Проблеми при изплащането на болнични листове от НОИ - 4

• 100 494
  • 759
  •   1
Отговори
# 330
  • Пловдив
И не пречи да попиташ дали са ти го внесли.Ако има заспали,да ги събудиш  Wink

# 331
  • София
Мисти и на мен не ми се отваря  newsm78

# 332
  • София
Мисти и на мен не ми се отваря  newsm78
Е, явно ще ви излезнат най - накрая болничните... Докато при мен без проблем се отваря  Grinning и любимото ми изречение ми е на лице "Липсват данни"  Mr. Green Mr. Green

# 333
Герито и Илюжън имам добра новина, още пише че се обработва, но получих емейл, че парите са приведени, и наистина са в сметката ми, така че провери все пак.

# 334
  • around the world
Имам следния въпрос: след счупване на ръка получих болничен от личния си лекар за 14 дни, веднага след това болничен 30 за дни от ЛКК(продължение на първия със същата диагноза). Сега трябва да ми се издаде нов болничен за още 30 дни, тъй като в следствие на счупването се оказах с силно възпаление на нерва на ръката. Новият болничен първичен ли трябва да бъде след като е с различна диагноза или продължение на предишните и  от ЛКК ли трябва да бъде издаден, ако няма прекъсване между болничните?

# 335
Продължение щом няма прекъсване, вторичен и от ЛКК.

# 336
здрaвейте.
окaзa се,че от нои сa върнaли минaлaтa седмицa последния ми болничен ( 30 дни лкк) зa корекция от осигурител. в счетоводството обaче кaзвaт,че не сa получили нищо.въпросa ми е при тaковa връщaне не трябвa ли и aз дa бъдa уведоменa от нои с писмо с обрaтнa рaзпискa?

# 337
  • София
здрaвейте.
окaзa се,че от нои сa върнaли минaлaтa седмицa последния ми болничен ( 30 дни лкк) зa корекция от осигурител. в счетоводството обaче кaзвaт,че не сa получили нищо.въпросa ми е при тaковa връщaне не трябвa ли и aз дa бъдa уведоменa от нои с писмо с обрaтнa рaзпискa?

Да и те ще получат писмо с болничният ти.

# 338
.

Последна редакция: нд, 19 май 2013, 18:06 от Sause baus!

# 339
Здравейте, извинявам се първо ако вече е обсъждан този казус! Проблемът ми е следният: не съм получавала пари от НОИ за този месец  и не знам защо! Първо ползвах болничен , който е 45 дни преди термин- за него получих превод, после ми издадоха друг болничен, а сега вече и трети такъв само че в средата на миналия месец получих само някакви 15 лева а този месец съвсем никакъв превод. Някой може ли да обясни по какъв ред стават тези изплащания, защото мен съвсем не ме устройват такива бавения, в крайна сметка аз съм си разчела тези пари, а в един момент се оказва , че не мога да разчитам на тях. Благодаря!

# 340
  • Пловдив
Здравейте, извинявам се първо ако вече е обсъждан този казус! Проблемът ми е следният: не съм получавала пари от НОИ за този месец  и не знам защо! Първо ползвах болничен , който е 45 дни преди термин- за него получих превод, после ми издадоха друг болничен, а сега вече и трети такъв само че в средата на миналия месец получих само някакви 15 лева а този месец съвсем никакъв превод. Някой може ли да обясни по какъв ред стават тези изплащания, защото мен съвсем не ме устройват такива бавения, в крайна сметка аз съм си разчела тези пари, а в един момент се оказва , че не мога да разчитам на тях. Благодаря!

Болничните внесе ли са?Взимаш си ПИК код от НОИ.Така ще видиш какво ти  е положението на сайта на НОИ.Пишеш мейл до съответното НОИ и излагаш проблема

# 341

Болничните внесе ли са?Взимаш си ПИК код от НОИ.Така ще видиш какво ти  е положението на сайта на НОИ.Пишеш мейл до съответното НОИ и излагаш проблема

Благодаря за бързата реакция от Ваша страна! До колкото знам вторият е внесен , а вече и третият би трябвало да е внесен , аз споделих със счетоводството и те ме посъветваха за този ПИК код, но доколкото разбрах трябва да отида на място и да си го получа, а не ми се иска и малкия да го мъкна с мен там сред всички хора, та исках да разбера на останалите също ли така им се бавят изплащанията  или  това е рядкост по-скоро?

# 342
  • Пловдив
на останалите също ли така им се бавят изплащанията  или  това е рядкост по-скоро?

Няма такава практика да се бавят.Преди седмица имаше задържане на плащанията заради годишното преизчисление,но след това започнаха да превеждат и уж изчистиха
Напиши си датите на трите болнични листове

ПИК кодът ще ти трябва много и след това.Нагласи нещо,за да отидеш.Изтегли си от сайта заявлението за него,за да не го попълваш там

# 343
Аз си спомням, че след като родих имах дупка около месец без плащане от НОИ, после започнаха да си изплащат редовно на 2-3 число всеки месец.
Не знам защо така се получава, но имаше такъв момент  Thinking

# 344
  • around the world
Здравейте!
На колко дни болничен на година имам право, ако не се лъжа беше до 180 дни от ЛКК?
В моя случай имам ползвани 14 дни от личния ми доктор  и след това две продължения от по 30 дни от ЛКК? Личният ми доктор ме предупреди, че от тук нататък до края на година всеки болничен който ползвам трябва да е издаден от ЛКК дори и да е за 1-2 дни, тъй като имам над 60 дни от ЛКК, това така ли е ?

Последна редакция: сб, 08 юни 2013, 23:34 от Bueno

Общи условия

Активация на акаунт