Сватби, булки с кецки и контракции - дружината за АВГУСТ сме с най-големите атракции

• 26 662
  • 741
  •   1
Отговори
# 660
Софи, да попитам, какви са тези частици в амниотичната течност, които е добре да ги има?

Излющени клетки и кожички, нищо интересно  Laughing И не, че е добре да ги има, тях винаги си ги има и са част от мекониума, който се изхвърля след раждането. Не мисля, че те са причина за хълцането  Simple Smile

# 661
Добро утро Wink Тези дни нямах време да пиша,но ви попрочетох. Днес ще звъня на доки да видим кога ще отида да ме види,може и днес,ако имам късмет Wink

Нищо още не съм купувала,но мисля от юли да започна да взимам, да си изпера нещата и да съм готова.

Хубав ден и се пазете в жегите! Hug

# 662
Добро утро мамчета Simple Smile

Да се включа Simple Smile

за нощниците в МД искат по време на раждането да си с тяхна и след реанимацията може с твоя. Имах две с копченца на платката (като за кърмене) - памучни. При мен така се случи, че не са се цапали.
за еднократните гащи - към "Мама Дона-та" имаше прикачена кутийка с 5 чифта. Предния път не съм ползвала такива за еднократна употреба.

Много сте напреднали с покупките. Ние все още нито сме погледнали с какво разполагаме, нито сме купували нещо. Мисля да поотложим нещата за към края на месеца.
Днес изпратихме Емка на зелено училище (приходящо). Цяла седмица ще са на планина Heart Eyes След това живот и здраве да направим едно море и така Simple Smile  
Аз ще си стегна нещо като за в болница все пак де, че то нищо не се знае.

Принцеса Леа - така е. Емка също имаше залитания, че повече ще обичаме бебето и т.н. Убеждавах я, а то стана по-зле и накрая й казах, че когато в едно семейство се роди бебе, голямото дете направо го хвърлят на боклука. Последва дълъг мълчалив размисъл и нещата приключиха. Обяснила съм й, че когато идват хора ще искат него да видят и ще й се струва, че са забравили за нея и т.н. и т.н. Сега е на вълна да се закачат през корема ми. Ако ме бутне обяснявам, че бебето е защитено, но ме боли мен и така.
Вчера започнах да плета пеленката за бебчо и прабата на Емка ми каза, че трябвало да изчакам и днес заради Петдесятница и после да плета.

Отивам да си чистя къщата. Хубав ден на всички ви. Hug

# 663
накрая й казах, че когато в едно семейство се роди бебе, голямото дете направо го хвърлят на боклука.

Joy Joy Joy Ох, не е смешно, ама много ме развесели  Joy

Имам питане към мамите на ученици - кога се учи таблицата за умножение и деление до 10? Криско са ги взели вече всичките, а са само на 6г. Не е ли раничко или аз съм забравила?  newsm78

# 664
Раничко е, втори клас се учи значи 8-9 годишни....

# 665
  • София - град
Блонди, моя доктор каза че е изключително добре да ги има, явно има случай в които ги няма... иначе нямаше да ми обърне внимание. Не съм от хората които говорят наизуст   Party

Аз отивам в общината да се разправяме за адресната регистрация, стискайте палци да не попадна на поредната ужасна  госпожа, която да ми се кара  ooooh! ooooh! ooooh!

# 666
  • София
sea horse, има го в АГ "Света София"(бившата Тина Киркова). Струва 500лв. Ето инфо:
Раждане във вода

Скрит текст:
„Раждането във вода” протича в специално оборудвана, самостоятелна родилна зала. През цялото време на раждането за майката и плода се грижи екип от специалисти, обучени за прилагане на новия метод.

Какви са предимствата на „Раждането във вода”:?

За майката:

·         Топлата вода има релаксиращ ефект и прави раждането по-бързо и лесно.

·         Силно се намалява болката.

·         Раждането протича в спокойна, интимна атмосфера

·         Възстановяването след раждането е много бързо, а медицинските интервенции са сведени до минимум.

·         Много по-малък е процента на епизиотомиите и разкъсванията по време на раждането.

·         По-малък стрес от раждането.

За бебето:

·         Значително по-малък риск от травма в хода на раждането.

·         Няма опасност от увреждания на плода, получени от прилагани в хода на раждането медикаменти или медицински процедури

Как протича „Раждането във вода”?

Когато контракциите зачестят и разширението на маточната шийка стане 4-5 см., родилката влиза във ваната за раждане във вода. Топлата вода оказва своето спазмолитично и отпускащо действие, в резултат на което разкритието настъпва по-бързо, по-лесно и по-малко болезнено. След раждането на бебето, пациентката излиза от ваната за изгонване на плацентата.

Жени подходящи да използват ваната за раждане са:

1.       Жени изявяващи голямо желание да се възползват от този метод, като предварително подробно им е обяснена цялата процедура.

2.       Жени, които нямат нелекувана инфекция на кожата, пикочните и половите пътища.

3.       Майката и плода да имат добри жизнени показатели - реактивен NST на плода, направен непосредствено преди влизането на майката във ваната.

4.    Пациентката да е съгласна да следва всички инструкции на персонала и да бъде готова да напусне ваната по всяко време, ако бъде помолена за това от персонала.

Противопоказания:

1.         Фебрилитет на майката /температура над 37,5/ или съмнения за майчина инфекция.

2.       Амнионит.

3.       Документиран фетален дистрес.

4.       Всяко състояние, изискващо постоянно електронно мониториране на плода, нужда от чести вагинални прегледи при високо рискови раждания.

5.       Обилно генитално кървене.

6.     Мекониално оцветени околоплодни води.

7.          Положителен НIV тест.

8.    Неправилно предлежание.

9.     Раждане при бременност преди 36 г.с.

„Раждането във вода” се осъществява 24 часа в денонощието след предварително избран лекарски екип за  водене на раждането.

Задължително е,  когато решите да използвате този метод на раждане, предварително да Ви бъде направена консултация и преглед от избрания лекарски екип. След преценка на статуса в момента се взема окончателното решение.

Ако по-някаква причина започналото във вода раждане се усложни, екипите имат пълна готовност за преминаване към друг вид родоразрешение.

# 667
Принцеске, Дбс, и аз много се смях, ама на вас сигурно не ви е смешно  Hug Hug Сигурна съм, че само така си говорят и като се родят бебенцата ще се отнасят много добре, ще ги обичат и закрилят  Heart Eyes
Много ми се ходи на море, ебаси  Mr. Green не че имам бански, който да ми покрие гъза  Mr. Green а ако идем, няма да изляза от водата със сигурност Mr. Green тъпото е, че до 2 юли (държавния) няма как да мръднем никъде, а то послеее... абе карай, оплаках се  Mr. Green
Допълвам се- Белверде, мила, пощата ти е препълнена и не можеш да получаваш съобщения  Hug ако искаш си ги прегледай и изтрий, които не ти трябват

# 668
  • Враца
Мерси, Белверде, ще се отчета по-късно за резултата   Hug Mr. Green

А за блата това 300 гр кокос ще рече 300 гр кокосови стърготини ли?

# 669
Блонди, моя доктор каза че е изключително добре да ги има, явно има случай в които ги няма... иначе нямаше да ми обърне внимание. Не съм от хората които говорят наизуст   Party

Не съм изобщо си помислила, че говориш наизуст  Hug Просто едно бебе, живеещо във водна среда, няма начин да не лющи клетки и кожички  Simple Smile

Бюти, и на мен ми се ходи, а и това е втора година, когато пропускаме, ама се надявам, живот и здраве, догодина да си наваксаме  Simple Smile Ти пък бански, става и без  Mr. Green

Галка, мерси  Simple Smile

Фери, да  Simple Smile

# 670
  • Пловдив
Здравейте, здравейте.

От събота нямам Интернет и хич не можах да ви следя. Сега сядам да наваксам.  Hug

mimiss благодаря за изчерпателната информация за упойките. Да се надяваме да не опра до тях  Praynig

би би На патерици да ти е живо и здраво детето и много да ви радва.   bouquet

Princess Leia Вие големи премеждия сте имали. Важното е че сте се оправили.  Wink

beauty_ Ехааа колко много дрехи.  #Crazy Като ходим на разходки ти ще носиш резервни.  hahaha

ferriy Много е красиво нарисуваното.  smile3501

Да ви се похваля, че ние вчера ходихме на плаж и беше супер разпускащо. Днеска минах през джипито да пусна едни изследвания и до тука това съм свършила.

Приятен ден на всички  Hug

# 671
  • Пловдив
Добро утро коремчета!
Белверде не се притеснявай за бебче,не мисля че може да му навреди шума на слуха,милата Hug
Екзо,  Вал много сладки коремчета сте,сега видях снимките.Тъкмо вчера си мислех за мамите на близнаци колко ли им е по-тежко вече Heart Eyes
дбс значи и при вас е имало такъв период  Thinking.Аз забелязах,че колкото повече и обяснявам толкова повече се ядосва и затова реших да спра.Мисля като се роди бебка да включа Никита с нещо да помага,да се чувства полезна,ама ще си покаже в движение ,че то направо и детска психология трябва да завърша Crossing Arms
Блонди тук в последна група в градината(6 годишни) решават уравнения с едно неизвестно и мислех че е прекалено,ама като чета как е при вас ooooh!.Милите деца -като си спомня ние на тяхните години най-много буквите да сме знаели Mr. GreenАма и Никита още преди 3 годинки научи буквите,а вече може да пише сама около 6 .Сигурно в 3-4 клас ще решават вече интеграли от висшата математика hahaha
Тази година съм обяснила на каката,че морето е в ремонт Grinning.Ще пропуснем,че татито ще използва отпуската за раждането,а и миналата година се сдобихме с повръщане и разстройство и изобщо няма да рискувам

Последна редакция: пн, 04 юни 2012, 10:37 от Princess Leia

# 672
Добро утро коремчета  Hug

Охоо Бюти  Hug браво за дрешките на бебчо, можете да се преобличате на воля  Heart Eyes И не се притеснявай за хълцането - прави го, но сигурно не го усещаш  Hug

За хълцането - моя мъник минимум по два пъти на ден хълца за по 10 мин.  Mr. Green  Май не му е много приятно хълцането - започва се едно разтягане и метане из корема ми  Crazy  

foriy13  - Честити покупки  Hug  наистина като си знаеш, че си имаш най - важното ти е по - спокойно  Mr. Green

Аз още нищо не съм купувала за бебчо  baby_neutral и не ми дават да взимам  Whistling тоз моя мъж много суеверен излезе  Whistling после ще го питам като трябва всичко на куп да се взима как ще му дойде из нагорно   hahaha

Фери - стаята, цвета и рисунката са невероятни   bouquet Браво  Hug

Диди24 - Много интересно и вълнуващо е било на раждането ти  Hug Това е момент, който жената помни цял живот  Heart Eyes  

Утре има много интересна и полезна лекция за кърменето и мисля да ида - в мола на Стамболийски  Hug Ако има и други мами желаещи да идат много ще се радвам да се запознаем  лично  Heart Eyes
http://www.bebeto.org/index.php

Имам един малко глупав въпрос и се чудя за болница Токуда - аз съм здравно осигурена без прекъсване, не си следя бременността там, но искам да раждам в Токуда - та ако не си избирам екип и ЗК ми покрие раждането, какво заплащам (в обикновена стая не Vip ) - грижите за бебето,престоя ни там, упойката?  newsm78

Олеле докато пиша и хоп 12 отговора са пуснати  Laughing Laughing  

# 673
  • София
Бютка, поизтрих я Laughing
Принцеске, мерси за успокоението, дано няма проблем Hug

# 674
ferriy, аз мисля да оставя на новия член на семейството оцветяването на стените с маркер, има няма след година  newsm62

belverde  мерси  Simple Smile да си призная, много по-спокойно ми е , като знам, че имам жизнено важните неща.  И дано  всички си ги ползваме със здраве и щастие Simple Smile А за стреса и уплаха , дето сота ти е причинил много неприятно  Sad Аз сега се сетих, още преди два месеца отиваме в някакво заведение нещо с приятели да празнуваме, в началото добре, ама като почна живата музика, и сигурно по-силна ли беше, но в един момент имах чувството, че басовете на коремчето ми лумкаха. Скокнах и викам - вие си празнувайте, ама ние с бебко палиме колата и вкъщи  Mr. Green
А пък сестра ми е суеверна и всеки път като се уплаша нещо и звъни да пита къде съм се пипнала, че там после на бебо оставали родилни петна  Laughing

За нощници
обсъждате- вдъхновихте ме и скачам веднага да си купя поне една  Grinning Бях видяла на Жданов една като тези за родилки, само че с един ред копчета в средата - съответно по-евтини (12 лв), така стискайте палци да я има още  Grinning Grinning

Общи условия

Активация на акаунт