Сватби, булки с кецки и контракции - дружината за АВГУСТ сме с най-големите атракции

• 26 662
  • 741
  •   1
Отговори
# 570
Добро утро коремчета:)))
Ивка: да се оправя по-скоро това кръвно Hug
Мерси на Блонди и на Мимисс за упойките. Много полезна информация Hug
Ух, аз още не знам как ще раждам. И двамата ми мушмурока са главично разположени, но с близнаци препоръчват пък по-вече секцио, защото има по-малко рискове за бебетата newsm78 На Феталната говорих с док за раждането и евентуално сроковете, та той ми каза, че следящият ми бременността ще каже как, но най-вероятно ще е секцио. За периода, аз го питах дали бих издържала до 24-5 Юли, а той вика: не мисля. Аз пък мисля, че ако си вървя както сега, бих издържала до тогава, така съм се настроила Wink Даже с милото си говорехме, че от сега нататък ще си лежа и почивам още повече за да изкарам колкото се може по-вече, че то бая ми тежи вече:) А мъжът ми иска да раждам секцио, защото чел, че при близнаци било много рисково нормалното раждане и го било страх за нас Heart Eyes Ама, Божа работа, само всичко да е наред Praynig
Та така коремченца:) Целувам ви и да се пазите ейййй:)
Добре дошли на новите мамчета:) Леко бременеене до края:))) Hug

# 571
  • София - град
Само като видях "пробиват ти гръбнака" и се отказах да чета изобщо! Много от момичетата в темата ще са по-добре ако си спестяват четенето на подобни изказвания и материали   Peace  

Ивка  Hug Hug Hug Hug Hug много е досадно в болницата , ама е за добро !
Дано и Новембър вече е овладяла контракциите та да сия пуснат бързо вкъщи  Peace

# 572
  • София
Бютка, толкова си мила, благодаря за пожеланията за Пепи! Току-що сирените ми припомниха чувството, което изпитах на 02.06.2003, тъкмо те бяха първото нещо, което чух като се събуждах от упойка след раждането!
Малко тортичка кой иска? Simple Smile
http://kidscakes.blogspot.com/2009/03/rock-n-roll-electric-guitar-birthday.html
Аз съм била с пълна упойка, изживяла съм го и знам, че не бях в кондиция доста време след раждането. Заспивах и се събуждах в реанимацията през целия ден, а вечерта ме накараха да стана и беше ужасно...

# 573
bi-bi, честит ви празник, да ви е здраво и много щастливо момчето, да бъде прекрасен батко  Hug Heart Eyes

# 574
Новембърче, Ивка  Hug , стискам палци още малко остана всичко ще е наред yes
Пебълс добре дошла Hug
Белверде мерси мила много ме зарадва, че ги има тези легълца и мога да ги видя, аз още не съм гледала нищо по магазините само онлайн. Списъка е готов само ще го изпринтрирам и ще почна да отмятам едно по едно. За количка не ми се дават повече от 500-600лв. не че аз ще ги дам но Laughing и ми харесаха първоначалните предложения на Би би и Ивка - еспирото и Бейби дизайна, но като ги видя и тествам ще реша.
И аз благодаря на всички тумбачета които споделят полезно инфо и различни сайтове!
Бибче да ти е жив и здрав и да ти е голяма опора в живота твоя сладур newsm59

П.П. пак да се редактирам, вчера направих една много лесна и вкусна торта, аз съм по-бързите и лесни неща не съм от жените тип домакини Joy  Mr. Green
Трябват ви бисквити закуска настъргани ябълки, подсладени със захар, може да си сложите по избор канела, орехи, ром може и без тях и заквасена сметана, като преседи става лека и вкусна днес пак ще направя, че е задушница и пробната от снощи вече свърши eat
(видях я от черешката)

Последна редакция: сб, 02 юни 2012, 12:40 от Reny_M.

# 575
Би Би: Да ви е жив и здрав сладура и много, много да се гордеете с него:) И да помага много на мама като се роди бебчето:))) Hug Hug Hug

# 576
  • София
Би-би, честито ви рожденник   bouquet Да ви е жив и здрав, много да ви слуша и радва Hug Hug Ама и тортата, колко е тематична, точно по вкуса ти Wink

# 577
Здравейте,мамчета!Имам доста да чета за да ви настигна,но прочетох последните 2,3стр.и само да се изкажа за епидуралната упойка,всичките ми приятелки които са раждали в последните 4год.са били с ЕУ и техните коментари след това са,че могат още 5 деца да родят поне с такава упойка.Нищо не са усетили дори и поставянето и е било напално безболезнено,някои от тях  не са имали нужда от обезоболяващи след преминаването ефекта на упойката.Аз лично,ако раждам естествено няма да се лиша от тази екстра,но ако раждам секцио заради плацентата превиа която имам и не знам все още вдигнала ли сее не ли,тогава ми се изкам да сам с пална упойка и изобщо да не знам какво става  Tired Но тук май и при секциото е с ЕУ.Приятен ден на всички мамчета и тумбачета  newsm03

# 578
Много благодаря за подкрепата момичета,страхотни сте
 HugМоето кръвно падна чак сега,12 часа съм на системи,май го овладяха засега,но ще ме наблюдават поне три дни.голяма скука е тук,добре,че поне могада ви чета.иначе персонала тук е страхотен,много загрижени са всички.
Би би,да ти е живо и здраво момченцето и много да те радва!
Прегръдки от мен и се пазете Hug

# 579
  • София
Благодаря ви, момичета, много сте мили!  Hug Вече съм се боядисала и съм готова за парти  newsm44

# 580
Честит рожден ден на малкия на Биби   bouquet

Абе да ви питам как се справяте с вълчия глад? До сега нямах проблем, но откакто влязох в седмия месец и събудя ли се и съм зверски гладна  Rolling Eyes

# 581
Честит празник, Биби   bouquet Да ти е здрав и щастлив малкият юнак  Hug

Ивка, радвам се, че са го овладяли, това е важно  Hug

БелвердеHug аз за торти сега няма да се включвам  Tired днес правих палачинки на мъжката част и само ги обикалям и гледам косо  Whistling  hahaha

# 582
  • софия
Новембър стискам палци всичко да е наред.
Ивка, радвам се, че сте овладяли кръвното и дано да не вдигаш повече толкова високо.
Би би да ти е жив и здрав рожденика и все така да те радва.Приятно изкарване на празника.

Коментирали сте упойките. На фона на останалата болка от контракциите, поставянето на упойката е най-  малко  неприятното като усещане. Смятам и аз този път да се възползвам от тази екстра. Преди 11 г не се практикуваше много, да не кажа изобщо, особено при раждане . Колегите ми предлагаха, ама аз се направих на смела, сметнах, че нямат достатъчно опит.

И нашия батко завърши вече четвърти клас.Сега се е отдал на планове за рождения си ден който е в петък.

# 583
  • Обетованата земя
Би би, честито ти рожденик, да ти е жив и здрав! Весел празник днес!:) И моят баща днес е рожденик, почерпете се и за негово здраве!   cook
Ивка, дано повече не го вдигаш това кръвно!  Peace
Да разкажа и моето раждане.
Скрит текст:
Терминът ми беше за 11.06, падаше се петък, но не знаех какво е това контракция още. И ми казаха до понеделник ако не е тръгнало раждането, да ида тогава на преглед. Да ама мен ме хвана шубето, че преносвам и да не стане нещо с бебето и си записах час в болницата където исках да раждам за неделя сутрин за преглед (13.06). Наспахме се, настроихме се за сутрешно кафенце навън с мъжът ми и мислехме само да минем да видим как е бебо към 8 ч. Да ама ми казаха, че тоновете били падали (май бяха 120) и трябва да остана да раждам  Shocked Направо не бях на себе си от шок, мислех, че през седмицата ще раждам. Даже се уговарях с доктора да идвам към четвъртък, ако не е тръгнало раждането или поне да ида да пия кафе и после да дойда. hahaha Мислех, че бързат да приключват с мен, ама като не съм сигурна пък, дали не са наистина ниски тоновете и да не стане нещо точно накрая и останах. Имах 3 см разкритие. Както и да е, последва клизма, не са ме бръснали, сама си се справях до края, после ме включиха на система окситоцин и аз ухилена както винаги си зачаках в предродилно. Мъжът ми донесе багажа и остана с мен, обадих се и на мама да дойде, позволиха ми (тя е акушерка, но в друг град). Дадоха ми един часовник да си го гледам. Мисля че беше 40 секунди контракция, минута и нещо почивка, контракцията ми се виждаше цяла вечност. И така след 3-4 часа контракции, когато докторът ме погледна за разкритие беше стигнало едва 5 см. И си викам леле, ако до 10 см толкова бавно се проточват нещата ще остана без сили. През цялата бременност бях категорична, че ще съм без упойка, но за всеки случай си направих тест за алергия към нея, да съм подготвена и да не губим време. Е, и аз си я поисках при това бавно и болезнено  напредване, а по принцип търпя доста на болка. Казаха ми, че хващам последния влак и извикаха анестезиолога. Супер готин човек, няма да го забравя, голям майтапчия. Цяла нощ не бях пила вода естествено, и сега не ми даваха, но казаха че съм обезводнена и трябва първо да ми сложат 2 банки вода и тогава упойката, а аз вече направо не можех да чакам. Бях и супер жадна, мама само ми мокреше устните с влажна кърпичка. Ставах, лягах, никак не се търпи. Дойде време за упойката и аз така извита трябваше да не мърдам, ама то как да стане като те боли. Обаче стана лесно и след упойката някъде до 10 минути ме погледнаха за разкритие-10 см.  Shocked  И аз супер щастлива, реших че отивам на магарето и до 5 минути бебето ще е излязло, така бях чувала. Ама то голямо бебе, не излиза. Първо понапъвах права за да ми помогне гравитацията, после ме сложиха на магарето и там някъде 40 минути напъвах, направо вече нямах сили. Някой каза, че когато вече си мислиш, че повече не можеш, нямаш сили да напъваш и бебето излиза. И при мен стана така. Докторът накрая ми скочи на корема, за да помогне, после месец ме боля реброто. Иво излезе синьо лилав, с два пъти увита пъпна връв около вратлето, и не мърдаше,чух само мама да казва спокойно мамо и тогава чак се притесних. След малко мръдна ръчичката, но не изрева, чак като го занесоха там където оправят бебетата изрева, чух 4.100, докторът се ококори, казваше 3.300-3.400 на ехографа, и ми го донесоха да го гушна повит. Цялата треперех, едва го държах в ръцете си, но бях най-щастливата на света и първите ми думи бяха колко много го обичам и колко е красив. Наистина ми се струваше най-красивото бебе, което съм виждала!  Heart Eyes После излезе плацентата, и трябваше да ме шията, че работата беше зле. Сложиха ми и допълнително епидурална. Имаше един момент, в който много съм кървяла и са се уплашили, ама аз даже не съм разбрала, мама ми разказва. Доста време след раждането бях супер бледа, хмг ми падна от 126 на 106. С усмивка разговарях с доктора докато ме шиеше, похвалиха ме че съм напъвала много добре. На мен епидуралната не ми притъпи болката на контракциите и усещанията, но ми скъси периода на разкритието в пъти. Мама ми обясни, че е можело да улеснят нещата като ми направят епизиотомия, не знам зашо не са го направили, както и че акушерката малко неправилно е извадила бебето, трябвало е да го завърти в раменцата, а тя директно го е дръпнала и затова съм се разкъсала повечко. Наистина зора е да излезе главичката, после телцето е лесно. Grinning Тя акушерката предложи на мама тя да извади бебето, ако иска, но все пак на чуждо работно място , а и на собственото ти дете е по-различно и мама отказа. Мъжът ми беше отляво до главата ми и гледаше през цялото време, правеше клипчета и снимки. Закърмихме се с малкия чак на другата сутрин, защото прецениха, че нямам сила да се грижа за него вечерта, за което ме е яд, но наистина беше така. Аз като станех от леглото и щях да припадна, не можех до банята да ида, не можех да стоя права, ставаше ми черно пред очите, но се оправих бързо. Опитвах се да ги излъжа че съм добре, но загубата на кръв си оказа думата. И все пак той засука от раз и без проблем, много лаком беше. Та така, моето първо слънчице се появи в един мързелив неделен следобед! Най-хубавия за мен!  Heart Eyes

# 584
Би-би Честит празник  newsm51 Да ви е жив и здрав баткото  newsm59 Весело изкарване!!! Ивка радвам се за хубавите новини  Hug дано и при  Новембър нещата да са овладяни Praynig Благодаря на Мимс и Блонди за полезната информация. Хубав уикенд на всички Hug

Общи условия

Активация на акаунт