ПОМОЩ-КЪРМИМ СЕ ПО ЦЯЛА НОЩ!

• 4 951
  • 25
  •   1
Отговори
Здравейте, искам да попитам има ли някоя майка с моя "проблем"-бебето ми е вече на 6м. и не спира да се буди по 3-4 пъти през нощта, за да засуче и отново да заспи. Ползва ме като биберон най-общо казано, а залъгалка не иска! Как да се справя с това непрекъснато висене на гърда, и приспиване по този начин?Бебето е захранено вече обедното кърмене е заместено, но аз по принцип не го кърмя по час, а на поискване.

# 1
Отбиване от нощно кърмене?
Аз моят син го отбих от нощно кърмене на около 6 месец, преместих се в друга стая, таткото го успокояваше 2 нощи, а на третата не ме и потърси.

# 2
Здравейте , аз имах същия проблем - малката ми дъщеря ме ползва за биберон , но не 6 месеца , а 2 години.Така заспиваше , постоянно се будеше и на гърда........Накрая вече нямах избор , оставих я на майка ми 3 дена и 3 нощи , доста е ревала милата , но се отбихме.Този навик е много упорит , наямам думи.Тя само щом ме зърнеше и бъркаше в пазвата веднага baby_neutralмного кофти Stop

# 3
  • Ловеч
И моето момченце е на 6 месеца, буди се 3-4-5-6, понякога и повече пъти. Отказва биберони и шишета, съответно няма как да го залъжа. Педиатърката ме посъветва да го оставя на някоя от бабите за 3-4 нощи и е на мнение, че след това ще спре да ме търси.  НО ние се приспиваме само и единствено на гърда и ми е трудно да си представя как ще се оправят с бабата и дали въобще ще спят през нощта. Все още не се осмелявам да пробвам. От друга страна вече съм много изтощена от толкова месеци липса на нормален сън.
За съжаление нищо не мога да те посъветвам, но поне не си единствена Simple Smile

# 4
Благодаря ви, малко се успокоих като знам , че все пак не е нещо ненормално и че не съм сама... Simple Smile и моята педиатърка ми е казвала, че като се отбие това ще престане, но аз лично смятам да го кърмя до към годинката и после да го отбивам-т.е. да го давам за 3-4 дни на бабата. Ще я караме така, трудно е така да се приспиваме, но за второто живот и здраве ще му тикна биберона-залъгалка още в родилния дом Simple SmileSimple SmileSimple Smile да свиква от рано сега доста закъснях с даването на биберона и вече беше късно да се научи да го засуква Simple Smile

# 5
Аз моят син го отбих от нощно кърмене на около 6 месец, преместих се в друга стая, таткото го успокояваше 2 нощи, а на третата не ме и потърси.
Как така не те потърси, спря да се буди ли или се е будил и сте го залъгвали с друго?
Проблема е май по скоро в това като се буди по 5-6 пъти какво правим като не иска биберон?

# 6
  • София

Проблема е май по скоро в това като се буди по 5-6 пъти какво правим като не иска биберон?

Не всички бебета искат биберон, колкото и да им го буташ. Дъщеря ми го смука една седмица като се роди и после изобщо не го искаше. Пробвай да приспиваш по друг начин като се събуди през нощта. Когато дъщеря ми се будеше през нощта ( и разбира се, не беше вече от глад), започвах да я люлея в кошарата и тя се унасяше пак.Понякога и по час съм я приспивала отново. През деня също започнах да я приспивам така, а не на гърда. Не съм давала вода или чайове, ако е гладна-кърмила съм.Така постепенно започна да спи по-дълго. Още се буди, понякога и по 20 пъти на нощ, но не търси да яде. Така че пробвай различни варианти за приспиване през нощта, естествено едва ли ще стане от първия път, а може и въобще да не стане, но щом ти тежи нощното кърмене-опитай. Вариантът с някой, който да гледа детето през нощта също е добър, стига да има някой, който ще изтърпи малко плач.

# 7
Как така не те потърси, спря да се буди ли или се е будил и сте го залъгвали с друго?

Този метод е малко брутален, но работи. Първите две нощи бяха кошмар, но затова пък, после не се е будил. Продължих да го кърмя през деня до годинката.
Нощното отбиване си е игра на нерви, но ако искате здрав сън, се иска малко твърдост. Моите деца искаха биберон, затова не съм много сигурна как се процедира, ако бебето не иска биберона. Сигурно пак така.

# 8
  • София

Този метод е малко брутален, но работи. Първите две нощи бяха кошмар, но затова пък, после не се е будил.

Наистина на някои би им се сторил брутален, но го има моментът, че детето, макар и да се сърди и плаче, все пак е в прегръдките на близък човек-баща, баба, а не е оставено самичко.  Peace

# 9
Още се буди, понякога и по 20 пъти на нощ, но не търси да яде.
И това е по-малко изморително за родителя? Съмнявам се Simple Smile

Ако нямате желание и/или нерви за "хард" варианта, описан по-горе - аз лично не бих го приложила на свое дете, но знам, че при много хора е сработил - най-безболезненото е кърменето да продължи, докато бебето не спре да се буди. Това кога е... божа работа - при нас беше на 2 г.
Дали ще суче или няма да суче - буди ли се, то нарушава съня ви и точка. В крайна сметка се научаваш да кърмиш легнала и го обслужваш в просъница... Да разнасяш, люшкаш и т.н. в просъница обаче няма как да стане Simple Smile Сънят ми беше прекалено скъп, за да спра нощното кърмене Grinning

# 10
Абсолютно съм съгласна Peace

За мен 6 месеца е рано да се спира нощното кърмене-сега са го почнали зъбите детето и по-добър и БЪРЗ начинн за успокояване няма да намериш Peace Голямото ми дете спеше в креватче,залепено до нашето легло, а и при нас е спяло, а сега си спи на отделно легло и "вредният" навик го няма. но е хубаво да спи при вас, а не таткото да го натирите в хола......понеже ще му изпуснете края и ще станете като едно приятелско семейство, в което таткото вече 5 години е в хола Rolling Eyes

Моето бебе заспива и с баща си, но събуди ли се нощем,само кърменето оправя нещата. понякога,когато стане нетърпимо, го взимам при нас и така спим Heart Eyes

# 11
  • София

Хи-хи, разбира се че не е. Слава богу са единични случаи. За това го написах-да поясня, че дори и да не яде, бебето често продължава да се буди. Не е в кърменето причината, поне за мен. Не съм насилвала бебето да спре нощното кърмене, нямам сили за такова нещо. Mr. Green ,имам някаква болезнена чувствителност към плача й, просто забелязах, че не се буди, за да суче, дори и когато съм я кърмила през нощта не е заспивала по-бързо, а често не  искаше да яде изобщо. При нея буденето е по-скоро някакво примрънкване в просъница и люлеенето в кошарата, която ми е на ръка разстояние, я унася пак. Не виждам смисъл да я вземам и да я кърмя и после пак да я люлея, защото съвсем се е разсънила Crazy, а да спим заедно ни е много трудно.

# 12
Още се буди, понякога и по 20 пъти на нощ, но не търси да яде.

Ако нямате желание и/или нерви за "хард" варианта, описан по-горе - аз лично не бих го приложила на свое дете, но знам, че при много хора е сработил - най-безболезненото е кърменето да продължи, докато бебето не спре да се буди. Това кога е... божа работа - при нас беше на 2 г.
Дали ще суче или няма да суче - буди ли се, то нарушава съня ви и точка. В крайна сметка се научаваш да кърмиш легнала и го обслужваш в просъница... Да разнасяш, люшкаш и т.н. в просъница обаче няма как да стане Simple Smile Сънят ми беше прекалено скъп, за да спра нощното кърмене Grinning

Легнала е чудесен вариант, но моето иска да го взема в мен и гушнат да го кърмя, друго не признава.
Биберон ползва от началото, но той в редки случаи спасява.
Честно казано не смятам да го насилвам, просто се надявам да спре да се буди  скоро.

# 13
И ние се будим по няколко пъти на нощ. Тя спи до мен, вземам я на ръце и се кърмим, а и напоследък дори и през деня само сучейки заспива. Но за мен това нощно хранене е важно, защото тя и без друго яде по малко, така че всеки милилитър ми е важен.
Първото си дете не успях да кърмя. Така че сега се наслаждавам на всяка минута премрежен от удоволствие бебешки поглед при кърмене сега. Не знам докога ще продължаваме така, много е обвързващо, наистина, но пък като гледам баткото, който за нищо вече не ме търси, си казвам - този период на все още непрекъсната пъпна връв няма да продължи вечно, ще свърши толкова бързо и ще ми липсва толкова дълго, че засега колкото иска малкото съкровище, толкова мигове блаженство ще си подарим!

# 14

А плаче ли като се буди? Дъщеря ми понякога се буди през нощта, суква, но после не заспива, а и се доиграва. Е, няма го майстора, обръщам ѝ гръб и спирам да ѝ обръщам внимание. След максимум половин час се изморява и си заспива, а аз се връщам в леглото си. Има и случаи, в които се буди за да пореве - не ще да суче, не ще да я люлея, иска да реве. Като се нареве, си заспива. Говоря за няколко минути рев, не за часове.

Общи условия

Активация на акаунт