренасях в клеватчето, но преустанових тази практика преди 3 месеца. Рева, рева два дни на третия се примири и сега кротко си заспива в легалцето.
За яденето - не е от най-ящните, но и тя предпочита домашните храни.
За килограмите - свалих 10 кг за 2,5 месеца с 90-дневната диета. Имам още две седмици  тормоз. Обещала съм си сочна пица.

Можем да се отчетем с 6 зъба, пляскане и ахкане по собствения си образ в огледалото.  Wink От няколко дни сме в проходилка, но още не нацелваме посоката на движение, харесва й.
Жълтък яде от 6 месец в чист вид, няма проблем и много й харесва.

Цунки

# 591
Ние вече сме си вкъщи. Изкарахме си страхотно на село. Малкия спа като луд. По 2 часа преди обяд и 2 часа следобед. Там не се и будеше през нощтта. Чистия въздух си каза своето  Simple Smile
Аз бях качила 25кг., сега ми остават още 5-6 докато си стигна старите килограми. Нямам си и на идея как ги свалих. Не съм пазила диети, не съм спортувала... незнам как стана. Иначе си имам малко стрии по корима, така и не изчезнаха напълно.
Жълтък бях започнала да давам по малко, но когато станаха огромните жеги го спрях.
На село се запознах с една жена, чието бебе е родено на 02.10 и вече не ползват памперси през деня. Започнала е да го отучва от тях още на 3 месеца. Някоя от вас вече дали има напредък в това начинание? И друго- бебето й не яде никакво АМ, вместо него е напълно на кисело мляко. Започнала е да му го дава още когато детето е било на 2 месеца. Пробвала била много марки АМ, но нито една не е искало да яде. Какво мислите? Аз тепърва от другата седмица мисля да започна да му давам по малко кис. мляко, но не смятам да спирам да му давам АМ.
Лек ден на всички  Hug

# 592
Аз още на втория месец след раждането тежах с 2 килограма по-малко от преди да забременея-тоест 41 и най-омразният ми въпрос когато някои ме срещне на улицата е -Ти ядеш  ли ?  Shocked ами не на фотосинтеза съм си казвам на акъла .А иначе се тъпча като за световно,но никой не би ми повярвал.Майка ми след 4 раждания тежи 48 кг и няма нито една стрия явно е генетично ,не съм пазила диети,а и не бих могла каквато съм стръвна  Laughing

# 593
  • Ловеч
Да се разпиша и аз преди да е свършила темичката Simple Smile Криси упорито расте, на последната консултация беше 76 см.  и 11 600 гр., с нетърпение очаквам да проходи и да видя дали няма да свали малко, защото е адски тежък, а много обича да стои на ръце.
За белега от секцио - и моя още е леко червен, имате ли представа дали вече е късно да започна да мажа с нещо?
Жълтък дадох на около 7 месеца, но оттогава мноого рядко давам, защото по принцип ме е страх от яйца и аз също избягвам да ям. Все още не съм давала кисело и прясно мляко, както и свинско и говеждо месо, останалите са въведени.  Мисля след около месец да пробвам дали ще ни хареса храната от кухнята.  Педиатърката ми каза да започна да давам супа преди пюрето на обяд, но засега малко изчаквам, защото се притеснявам да не го прехранвам.
Само първите 2-3 месеца е спал в легълцето си, оттогава е при мен.  Много ми се иска да си заспива сам в креватчето, но засега само си мечтая Simple Smile Откакто свалихме нивото ми е немислимо да го местя, защото няма как да се наведа толкова много, а и в повечето случаи се буди веднага щом го оставя. 
За килограмите-аз се чудя как да кача малко, защото никога не съм била толкова слаба. Даже започна да ми омръзва всеки да ми го натяква, и без друго не се харесвам така.
Това се сещам засега, лек ден на всички Crazy

vladiii, кое ви е селото, че да ходим и ние там Wink На нас съня все още ни е голям проблем, по-точно честото будене!

Последна редакция: пн, 27 авг 2012, 15:31 от sillvy83

# 594
  • гр. Стара Загора
от няколко дни Майя е нетърпима... само цирика, когато не съм с нея на пода, не ми дава да седя на стола и задника ми ме боли вече, а опашката ми се охлузи Sad не ще да хапва, а тази вечер дори млякото не си изпи... а като съм с нея на пода само ме драска и удря "шамари"... за няколко дни без да искам ѝ спрях Дентокинд-а... от тава ли ще е - незнам ooooh! Thinking
днес пак се отбих до ЛЛ и питах за жълтъка - каза, че изрично ми забранява да давам в тези жеги въпреки че са домашни/особено домашни/...

аз съм май пред прага на нервен срив, много ми идва тези дни напрежението и инатите...  ooooh!

айде лека и спокойна от мен Simple Smile

# 595
  • Добрич
Kkali какво столче търсиш? ето тук примерно това,го поръчваш от тук,вместо за 320лв,за 140лв,с доставка от 20лв ти идва до Варна.
Кисел и грис правя със вода,не слятам да ползвам прясно мляко скоро време.
За сламката имате време да се научите Simple Smile

Ние жълтък не сме яли още,ще почакаме не знам докога,ще мисля в движение. Скоро ще въведа кисело мляко.

Витамин Ддавам по една или 2 капки,както преценя,Ники много се поти като го спра или намаля.

Проблем с килограмите нямам засега,даже съм доволна,след раждането съм -5кг от теглото ми преди бременността.

Спането на Ники ми е проблем,не голям,но все пак...искам да си спи в кошарата,но не-приспивам го на гърда и го местя там. Буди се нощем и го вземам при мен. Иска ми се и да не се буди,но как да го отуча от нощното хранене? Давам вода-пие и пак търси да сучи.

Биберон ползваме,но и той не помага при нощното будене. Поне го ползваме само за приспиване,не и в друго време.

Детска кухня няма да ползвам,затова съм в майчинство да се грижа за детето,една от грижите ми е да му готвя и да го храня,така приемам аз нещата.

Лека нощ на всички  smile3524

# 596
  • на Дъждовен остров
...
На село се запознах с една жена, чието бебе е родено на 02.10 и вече не ползват памперси през деня. Започнала е да го отучва от тях още на 3 месеца. Някоя от вас вече дали има напредък в това начинание? И друго- бебето й не яде никакво АМ, вместо него е напълно на кисело мляко. ...

Това съвсем по старата схема, която уж отхвърлят.  Обаче нас са ни изгледали с научаване да се ходи на гърне около 6ти месец и даване на кисело мляко. 

# 597
  • София
 Laughing Гърнетата са ни с далече от желаното предназначение - едното събира прах, която да бърша, а другото е "дом" на подскачащо пиле играчка, което го ангажира поне за по 3 минути на ден та дори и повече някога. Спомням си точно около 2-ят му месец как се събуждаше и плачеше преди да напълни памперса, а и не даваше с рев да му се сложи нов докато не си свърши работата, но го изпуснахме момента. На този етап на село го държах без памперс, искаше да го изправям в страни от постланото за пълзене или сам отиваше и пикаше и акаше, но в този период намрази памперсите и сега само като си помисля как ще свалям наличният празен да го пробвам на гърне и после мисия трудна по поставянето ми се отщяват  Embarassed приучаванията.
 Спи си в неговото легло, но установих, че следобед ако го преместя при мен след първо събуждане играе отрицателни минутки и заспива отново, а сега и сутрин докато се събуди и е прав и крещи да го вземем при нас.
  Килограмите са само два от преди бременността  #Crazy обаче твърде далече от нормалните -10 с които си ми е добре, но качих изведнъж за три месеца и малко. Диети не съм правила обаче, май ми е време да се пробвам.
  Яйца въведох и давах три пъти за два месеца някак в тая жега без да съм чела реших, че не им е момента.
  Установих, че предпочита нашата храна пред неговата и с нас се храни, сам само до 6 лъжички, но ние си го имаме проблема да се храни нощем и да набляга на АМ - то поне кърма да беше. Кисело мляко обича с него го прилъгвам да хапне нещо на половина от количеството на порядъчното. Прибирайки се от поредният преглед, накупила един кош с цветя-илачи, попадам на майка която така искрено ми се зарадва на пълният кош от количката и с поучителен, но мил тон ми казва- прекрасна ориентация, но тя била установила, че истината е храната да е лека и игнорирането на болести... Хубаво, но дойде влакчето и разговора овисна, а как ми се иска да ми разкаже.  Сега се прибрахме от лекуване на хрема със смяна на надморската височина - има невероятно бърз ефект- гарантирам вече.

# 598
  • гр. Стара Загора
и аз преди съм споделяла за приятелки, които дават кисело мляко на 3-4 месечни си бебета... ама аз не го одобрявам... кис. мляко го давам само като закуска, защото според мен АМ е полезно повече от него...
а за памперса - все си мисля, че ще го оставя за пролет или поне когато бебка почне да дава сигнали... или като се научи да седи стабилно права сама... иначе я пробвах да я изпишквам като я държа на ръце... но и на двете не ни бе удобно... и аз на село се запознах с една по-възрастна жена, която едно време е почнала да приучава децата си от около 40 ден на навик за изхождане по голяма нужда...
на мен това ми е най-големия проблем - тя се изхожда, докато яде повечето пъти Sad

ще го мисля...

# 599
Аз не съм секцио, ама този крем май го отсвириха доста отдавна, преди 3 години след операцията на Ина ми изписаха Содермикс и хирурка ми подчерта да забравя за Контрактубекса newsm78

Содермикса използвах преди 2 г. за белега на веждата ми. Така и не помогна. И затова с Контрактубекса сега. Не вярвам да има нещо, което да го заличи, ама защо ли ми е червено мястото се чудя? Гинеколога ми е в отпуск и не искам да го притеснявам. Другия месец отивам на преглед. Нещо не ми харесва тая работа:(
Сникърс, мерси за линка:) Само трябва да намеря кой да ми го поръча, понеже аз не мога. Имам причина. Не е за обясняване. Между другото намерих страшно евтин магазин за храни, памперси и всякакви бебешки неща/без дрехи/, но ще питам мъжо за адреса понеже не го видях. По-евтин дори от борсите и е голям.
Да се похваля: Борис вече пикае в гърне:)))) Цвети, аз докато го усетя вече се е изакал. Трябва да го наблюдавам повече и да го дебна изглежда. За солта и захарта се надявам да не прекаляват в готовите пюрета. Иначе аз не обичам солено и не готвя солено. Слагам морска сол по малко или бульон. Бисквитки взех вчера на бебевита и нямам впечатление все още.

Последна редакция: вт, 28 авг 2012, 10:03 от Kkali

Общи условия

Активация на акаунт