Лежащи бъдещи мами, заповядайте да не скучаем - 18 тема

• 21 000
  • 739
  •   1
Отговори
# 630
Маменца, другата седмица ще сключвам договора за стволовите клетки и ми искат изследвания за хепатит Б и С, СПИН и васерман. Така се дразня, загубила съм ги май, направо ще полудея, ако пак трябва да ходя да ги плащам  smile3514 smile3511 smile3514  напълних им джобовете на лабораторията до нас.

# 631
Мило Попи, дай малко инфо за фирмата, която ще съхранява стволовите клетки. Къде се пазят, за колко време и каква е цената? Ние много се чудим, док вече ми предложи фирма, с която работи и трябва другия път да му дам отговор. 10х предварително  Hug

# 632
Хой хо на всички тумбаци:)
Къв сън бе Попе, в тая жега... направо изгорях днес, даже пуснах климатик в нас ама на отворени врати че много кофти иначе... решила си да замразяваш клетки? Аз се отказах. Иначе тия изследвания поне са евтинджос. Абе моите ги държат при доктора в картона, вземи си ги оттам?
Аз да докладвам, вчера цял ден спах и хич не ми беше до писане. Миналата вечер беше кошмарна. Направих някакъв супер гаден синузит, уж почнах с гърло, то взе че мина, но пък синусите се възпалиха. Но! Момичета честна дума страхотно лекарство е меда. След като се поразрових в нета за бабешки илачи намерих цяр и за мойта драма. Захаросан мед прави се топченце и се пъха в ноздрата. Боли зверски ама какви чудеса излязоха после  Sick Смятам да го правя по веднъж всеки ден поне 5 дни ей тъй профилактично. Иначе днес минах на клеева тинктура с физиологичен разтвор. Абе важното е че вече дишам и спя!  newsm44
Относно бройката на децата ако имах близнаци, бих поработила за още едно детенце:) Ама то в тая криза направо не знам три деца как се гледат, или как делят една стая, особено ако са им шарени гащурите. Иначе каква по-голяма радост в къщи от дечицата  Grinning Бе да са ни живи и здрав, после ще мислим следващите  Wink

# 633
Мило Попи, дай малко инфо за фирмата, която ще съхранява стволовите клетки. Къде се пазят, за колко време и каква е цената? Ние много се чудим, док вече ми предложи фирма, с която работи и трябва другия път да му дам отговор. 10х предварително  Hug

Крио сеиф, док ми ги препоръча, съхраняват се в Белгия и банката била на светлинни години от другите, бил ходил лично. Не съм проверявала други, защото на този човек му вярвам безрезервно.

Иначе ние се спряхме на вариант кръв + пъп за 20 години и цената е 5 500 лв. Има варианти и на изплащане за 1 и 2 години. Сега ще дам само 1000 лв. и ако пробата е качествена след раждането останалите.

Много се чудех за тези стволови клетки. Почти се бях отказала, докато една позната, на която детенцето и има диабет ме убеди, че е голям плюс да ги имаш, а дано да ги хвърлим на вятъра тези пари и никога да не ползваме клетките.....

# 634
Стеф, чак хубави новини, силно казано - при записан час за 16,00, влязох към 17 и нещо..... и това висене за едно направление за раждане и изследвания.... Пише, че имам нормално протичаща бременност, а аз си мислех, че е рискова....

Попи, някои от тези изследвания май ти трябват и за раждането, така че ако си ги загубила, така или иначе ще трябва да пускаш пак.

Белоснежка, аз си ги искам да са си мои. Но ако се налага, ще идваме, де  Joy

# 635
Попи, аз тъй винаги съм си мислила че е супер като идея, доста се лутах из различни мнения, иначе да за Крио сейф те са най-най. Предимно се отказах тъй като стволови клетки могат да се извлекат с липосукция на детето тъй като се съдържат в най-големи количества в мастната тъкан. Може и от пулпата на млечен зъб. Има варианти разни, абе да не дава господ да ни потрябват  Praynig От друга страна пък, дано не съжалявам някой ден за решението си...

# 636
Ходих аз на среща с две фирми, двете с банки в Англия. На едните им забравих името, но са им представител Афродита, има клиника една такава в София. Като цяло не вярвам на БГ фирмата.
По- добро впечатление ми направиха Cells4Life. Ще изброя по памет какво казаха като техни предимства:
- клетките се деляли на порции, за да не се размразява всичко, ако се ползва, защото после не може пак да се замрази;
- всяка година им правели проби дали са живи;
- съхраняват ги на две места;
- транспортират ги охладени с течен азот, което според тях другите не правели;
- транспортират ги до 24 часа, а повечето от останалите до 72, а клетките започвали да умират след 24 часа;

За извличането при раждането казаха, че е по- добре, защото клетките са млади и имат по- голям делителен потенциал. Примерът беше, че на едно бебе клетките имали 85% такъв, а на 40 годишен човек около 35%. Също от пъпната връв се извличали най- много, в порастнал организъм вече намалявали.

По- често се налагало клетките да се използват за роднина - родители, братя и сестри, отколкото за детето. А най- големият плюс за БГ бил, че ако се наложи донорска трансплантация материалът и тестовете за съвместимост се заплащат (50 - 100 000 евро), а ако ползваш свои реално си дал само около 5000 и то ще стигне за повече от една трансплантация.

Аз се колебая, но то няма и за кога, трябва да реша в следващите 2-3 дни, мъжът ми е против.

# 637
Ние още отдавна взехме решение, че ще запазим. Не че парите са ни излишни, но .... Не съм чела много информация, говорих с АГ-то и направо се разбрах с фирмата, която той ни препоръча.
Ако някой иска и се интересува, мога да му препратя е-мейла с цялата информация, която са ми изпратили от фирмата, заедно с планове за изплащане, договори и т.н.

# 638
Попи, браво мила, за избора Simple Smile Мисля, че цената е страхотна, аз си представях много по-висока да е, а то направо за без пари Simple Smile нали тази сума е за 20-те години общо?
Хубавото е, че тази белгийската фирма вече е достъпна и за нас в БГ, защото както споменах преди време само някакви определени фирми владееха пазара, а те не бяха много надеждни!
Чак започвам и аз да се замислям дали да не направя замразяване на стволови клетки, ще го помисля още малко, имам време Simple Smile Попи, тази твоята позната да не би да е използвала вече такива клетки?

# 639
Попи, тази твоята позната да не би да е използвала вече такива клетки?

Не е ползвала, защото детето и е на 14 и тогава не е имало такава възможност. Но ако имаха, нещата с болестта щяха да са много по-добре. Дръпна ми едно конско и си променихме мнението.

# 640
Пупенца, не знам какво е положението при вас, но тук в Пловдив в ад. В 6 проснах прането, в 8,30 го прибрах напълно сухо.....

# 641
Е как няма да е сухо, то в момента програмата за времето на компа ми показва, че навън е 30 градуса  Joy а вече е 21.03 часа, представям си днес през деня сигурно е стигнало 40 гр.
Истината е само в климатиците, аз съм нон-стоп на тях, изобщо не се спират и съм супер доволна Simple Smile
Попи, имаш ли информация, дали стволовите клетки могат да се ползват и при диабет  newsm78

# 642
Попи, тази твоята позната да не би да е използвала вече такива клетки?

Не е ползвала, защото детето и е на 14 и тогава не е имало такава възможност. Но ако имаха, нещата с болестта щяха да са много по-добре. Дръпна ми едно конско и си променихме мнението.

Още нещо от срещите, на които ходих. Пълно излекуване при тези 80 и няколко заболявания, при които се прилагат стволови клетки, може да има само в случаите когато клетките са собствени на детето. Случаите, в които самото дете ползва клетките са около 0.4%. Разбира се, може да се случи съхранените клетки да не стигнат, ако е малко извлеченото количество (то варира, според човека), заболяването е открито в късен стадий и т.н.

В повечето случаи, съхранените клетки се използват за роднини. Тук няма много информация за цифри или ако има са на сайтовете на разни НПО и фирмите ги оспорват. Но има вероятност съвместимостта между дори брат и сестра да е малка.

Тук пък е мега влажно, пече и е задух, но прането дори на южна тераса не съхне по половин ден.

П.П. В България терапия със стволови клетки при диабет още не се прилага. В чужбина се практикува и донорска трансплантация при диабет. Пълно излекуване не се постига, но максимално доброто е да се намали силно приемът на инсулин.

П.П.2  В разни американски сайтове на НПО-та агитират да се даряват стволови клетки на публични банки, а не да се съхраняват индивидуално. Според тях вероятността да намериш съвпадение в публична банка е много по- голяма от съвкупната вероятност: клетките да са неизползваеми, да няма добро съвпадение за роднина, на самото дете да се наложи да ги използва. Разбира се остава въпросът, че там може би трансплантацията се поема от добрите застраховки, а тук не.

# 643
Разгледах и Cryo-Save и Cell4Life, като основната разлика за мен в момента е, че вторите нямат разсрочено плащане... Но пък това, което казва Фикс за транспортиране и т.н е важно.
А какво мислите за държавната банка в Александровска болница??? Нямам инфо, утре ще търся, но според мен е на принципа даряваш безплатно и ако ти се наложи /не дай Боже/, те ти дават, ако има какво.

# 644
Жени, имат  разсрочено плащане Cells4Life, през програма Искам бебе на СиБанк.
За даряването горе писах какво пише по американските сайтове. Само, че то не е "аз давам", "те ми дават". В България ЗК заплаща само процедурата трансплантация. Ти си плащаш (да не се налага) материала и изследванията му.

Общи условия

Активация на акаунт