ЯНУАРЧЕТО напето ще се топне в морето

• 36 352
  • 744
  •   1
Отговори
# 645
  • Варна.....

А иначе за кръщенето аз купих нови дрешки на дребното,  .... bowuu
Те теб щяха да те върнат, ако не беше купила нещо ново  hahaha

# 646
Добро утро!

Бубс, честито християнче! Много сте хубави на снимката! Приятно обикаляне по Витошка Laughing Ама хайде отчитай се по-често Wink Дори да е с едно дзак.

Да, Люби, прекаляват! 80 лева за бебешка рокличка!!! Щото хората са цъфнали и вързали. В тукашния Гап са по 20 паунда оригинална цена, но през два месеца има разни промоции и разпродажби, така че аз винаги ги дебна. Иначе ще се пръсна от яд, да дам за нещо 20, и след два дена като се разхождам да го видя за 10 Heart Eyes

И това е за всичко в БГ. Не знам на Надето какви са и впечатленията като новозавърнала се, но аз всеки път като си дойда и се възмушавам уникално как българинът е принуден да яде буклуци, да носи буклуци и да стои духовно гладен! Айде, за луксозните стоки съм съгласна да са с надценки, но тук например върху храната, детските дрехи и книгите няма ДДС, за което им правя евала. 50лв. за хубава детска книга с приказки! Е как се купува това със средна заплата. Тук го купувам същото нещо за 5-10. А да не говорим за мокри кърпички за 5 лева парчето, бъкани с парабени и парфюми, Хип пюрета за по 2лв. тук са 50 пенса и тн. Баси, колко се ядосвам, такава хубава държава, с толкова ресурси, заради шепа тъпанари хората тънат в мизерия.

Отплеснах се, но ми е болна тема.... Blush продължавам с ученето....пиша за етиката в маркетинга, съвсем в синхрон с горенаписаното Simple Smile

А иначе за кръщенето аз купих нови дрешки на дребното,  .... bowuu
Те теб щяха да те върнат, ако не беше купила нещо ново  hahaha

hahaha

# 647
  • София
Ради, по-скъпо е тук, щото всички са гъзари. Като искаш да си гъзар - ще плащаш Mr. Green Как се харчи 3 пъти повече отколкото си изкарал доход?!? Караш Х5, но живееш в мизерия примерно. Примери мога да дам много. Виж за цената на книгите съм бясна Close Вчера мина един човечец през офиса - писател. Набирал средства, за да издаде последната си книга. Не че имам и физически време вечер да чета, кой ли ме и оставя. Гого ако ме види било то с книга, било вестник идва и захвърля бясно надалеч. виж той читанката се разхожда само с книги  Mr. Green) Та купих две книги от човека, дадох му 20 лв...и остава да си помечтая за свободно време, когато да мога и да ги прочета Rolling Eyes

# 648
  • Русе
И аз не бях купувала книги много време. Миналата седмица влязох в Хермес и купих 3 наведнъж - Снежанка и 7-те джуджета за Кари + 2х5лв. за мен - една кримка и една в стил Сексът и градът. Ми то по 5лв. е направо без пари - едно списание струва толкова, а го изчитам за има няма час. Иначе цените са  #Crazy И за детските неща ме е яд - особено за обувки и играчки. Щото дрехи по се намират на сносни цени.
Вчера ходихме на Снежанка и ловецът и се върнах с нова рокля от Carlo Paoli. Довечера ще я разходя на излизането с колежките. Утре стягаме багажа за Албена - чак ми е нереално.

# 649
Ради, кой знае какви впечатления нямам, защото не купувам. Как да дам 90-100 лв, та някъде и 120 за едни бебешки и детски конверски като в Италия съм ги купувала на 30-35 евро, за адидаските, найкове и всичко останало тук ще взема 1, в Италия 3. Избор изобщо няма, ей сега например исках нещо да им взема за юбилея на баба, ми не намерих изобщо нищо по хубаво от това, което си имат, всичко кичозно, грозно и скъпо. Та затова вече и не гледам, само ако ми трябва нещо много нужно. Peace Но пък забелязах, че всички много се изхвърлят, значи буквално хора които едвам стигат с парите докрая на месеца, гледаш децата им с анцузи от 80 лв, пък после нямат и за солетки да им купят. Как става тая работа не знам. newsm78
Животът обаче е чудесен тук. Всички спокойни, никой не се утрепва от работа, магазинерките нон стоп пред магазина да си пушат цигарка и ако бъдат притеснени, много им е криво. Mr. Green Кафетата нон стоп препълнени, чудя се кога работят тези хора. В Италия повечето кафета са дори без маси, защото кафето се пие буквално за секунди и веднага на работа, то затова и нашето кафе е в чаши за чай. hahaha Но пък ме кефи всичко тук, различно ми е и засега поне ми е супер. Mr. Green

# 650
Люби, чак сега виждам, че си отказала цигарите...браво Simple Smile   bouquet

аз книги за мен одавна не съм си купувала, освен някакви бременно-ваксински...за катерина се купуват поневеднъж месечно...онзи ден купих някаква на английски и сега си търся някакви леки разказчета на английски, които да разбира...че ваканцията много дълга...пък на нея и харесва...

Радост направо да ми пратиш...че тук нещо такива не намирам...

аз пък няма да раждам...отказвам се...утре отивам на морето при баща ми за няколко дни с майка ми, брат ми и катерина...
абе хора, и тази лекарка, с която уж имах уговорка, и с която и Свиленка имаше нещо ме разочарова...тази която бях избрала първо също има разни неща, които не ми харесват...и засега съм без лекар...остава този при който Усмихнатото роди, ама да видим...защо са такива гадняри всички...ще си раждам накрая вкъщи пък...

Абе Наде то 30-35 евро са си 70лв близо, та по-толкова са и тук новите модели адидас да речем...найковете те по принцип вървят по-скъпи...ама като си вземеш от старата колекция и ги взимаш за 40 до 50лв...ние така правим...поне с обувките...ама не питайте колко струват бебешките бодита и гащеризончета по повечето големи магазини...по 15-20лв за боди...а от кварталното магазинче, боди за 6лв...100% памук...

# 651
Аааа Лорини аз за конверските говоря, видях ги в Пловдив в мола по 90- 100 лв, иначе адидаските съм ги взимала 15-20 евро детските в Италия. Peace Адидаски тук и от 20 лв съм виждала на пазара, но колко са адидаски си знаем... а иначе в големите магазини адидаските детски не видях под 70-80 лв. Peace А и модели хубави изобщо няма, само универсалните. Една блузка на Гес детска за 75 лв видях  ooooh!, аз суйчер в Италия за 25 евро му взех...
И анцузи в Гума от 15 лв на Адидас видях, много такива има, но оригиналното е много по скъпо от чужбина, спор просто няма. Peace

# 652
  • София
Наде, точно затова споменах, че се харчи повече, отколкото се разполага. Имаме съседи - покрива им на главата ще падне, 5 човека в една стая, но са с "маркови' дрехи и обувки
25 евро суитчер са си 50 лв. Аз 50 лв за блуза няма да дам. До 20 има толкова хубави. В Италия какви са заплатите какви са цените. Това е нечестното, защото цените са горе долу уеднаквени, заплатите не.
Като спомена Лорини за ваксинации съм в такъв чудинг. ЛЛ ме сюрпризира по телефона, че трябва да заведа Хриси за ваксина, а аз май не съм сигурна искам или не Confused
Лорини, тази Аничка Пантелей пътник от зародиш  Mr. Green

# 653
Спор няма за лежерния начин на живот в БГ. Аз и затова години наред страдах и тъпях. Ние преди да дойдем си бачкахме и учехме задочно. По нощни барове през вечер с компании, на кафе по два пъти на ден, а аз отивах на работа, за да продължа с купона- работех в хотел Тримонциум и там вечно се нижеше някакъв запой. И изведнъж- Англия- кафето в чаши за чай, кафенетата за правостоящи, всички забързани и делови, най-голямото развлечение, разходка в мола, или в парка Rolling Eyes
Ноо, сега от гледната точка на цени, здравеопазване, образование, толерантност на хората и тн, искам тук да си гледаме децата. Но с удоволствие ще си ходим до БГ, за да си "поживеем" дет се вика.

А, и нещо смешно, не знам заради глобалното затопляне ли е, или по друга причина, но много кафенета и ресторанти с външни маси взеха да отварят в Лондон Laughing Ще се сетят те!

Лорини, нямаш проблем! А между другото, много магазини правят доставки до БГ. Гап даже имаха промоция за 4 паунда до цяла Европа. само дебни намаленията. Mothercare, също доставят.

Люби, супер да си изкарате!

# 654
Охоооо, за тема цени не мога да се сдържа. От няколко години пазарувам 98 - 100% от дрехите за всички в къщи от секънд хенд магазини. Освен, че това са цени, които са резонни, дрехите са първа ръка с етикети, качеството е несравнимо с кварталните магазинчета и пазарчета и често пъти имя много готини неща, които да се утрепеш не мож намери по бг магазини. Онлайн пазаруването също го практикувам, обикновено комбина с някой за разходите за доставка. Няма сила на света, дето да ме накара да дам купчина пари за парцали, вместо да инвестирам в пътуване или друго любимо нещо. Логичният извод е, че не знам що е шопинг терапия, но съм яко фен на всякакви ръчни, оригинални, с мисъл стоки. И пак имам чувството, че в къщи сме заринати живи (от трикотаж)  Mr. Green
Практикувам и еко употреба на стоките, щото брат 2 носи парцалките на брат 1, поне, докато не минат в графа капризни, но с родители хипари не ги виждам как ще станат контета.
С обувките имам драма. Не съм намерила хубава естествена кожа на ниска цена. У нас не се носят маратонки, кецки и нищо, което не е от кожа. Т.е носи се - щото е от китайците за до 20 лв. Обувките, които харесвам като тип са на някакви безумни за моето разбиране цени, не съм намерила алтернатива - приемам всякакви предложения и съвети.  Hug
Нашенската атмосфера - бих живяла къде да е, стига да е СЛЪНЧЕВО и топло. Ако може целогодишно да се ходи с по 1 парцал на гърба и по сандали - това е раят, ама тук живеем, защото нямаме адекватна алтернатива за нормален живот при гореспоменатите условия.

# 655
  • Ловеч
Брей разприказвали сте се  LaughingДа не пропуснете -днес е денят, а часът наближава -пригответе се за желания Wink
По въпроса за марковите дрешки-на морето като се мотая по 3 месеца забелязах че само българските деца са с Адидас и подобни.Често ми се налага да контактувам с майки които си гиздят чедата с маркови дрешки и все реват, че нямат пари Rolling Eyes иначе имат колички по 1000 лв и повече....
Ненаситни сме и това си е .Най -мразя някой да се жалва ,че има кредити ,щото си купил климатик ,плазма,лаптоп ами ако е дал тези пари за лекарства?Брррррр айде да не продължавам че  #Crazy
И Наздраве де ,че стана време Mr. Green

Последна редакция: пт, 17 авг 2012, 17:54 от tobito

# 656
  • София
Амчи наздраве ;р Добре, че напомни - като се прибера ще драсна желанията.
Ланг, намериш ли го това място веднага ти идвам за комшийка
Пък днес казах на Таис , че има имен ден-да турне по една картинка ;р

# 657
Нещо съм пропуснала - за какво желание става на въпрос? newsm78 Ще ме извинявате, но как вика Лорини блондинка съм все пак... Mr. Green

# 658
  • София
Люби  в кой хотел  ще ходите на Албена?
А за дрехиоте и аз понякога много се дразня.Аз в мола почти не хода.Най често купувам на Моника на breeze.Май всички дрехи са и такива.В моловете са ми скъпи или не ми харесват.Тука съседките купуват от намаленията за следващата година ама как да знам кой номер ще и стане.Аз също съм и купувала от магазин за втора употреба.Взимала съм и страхотни неща и то нови.Аз на тема дрехи за Моника съм луда.Има адски много.Като видя нещо и не се сдържам.Направо прекалявам.
Да ви се похваля днес отворихме магазина.МН съм щастлива.Даже като за първи ден имаше и хора.МН исках да си отворя магазин и съм адски щастлива че тази ми мечта се усъществи.

Лека вечер на всички

# 659
  • Ловеч
Наде,ето  тук по-накратко http://dreamland-lenny.blogspot.com/2012/01/blog-post.html

Общи условия

Активация на акаунт