Мини готварски печки – мнения

• 109 365
  • 163
  •   1
Отговори
# 150
Здравейте. Дойде време да си потърся готварска печка, като съм малко или много ограничен от размера, така че ще е мини вариант. Затова и се спрях нещо с обем около 35-40 литра, което автоматично означава и мощност до 2000 W. Бюджетът ми е около 300 лева.

Прочетох всичко описано в темата и ми е малко трудно да преценя какво е точно покритието, тъй като явно ръждата е най-големият проблем при по-евтините модели.

Ето и на какво се спрях:
Severin TO2058, 1800 W, 42 л
https://www.emag.bg/furna-s-konvekcija-severin-1800-w-42-l-s-fun … 058/pd/DR3ZCLBBM/
Тук основният проблем са долните реотани, тъй като изглежда, че са открити. Също така покритието май не е много добро (поне на снимка).

Voltz OV51441A38, 38 L, 3100W
https://www.emag.bg/furna-s-elektricheski-kotlon-voltz-38-l-3100 … ?#reviews-section
Тук основният проблем са керамичните котлони и това, че няма да мога да си използвам част от съдовете, както досега.

Какво е вашето мнение по темата. Много ще съм благодарен, ако споделите и ваши предложения от опит.
Благодаря предварително!

# 151
  • София
Гамалукс имат модели с покритие на долния реотан.
Различни размери са, котлоните са нормални -  разгледай  кой ще ти влезе в определеното място. Моята предишна от същата марка /2007 г/ умря миналата седмица. С ММ отидохме в Хоум макс и купихме пак от същия вид, но по-широка,  фурната е 60 л. - 220 лв.
В сайта на магазина може да разгледаш видове и модели.
Много често в Метро пускат малка Ариели, около 150 лв, но не знам размерите. И тя е с нормални котлони.
Керамични и индукционни не мога да си причиня - Скъпия като готви то ври, пени се, клокочи и по цялата горна повърхност се пени.

# 152
Гамалукс имат модели с покритие на долния реотан.
Различни размери са, котлоните са нормални -  разгледай  кой ще ти влезе в определеното място. Моята предишна от същата марка /2007 г/ умря миналата седмица. С ММ отидохме в Хоум макс и купихме пак от същия вид, но по-широка,  фурната е 60 л. - 220 лв.
В сайта на магазина може да разгледаш видове и модели.
Много често в Метро пускат малка Ариели, около 150 лв, но не знам размерите. И тя е с нормални котлони.
Керамични и индукционни не мога да си причиня - Скъпия като готви то ври, пени се, клокочи и по цялата горна повърхност се пени.

Огромно благодаря за мнението коментара ти - изключително полезен (особено частта с индукционните котлони). Иначе предполагам визираш ето тази:

GAMALUX l-08 HP 40л, Два котлона 1500+1000w, 300c
https://www.emag.bg/furna-s-kotloni-gamalux-l-08-hp-40l-dva-kotl … 8hp/pd/DP04DNMBM/
https://www.home-max.bg/malka-gotvarska-pechka-gamalux-i-08-hp-bk/

Определено още утре ще се ходи в HomeMax и да видим какво ще излезе!

П.С. Тази на Ариели не ми хареса толкова в сравнение с тази на Гамалукс...

# 153
  • София
https://www.home-max.bg/elektrouredi-i-otoplenie/byala-tehnika/g … gotvarski-pechki/   
може да разгледаш кое отговаря на търсените ти .
Но като купуваш внимавай, защото на марката има и само фурни, без котлони отгоре. А продавач-консултанта е меко казано  неадекватен. Натовари ни на колата кашон, платихме го и като го стоварихме пред нас се загледах - на кашона снимана само фурна без котлони. Скъпия се ядоса и реши да се връщаме. Докато обръщаше колата реших да отворя ъгъла на кашона и да пипта вътре. Напипах котлони, успокоих го и се прибрахме. Беше най-топлия ден от юли....

# 154
Гледайте печките на Елдом. Марките, към които се ориентирате, клонят към еднодневки. Познати са ми.

# 155
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Аз също препоръчвам на Елдом. Да не се окаже, че след година ще я хвърлите. На

# 156
Вътрешното покритие на тези фурни е ужасно. Много бързо се скапват и ръждясват. Имах една такава и се наложи да я изхвърля, беше ме страх да готвя в нея. Иначе си работеше добре, малко слабичка идваше фурната , но ставаше. Не я ползвах всеки ден. Замених я с такава на Елдом, дадох повечко пари , но си струва. Все пак ще я използвам дълго, така се надявам Simple Smile
Сега видях втория линк на Гамалукс-а пише , че е с емайлирано покритие. Ако е така е отличен вариант, ако параметрите те устройват

# 157
Според мен гледай поне долният реотан да е покрит, че ако не е, не знам как се чисти.
Горните са открити в повечето случаи.
Мощност гледай също, да е повечко...обичайно са по 600 вата долния и 700 вата горния, общо 1300 ..нещо такова, което е слабичко. Ако е към 2000 е по-добре.
Не знам печките на елдом имат ли защита и изключват ли често, тези другите марки са така и е доста дразнещо, но явно нови европейски директиви, та така...таман почервенее реотана и цък, изключва, после пак загрява и така...не пречи за дълго готвене, но за печене на наденички например това постоянно изключване забавя цялото упражнение....
Цената - елдом са точно двойно по-скъпи. Вероятно са добри, не знам, не съм ползвала, моето място не позволяваше да се сложи печка с тяхната височина, та съм с евтина, която вече втора година си ползвам безпроблемно и леко.
Взета е за 120 лева от емаг, разопакован продукт, но чисто нов.
АКо и когато се развали, хвърлям и купувам друга. Нищо драматично. Гаранцията е 3 г на моята, така че 3г безплатно ще ми я ремонтират, което ме устройва перфектно.

Обърни внимание и че на повечето мини печки не може да се ползва едновременно котлон и фурна, пише го в книжката.

И последно - купи от магазин, към който може да върнеш безпроблемно ако нещо в параметрите не ти допадне, като я видиш на живо. Емаг е добър избор, но гледай да се предлага от емаг, не от друг външен търговец, че там връщането си е тегаво...

Успех....

# 158
  • София
Да, емайлирано покритие е печката. Купихме я преди седмица с 3 г. гаранция е. Малкия котлон може да работи заедно с фурната.
Аз съм доволна, предната от същата марка изкара 17 г. Тази да си избута гаранцията - ще съм доволна.

# 159
  • до най-прекрасния мъж
На Елдом са пълен боклук. Нашата буквално се разпада от ръжда. Вярно, че е на 18 г, но почти не е ползвана последните 14. Още на 3-4 година започна да ръждясва, дори отвън. За мен са НЕ.

# 160
Благодаря на всички за безкрайно полезните коментари. В крайна сметка се спряхме на тази по-долу:

GAMALUX I 08 HP BK
https://www.home-max.bg/malka-gotvarska-pechka-gamalux-i-08-hp-bk/

С една идея по-бюджетна е, пасва идеално на мястото, с което разполагаме, има емайлено покритие (което беше много важно за нас), малкия котлон и фурната могат да работят заедно, долният и горният реотани са покрити (абсолютно задължително условие) и дори идва с две доста приятни тавички.

Не готвя толкова често в къщи и това се надявам да ни удовлетвори нуждите и потреблението. Освен това май е с 2 или 3 години, така че дори и това време да изкара, мисля че е страхотно.

Вземхме я от HomeMax точно заради застраховката и защото ако недай си боже нещо стане, ще е доста по-лесно да се разберем.

Първото ми впечатление е, че затопля доста бързо (и фурната и котлоните), което в сравнение със старата печка е направо като фурия Simple Smile Ще споделям мнения след като я поизползваме повече.

Огромни благодарности на всички!!!
Страхотна и много хубава вечер!

# 161
Вътрешното покритие на тези фурни е ужасно. Много бързо се скапват и ръждясват. Имах една такава и се наложи да я изхвърля, беше ме страх да готвя в нея. Иначе си работеше добре, малко слабичка идваше фурната , но ставаше. Не я ползвах всеки ден. Замених я с такава на Елдом, дадох повечко пари , но си струва. Все пак ще я използвам дълго, така се надявам Simple Smile
Сега видях втория линк на Гамалукс-а пише , че е с емайлирано покритие. Ако е така е отличен вариант, ако параметрите те устройват
Доволни ли сте от Елдом-а?

# 162
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Доволни ли сте от Елдом-а?
Аз ползвам на Елдом вече четвърта година. Много съм доволна.

# 163
Да , доволна съм. Достатъчно голяма е за големи тави, единственото за което съжалявам е , че няма вентилатор.

Общи условия

Активация на акаунт