Лято в Албена 2012г. - (Тема 2)

• 63 746
  • 746
  •   1
Отговори
# 90
Намерих коментарите за Арабела, отказвам се от там. Благодаря за отзивите!

# 91
  • Plovdiv
Здравейте,мами които сте фенки на Албена.Имам един въпрос и ще съм Ви много благодарна да ми отговорите.Тези от Вас които са резервирали още зимата може ли да ми кажат каква е разликата в цената тогава и сега при положение ,че тогава доколкото си спомням имаше ограничение за периода на резервация от 7,14 или21 дни?Благодаря Ви предварително.

# 92
Здравейте!
Насочили сме се към Албена.Някой почивал ли е в хотел Оазис?Интересуват ме всякакви подробности-обзавеждане,обслужване,храна....Звъня от сутринта на рецепцията и никой не вдига.Ще съм ви много благодарна ако ми отговорите!

# 93
Здравейте,мами които сте фенки на Албена.Имам един въпрос и ще съм Ви много благодарна да ми отговорите.Тези от Вас които са резервирали още зимата може ли да ми кажат каква е разликата в цената тогава и сега при положение ,че тогава доколкото си спомням имаше ограничение за периода на резервация от 7,14 или21 дни?Благодаря Ви предварително.

Аз резервирах за Сенди Бийч още през януари.За нашето семейсто цената за 7 дни беше 2478 лв.Преди няколко дни си правих справка със сегашните цени и за същата конфигурация разликата беше 500 лв повече сега! Peace

# 94
Здравейте,относно хотелите в Албена всеки има различно мнение,защото има различни критерии и предпочитания,бяхме две години поред в Алтея и ни хареса за парите,които платихме.Ако бяхме на квартира щяхме да изхарчим повече и да получим по-малко.Относно храната никакви забележки,никога никой няма да остане гладен,чист басейн,добро обслужване.Единственния ми минус хотела е отдалечен от плажа,но е много тихо,за разлика от другите хотели.

# 95
  • БГ
pupi80, питай за конкретен хотел, разликата в цените е индивидуална за всеки от хотелите.

marina96, обзавеждането в хотела е средна хубост, стаите са климатизирани, с тераси и външни входове, не с топъл коридор, малки са, нашата беше с голямо легло и малко легло, с допълнителна кошара ни беше тесничко. Гардеробът беше еднокрилен   ooooh!  смятай как сме си събирали багажа, добре че имаше бюро без хладилник, та и тази част ползвахме за дрехи. Ресторантът също е външен, няма топла връзка с хотела, а при нас се случиха 1-2 дъждовни дни и преминаването покрай басейна, на път за ресторанта, си беше живо изпитание. Същият има външна част - тераса, но с много малко маси, там, навън е и сладоледения бар, който когато не работи ресторанта е отворен, но се преминава през малкия басейн, стълби и т.н. направо да се откажеш да ходиш дотам. Храната беше разнообразна и вкусна, лоби барчето - също средна хубост. Анимацията беше на ниво, но всяка година сменят екипите, така че едва ли тази година ще са същите младежи. Басейна - малък, изобщо не сме го ползвали, всяка вечер го дезинфекцираха, малкия басейн, на покрива на ресторанта, е надуваем, също не сме го ползвали. До плажа се стига бързо, пресичайки центалната улица се излиза на пътечка дълга не повече от 50м и стъпваш на плажа. С две думи - за цената си - бива!   Peace

# 96
  • София
И ние се ориентирахме 5-та поредна година за Албена.
Сега дилемата ми е - дали да изберем първа линия - Мура/ Елица(и да се бутаме с децата в една стая- имало разтегателен диван, тип сандвич, но едното дете спи много ниско долу) ИЛИ да изберем х.Панорама - две свързани стаи.

Моля, за съвет! Точно в тези хотели не сме били.

И другото - ако детето навършва 12 години в периода на почивката как се процедира?

# 97
  • Русе, у дома
И другото - ако детето навършва 12 години в периода на почивката как се процедира?
За Албена не знам точно, но практиката на хотелите и тур-операторите е - възрастта на детето в момента на напускане на хотела.

# 98
  • София
Етиа, в Мура има стаи с двуетажни легла.
Ако решите за там, най-добре е да пишете по мейла на управителката за оферта и резервация. 

# 99
pupi80, питай за конкретен хотел, разликата в цените е индивидуална за всеки от хотелите.

marina96, обзавеждането в хотела е средна хубост, стаите са климатизирани, с тераси и външни входове, не с топъл коридор, малки са, нашата беше с голямо легло и малко легло, с допълнителна кошара ни беше тесничко. Гардеробът беше еднокрилен   ooooh!  смятай как сме си събирали багажа, добре че имаше бюро без хладилник, та и тази част ползвахме за дрехи. Ресторантът също е външен, няма топла връзка с хотела, а при нас се случиха 1-2 дъждовни дни и преминаването покрай басейна, на път за ресторанта, си беше живо изпитание. Същият има външна част - тераса, но с много малко маси, там, навън е и сладоледения бар, който когато не работи ресторанта е отворен, но се преминава през малкия басейн, стълби и т.н. направо да се откажеш да ходиш дотам. Храната беше разнообразна и вкусна, лоби барчето - също средна хубост. Анимацията беше на ниво, но всяка година сменят екипите, така че едва ли тази година ще са същите младежи. Басейна - малък, изобщо не сме го ползвали, всяка вечер го дезинфекцираха, малкия басейн, на покрива на ресторанта, е надуваем, също не сме го ползвали. До плажа се стига бързо, пресичайки центалната улица се излиза на пътечка дълга не повече от 50м и стъпваш на плажа. С две думи - за цената си - бива!   Peace
Благодаря много за подробното описание....имам време да помисля...със смесени чувства съм.

# 100
Момичета,трябва ми спешно мнение.
Кой хотел да избера-Магнолия,Орхидея или Компас/Панорама/тук има и ол на плажа/?

Не сме почивали нагоре по хотелите,но тази година това е ,което можем да си позволим.Трябва да си потвърдя резервацията днес или утре.Магнолията мие с около 200лв по-малко ,като цена и клоня на там,но ако са много големи разликите за другите два казвайте.Компаса ме привлича с ола на плажа,но пък сякаш басейна и това ,че с Панорама са в един ресторант ме притеснява сериозно. ooooh!
Благодаря предварително  bouquet

# 101
  • София
Ели, от кога сте в Албена?  Wink
Аз не смея да давам съвети, защото всеки има различни предпочитания.
Лично аз бих избрала Панорама именно заради бар Хавана, голямо удобство си е.  Peace

Иначе, точно гледах в сайта на Албена, че Магнолия и Орхидея са нещо като обединени... не знам какво ще рече това, дали изхранването е в един от ресторантите... вижда се, ето тук - http://online.albena.bg/index.php?search=1&p=se&lang=BG& … amp;x=42&y=11
http://online.albena.bg/index.php?search=1&p=se&lang=BG& … &x=33&y=5
 - Ценови план: (All Inclusive) 3*** Complex Orhidea/ Magnolia plus

Да не се окаже от трън - та на глог... иначе, като удобства и интериор Орхидея и Магнолия са от една класа, по-добра от Панорама. На Панорама изхранването по-рано бе в ресторанта на Компас и наистина ставаше лудница...
Но и басейна му е общ с Компас, а и  освен пратера в детския, нищо интересно... В Орхидея басейните са страхотни!

# 102
И аз да включа за Компас и Панорама.От 2007 г почиваме в Албена,първите ни хотели бяха тези,после и в други сме били по плажа.Да, вярно е ,двата хотела ползват общ басейн и ресторант,/2007г. Панорама си беше в неговия ресторант,после го затвориха/
2008 г. пак в Панорама бяхме, 2009г резервацията беше за панорама ,но ни изместих в Компас.Тогава пуснаха първия ултра инклузив за двата хотела, и храненето в бар Хавана на плажа.Но нещо не вървеше ултрата,имаше си пропуски и т.н.Но като цяло беше добре.
Сега храненето на плажа е
Ресторант Доростор /до плаж Нептун/ - 11.30 - 16.30 - Топли и студени снаксове, пица, салати, сладки, плодове, сладолед, кафе, безалкохолни напитки и бира.

http://www.albena.bg/bg/offers/view/id/167

Басейна е много голям, и детски.
За Орхидея - басейните са хубави,ресторанта се ползва от Орхидея и Орхидея парк.
Магнолия - също - Магнолия лукс, Магнолия стандарт и вили Магнолия.
Годините които ние почивахме в Панорама,наши познати  2 пъти бях в Магнолия стандарт,стаите са абсолютно същите .В Магнолия лукс са други-по снимките на хотелите се вижда.
Та те казваха, че въпреки ресторанта им е голям,има много навалица,тъй като какво казах се хранят и от др.

В Албена и други хотели са по 2 в ресторант -

Напр.
Мура и Славуна , Лагуна Гардън и Лагуна Маре
Мисля че и Ралица 3 зв. и Вита парк са в един ресторант,но не съм сигурна.

Последна редакция: пн, 11 юни 2012, 14:13 от mandy2

# 103
  • София
Значи Панорама и Компас не са на бар Хавана... Rolling Eyes

Мисля че и Ралица 3 зв. и Вита парк са в един ресторант,но не съм сигурна.
Да, в един ресторант се изхранват.  Peace

# 104
И аз не познавам хотелите в парковата зона и затова с интерес чета отзиви за тях. Ще ми извинявате, момичета, но нищо не разбрах от последните ви постове и ако съм на мястото на elyam и трябва ди избера един от трите, ще се объркам още повече.  Confused
Не може ли да ги "класирате" трите хотела - Магнолия, Орхидея, Компас/Панорама - като напишете накратко плюсовете и минусите за всеки? 

mandy2, знам, че си обиколила повечето албенски хотели, синтезирай нещо лесно за смилане, моля те, защото се обърках.  Hug

Спомням си от старите теми, че за хотел Орхидея са се писали доста отзиви и бяха противоречиви. за Компас и Панорама като че ли повече положителни мнения са били споделяни тук. newsm78

Общи условия

Активация на акаунт