Лято в Албена 2012г. - (Тема 2)

• 63 345
  • 746
  •   1
Отговори
# 30
Фламинго Гранд явно е хубаво място , жалко че чак сега разбрах кога ще имам отпуска и за август няма свободни места.  Sad Цените хич не са ниски , ще чакам може да се освободи нещо. Искам в Албена или Златните на някое хубаво място

# 31
Здравейте, обмислям тази година да почиваме на Албена. Мислехме си за Мура, заради първата линия. Но пък варианта за стаите е малко сложен, защото се оказва, че при нашите 2 деца на 2 и 4 години, стая от 15 квадрата е меко казано тесничка. Може ли някой, който е ходил да каже как са нещата в действителност? И изобщо какви са ни вариантите за спане с 2те деца? Предложиха ни вишка - нещо май като 2 етажно легло, диван - при който едното дете спи на 20 см от пода, или кошара - в каквато той никога не е спал  newsm78 А и не ми стана много ясно къде се вмества всичко това? Моля някой почивал с 2 деца в Мура да ми помогне, благодаря предварително  Hug

# 32
  • Русе, у дома
Ние сме почивали 3 години подред на "Гергана", мисля че стаите са 1:1 с "Мура". Като първия път малката беше на 1 год. и 8 месеца. Имахме кошара за нея, голямата спеше между нас. Чак да ми е било тясно - не, то и колко време прекарваме вътре, само за едно спане и къпане. А първата линия си е първа линия - голямо удобство е. Иначе в Калиакра и Фламинго има по-големи стаи, но цената им в сезона е доста "солена", а и много често са продадени на чужденци още преди сезона. Знам за възможности през Румънски сайт да си резервираш почивка там...

# 33
barfly, благодаря ти! Ами следващите години, когото са били по-големи как спяхте? Направих запитване до китт, да видя те какво ще ми предложат. Как почиват изобщо хората с 2 малки деца? Задължително в апартамент ли? И кой друг хотел в Албена да погледна?

# 34
Здравейте

Можете ли да ми кажете по ваши наблюдения, кои от изброените хотелите ( Орхидея, Магнолия, Вита парк, Компас, Панорама ) имат външни детски кътове - парзалки, катерушки, люлки. На повечето места само бегло е споменато, а и в повечето случаи не се виждат снимки. Благодаря

# 35
Забравих да попитам, наистина ли има надпревара и ранно ставане за чадърите на първа линия, и колко ранно е ставането? Питам за Мура?

# 36
Забравих да попитам, наистина ли има надпревара и ранно ставане за чадърите на първа линия, и колко ранно е ставането? Питам за Мура?
   Немците в 07.30 закусват,преди това са правили разходка по плажа и са си запазили шезлонгите.Отдавна се примирих ,че няма смисъл да се терзая за това...Това за "Гергана",ама тези в "Мура"едвали спинкат повече Wink 

# 37
barfly, благодаря ти! Ами следващите години, когото са били по-големи как спяхте? Направих запитване до китт, да видя те какво ще ми предложат. Как почиват изобщо хората с 2 малки деца? Задължително в апартамент ли? И кой друг хотел в Албена да погледна?
Най-добре е стаи със свързваща врата да вземете. Мисля че таксуват двете стаи като две единични (децата безплатно), а в една двойна стая за второ дете ще платите 30%, така че разликата не идва кой знае колко голяма.

В Калиакра обаче цената на единична стая са я изравнили с цената на двойна, нямам думи, но в другите хотели предполагам че не е така.

# 38
  • Русе, у дома
Ами следващите години, когото са били по-големи как спяхте?
Ами след като спряхме да ползваме кошара - на разтегателния диван спят и двете - заедно.
А една година ходих с една приятелка - аз с двете деца, тя с едно, бяхме в 2 отделни стаи, като ни таксуваха за една - промоцията беше такава - за децата безплатна стая. Но това беше в началото на Юни.
Почти всеки хотел си има площадка с люлки и пързалки, а най-голямата е между двата Фламинго-та.

# 39
Тук из албенските теми многократно се е писало, че в Сенди има големи стаи за 4-членно семейство, т.н. разширени стаи. Аз не съм била в Сенди, но съм го запомнила това, защото всяка година има питания къде да спят хора с 2 деца. Лулумба като прочете това, ще ви обясни по-подробно за стаите в Сенди, тя е била там с 2-те си деца.  Simple Smile

В Калиакра обаче цената на единична стая са я изравнили с цената на двойна, нямам думи, но в другите хотели предполагам че не е така.

Това не го разбрах, коя стая наричаш единична в Калиакра и кои цени са изравнили?
Хотелът има 2 корпуса, в по-старият стаите са стандартни (за Албена) двойни, разбирай - тесни са за 4-членно семейство, а в по-новият корпус стаите са т.н. Супериор, огромни са, влизах да разгледам, сигурно е към 40 квадрата заедно с банята и терасата ми се стори огромна също. Абе екстра е Калиакра Супериор-а отвсякъде, но си е скъпичко.  Laughing

# 40
Двойна стая - ол инклузив за двама - 350 лв на вечер.
Единична стая - един човек ол инклузив 350 лв на вечер.

# 41
Ясно! `Баси наглата албенска управа.  Mr. Green

И кога вдигнаха толкова цените за Калиакра?! Миналото и по-миналото лято цената за двойна стая беше ок. 260 лв., а за Супериор - 300 лв.

# 42
  • В светлината на слънцето
Лулумба като прочете това, ще ви обясни по-подробно за стаите в Сенди, тя е била там с 2-те си деца.  Simple Smile

Тя, Лулумба е вече с единия крак в гръцко. Mr. Green Ама нали Албена си ми е сантимент, та поглеждам и тук отвреме-навреме.  Grinning В Сенди има от т.нар. разширени стаи. Те са доста по-големи от другите и там спокойно могат да отседнат семейства с две деца, без да се бутат и прескачат. Преди две години стаите бяха с двуетажни легла, отделно си имаше диван и мнооого свободно място. Сега са променени като интериор, но пак са много широки. Горе-долу просторни са и разширените стаи в Лагуна маре. Предполагам, че такива има и в Лагуна гардън и Лагуна бийч. Миналото лято там спяхме така: ние с мъжа ми на спалня, едното дете на нормално легло, а другото - на разтегнат диван. Оставаше достатъчно свободно място. С двете деца сме спали в една стая и в Славуна. Пак се водеше някаква по-голяма стая. Тогава дъщеря ми беше на 4 години и нещо, а малкият още нямаше 2 години. Ние бяхме на спалня, девойката на разтегнат диван, а малкият в бебешка кошара, поставена между едната стена и спалнята. Оставаше достатъчно място за маса, столове и куп надути боклуци от рода на лодки, дюшеци и т.н. Доколкото знам, стаите в Славуна и Мура си приличат, но има нормални и малко по-големи стаи. Тази, която описвам е от по-големите, изглед - фронтално море. Предполагам, че от този вид има и в Мура. Трябва обаче на рецепция да се настоява за такава стая, защото управителите обичат да пробутват по-малките - ако им мине номера. Sad

Двойна стая - ол инклузив за двама - 350 лв на вечер.
Единична стая - един човек ол инклузив 350 лв на вечер.

Ухааа, не се шегуват хората, а карат на едро. Mr. Green

# 43
  • София
Ние май се очертаваме от закриващите сезона, чак от 15.08. сме, желая на всички слънчево лято, хубав загар и само положителни емоции!   Hug

Ооох, ами ние какво да кажем като ще ходим от 1-ви септември  Laughing  Това въобще не ме притеснява и миналата година бяхме от 1-ви и хотелите си бяха пълни, а времето беше страхотно.
Може преди това да направим още едно бързо море за 4-5 дена в друг курорт, че до септември ще ни се изчака чакалото  Laughing

Може би пак ще сме в Добружда, но има предложение и за Вита парк... И двата си имат плюсове и минуси. В Добруджа има страхотни 3 басейна с хипотермална минерална вода, 2 от тях са вътрешни, а в детският водата се затопля допълнително и на децата не им се излиза. При лошо време това е перфектният вариант. Другият му плюс е, че е по-близо до плажа, не трябва да чакаме никакви влакчета и т.н. Панорамата ни беше  Crazy.. върхът, на 10-ят етаж бяхме. Храната също беше много хубава, нямам забележки.
Кажете нещо за Вита парк, да направя съпоставка.

# 44
  • Вече на светло в София
Остана ли задължителен пакета от 7 и 14 дни за почивка ( дето го приеха тази година)? Може ли си вземеш почивка от 4 дни, например

Общи условия

Активация на акаунт