Лежащи бъдещи мами, заповядайте да не скучаем - 18 тема

• 20 796
  • 739
  •   1
Отговори
# 75
Ехо, как сте майчета? Мен ме пилиха три часа на зъболекарския стол с една почивка от 15 минути, че венците ми започнаха много да кървят, пък и устата ми се разчекна. Направо откачих.  Sick
Майчета вие имате ли проблеми с венците и как се оправяте? Моите само леко да го докосна и започват да кървят. Едвам дъвча твърди неща.  ooooh!
На мен ми се втвърдява отляво на корема едно като буца, а останалия корем е мек. Много е смешно, а това втвърдяване трае няколко секунди и после омеква. Забелязала съм, че като лежа по гръб се появява. Според Сигридов не може да е контракция, защото на този етап още матката не е чувствителна. Но факт, е че като пиех магнезий това втвурдяване изчезна, а сега като го спрях отново се появи.  newsm78
Иначе моят корем сутрин почти го няма, но само да хапна нещо и се издува ужасно. Гледам някои мами в по-начални седмици казват, че им личи и си имат коремчета, пук моя хич го няма.  Crossing Arms

# 76
аера и моите кървят ужасно устата понякога по цял ден ми е в кръв много е неприятно единственото което ми помага е вода за уста но пък от нея на моменти ми се гади и четката да е с мек косъм

# 77
Момичета сега се връщам от преглед и насрочихме дата за серклаж в понеделник.Сигридов ми изписа Сумамед за 5 дни по 2 капс като профилактика,а на мен ми се струва ужасно много,като се има предвид че опаковката е по 3 капс. и по принцип това е дозата за лечение на гадориите .На някой налагало ли му се е да пие токова по време на бременност и изобщо изписвали ли са ви го?Вярвам му безусловно но се озадачих.Лали аз съм тази с конизацията Sad

Последна редакция: ср, 30 май 2012, 17:07 от Shyny

# 78
Shyny, пий си лекарствата, всяка бременност е различен случай, не е задължително да прилича на другите. За серклажа, мисля, че няма от какво да те е страх, повечето от нас са минали оттам, не е болка за умиралка, даже по-добре с него!

Момичета, онова течение, заради което два пъти ходих на лекар и си мислех, че са ми изтекли водите....ами май наистина е остатъчна урина  Embarassed Embarassed Embarassed ще умра

# 79
 Я не се излагай ,по-добре да си се напикала от колкото другото Laughing.Благодаря ти за отговора.Аз също смятам да се доверя за хаповете,но исках да споделя ,и ако има няко като мен да каже.

# 80
Момичета сега се връщам от преглед и насрочихме дата за серклаж в понеделник.Сигридов ми изписа Сумамед за 5 дни по 2 капс като профилактика,а на мен ми се струва ужасно много,като се има предвид че опаковката е по 3 капс. и по принцип това е дозата за лечение на гадориите .На някой налагало ли му се е да пие токова по време на бременност и изобщо изписвали ли са ви го?Вярвам му безусловно но се озадачих.Лали аз съм тази с конизацията Sad

И миналата, и тази бременност съм го пила. Даже тази 2 пъти. Изобщо и сега, и тогава изпих толкова АБ, колкото не съм пила през целия си останал живот. Не се притеснявай.  Peace Много важно е да няма никакви гадове по време и след серклажа.

По темата за венците да кажа също, че всичките АБ миналата бременност им се отразиха добре и спряха да кървят. Цял живот преди това венците ми се възпаляваха ужасно лесно. Между другото, тези възпаления не са безобидни никак по време на бременност.

# 81
Попи това е хубава новинка  Hug
За кървенето на зъбите съм чувала, че е хубаво да се натриват със сол, стягал венеца, но не съм го пробвала, защото нямам този проблем и не знам дали не е някоя бабина измишльотина.
На мен нали ми бяха открили ешерихия коли в урината и вчера си пуснах една стерилна и сме ги изпотрепали  newsm44 newsm44 newsm44 Щях да подскоча до тавана от щастиееее  smile3535  
Относно коремчетата, на мен ми порасна сега за последните няколко дена изведнъж, вече не може да не се познае, че съм бременна, ама пък аз съм си горда с моето шкембе пълно с бебе  Heart Eyes
 Hug Hug Hug  ви всички   bouquet

# 82
ама пък аз съм си горда с моето шкембе пълно с бебе  Heart Eyes

И аз му се кефя на големия корем и си го разкарвам с гордост голяма

# 83
Има ли майчета от Велико Търново и региона? Имам за подаряване кормагнезин 400 и банки за системи. Ако някой има нужда да пише на лични! Стискам ви палци да успеете всички!!!

# 84
А моето си е бирено коремче, все едно съм се наплюскала и ми се е подул зверски.
Шайни, стискам палци за серклажа, но си в сигурни ръце!  Hug Каза ли ти какъв режим ще спазваш след него? Аз нямам търпение вече да дойде 13-ти и да видя бебо, че никак не ми е спокойно. От три дни се е кротнал и не го усещам.  Sad  

# 85
Аера, бях спряла витамините за една седмица и всеки ден ми кървяха венците, но отново започнах да си ги пия и нямам проблеми засега. Simple Smile
Шайни, по-добре е да те зашият след като си с конизация. Не се тревожи за антибиотика! Аз пих вече три пъти през тази бременност в дозите, предписани ми от док - при редукцията, при серклажа и при амниото. Ще ти стискам палци за манипулацията. Hug
Попи, и такова нещо ли имало? newsm78
Стефи, добре е, че сте ги изтребили тези гадини. Simple Smile

# 86
Да се отчета - дългокраката мадама се е обърнала главично и ще сме с нормално раждане. Доки каза, че щяло да бъде лесно и бързо Simple Smile След 2 седмици пак при него, за тонове, а след 4 седмици ще сваляме серклажа. Мислех, че днес ще ми отпусне края, нооооооо каза да лежа до следващия преглед.
На ЖК нищо интересно, разбира се, някви измислени мерки пак четох, но поне си взех 45 дневния болничен!
Shyny, ще мине бързо и лесно, после те чакаме тук да разказваш.

# 87
  • на земята
geni_66 ,то не останало бе 4 седмици нищо не е..скоро ти яредстои срещата с красавицата ..)))Искам да питам нещо (ама да не прозвочи тъпо ама)серклаж като има защо пак се лежи ,нали уж шият за по сигурно ,а пак лежане,не е ли като има серклаж да е по спокойно и по сигурно  newsm78

# 88
конецът може да се скъса и да стане....страхотия

# 89
конецът може да се скъса и да стане....страхотия

Конецът рядко се къса. Това е здрав конец, на който може и да можеш да висиш. Понякога обаче може да пререже самата шийка/матка. Може и да се развърже, ако е направен некадърно. В този случай лежането не помага, разбира се.

Дотук моето впечатление след два серклажа е, че е ако е превантивен, преди шийката сериозно да се е отворила/скъсила - режимът няма нужда да е съвсем на легло. Ако обаче е правен по спешност на вече тръгнала да се отваря шийка - по-добре повече почивка.

Общи условия

Активация на акаунт