Сватби, булки с кецки и контракции - дружината за АВГУСТ сме с най-големите атракции

• 26 670
  • 741
  •   1
Отговори
# 315
  • София
Добро утро момичета  Hug
За раждането много интересни неща споделяте.Ще хвана даже да си ги запиша някъде,че за повечето неща нямах и понятие...
Аз да ви се оплача,че изкарах една безсънна нощ с болки.Вчера като ходих при зъболекарката и се наложи пак да ми сложи арсен,че още не можеше да се пипа там.С машинката без да иска ми уцели един нерв и ми се изду едната страна,но ми мина.Не знам обаче защо,от миналото ходене ми се е възпалил много лошо венеца и страшно много ме боли.Вчера след като ми сложи лекарството започна да ми горчи в устата все едно си смуча но шпа...Досега не са спряли болките,сутринта татито излезе за работа,а аз го изпратих цивреща от болка и пак ми се е подуло.Не мога да разбера защо толкова много ме боли.А от лекарството взе да ми става и лошо и вече и корема ме боли и след малко ще звънна на съседката да я питам дали не вреди това на бебето...Утре съм иначе пак при нея по случай празника  Joy
Бебка иначе продължава да се мести и врътка.Май наистина е от стреса при зъболекаря и я държи повече време...
Ще чакам фотосесия със сутиените  Mr. Green
Хрис дрешките са страхотни.Къде е това намаление.Искам и аз такива за малката  hahaha Joy

# 316
  • До морето
Би би, ако те сърби само по корема, значи се разтягаш. Ама, ако е по цялото тяло е на нервна почва  Crazy

И още нещо, няколко пъти съм чувала за случаи, в които жената отива с контракции, казват и А, имаш само 2 см., ела сутринта (примерно) и жената се прибира и след 2-3 часа ражда вкъщи? Има ли някакъв минимум разкритие  ooooh! , при който те приемат или си зависи от болницата и лекаря?

ДБС ти е писала по другите въпроси, така е  Hug
Ако е първо раждане, с 2см разкритие е невъзможно да се роди след 2-3 часа, малко преувеличени разкази са явно  Wink
Добре е да не се паникьосваш и да хукваш при първите контракции, да станат регулярни и начесто и тогава. Аз раждах на 23-ти, а на 24-ти мъжът ми има РД и бяхме тръгнали на пазар за гостите и той ме нкара да минем през болницата за всеки случай, не очаквахме толкова рано да раждам. И имах 4см и ми казаха, че ще е за денс. И аз споря - а, не, не може днес, отиваме на пазар, а утре ще имаме гости  Joy И акушерката предложи да ида да си напазарувам, ама гостите ще ги пропусна  Grinning Останах, де, нямаше мърдане вече. Та, исках да кажа, че от първата контракция в 5 сутринта ме приеха в ранния следобяд и родих в 6 и 30, минава достав реме. Няма смисъл нито за теб, нито за лекарите да виснеш още в началото. Разбира се, не и при изтекли води, както се разбрахме вече  Hug

Мери Джейн, не сме ли в 8-ми от утре, днес е 31-ви  hahaha

Пулсациите са хълцане  Simple Smile Ама, не на дупето ви, а на бебето  Mr. Green

Честити нови покупки на всички  Hug

Блонди, ти като майка ми - тя от време на време още ми натяква, че като съм тръгнала да излизам с баща ми имали купени билети за кино за "Слонът, моя приятел"  Joy

Благодаря ви за разясненията, малко съм по- наясно вече. Колкото за преувеличените истории - не знам, аз самата съм се родила за 3 часа (първо раждане на майка ми), моля те не ми отнемай надеждата, че ще приличам на нея и ще родя също толкова лесно и бързо  Joy Joy Joy

# 317
Блонди, то от утре за по-лесно смятане, ама аз като "прос инжИнер" нали си смятам, си смятам така: една бременност е 280 дни, което прави 9 календарни месеца и 1 ден (9*31+1 ден екстра=280). Днес имам завършени 218 дни, остават 62. Тези 218 дни са 7*31+екстра деня=218. Оставащите 62 дни от днес нататък са точно двата последни месеца. Даже и Екселче си спретнах Mr. Green
Пък да ви кажа, аз нали си вра носа и по другите теми, в Юлчетата е голям майтап. Броят на майките не съответства на броя на бебетата, имат недостиг на бебета според мен Mr. Green Нито по пол имат съответствие, имат към 1/3 с неизяснен пол, пък са по-напред от нас, сигурно имат мами-фантомки, Блонди, имаме една стефи 84 на първа страница, аз такъв потребител не открих. Тъй че добре правиш, че ги чистиш.

Последна редакция: чт, 31 май 2012, 11:27 от MaryJane

# 318
Здравейте тумбачета Wink Много сте активни от сутринта.

За раждането - моята тапа падна към 3 сутринта,но легнах да си спя,защото нямах контракции. След това към 11 започнаха леки контракции и се обадих на доки,имах 2см разкритие. Приеха ме и ми казаха ако искам да лежа до другия ден и ако няма промяна ще ме пуснат да си ходя. И така цял ден и цяла нощ си седях станаха 3см. И на другата сутрин от 6 като ме почнаха едни контракции.......... доста си боли смея да кажа,прегледа за разкритие и мен страшно ми беше неприятен и водите ми ги пукнаха при 8 см мисля. И родих на обед чак в 12.45. До упойката имах големи болки и мразих всички хихихихи,но след нея доста намаля болката. Самото излизане на бебето не боли,даже ти олеква много. Надявам се този път да родя по-бързо. Но не са ми включвали системи,питаха ме дали искам да ми направят секцио,но аз твърдо си чаках да си дойде момента. Единственото нещо,което исках след като бях родила беше да ям и да пия вода.

Аз отивам да се поглезя малко на козметик. Хубав ден!

# 319
Добро утро маминки, връщам се от спешният преглед, който си самоназначих.
Аз нали ви казах, че малкият ме разби, еееми, врътнал се е пак главично. То това било голямото бутане вчера предполагам. Стига толкова 10 дни седалищно му стигат, хич повече да не се върти, че ми изкара не само акъла, а и черволяците. Викам на доктора, още преди да легна: "Искам да знам дали тука, на моя пъп има г*з". Той се смее, сложи ехографа там, и вика, не само има г*з, ами и яко се е надупил.  Praynig Ох, благодаря на Господ. И ние сме една седмица напред, 8 август ми дава термина, но когато- тогава, само да ми е жив и здрав. Този термин е само по глава. Благодаря за подкрепата, вече съм по- спокойна.  Hug Охх, ама иначе по ЗК, хич не му попречи да си ми го хване като частен преглед, но здраве да е. Другото хубаво, е, че каза, че няма увита пъпна връв, което ме успокои, не, че според мен е сигурно, но се надявам, да е прав.

belverde , благодаря ти, миличка.  Hug       bouquet
Аз бях на ЖК, моя рабойник се е обърнал с главата надолу и вече не е седалищно, върви със седмица напред.
Hug Същият резултат имам и аз, отново седалично, със седмица напред. Аз пък мисля, да се мъча за нормално. Ама знае ли се ?!? Като питах моя доктор, който ще ме изражда за епидурал, каза, че (извинете, ако съм го разказвала това), та каза, че епидурала вършел работа при по- малки бебета. Щяли сме да го обсъждаме към края, като видим как върви бебешорко. Ама после като ме погледна преди 10 дни и вика, какъв епидурал, за сега сме седалищно, но ето, че вече не.

gundie , много се радвам, че шарката ти се е разминала.

Teffita, наистина си била права, обръщал се е моят сладур, само дето ми изкара акъла вчера, макар, че той всеки ден е така, но вчера направо...
babyAty , сигурно се обръща твоето момченце. И мен ме разтриса и изпъва зверски (зверски, зверски, ама въпреки болежките аз му се радвам  Heart Eyes). На моменти имам чувството, че ще излезне през пъпа, боли ме, щипе, ама и те се наместват. Хубаво е, че за твое успокоение ще те видят.

Шехина , поздравеления за прекрасните резултата, но и според мен бебетата имат още да се въртят, я вижте мен, въртим се като футболна топка. Честити ти покупки, със здраве да си ги позлвате с бебчо. Шехи, каква е таз закачалка пък сега ?!?  smile3532

beauty_ , сърби а ?!? Яко сърбят ръчичките. Simple Smile Айде, честити ти покупки. И с радост и желание да си ги износите след август- живи и здрави.

Блонди ти пък ме разби. Каква кръвчица бе !?!? Не е ли  нещо слузесто, аз така знам. Олеле, и аз слузеста пихтия ще чакам.
Аз очаквах да видя нещо като коркова тапа от винце, ама всъщност видях само малко кръвчица по тоалетната хартия, нищо друго  hahaha
Стандартната процедура се извършва с 2 пръста.
Все си мислих, че се проверява с нещо, като това желязо дето ни отварят, когато ходим на прегледи, като шублер си предтсвях това, с което ни мерят разкритието, а то... хахах, пръсти.

bi_bi , честит ти отличник, пожелавам ви да завършите и трети и пети, и всички класове нагоре все така. Simple Smile  Hug

idealno_loshata , хахах. Верно, добре, че си ти. Верно са ти много глупави въпросите, но и моите са такива. Хахаха, ама все едно чета мислите си, само, че ме хвана срам да питам. Много съм некомпетента, и като те прочетох, чак се просълзих, ама, ако щеш ми вярвай, едно към едно с моите описания, само, че в акъла ми. Охх, хахах. Много слдко, абе, верно, че се повтарям, ама ако аз бях пуснала поста , щеше да е идентичен с твоя на 100 %.

mimiss благодаря все пак, че сподели. Simple Smile  Hug      bouquet

feisi , браво за хубавите новини, има време бебо да се обърне. Simple Smile Не се притеснявай. Аз също имам пулсации от време на време, но са ми в корема, мисля, че е пулса на бебчо.

tayra , съжалявам за неразположението ти. Дано мине, но и според мен иди и питай да не стане фал.

Hris, и аз чакам да постенш това за дишането. Не отбивай номера сега.   bouquet

Колкото до месеца, момичта, и аз мисля, че от утре сте в осмият месец. Февруари, например е къс !!!

За бебешката козметика : Не мисля да се доверявам на сайтовe, след като всичките ми приятелки, които имат деца са доволни от тези марки. Включвам и маминките, от форума, всчики вие, които вече сте ги изпробвали и коментирахте не веднъж Сабамед и Мустела. Аз лично винаги залагам, на изпробваното, така, че тези сайтове не могат да мие разколебаят. Знам все пак, че всяка кожа е индивидуална, особено бебешката.  Hug

Аааа, много дълго стана, извинете. Simple Smile   bouquet Охх, ама продължавате да пишете и става всеее по- голям ферман, ще бия рекордите днес.  hahaha

Последна редакция: чт, 31 май 2012, 11:41 от babyAty

# 320
Лошичката, за 3 часа... ама пак ти казвам - много зависи какво се смята в тези 3 часа. Повечето мами смятат големите болки + напъването,т огава си е точно толкова, да  Simple Smile Обаче същинското раждане, процесът е започнал доста преди тези 3 часа, но не боли. Затова явно има такива разминавания  Simple Smile

Ау, Мери Джейн, математиката ми е най-слабата и омразна наука, така и не минахме на ти с нея  Embarassed Mr. Green Приемам каквото кажеш, значи сме в 8-ми  Party

Сега ще прегледам пак мамите и тази Стефи. Вчера видях Аничка 12345, че чете, обаче не е писала от декември - т.е. нито пол казва, явно няма да се обади и като роди, пък така да висят имена, дето с никакво инфо не са актуални няма смисъл, затова и вчера прочистих мами, които от януари изобщо не са писали. Не, че е длъжен някой да пише, разбира се, но без пол и без явно после да се знае за бебето ги свалям. Пък ако някой реши пак да се включи, ще го сложим  Hug

# 321
  • До морето
Блонди, според думите на майка ми в 7 сутринта и изтичат водите, преди това си е спяла като бебе, не е имала контракции, в 7 и 30 я приемат в болницата, а моя милост се явява на белия свят в 10:15 сутринта. Даже баща ми питал докторът, който я приел, той ли ще изражда, а докторът казал "Ами! Аз докато съм тука до довечера няма да стане, нощната смяна ще я свърши тая работа!" Ама както и да е де, да не задълбаваме  Grinning

Бейби Ати, ами какво да правя, като всичко ми е каша в главата, викам чакай да систематизирам информацията  hahaha Мъжа ми вика "Ти все едно за изпит се готвиш  Laughing " Викам "Изпит, ама практически  Joy Joy Joy "

Хрис, и аз чакам упражненията

Блонди, а на тебе мина ли ти вируса?

А, да и да ви кажа, аз от вчера съм на нова вълна с количките- май се отказах от Конкорда и се спрях на ето тази http://www.biberon-bg.com/product/2642/kolichka-mutsy-slider-new-wite.html я кажете какво мислите, днес ще ходя да я издирвам из Варна

# 322
А, с изтеклите води е друго, и ДБС писа, че при това положение не се знае кога и докъде е стигнало разкритието, обикновено е напреднало, просто не се е усетило  Peace

Днес съм добре, да  Hug

Още 12 мами и 10 щъркелчета дадоха фира. Има и още няколко под върпос, ама ще изчакам. Да не си раждаме накрая има-няма 100  Laughing

# 323
Ето и какво споделиха на лекцията. Малко дълго стана за което се извинявам, но гледах да обясня всичко което си спомням.
Дихателни техники по време на раждане. (Като Google Doc. e - ако някой не може да го отвори, може да ми пише да го постна и тук - като скрит текст).

Дано да съм била полезна. Simple Smile

Последна редакция: чт, 31 май 2012, 12:25 от Hris_

# 324
Алоууу, вие там, знаете ли, че животът е прекрасен  Heart Eyes Да ви подсетя само  Mr. Green
Блонди, в Чистилището ли ги прати  hahaha Аз чакам да стане 6 часа да си вземем снимките, а утре на изпита не знам какво ще правя  newsm78 Mr. Green за първи път отивам така на изпит, ама сега не ми пука особено  Mr. Green

# 325
Алоууу, вие там, знаете ли, че животът е прекрасен  Heart Eyes Да ви подсетя само  Mr. Green

Еееееее Бюти  Heart Eyes Hug

# 326
Здравейте, мами Simple Smile
На споделилите как протича раждането специално да благодаря!  Hug  Аз допреди да забременея бях доста плашлива, какво ти - направо изпадах в ужас и отказвах да слушам такива истории, та нищичко си незнаех.  Mr. Green Странно, как сега не ме плашат тия разкази, а напротив става ми миличко и малко нетърпеливо  Embarassed

За мамите от София - до сега нямах възможност, но много ми се иска на следващата среща, ако организирте да дойда и да с запознаем  Embarassed чакам я с нетърпение !

Аз да попитам - за раждането трябва ли ни здравната книжка?
И гледах в саита на майчин дом списък - искат чехли и ХАЛАТ? Това с халата сериозно ли, защото аз си бях решила по ваш съвет да се взема някакъв слуичър или жилетка?

На Бюти останалите студентки - Успех с науките  Grinning
Слънчев ден, тумбачета  Simple Smile

# 327
Hris,  Hug.
По- готина статия не бях чела, с голям интерес я прегледах.   bouquet

# 328
Hris mnogo hubava statiq i polezna Hug

# 329
  • София - град
Леле Хрис, много благодаря. Супер си го написала , мерси много  Hug Hug Hug

Общи условия

Активация на акаунт