Второ висше образование

• 18 919
  • 21
  •   1
Отговори
# 15
  • на правилното място, в точното време
Водно конче, за специалностите, които искаш да учиш няма ли магистърска програма? На Никсъна казуса е друг, при него искат сходни специалности /инжинерни/ за завършена бакалавърска степен, с желаната магистърска.
Иначе, ако местата за ДП не са запълнени, няма как да пуснат места за платено обучение. Струва ви се нелогично, ама ако това ограничение го няма, колко места мислите ще останат ДП, няма ли всички ВУЗ-ове да напускат платеното с повече места?
Не знам до кога действа този закон/правило ли е: ако имаш завършена бакалавърска степен ДП, нямаш право да учиш отново ДП, в момента го има и се попълва декларация.

# 16
 Има магистърски програми, но те са съвършено неприложими като знания за моята професионална сфера  Sad Безмислено е да се записват само ей така за документа...
 Напълно разбирам съображенията на университетите да не се запълват бройките със студенти по платено обучение. Аз просто искам да се развивам в моята професия  Cry Повечето ми колеги от моята професионална сфера в другите страни имат и второ, а някои и трето висше образование в специалност, свързана с биология и/или химия. Опитвам се да придобия още знания, а явно не може  Cry
 Добре, ако и хората, които ще са платено обучение (понеже в СУ всички, които имат друго висше образование, нямат право на държавна поръчка, с което съм съгласна, че така трябва да бъде), се явят на кандидатстудентски изпит и изкарат хубава оценка, защо да не бъдат приети? Далеч съм от мисълта да се учи висше образование, без да се влагат усилия в това. Те ще са положили толкова труд за подготовка, колкото и другите. Освен това ще плащат и по-висока такса. Не разбирам защо да не може да стане така.

# 17
Темата не е побутвана доста дълго време, но аз реших да питам. Завършила съм "Счетоводство и контрол" бакалавър в Бургаския свободен университет. Сега искам да кандидатствам "Право" в Русе или ВТУ, но не зная дали имам право на държавна поръчка. Първото ми висше е в частен университет, но все пак...  newsm78

# 18
  • София
Темата не е побутвана доста дълго време, но аз реших да питам. Завършила съм "Счетоводство и контрол" бакалавър в Бургаския свободен университет. Сега искам да кандидатствам "Право" в Русе или ВТУ, но не зная дали имам право на държавна поръчка. Първото ми висше е в частен университет, но все пак...  newsm78
Ако вече си била държавна поръчка за същата образователна степен-бакалавър не можеш да учиш държавно.
В твоят случай си била в частен ВУЗ и си учила платено(нали?),тогава няма никакъв проблем да си кандидатстваш за държавна поръчка в избрана от теб специалност.

# 19
Ако е възможно,да помогнете и на мен с малко информация.Септември тази година завършвам магистратура туризъм.Възможно ли е да запиша втора магистратура в юридически факултет в друг университет или само специалности  от стопанския факултет мога да запиша?Предварително ви благодаря. newsm03

# 20
  • София
Ако е възможно,да помогнете и на мен с малко информация.Септември тази година завършвам магистратура туризъм.Възможно ли е да запиша втора магистратура в юридически факултет в друг университет или само специалности  от стопанския факултет мога да запиша?Предварително ви благодаря. newsm03
Каквато искаш магистърска степен може да запишеш,където има обявени места Wink
Само ако си прочела по-горе,ако си била ДП(държавна поръчка),нямаш право на още една ДП,а само платено.
Успех в учението!

# 21
Каквато искаш магистърска степен може да запишеш,където има обявени места Wink
Само ако си прочела по-горе,ако си била ДП(държавна поръчка),нямаш право на още една ДП,а само платено.
Успех в учението!
Не съм била държавна поръчка.Много благодаря  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт