Плахо, плахо се събира Януарската дружина - 2 тема

• 28 856
  • 733
  •   1
Отговори
# 720
аз мн обичам и мн често ям рибка Simple Smile
и аз съм така  Crazy

много обичам риба.

Обаче нали цацата не се чисти, дали мога да си я хапвам без да се притеснявам?

# 721
аз мн обичам и мн често ям рибка Simple Smile
и аз съм така  Crazy

много обичам риба.

Обаче нали цацата не се чисти, дали мога да си я хапвам без да се притеснявам?

Нищо й няма, спокойно. Тя е толкова дребна, че термичната обработка почти я изсушава. И аз си хапвам с кеф лятото. И малко биричка за разкош...  Sunglasses

Ето намерих една полезна статийка:

http://www.zaneya.com/%D0%B1%D1%80%D0%B5%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D0%BD … 0%B8%D0%BB%D0%B0/

Последна редакция: чт, 14 юни 2012, 20:43 от bubi_barabata

# 722
И да повдигна една друга тема, понеже съм сигурна, че всяка една бъдеща мама иска да даде най-доброто на своето детенце:

http://www.zaneya.com/%D0%BF%D0%BE%D0%BB%D0%B7%D0%B0%D1%82%D0%B0 … 0%B5%D1%82%D0%BE/

# 723
  • София
За кърменето и аз съм твърдо "За",поне до 6 месеца като стане,а ако и до годинка успея ще е перфектно,кърменето е полезно за бебето,но и за майката,въпреки че все още битуват митовете,че разваля бюста ( а той се променя по време на бременността) и че не може да се отслабне като се кърми (самото кърмене изгаря доста калории)...Мамчета,на които им е втора,ако не и следваща бременност Party докога сте кърмили Simple Smile

# 724
За кърменето и аз съм твърдо "За",поне до 6 месеца като стане,а ако и до годинка успея ще е перфектно,кърменето е полезно за бебето,но и за майката,въпреки че все още битуват митовете,че разваля бюста ( а той се променя по време на бременността) и че не може да се отслабне като се кърми (самото кърмене изгаря доста калории)...Мамчета,на които им е втора,ако не и следваща бременност Party докога сте кърмили Simple Smile

Gloria, много си права! Точно така е. Аз успях да кърмя Зори до годинка и един месец. Никога не съм вярвала, че ще успеем толкова време, но факт.  Wink Хем не съм имала кърма в излишък. Убедена съм, че кърменето ми помогна много не само в свалянето на килограмите, а също и в прибирането на матката. Плюс това няма подобно усещане - това, че храниш собственото си детенце чрез себе си. Много е лично и е само между вас двамата/ двете...  Heart Eyes

# 725
Добре дошли на новите мами и от мен.Едното Гери дали има прякор Джоси  Wink

И на мен ми писна от Но-шпа и Дуфастона,но като съм по 8 ч.на работа на крак и в движение не смея на своя глава да ги намаля докато не питам док. другата седмица.Вторник съм на лекар за да се измерим за БХС и ще питам,нямам търпение да видя пак бебчо,че от 17.05 не съм.
Държанието ми е както обикновенно,паля се лесно,кажа си всичко или го обърна на майтап и до 5 мин.съм забравила,90 % са малковажни нещата  Whistling
Хапвам си стабилно през деня сухи тестени,солени храни-банички,солен кекс,макарони,също и доста плодове всеки ден.Стартирах на 73 при ръст 170,но 2 месеца преди да забременея бях 67,но като спрях цигарите и си качих 5,но пък за една година във фирмата свалих 10.Луда работа.
И аз си поспивам при всеки удобен случай следобед  .

хихихи, този прякор го знаеш само ти . Точно днес си мислих за теб.

# 726
  • София
Митовете за кърменето са почти толкова досадни,колкото да се избере раждане със секцио без медицински показател ooooh! - това е още по-безотговорно...
Майка ми ме е кърмила докато съм станала на 4-5 месеца,просто след това кърмата й е спряла,не знам дали наследствения фактор има значение.Позната съседка има бебче на 9 месеца почти и още го кърми,но коремът й беше изчезнал още докато бебето беше на 2-3 месеца Laughing

# 727
Аз баткото го кърмих само 5 месеца и то с цедене,защото той не поиска да засуче от гърдата ми.Сега малката все още я кърмя,макар,че кърмата почти я няма,а до 5 -6 месец съвсем ще спре заради бременността.Много ми помогна консултат по кърмене,с нея се съветвам за какво ли не Simple Smile .Всичко е много индивидуално,всеки решава колко време да кърми,аз просто имам нужда от тази близост и за това не бързам да я отбивам,но някои мами може да решат,че 1 година е достатъчко.Пожелавам ви да изживеете това щастие да кърмите децата си .

# 728
Добро утро момичета,как сте днес.
За кърменето,аз успях едва 3 месеца да кърмя дъщериката си.
Този път се надявам да имам по-голям успех,ще бъда по-ината. Grinning
За хормоните,не  не се бушуват при мен.Чувствам се все изморена и ми се спи.

Лек и прохладен ден на всички!

# 729
Мами, заповядайте в новата тема http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=663851.msg22251888#new

# 730
  • Varna, Bulgaria
Zdraveyte i ot men! Simple Smile Vkliuchvam se v drujinata Simple Smile

# 731
Крени,здравей.Заповядай в новата тема на януарките,тази я преключихме  Wink

# 732
Привет на всички мами,дойде ред и аз да се запиша.Термин 28,01,2013.

# 733

Общи условия

Активация на акаунт