Лято в Албена 2012г. - (Тема 2)

• 63 366
  • 746
  •   1
Отговори
# 60
А тези диванчета в стаите колко са големи? Две деца на 4 и 6 години примерно не могат ли да спят на него или е само за едно дете?

# 61
Здравейте и от мен  Flutter шест поредни години почиваме в Албена,но щерката вече е на 12 навършени и трябва да търся нещо по евтинко  Embarassed ,преди малко попаднах  на ваканционно  селище Бялата лагуна ,също е към Албена ,цените са доста примамливи ,някой почивал ли там ,ако може отзиви

# 62
  • София
Сисссс, диванчето в Мура е малко - подходящо е само за 1 дете.

klopess, бих те посъветвала да се обърнеш директно към управителя на хотела. При добро желание правят жест и не таксуват 12 годишното дете.

# 63
Сисссс, диванчето в Мура е малко - подходящо е само за 1 дете.

Аз за Сенди питам,ама нещо не съм се изразила добре! Но щом в Мура е такова,сигурно и в Сенди е така.
Аз резервирах още януари месец.От 21.07. сме в Сенди Бийч.
Ние сме семейство с три деца,но най-голямата ни кака е на 18 и се брои за възрастен.Затова ,като направих разбор и различни конфигурации,решихме,че най-удачният вариант е да вземем една двойна и една единична стая-2+1 и 1+1.
Интересно ми е единичната стая каква ще да е?! Дали 1 редовно легло+ диванче,или ще си е стандартна двойна стая?!

# 64
lulumba, bla_bla, благодаря много за обясненията за Мура  Hug Сега си седя и се чудя как по комунистическо са отсядали семействата с 2 деца в тези хотели  newsm78 Едва ли всички семейства са били с по 1 дете, все пак Албена си е семеен курорт. Или ние нещо сме се поразглезили  Sunglasses

# 65
  • В светлината на слънцето
minana, по-скоро ние сме се разглезили.  Mr. Green
Сиссс, диванчетата навсякъде са различни. В Славуна например ставаше спокойно за две по-малки деца. В Лагуна миналото лято беше доста голям и според мен побира без проблем и по-големи деца (е, не на 6 и 12 години естествено, а такива до 7-8 годишна възраст).

# 66
  • Русе, у дома
lulumba, bla_bla, благодаря много за обясненията за Мура  Hug Сега си седя и се чудя как по комунистическо са отсядали семействата с 2 деца в тези хотели  newsm78 Едва ли всички семейства са били с по 1 дете, все пак Албена си е семеен курорт. Или ние нещо сме се поразглезили  Sunglasses
Ами Албена си беше курорт за чужденците - там ходеха главно германци, повечето баби и дядовци. Малко по-късно вече дойде изискването за анимация и започнаха да идват и семейства с деца.

# 67
lulumba, bla_bla, благодаря много за обясненията за Мура  Hug Сега си седя и се чудя как по комунистическо са отсядали семействата с 2 деца в тези хотели  newsm78 Едва ли всички семейства са били с по 1 дете, все пак Албена си е семеен курорт. Или ние нещо сме се поразглезили  Sunglasses
Ами Албена си беше курорт за чужденците - там ходеха главно германци, повечето баби и дядовци. Малко по-късно вече дойде изискването за анимация и започнаха да идват и семейства с деца.

Това изобщо не е вярно.  Naughty Най-обичам като се правят заключение на базата "казват, че...". Леля ми е сред основателите на курорта и от 2-годишна ходя там, така че имам преки впечатления и то дългогодишни (миналото лято се пробвах да преброя колко пъти съм ходила в Албена и след като стигнах 32, просто се отказах да броя, няма смисъл, много са). Та ето как беше по соц.време:
1. Имаше най-различни чужденци, не само германци. Леля ми например отговаряше за т.нар. френски хотели, където отсядаха само французи. Имаше и руски туристи, по-малко англоговорящи. Но французи - доста. Основният контингент бяха французи, германци и после другите.
2. Що се отнася до съотношението възрастни без деца и семейства с деца, то положението беше 50:50. Но тези без деца не бяха пенсионери в никакъв случай, а млади хора все още без деца или индивидуални туристи. Средната възраст беше 25-35 години.
3. Българи наистина имаше малко, защото курортът беше скъп за средния българин.
4. Анимация нямаше по простата причина, че тогава на мода бяха друг тип развлечения. А именно - баровете тип вариете с богата програма. Всъщност българите в курорта бяха именно известни актьори, певци, музиканти и задължително балет, които участваха в програмите на различните заведения. Всичко що беше звезда от телевизионния и кино екран тогава, се стичаше в Албена или Златни пясъци - хем курорт, хем и странични доходи. Тогава бар "Горски цар" бе вариетето с най-квалитетна програма по родното черноморие (както и "Циганският табор" на Златни пясъци). "Старобългарски хан" бе специализиран във фолклорната област и имаше фолклорна програма в комбинация с невероятно вкусно дивечово меню. Настоящата "Хавана" изобщо не изглеждаше по този начин, там също имаше жива програма. В базара се помещаваше нощен бар "Нептун". Абе много бяха нощните развечения, така че никой не е ревал за анимация (настоящата анимация между другото изглежда ужасно самодейно на фона на онези програми с най-добрите артисти и певци от страната). Дневните развления бяха предимно спортни (конната езда беше тогава на мода).
5. Храненето. Повечето хотели предлагаха богата закуска на блок маса и обяд/вечеря според клиентите си. Във френските например, готвачите се обучаваха задължително от френски шеф готвач. Най-вкусните кроасани, които се доближават максимално до френските съм яла именно в такъв хотел. По-точно "Ралица" (настоящата "Ралица", не "Ралица супериор". "Ралица супериор" беше с руски туристи и тогава се казваше "Киев"). За вечеря имаше и много ресторанти с най-различна кухня - от морска през българска до споменатата вече дивечова.
Мисълта ми с този дълъг и за мнозина вероятно досаден пост, беше не да хваля колко е бил велик курорта (беше хубав и на отлично ниво като за соц.държава), а защото наистина е тъпо да се пишат глупости, когато не си виждал нещата с очите си. Naughty Защото да се пише, че там са ходили баби и дядовци означава точно това - че не си бил по онова време, за да знаеш наистина какви хора са ходили там. Naughty
Много ме е яд на Албена, че вместо да запазват онази си слава и ниво, осъвременявайки базата и услугите съобразно новите изисквания на пазара, те опитват да играят на дребно. А имат такива природни дадености, че е грехота направо. Crossing Arms

# 68
Лулумба много е интересен за мен разказа ти и в никакъв случай досаден.Размечтах се за точно гореописаното Simple Smile....Сега наистина се играе на дребно, може би управата трябва да се смени с по млад екип и да се променят нещата...

# 69
  • Русе, у дома
Мисълта ми с този дълъг и за мнозина вероятно досаден пост, беше не да хваля колко е бил велик курорта (беше хубав и на отлично ниво като за соц.държава), а защото наистина е тъпо да се пишат глупости, когато не си виждал нещата с очите си. Naughty Защото да се пише, че там са ходили баби и дядовци означава точно това - че не си бил по онова време, за да знаеш наистина какви хора са ходили там. Naughty
Много ме е яд на Албена, че вместо да запазват онази си слава и ниво, осъвременявайки базата и услугите съобразно новите изисквания на пазара, те опитват да играят на дребно. А имат такива природни дадености, че е грехота направо. Crossing Arms
Написах това, което аз съм видяла (3 клас, втория срок на у-щна екскурзия до к-к Албена).  hahaha Наистина факт е, че комплекса беше недостъпен (скъп) за българина и са единици тези, който са ходили по соц. време. Въпроса беше за големината на стаите и как хората са се събирали в стая 15 м.кв., а отговора ми беше, че най-често са ходили възрастни чужденци (В това има ли нещо лошо?), и не съм написала САМО възрастни. Интересен ти беше поста, обичам да ми разказват за Албена, макар и в минало време. Аз пък имах късмета да си "похуртувам" с геодезиста, който е проучвал почвата на времето. Хотелите са строени по испански проекти - много модерни за времето си.

# 70
barfly, там е работата, че не са ходили най-често възрастни, а както казах - млади хора и такива в средната възраст. Не съм чувала някой да роптае срещу големината на стаите по простата причина, че хората се прибираха само за едното спане и къпане - курортът предлагаше толкова много развлечения, че никой не се е занимавал да мери стаите.  Mr. Green Помня, че като отивахме някъде вечер, край дансинга в съответното заведение се събирахме истинска интернационална тумба от деца. Аз изкарвах в Албена всяко лято по един месец - обикновено целия август. Така че впечатленията ми са доста богати и ми е много мило и сантиментално. Децата ми - те са малки, обожават Албена. Но аз имам базата за сравнение и честно казано понякога наистина ме хваща яд на някои типично български тарикатлъци. Вместо например, да ограничават резервациите на българи през чужди туроператори, за да спечелят някой лев отгоре, можеха да измислят преференции и за българския турист, а не да го товарят от година на година все повече и повече за сметка на румънци и руснаци да речем. А всички сме виждали с очите си каква свинщина правят някои румънски туристи (не че няма и български такива, но при румънците е масово). Та вместо да примамват туристи от родината си, албенци предпочитат да правят реверанс на румънци и други подобни. Ей, затова ме е яд. Thinking

# 71
Относно големината на стаите-на мен лично не ми пречи,че са теснички,въпреки,че съм с две деца!
Защото,както каза lulumba в стаята само се къпем и спим Simple Smile
Нооо тази година от кол-центъра ми отказаха настаняване в Добротица на 2деца с 2възрастни,въпреки,че се опитах да обясня,че малкия така или иначе спи в нашето легло и друго за него не ни е нужно.Но нямали възможност за настаняване 2+2 в повечето хотели.Предложиха ми Мура,Лагуна бийч и....не помня кой друг.  Rolling Eyes
А като питах в агенциите,никой не ми спомена за подобно ограничение...... Thinking

# 72
А пък за такива като мен дето са с по три отрочета хич  не са помислили! Crazy Mr. Green

# 73
  • Плевен
В Албена има чисто нови шалтета за всеки шезлонг. Все още е спокойно в курорта, но има доста хора. Основно чужденци. Интернет ... плаща се за целия престой по 2лв на ден за безжичния. Иначе е 5лв на час.
Ако загубите гривната си заплащате 20лв, ако я скъсате 1лв.

# 74
Еее добре са тия на плажа сега

http://www.albena.bg/bg/pages/web-camera-in-albena.html

А , нова изненада от Албена:
връщат ултрата в х-л Панорама и Компас,2009г. нещо не стана сполучлив тогава, и ние бяхме от оплакалите се де, или нещо подобно
всъщност сега го кръстили супер инклузив

http://www.visit.bg/oferti/index.php?oferta=13870

НОВО SUPER INCLUSIVE описание:
Богато разнообразие от вносни и български напитки и коктейли (шотландско уиски, ирландско уиски, вносен ром, вносен джин, вносна водка, вермут, кампари, текила, ликьори, бренди, узо, българска ракия, българско вино, български газирани вина, българска наливна бира, сокове, газирани напитки, минерална вода, кафе, капучино и сладолед)

Последна редакция: пт, 08 юни 2012, 10:48 от mandy2

Общи условия

Активация на акаунт