ПОМОЩ-КЪРМИМ СЕ ПО ЦЯЛА НОЩ!

• 4 954
  • 25
  •   1
Отговори
# 15
  • София
Същата история, но до две години и половина Crazy
Страдах от хронично недоспиване, но нямаше да намеря сили да го отбия - жал ми беше много- ако не се разболях и лекарствата ми бяха несъвместими с кърменето.
Приложих някои хитрости и се отбихме.
Не знам какво е мнението на спецовете по този въпрос, но аз не одобрявам отбиването с раздяла, особено ако детето вече по-големичко и разбира.....
Не може да няма начин. Синът ми беше пристрастено и направо диво кърмаче, което не отбираше от нищо......Ми..намерихме начин и не беше трудно. Аз плаках повече от него - беше ми страшно тегаво.....

# 16
Според мен бебчо е малък да спреш да го кърмиш, аз големия го кърмих до 1. 8 месеца, правеше абсолютно същия номер да ме ползва за залъгалка, но пък аз предпочитах този вариант отколкото да спра да го кърмя.

# 17
Zdraveite,moeto bebche e na 2 meseca i polovina i syshto me polzva za zalagalka.Ot vtoriq den sled kato se rodi ne iska da spi sam v kosharata i na vsi4koto otgore se sybujda i suche za da se prispi otnovo.Do sega ne sam se zamislqla kakvo da pravq po vyprosa.Na tozi etap mi e priqtno da go use6tam do men,no toi e mn malyk vse o6te.i zaradi tova no6tno suchene ponqkoga prez denq ne iska da suche..pediatyrkata ni me posyvetva da mu davam voda prez noshta,probvah ,no toi shteshe da povyrne Simple Smile..poveche ne sam se opitvala da go otkazvam prez noshta da si hapva..  Simple Smile

# 18
Прекалено е малко бебето, за да го дресираш по някакъв начин. И пиши на кирилица.  Peace

# 19
  • София
Моята щерка още се буди през нощта да суче. Не знам по колко пъти, защото почти не се събуждам - тя спи при мен в леглото ми. Когато усетя, че е дошла да търси гърда си отварям едното око наполовина, обръщам се, придърпвам я и я нагласям, а след това продължавам да спя. Наспивам се най-чудесно и всички сме доволни - и аз, и тя. Това е и единственият съвет, който мога да дам, но не всеки смята за правилно да спи в едно легло с бебето си.

# 20
Здравейте отново, вече сме на 1г. и 1м. и след двуседмичен престой при бабата мога да заявя, че сме се отбили. Заспива лесно с мрънкане и люшкане, понякога през деня пред телевизора,  не се сеща за гърдата, но нощното будене си остана. Вечер се приспиваме с айран, АМ не пие, и си се буди през час-два като постоянно иска да пие айран. Без да преувеличавам може да изпие половин литър за една нощ. Сменям памперси и т.н....Искам да ви попитам лошо ли е, че пие по толкова много и се страхувам, че ще му стане навик да се буди винаги така и да пие, а като дойде време да махаме памперса, не си представям какво ще е нощем. Как да намаля това количество айран?

# 21
Ако човекът си настоява на млякото, не виждам как насила ще му го спреш, явно има нужда. Със сигурност няма да му остане доживотен навик.

# 22
И при нас положението през нощта е същото, вече над година - често будене и сукане, но не кротичко, а с катерене по мен и стискане на другата гърда с ръчичка. Не мога да се наспя нормално, в един момент вече не издържах и имах намерение да започна отбиването. Той обаче не реагира никак добре и отложих за неопределен период - докато имам сили.

# 23
  • Ловеч
И ние продължаваме и кърменето, и с буденето Simple Smile. Понякога се чувствам доста изморена и изнервена, но в момента нямам необходимите сила и търпение да се опитам да откажа нощното хранене или да го отбия. По-лесно ми е да го приспивам на гърда, наясно съм, че все някога ще трябва да го науча да заспива сам, но не знам как.

# 24
  • София
Ние сме по същия начин. Откакто се е родил се буди по 3,4 пъти на нощ. В началото ми беше много трудно с недоспиването, но след 2рия месец спя с него на спалнята е всичко е супер. Действам в просъница, наспивам се ако не нормално то поне задоволително. Той се успокоява най-бързо така и не просто ме ползва за залъгалка, а наистина похапва.
През деня кърмя по 5 пъти, без заместено хранене. Не мисля, че трябва да го отбивам още. Сега му растат зъбките, пробвах да давам залъгалка или пък да го люлея докато заспи. Резултатът е че се буди отново след по малко от час. Затова му давам да суче и след 5 мин. заспиваме отново.

# 25
Здравейте,мами!Пиша пак по темата, но сме вече на почти годинка и все още сучем Simple Smile ! Искам да ви споделя,че вече не се дразня толкова,че малкия човек се буди нощем за да суче.Защото ни се случи 2 пъти през тази една годинка да се разболяваме и благодарение на това, че го кърмя всичко мина доста по-леко. Един съвет от мен мили мами на сладки малки бебчета,кърмете колкото се може по-дълго!Много е важно за малките...от опит го казвам. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт