Проблем с клавиатурата на лаптопа

• 16 081
  • 9
  •   1
Отговори
Здравейте. Проблемите ми с клавиатурата започнаха още преди няколко месеца. Първо спря да изписва една буква, след време пак си я изписваше, но пък спря да пише друга. И така все по някоя буквичка ми липсваше.От няколко дни обаче, липсващите букви се увеличават, до днес, когато е пълен хаос- пише цифри вместо букви, или не изписва нищо. Добре че, се сетих, че аксесоарите на лаптопа има виртуална клавиатура и в момента пиша с нея, но е адски бавно и изнервящо. Прегледах доста теми в нета по въпроса, отворих и почистих лаптопа от праха, почистих и клавиатурата, както са правили други, но нищо не става. Има ли представа някой, мога ли да  опитам сама да оправя нещата, ако е проблем с драйверите и какво точно да търся? Възможно ли е да не е проблема в клавиатурата, а да трябва да преинсталирам, понеже напоследък трудно контролирам мишката, а и не иска да рестартира и трудно се изключва?

# 1
Намирисва ми на преинсталиране. Ако искаш пробвай първо с друга клавиатура със USB  изход, за да е сигурно.

# 2
Здравейте. Проблемите ми с клавиатурата започнаха още преди няколко месеца. Първо спря да изписва една буква, след време пак си я изписваше, но пък спря да пише друга. И така все по някоя буквичка ми липсваше.От няколко дни обаче, липсващите букви се увеличават, до днес, когато е пълен хаос- пише цифри вместо букви, или не изписва нищо. Добре че, се сетих, че аксесоарите на лаптопа има виртуална клавиатура и в момента пиша с нея, но е адски бавно и изнервящо. Прегледах доста теми в нета по въпроса, отворих и почистих лаптопа от праха, почистих и клавиатурата, както са правили други, но нищо не става. Има ли представа някой, мога ли да  опитам сама да оправя нещата, ако е проблем с драйверите и какво точно да търся? Възможно ли е да не е проблема в клавиатурата, а да трябва да преинсталирам, понеже напоследък трудно контролирам мишката, а и не иска да рестартира и трудно се изключва?
Това трябва да се види на място. Така дистанционно едва ли някой ще може да ти каже. Ако трябва да се преинсталира и не можеш сама - аз мога да го направя по-евтино, от която и да е фирма. Мога да дойда, да пробвам това-онова и да преценя дали проблемът е хардуерен или софтуерен. С това се занимавам, когато има желаещи - с преинсталиране на операционната система, инсталиране на драйвери, програми и тяхната настройка, когато е нужна такава.

# 3
, мога ли да  опитам сама да оправя нещата, ако е проблем с драйверите и какво точно да търся?

1. "Какво да правим при проблеми с клавиатурата на лаптопа"
http://www.ekak-tehno.bg/laptopi/kakvo-da-pravim-pri-problemi-s- … turata-na-laptopa
2. "Отстраняване на проблеми с клавиатурата"
http://windows.microsoft.com/bg-BG/windows-vista/Troubleshoot-keyboard-problems

3."Как да се възстанови лаптоп клавиатура, която пролята..."
http://statija.pp.ua/texnologiya-i-internet/15406-kak-vosstanovi … olilsya-kofe.html

УСПЕХ!  Peace

# 4
Благодаря на всички за отзивчивостта... HugДнес си взех лаптопа от сервиза, беше пълен с вируси и се наложи преинсталация. Проблемът с клавиатурата си остана,трябва нова, но се отказах-80 лв. струва. Предпочитам да си взема по-малък втора употреба.  Някой може ли да ми препоръча магазин в София( не искам по интернет, а да го видя на място). Искам да е 12-14 инча, и да е лек, защото моят е голям и тежък.Препоръчаха ми IBM, някой има ли такъв?

# 5
  • Варна
Изобщо не е препоръчително да се взема лаптоп втора ръка, защото в повечето случаи са с ремонтирана дънна платка(видео карта) и не се знае колко време ще изкара. Вземи си като за начало една външна евтина клавиатурка и посъбери пари за нов лаптоп.

# 6
Цената на външната клавиатура не е  проблем, но много пътувам (не с кола), и не мога да мъкна всичко. Още преди да се развали моя, обмислях да си взема малко лаптопче, понеже сегашния много тежи. Някой работил ли е с Toshiba Potege M200, който е лаптоп-таблет, или е за предпочитане IBM Think Pad?

# 7
  • France
IBM Think Pad са железни: имах 2 такива- заливани с какво ли не, удряни. Преди 2 год. един познат, по моя препоръка, си купи подобен 2-ра употреба и до сега е с него.
Но, все пак опира и до късмета...

# 8
В Студентски град има един сервиз за Лаптопи - ДАП Сервиз , справят се на ниво .
Иначе , ако можеш да си позволиш АйБиЕм , въобще не му мисли .
Ако пътуваш много , може да се замислиш и за таблет ......

# 9
Благодаря ви много. Вече купих лаптопа, който както обикновено се оказа нещо съвсем различно от това, което гледах-hp е. Само да попитам тези, които сте с Мозила и Хром. Има ли в тези браузери, опция да се увеличи шрифта, защото с това малко паптопче ми е много ситно? На Опера знам, че се увеличава, но точно този браузер в момента го нямам.

Общи условия

Активация на акаунт