Плахо, плахо се събира Януарската дружина - 2 тема

• 28 842
  • 733
  •   1
Отговори
# 705
iii, наистина ли ти казаха пол на бебето? Струва ми се невъзможно да се узнае в толкова ранна бременност, долкото знам преди 5-ти месец няма шанс да се уцели пола.Поне така беше при предишната ми бременност, толкова да е напреднала техниката за 4 години  newsm78.
Стискам палци всичко да е наред с бебчето ти, както и с всички малки бебоци, които чакаме в тази тема Simple Smile
Някой знае ли дали мога да се подлагам на масаж в толкова ранна бременност?
и на мен ми се струва рано,но е почти сигурна.а тя все ми твърди че ще съм мъжка майка .ще видим.само да е добре,пък каквото ще да е Simple Smile
за техниката...чак толкоз не е напреднала ми се струва,ама не разбирам

# 706
и за мен е странно определянето, ако искаш сподели по какви признаци е определен пола  . Аз помолих едната ми докторка да ми каже според пулса какъв е пола тя не се ангажира, каза че това е несериозно. Вчера бях на преглед по НЗОК , пуснаха ми изследванията , бебчо беше много активен но не ми казаха пол. Аз също съм страшно любопитна .
в интересен на истината аз въобще не съм любопитна 
а за признаците-нямам си и на идея Simple Smile нито съм се интересувала нито нищо

# 707
  • София
Моят доктор каза,че в 12та седмица най-рано може да се разбере,ако е момче, 14та-16та - ако е момиче,но на 99.9% към 20та седмица се разбира,което наистина се пада около 5ти месец...Наши познати с момченце разбраха пола още 12та,а може и да било късмет,малкият е вече на 10 месеца мисля.

# 708
след толкоз премеждия от 1г и половина насам вече наистина се моля само  да е живо и здраво без значени дали е момиче или момче

# 709
мн странно.уж си направих такава лента да ви излиза отдолу в коя седмица съм,както други момичета тук,но нещо не ми се появява  Thinking защо така?какво трябва да натисна ? явно бъркам някъде Sad

iii, провери дали линка, който си сложила изглежда по този начин Simple Smile

# 710
Здравейте! Ми с килограмите не ми се коментира, защото и аз тръгвам от стабилна основа. Дано да не избухна само. Като цяло нямам оплаквания.  Болките ми намаляха. Не знам за вас но мен много ме бият хормоните. Никога не съм била такава раздразнителна. Дано да е временно , защото някой ще го отнесе накрая хахахах .  Heart Eyes

# 711
  • Varna
Здравейте и добре дошли на новите мамчета Simple Smile
Аз днес си изкарах акъла - имах кървене. За 20 мин вече бях при лекаря ми, по пътя рев, сополи... За щастие бебчо е добре, каза ми, че вижда хематом на матката и че кървенето идва от него. Предполагаема причина била натоварване, обаче точно в последните 2 дни не съм правила абсолютно нищо натоварващо. Не мога да си обясня...При предния преглед (във вторник) ми каза да спра нош-па и дуфастона, които пия от месец и нещо. От днес пак започвам с тях. Дори си мисля, дали това прекъсване от два дни не е довело до проблема, но  на прегледа не попитах, защото бях много притеснена. Както и да е, важното е, че бебчо е невредим, аз ще трябва да си полежа тези дни.

# 712
мн странно.уж си направих такава лента да ви излиза отдолу в коя седмица съм,както други момичета тук,но нещо не ми се появява  Thinking защо така?какво трябва да натисна ? явно бъркам някъде Sad

iii, провери дали линка, който си сложила изглежда по този начин Simple Smile

мн ти благодаря Simple SmileSimple SmileSimple Smile   bouquet

# 713
Привет и от мен. Simple SmileДнес е доста по-хладно времето,та се живее GrinningБяхме на разходка с малката,после поспахме на обяд и двете Laughing,аз нали все използвам момента да подремна с нея. LaughingСега се е заиграла нещо,та да се възползвам да пиша,че иначе не се знае кога ще ме огрее Grinning
То или ще оправям вкъщи,или ще готвя,или ще сме на разходка,или ще се занимавам нещо с нея...Все не ми остава време да си почина.
peers_fairy,аз като усетих Елица за първи път,чувството беше все едно нещо ме гъделичка отвътре...Всички го описват като пърхане на пеперуди. GrinningПри мен си беше точно като погъделичкване,не знам как да ти го опиша,но със сигурност ще разбереш,че е бебето,няма как да се объркаш просто. Peace
За килограмите-аз забременях 61 кг.,висока съм 1.70 см.Преди да забременея с Елица бях 58 кг.,ама по време на бременността качих 14 кг. и станах 82 кг. CrazyИ след това спазвах диета,правих упражнения и т.н.,та успях да смъкна до 61 кг.,исках и още,ама взех че забременях и...
Вчера тъкмо се теглих и се оказа,че съм свалила 2 кг.,та съм 59 кг. сега,ама като знам,че ще си ги върна тройно,четворно,че и петорно....и зле ми става. Laughing
geritoo,аз ям доста плодове и салати.Вечер не ми се яде нищо готвено,ядат ми се леки храни,та наблягам на салатите. PeaceПрез деня си похапвам каквото ми се дояде...Сутрин като правя закуска на малката си хапвам и аз с нея принцеси , мекички, палачинки.
Такива неща. Grinning
За плажа-не смятам,че е проблем,стига да стоим на сянка и да не се излагаме много-много на слънцето,а и да не се топим много във водата,поради опасност от инфекции...До коленцата може,ама по на дълбоко не мисля да рискувам. GrinningНие на 17.06 отиваме,така че...Аз даже нямам търпение вече.
Кости,много хубав месец,наистина.На мен ми е любим,защото баща ми е роден през юли,най-добрата ми приятелка също,а с мъжа ми се оженихме през юли. Grinning
Елеонор,аз също усещам такива придърпвания,нормално е. Peace
За пъпчиците-аз сега нямам,даже кожата ми е станала много хубава и гладка.Обаче с първата бременност имах такъв проблем съвсем в началото...Тогава беше много топло и от жегата ми излизаха такива пъпчици.Може и сега на вас от това да ви излизат,но не знам...
За пола-аз също смятам,че е доста рано.Струва ми се невъзможно да се разбере пола преди 12 г.с.На мен първия път ми казаха,че ще имаме момиченце към 13-14 г.с. и познаха в крайна сметка.На доста приятелки са им казали пола на първата ФМ в 12 г.с.,но 99% от тях са с момченца,а момченцата се виждат по-рано. Peace
Добре дошли на всички нови момичета.Лека и безпроблемна бременност до финала! Hug
Айде,аз ставам,че на Еличка вече й писна да се занимава сама и ме вика. LaughingДа вземем да се оправяме и да излизаме на разходка,че да не вземе пък да завали после...

# 714
Здравейте и добре дошли на новите мамчета Simple Smile
Аз днес си изкарах акъла - имах кървене. За 20 мин вече бях при лекаря ми, по пътя рев, сополи... За щастие бебчо е добре, каза ми, че вижда хематом на матката и че кървенето идва от него. Предполагаема причина била натоварване, обаче точно в последните 2 дни не съм правила абсолютно нищо натоварващо. Не мога да си обясня...При предния преглед (във вторник) ми каза да спра нош-па и дуфастона, които пия от месец и нещо. От днес пак започвам с тях. Дори си мисля, дали това прекъсване от два дни не е довело до проблема, но  на прегледа не попитах, защото бях много притеснена. Както и да е, важното е, че бебчо е невредим, аз ще трябва да си полежа тези дни.
ще си правим компания двечките.
за дуфастона-мойта док каза до 12 г.с. платно без прекъсване 2х1,а след това ще видим.а но-шпа бях го спряла за 2 дена,получи се отлепването,след това инжекции но-шпа.като свършиха заради бодежите от време на време профилактично от страх си пиех по 1 на ден,а днеска пак ми казаха да вземам 2х1....+ някакви витамини, че ми излязоха лишейчете около паласките и дупето  .оказа се че липса на витамини имам и кожата ми изсъхвала .

М/у другото да питам за тях : някоя от вас пила ли е неоксид? казаха ми че до термина всеки ден по 1 ще пия...ужас аман от хапчета.през живота си не съм пила толкова взети заедно на куп Sad

# 715
  • Варна
Мен между другото хормоните не ме бият... - странно но факт. Бях много нервна и раздразнителна първите 3-4 седмици след като разбрах и в последствие станах учудващо за мен спокойна. Дори неща, които по принцип ме карат да издивявам - сега ги приемам свръх спокойно и нормално. В началото много виках, особено на детето като ме ядоса, а сега по-скоро ме е хванало едно такова "любовно" отношение към всичко. Което между другото също ми е странно - защото отново не съм аз. Аз съм доста емоционална и всичко приемам доста навътре и лично, а сега сякаш всичко което се случва е маловажно и не си правя усилия да влагам емоции в него. Цял живот съм се старала да стоя над нещата, но не успявах, а сега го постигам без никакви усилия. Но мисля че всичко е до хармонията и в момента наистина съм в мир и хармония както със себе си, така и с любимите ми хора. Пак започнах да философствам...
iii и  Zarrry - момичета - полежавайте си повечко, не се преуморявайте и вярвам че всичко ще е наред.
А относно пола - честичко се прокрадвам да чета в декемврийската тема да видя какво правят "напредналите" и доста от момичетата още в 12 седмица научиха пола. В предната си бременност го научих в 17-та - когато ми правиха ФМ и доктора не само че каза че е момиче, ами взе да ми обяснява какви срамни устни имало и т.н. Доколкото знам след 10-та седмица може да се види, но не е 100 % сигурно.
Свърши ми почивката - днес пак беше един активен ден, сега остана да заведа детето на балет и после да пия кафенце на някой детски кът... Уж е много хубаво да почиваш когато другите работят, защото така си свършвам много работа, обаче сега в хубавото време сърце не ми дава да завра детето в ДГ и като си я оставя с мен, няма почивка... - чистене, готвене, много разходки и деня си минал. А от другата седмица смятам като почивам да водя детето на плаж с още 1-2 дечица, но да видим дали ще издържам дълго на плажа, а за 1-2 часа не си струва организацията.

# 716
Добре дошли на новите мами и от мен.Едното Гери дали има прякор Джоси  Wink

И на мен ми писна от Но-шпа и Дуфастона,но като съм по 8 ч.на работа на крак и в движение не смея на своя глава да ги намаля докато не питам док. другата седмица.Вторник съм на лекар за да се измерим за БХС и ще питам,нямам търпение да видя пак бебчо,че от 17.05 не съм.
Държанието ми е както обикновенно,паля се лесно,кажа си всичко или го обърна на майтап и до 5 мин.съм забравила,90 % са малковажни нещата  Whistling
Хапвам си стабилно през деня сухи тестени,солени храни-банички,солен кекс,макарони,също и доста плодове всеки ден.Стартирах на 73 при ръст 170,но 2 месеца преди да забременея бях 67,но като спрях цигарите и си качих 5,но пък за една година във фирмата свалих 10.Луда работа.
И аз си поспивам при всеки удобен случай следобед  .

# 717
момичета,

може ли да си хапна пържена цаца по време на бременност?

Вие риба ядете ли?

# 718
аз мн обичам и мн често ям рибка Simple Smile

# 719
peers_fairy, не се притеснявай от рибата, само гледай да е прясна. Доколкото знам по време на бременност не препоръчват сурова риба (суши), пушена сьомга, както и паламуд, който понякога може да предизвика остри хранителни реакции. Също и маринована риба и стриди например. Иначе другата си ок.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт