Плахо, плахо се събира Януарската дружина - 2 тема

• 28 877
  • 733
  •   1
Отговори
# 645
Привет и от мен.Аз вече се чувствам значително по-добре,но покрай малката не ми остава много време за писане.Преди обяд и след обяд сме навън,а през останалото време гледам да свърша нещо вкъщи,пък и тя си търси внимание,та така... Simple Smile
Сега я изпратих пред блока на площадката с баба й,че аз малко да си отдъхна.
Гери,много съжалявам,че и при теб така се е получило! Sad HugЖелая ти много сили и кураж,а когато му дойде времето-да се похвалиш с 2 чертички и накрая със здраво бебче. Hug
За усещането на бебето-аз лично не го усещам,а и смятам,че е раничко за това. PeaceЕлица за първи път я усетих към 15 г.с.Сега с тази бременност се надявам да усетя бебчето по-рано,нали при втора,трета и по-следваща бременност бебето се усещало по-рано. Simple SmileНо,когато-тогава,важното е всичко да е наред.
За килограмите-нищо не съм качила все още,но аз нямах и апетит през последната седмица,а и с това постоянно тичане след Елица и тия ежедневни разходки...Но апетита ми се завръща с пълна сила сега и постоянно съм гладна,та ще видим до къде ще го докараме...Уж гледам да хапвам повече салатки и по-леки храни,ама като ми се дояде нещо по-така...какво да направя,хапвам си го. Blush
Gerry_,аз започнах да се мажа с крем против стрии,да.Мажа се с Мама Дона на Чико и съм доволна. Peace
ivanela.hristova,честито! HugХубав месец сте си избрали,на мен месец юли ми е любим. GrinningЩе чакаме и снимков материал после. Laughing
За корема-моят не се личи все още.Вечер е доста подут,сутрин също,но после се оправя и не се личи изобщо,че съм бременна.С първата бременност,корема ми започна да се личи към началото на 4-тия месец,ще видим сега как ще е...
Добре дошли на всички нови момичета! HugЖелая ви лека бременност и здрави бебоци на финала!
Лотосче  Hug HugМного се радвам,че гледаш позитивно на нещата!
Фолиева киселина пия от самото начало,но скоро мисля да я спирам.Ще изчакам все пак до прегледа си,за да видя и лекаря ми какво ще каже,пък тогава ще решавам да я спирам ли,или не. Wink
За брака-ние с моя мъж имаме брак,но аз лично смятам,че и с брак,и без брак,щом двама души се обичат,няма никакво значение.Аз лично не намирам разлика от преди да се оженим и след това...А пък и(да чукна на дърво),ако се наложи да се разделяме,би било много по-лесно,ако нямаме брак...То дано не се случва,де.Е,хубаво е да си направиш сватбата,няма спор...Да облечеш роклята,цялото внимание да е върху теб и т.н.,но пък има жени,които не обичат,така че...Всеки има различна гледна точка по този въпрос! Simple Smile

# 646
Момичета, аз днес ходих при докторката с идеята поне да ме погледне на ехограф. По принцип тя е шеф на АГ-отделението в Окръжна болница, обаче преглежда в друга болница и каза, че след като съм лежала в Окръжна, сега няма право да ме преглежда. Единственото, което направи, беше да ме посъветва по колко и до кога да пия утрогестана и се разбрахме в понеделник да ме прегледа в АГ-отделението на Окръжна. Абе, не си постигнах целта на ходенето, но се надявам да няма проблеми с бебчо  Praynig

# 647

Добро утро момичета,

да ви почерпя с една закусчица.

Аз съм добре, много работя, за това не ми остава време да пиша. След работа съм толкова изморена,
че вкъщи нищо не пипвам, добре че в момента мъжа ми не е вкъщи през седмицата.

Бебчето не го усещам още, но се надявам скоро да го усетя. Исках да попитам как го усещате точно?
На мен ми е първа бременност и нямам представа.

Аз съм понапълняла, корема ми се личи също вече, около 55 кг съм, при ръст 160, ужас.

Прегръщам Ви и до скоро  Hug

# 648
  • Варна
Добро утро и от мен,
много апетитна закуска - май ще бягам до магазина че съм станала преди 2 часа, вече съм на работа, обаче още не съм закусила и това определено ме съблазни...  И аз много работя последно време, но засега не ми пречи работата и дори се радвам че съм ангажирана постоянно. Мина ми бързото изморяване, сънливостта, остана само малко от разсеяността. Наистина последно време нямам никакви неразположения, чак се чудя бременна ли съм. Другата седмица ми предстоят най-важните прегледи за първия триместър и се надявам всичко да е О`к и вече малко да си отдъхна, че нали рисковият период уж е до 12-та седмица... не че не може да се случи нещо и след това, но до тогава е доста по-рисково. А и след тези изследвания идва момента на съобщаване на всички и поне факта да не крия и да не гълтам корема ще ме успокои доста.
Пожелавам на всички един усмихнат и слънчев ден!

# 649
Момичета, да ви попитам нещо.

През средата на септември ще съм някъде 20, 21 седмица.
Много ми се иска да си дойда до България за една седмица на море, дали ще бъде опасно пъруването със самолет, само два часа и половина са, в Германия живея.
Другото е, че лекарят ми каза, да не рискувам, защото нямам ваксина хепатит, но и аз никога не съм боледувала, но и в България съм се хранела къде ли не, дори и разстройство не съм имала.
Много ме уплаши този лекар.
На мен ми е много мъчно за родината и много искам да си се прибирам, много добре се чувствам на нашето черноморие, много по-добре от където и да е.

Rumi07  Grinning при мен умората не е изчезнала, но поне почти никога не ми беше лошо.
Апетитът ми се завърна с пълна сила, ужас, чувствам се дебела и грозна, много ми е некомфортно.
Мъжът ми е толкова спортен и нагласен, че до него се чувствам ужасно, много съм се комплексирала. Сега му готвя по много и гледам, пуснал е шкембенце, хаха, така му се пада, искам солидарност от негова страна и да дебелеем заедно.  Mr. Green

Последна редакция: ср, 13 юни 2012, 10:16 от peers_fairy

# 650
alllure - колко си висока,защото и аз в момента сигурно съм към 60 кг (тежа по принцип 58-59 кг) ,но съм висока 175-176 някъде,след като си чула първи сърдечни тонове  и ако лекарят ти е казал,че се развива нормално,значи всичко е наред  Hug И моят лекар каза по 2л вода на ден,а и в жегата това не би било проблем Rolling Eyes ,аз и по принцип много обичам да пия вода.

geritoo- всичко ще е наред този път Hug , все пак очакваме новогодишни подаръчета  smile3531
nqgolova - и според мен сватбата  и каква ще е тя се решава от двойката,но при теб никога не е късно да си преподновите брачните обети с мечтаната сватба Mr. Green

Аз съм 170см висока и по принцип съм слаба. Повече от 56 килограма никога не съм била и смятам, че този кантар, на който се мерих вчера не е много верен Laughing. Все пак съдя и по панталоните си...Проблемът сега е, че започнах отново да се отпускам да ям хляб. Досега гледах да не хапвам тестени неща, а и пушех и пиех по малко (вино основно). Сега явно като зарязах цигарите и алкохола наваксвам с повече храна и трябва да внимавам да не кача много килограми.

# 651
Добро утро, момичета! Пожелавам ви на всички един климатик, че да избутаме тази жега днес.

peers_fairy, не се притеснявай от самолета. Аз в 7мата седмица пътувах до Италия и обратно - 2 часа полет. Нищо не ми стана. Моята лекарка ми каза, че до сега не е чувала за жена, изгубила бебето си заради полет, но за да сме напълно сигурни, ми каза да взема 2 но-шпата 30 мин преди полета. Аз доста се притеснявах от моето летене, защото МРАЗЯ да летя, много ме е страх, в същия ден, в който летях беше и гадното земетресение, което ми изкара акъла и на всичкото отгоре бях много рано в бременността, когато се случват повечето лоши неща. В 20та седмица бебчо ще си е вече сигурен, тъй че няма нищо по-хубаво за него и за теб да отидете на моренце, да видиш България и да си щастлива. Пожелавам ти късмет и приятно моренце! А тоя лекар с хепатита да не мисли, че отиваш някъде в 3тия свят на море. Ама че лоши хора!

Искам и аз един съвет, момичета. Какво правите за запека? Много ми е зле на мен - пробвах и с много плодове, и с пробиотици, и с движение... Нищо не помага! Като се запътя към тоалетната ми се плаче направо, корема ми става като плондер и много ме боли. Гадна работа ви казвам!

# 652
Аз вчера питах една мама с три деца дали е нормално толкова рано да усещам бебето и тя потвърди ,че третия път е усетила бебчо още в началото.Това усещане не може да се обърка.То е точно където се намира то и се усеща все едно живо същество се завърта,аз усещам формите на главичката.Абе незнам как да ви го опиша,вие ще го усетите и няма да се усъмните ,че това е то -ще видите.
Аз също имам запек и се оправям с една супена лъжица ленено семе на ден.То се смила,но аз нямам с какво да го смеля за това си го хапвам така,смилам го със зъби-вкусно е и е полезно.

# 653
  • Пловдив
Здравейте момичета  Hug
Днес ни очаква доста топъл ден, завиждам на тези които са на климатик, на моето работно място липсва тази екстра.  ooooh!

Искам и аз един съвет, момичета. Какво правите за запека? Много ми е зле на мен - пробвах и с много плодове, и с пробиотици, и с движение... Нищо не помага! Като се запътя към тоалетната ми се плаче направо, корема ми става като плондер и много ме боли. Гадна работа ви казвам!

Пилчо, и аз съм така, но вече трети ден сутрин на гладно пия чаша топла вода с лъжичка мед.
Има резултат, поне при мен половин час след това вече ми се ходи до тоалетна. Иначе ме държи по 4-5 дена и съм със страшно подут корем.
Това  е вътрешно душче за стомахчето. Освен това четох, че е хубаво и за кожата.

# 654
Pilcho merci sa barzia otgovor,
as sam na rabota i niamam kirilica, no barzam da ti otgovoria sa zapeka, pii soka ot kompot ot slivi ili kompot ot krushi, izpii cial burkan na vednaj i mnogo barzo razhlabva.

# 655
Здравейте и от мен. Помагайте, кажете какво ядете по цял ден. Аз като си помисля за някаква храна и ми се повръща. Най-много хапвам плодове и то предимно череши и кайсии. Направо се чудя вече какво да ям. Чувствам глад, а като се замисля какво ми се хапва и бягам в тоалетната. Ужасна работа. Още не съм отворила очи и вече ми се повръща.

# 656
Здравейте и от мен
gloria_calcar11 няма да е същото както на истинската сватба.
Аз излекувах моя запек със сушени сини сливи. Само с гаденето не мога да се оправя , но явно ще е така. Вече много ми се ходи  на плаж , но все още се притеснявам, че е рано.  Rolling Eyes

# 657
Момичета на вас дават ли ви да ходите на плаж?
на мен не ми позволяват още Sad и ще се побъркам , а така да ми се ходи.надявам се от др месец да ме пускат,ама в тес жеги едвали ще се опна на пясъка хихихи

# 658
с термин 11.01.2013  лека бременност на всички   Simple Smile

# 659
Гери,Аз наблягам на портокали,кайсии,ябълки и лимони Simple Smile иначе,ако мн ми се гади само лимоните ме спасяват. Но през деня си похапвам вечер ми се гади повечко.
Peers_fairy Аз утре ще летя със самолет,а пък имах и отлепяне,така че на дали е опасно.....

Общи условия

Активация на акаунт