Лято в Албена 2012г. - (Тема 2)

• 63 327
  • 746
  •   1
Отговори
# 705
Момичета, чета из темата, но не срещам много коментари за Ком, дайте някакво мнение..
Имам и друго въпросче- след като се направи резервация през сайта на Албена, доколко време може да се плати? И мога ли след като я разпечатам да платя в някое бюро на Албена? Благодаря!!!

# 706
  • София

Little wingels - Благодаря много за подробната информация!  Hug Много сериозно започнах да се притеснявам и нас къде ще ни настанят...ще звънна....пък да видим.... Confused

И не мога да разбера защо им е различно отношението към българите. Доста често или плащаме повече или поне колкото чужденците. Тогава какво... ooooh!

# 707
  • Плевен
здравейте и аз имам нужда от отговор-Панорама/Компас много ли е зле положението-с дете на 3 години съм, направила съм от промоционалните резервации-по 55 лв на човек,но се опасявам да не е ад
Наши познати миналото лято бяха в Панорама паралелно с нас и останаха много доволни. В момента имам седмица да реша за тези промо оферти за двата хотела. Имаш ли представа какво включва "супер инклузив" newsm78 А и тези икономични стаи ако се падне човек в стая без балкон  няма да има къде да си простре хавлиите.
Мама Мима, управителката ми обясни, че вече ще има и вносен алкохол на бара и е добавено храненото на плажа в ресторант Доростор. Това му е супера на иклузива Simple Smile А почти съм сигурна, че няма стаи без тераси, спокойно.

# 708
  • София
Момичета, чета из темата, но не срещам много коментари за Ком, дайте някакво мнение..
Имам и друго въпросче- след като се направи резервация през сайта на Албена, доколко време може да се плати? И мога ли след като я разпечатам да платя в някое бюро на Албена? Благодаря!!!
Плащането трябва да стане до 20 дни. Мисля, че може да се плати и в бюро на Албена.

# 709
  • русе
Здравейте! Последните страници често се обсъжда х-л Панорама - да попитам ходилите дали знаят какво представляват мезонетите? Ние сме трима възрастни и едно дете и цената на мезонета ни устройва, но се притеснявам дали са реновирани  Thinking В сайта на Албена пише, че са на 1ия етаж, две стаи, с външна стълба, но определено не ми е много ясно... Изобщо всякакъв коментар ще ми е от полза, не намерих никакви мнения за този тип стаи!

# 710
Здравейте - и аз да се включа в дискусията за х-л Панорама. Къде точно се намира в курорта? Запозната съм с хотелите на 1-ва линия, но другите.... Сина ми е на 1г. и сме с количка, така че дилемата ми е как ще стигам до плажа. Не съм направила резервация още, но не мога и да изчаквам много.

# 711
Здравейте BG мами,
Позволете на един BG татко да направи коментар.По принцип нямах намерение да се намесвам, но видях,  че много хора питат за хотел Компас.Освен това мернах коментари , че му се дава оценка 5 от 6. Тъй като онзи ден се върнахме от 10 -  дневна почивка там, ще ви разкажа някои от впечатленията си , а вие си решете заслужава ли си.
Това ни беше 5та поредна година почивка на Албена. Досега сме били все на първа линия – 2 пъти в Лагуна Маре, веднъж в Орлов(сега Сенди бийч) и в Боряна. Винаги сме оставали супер доволни. Имали сме само забележки по поддържането на стаите. Кой да ти предполага, че това ще е единственото нещо на ниво тази година Simple Smile.
По принцип Албенци много ме издразниха с безумното си изискване за почивки кратни на 7 дена и с високите си цени, но малкият ми син е влюбен в курорта,  само за Албена говори (дори и през зимата Simple Smile. Така, че като се появи офертата за Компас/Панорама ни се стори разумна и решихме да да се включим.
1.Стаите
Падна ни са може би една от най – добрите  (на 3тия етаж, източно изложение.даже над боровете се виждаха късчета от морето). Не сме чувствали нужда да пускаме климатик въобще.Мебелите са нови, банята също. Само плочките на пода са от 70-те, но това не е проблем. Е, казанчето не пълнеше вода (оправих го) , душа пръскаше навсякъде настрани само не и върху човека отдолу (свалих главата и я почистих). Иначе жената дето се се грижеше за стаята си вършеше работата перфектно (всеки ден миеше, сменяше кърпите и на 3 пъти чаршафите).
2.Храната
Може би най- разочароващата част. Нищо общо с предишните години(не зная дали това се отнася само за този хотел или за целия курорт). Няма разнообразие, няма палачинки (моите деца ги обожават) , няма барбекю. Само сготвено (2  вида), пилешки крилца(почти всеки път, чудехме се къде се сервират бутчетата от всичките тези пилета- може би в хотелите на първа линия Simple Smile) и кюфтета и кебапчета (модел Била или Кауфланд.). Един едниствен път имаше пилешки пържолки. При това „разнообразие” е излишно да ви казвам , че децата ядоха само макарони и спагети. Тук е мястото да спомена,  че половината време лисваше кетчуп. От плодовете  имаше винаги диня, грейпфрути ?!? и портокали ?!?. Кайсии и праскови изваждаха по 2-3 купи на ядене и свършваха преди да стигнеш до тях Simple Smile. Ще кажете има дневен бар. Асортимента на този бар се състоеше от съшите кабапчета, кюфтета и пици. Дотук добре. Имаше обаче една „малка” подробност. Може би 1/3 от хотела беше пълен с  малчугани на 9-10 години от руски групи. Те почти не се качваха в ресторанта , бяха окупирали дневния бар и щом се появеше тава с пица (което се случваше не толкова често) омитаха всичко за 10 секунди. Никакъв шанс за нас Simple Smile.
В самия ресторант отсервираха 5 или 6 младежи , които просто на смогваха, въпреки че си личеше че се старят.  Не знам зашо не им бяха дали колички за отсервиране (икономии) и носеха чиниите и чашите с ръце, кото сваля КПДто в пъти. В резултат пълно с неотсервирани и непочистени маси.
3. Напитките
Пак заради икономии редовно нямаше чаши за еднократна употреба (хартиени или пластмасови). В резултат барманите миеха стъклените чаши. Добре , че винаги аз взимах питиетата и жена ми така и не видя проскубаните гъбички , с които тръкваха чашите преди да ги сложат при чистите. 
По лошото обаче беше , че хората си сипваха вода и питиета и си отнасяха чашите по стаите. В резултат на 2 пъти ми се случи да поискам питие от бара във фоаето около 21.00 и получих отговор  - няма чаши. Пълно безумие.
На външният бар положението не беше по-добро. Даже имаше „екстри”. Половината места от 3 часа следобяд бяха заети от англичани, които не ставаха от там преди полунощ. Тези хора бяха истинска „гордост” за нацията си. На по 30-40 години , а им липсваха зъби, целите в татуйровки и пиърсинг. Не занам на каква цена бяха там , но е резил за курорт от ранга на Албена, ако им дава преференции.
4.”Анимацията”
Нарочно я слагам в кавички, защото беше смешна. Нас ни интересуваше основно детската дискотека . С огромно учудване установихме, че такава има Вторник, Четвъртък и Неделя?!? .Сакън да не се преуморят. Самата дискотека беше вътре в задушна заличка , защото външният им усилвател не работел. Състоеше се от 4, 5 песнички и 2 игри. Първата игра беше „великан – джудже” в която карат децата да клякат по 100 пъти докато изъчат победител. Другата беше да си разменят шапка и в които е шапката като спе музиката  - изгаря. Затова почти всяка вечер бяхме на представленията в „Орхидея”
5.Плаж
Имайки опита от преди, закусвахме в 7.30 и в 8.15 вече бяхме на плажа. Както можете да се досетите, първите 2 реда шезлонги празни, но с нахвърляни  кърпи по тях. Супер дразнещо. Добре, че последните 2 дена момчето от плажа минаваше и ги събираше. Така се „уредихме” 2 пъти на първия ред чадъри. Това ми костваше разправии с нахални дебели рускини, които пристигаха тежко към 10.00 и бяха неприято изненадани , че някой е на „тяхното” място. Иначе към 10.30 вече всички чадъри до последния ред се запълваха.Тук е мястото да спомена, че да си на първият ред е леко изнервящо, защото пространството между чадърите и водата се запълваше с 2,3 реда шезлонги, които често са толкпва плътно наредени , че за да сигнеш до водата трябва да забикаляш 10 метра вляво или вдясно.
6. Бара в Доростор
Намира се на 300-400 метра от чадърите и е на втория етаж. Попадаш в обстановка от 1970г. Столовете са от същия период и са със седалки и облегалки от дунапрен и плат . Това е супер тъпо и необмислено, защото сещате се , че там всеки идва с мокър бански. Иначе имаше винаги скара, пици и таратор. Проблема е в това , че работеше от 11.30, а ние към 12.00 си тръгвахме .Така, че го използвахме само за сладоледче за подкрепа преди тежкият път по стълбите Simple Smile.
Спирам до тук , защото сигурно станах досаден. Ако някой иска повече инфо , нека пита. Приятен ден!

# 712
Компас плаж Хавана ли ползва още? Защо изхранването е в Доростор - не е ли далечко? Мнението ми за Компас е същото, но впечатленията ми са от преди две години. Лошото е, че май всички хотели са зле.

# 713
  • Плевен
Devil_Rose,  Далечко си е плажа, а с количка направо си е гадничко - автобусчето е винаги препълнено, а с количката по стъпалата ще ви е меко казано трудно.

Моро, благодарим, че сподели  Hug

desislava_iva, Компас не е ползвал досега хранене на плажа. Сега за първа година го пуснаха и този хотел Доростор е сравнително близо до плажа, който хотела ползва.

# 714
  • Milano
Aуу, бг татко (Морро), ами за какво сте си дали парите тогава, за тоя дето духа?
Да имаш наблюдения и в другите хотели  ли е така храната и плажа?

Ние за първи път ще по4иваме в Албена другия месец, след хвалби от страна на моята най-добра приятелка в продължение на 4г колко прекрасно било в курорта ,се реших да се върна по родното 4ерноморие, но от това което 4ета отвреме- навреме тук е оплакване от храната по4ти навсякъде и същите проблеми на плажа.

4естно казано тя (моята приятелка) миналата година каза, 4е храната не била хубава като предходната (готва4ът се бил сменил) и не давали вносен алкохол, само местен, и то какъв...прим.бирата била'' Славена'' или нещо подобно (по описание на съпруга и, боклук).

Другото, което забелязвам, е 4е масово се пише, 4е хигиената не е на ниво (не метяли, вътре в стаята пълно с пясък, бяха писали някои)

Другото, което ме издразни, 4е някои от служителите те гледали накриво, казвайки бисери от сорта: ''Вие от София имате много пари'' и т.н., като самите по4иващи ''ги разбират, защото полу4авали ниски заплати''. Thinking

Както и да е, ще по4иваме в КОМ и който се върне оттам, моля да сподели впе4атления, с надеждата да не останем прецакани пожелавам на вси4ки заминаващи Приятна по4ивка.

# 715
кажете ми каква е практиката на албена за последния ден, кога вземат гривните и може ли човек да се нахрани преди да тръгне или трябва да се чувства, като крадец, за да се нахрани за да не умре от глад Simple Smile

# 716
  • Milano
кажете ми каква е практиката на албена за последния ден, кога вземат гривните и може ли човек да се нахрани преди да тръгне или трябва да се чувства, като крадец, за да се нахрани за да не умре от глад Simple Smile

Поне за Ком знам, 4е предаваш гривната в определения 4ас за напускане на стаята, прим. в 12 и после ти дават едно талон4е, с което можеш да обядваш. Мисля, 4е и при другите хотели ще е така.

# 717
Anyto, през 2010 Компас имаше изхранване в Хаваната- заедно с Вита парк и Ралиците и беше голяма гъчканица там. Миналата година не знам как е било. Затова се чудя защо са преместили чак в Доростор изхранването.

Сега видях, че са преместили плажа на Компас. Така вече е по-логично.

Сега пък видях, че горните хотели са натъпкани на един сектор, аз се надявах това да избегна.

Последна редакция: вт, 10 юли 2012, 15:57 от desislava_iva

# 718

Поне за Ком знам, 4е предаваш гривната в определения 4ас за напускане на стаята, прим. в 12 и после ти дават едно талон4е, с което можеш да обядваш. Мисля, 4е и при другите хотели ще е така.
Някой сподели във форума , че и в Оазис е на същия принцип в деня на напускане.

# 719
  • София, Манастирски ливади
В Боряна тази година ни дадоха гривните след 14,30, когато свършва обяда (въпреки, че във ваучера пишеше настаняване след 14,00), с обяснението, че ще ползваме обяда в деня на тръгване. Когато освобождавахме стаята, мъжа ми върна ключа в 12,00, но им каза, че гривните няма да ги връщаме.

Общи условия

Активация на акаунт