Проблеми при изплащането на болнични листове от НОИ - 4

• 100 479
  • 759
  •   1
Отговори
# 495
Mersi mnogo.Poneje se nadqvam da mi prevedat sega pone za oktomvri. Simple Smile

# 496
kade li ne pisah otgovor ne polucih za moite viprosi  Sad
ta povtaryamse no tryabva da p[oluca otg. planirame vtoro bebe no sim bezrabotna v momenta
poneje sim rajdala predi 16 godini v momenta ne znam kak stoyat sega viprosite s maicinstvoto
ta viprosa mie ako se zapisa kato zemedelski proizvoditel ste moga li da polucavam maicinstvo i ako polucavam to v kiv razmer ste e i ako ne stava s zemedelski to v firma ot koga tryabva da imam trudov dogovor predvaritelno blagodarya

# 497
Момичета сигурна съм че някъде има същия въпрос но не можах да видя

Имам 2 болнични от 3 до 16 .10 и от 16.10 до 15.11 - който сега тече  , горе доло колко време
след издаването на 1- я да очаквам превод. Тъй като на 25.10 ме освободиха сега не ми дигат и немога да чую ТРЗтата да ми кават

# 498
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Момичета сигурна съм че някъде има същия въпрос но не можах да видя

Имам 2 болнични от 3 до 16 .10 и от 16.10 до 15.11 - който сега тече  , горе доло колко време
след издаването на 1- я да очаквам превод. Тъй като на 25.10 ме освободиха сега не ми дигат и немога да чую ТРЗтата да ми кават

Изкарай си ПИК и следи дали е подаден болничния в НОИ. Срока за подаването и на двата е 15 ноември.После от НОИ имат 15 работни дни от подаването да го изплатят.

# 499
Здравейте! Аз съм в отпуск по майчинство първа година и искам да попитам има ли някаква причина при среден размер на обезщетението 350лв, от НОИ да ми изплащат за някой месец около 100лв, за друг месец - около 200, без да имам компенсация с по-високи суми за други месеци. Възможно ли е от НОИ да се объркат?

# 500
  • Пловдив
Здравейте! Аз съм в отпуск по майчинство първа година и искам да попитам има ли някаква причина при среден размер на обезщетението 350лв, от НОИ да ми изплащат за някой месец около 100лв, за друг месец - около 200, без да имам компенсация с по-високи суми за други месеци. Възможно ли е от НОИ да се объркат?

Среднодневното е едно и също за всеки работен ден.Извади си ПИК код и виж как ти изчисляват и какво ти превеждат точно

# 501
  • София
♥Elfita♥, последният ми болничен от педиатър изтече на 06,10,13 и кога да очаквам първото плащане от майчинството?  Grinning Проверих онлайн, но все още няма нищо...

# 502
  • Пловдив
Проверих онлайн, но все още няма нищо...

Нормално е.До 15 ти ноември ще ти внесат декларацията,която си попълнила.До края на ноември ще имаш превод за дните от октомври.До 5 ти декември за целия ноември и така докрая на 410 те дни

# 503

момичета писах в другата тема ,но видях ,че има нова

момичета може ли малко помощ

от 30,08 съм в болнични заради малката.
от болницата ни дадоха от 30,08 до 10,09 болничен,после имам един от лл за 11,12,09
и от 13,09-13,10 и от 13,10-11,11  и двата са от лкк.
от Ной ми се обадиха че надвишавам дните.
тези когато сме н болница не се смятат към 60 нали.дали тези от лл дето са 2 ми надвишават
и сега като ми го върнат какво се прави.
нещо ми е мн объркано с тия болнични-благодаря ви.

# 504

момичета писах в другата тема ,но видях ,че има нова

момичета може ли малко помощ

от 30,08 съм в болнични заради малката.
от болницата ни дадоха от 30,08 до 10,09 болничен,после имам един от лл за 11,12,09
и от 13,09-13,10 и от 13,10-11,11  и двата са от лкк.
от Ной НОИми се обадиха че надвишавам дните.
тези когато сме н болница не се смятат към 60 нали не се смятат ако е за придружаване на дете до 3 год..дали тези от лл дето са 2 ми надвишават
и сега като ми го върнат какво се прави.
нещо ми е мн объркано с тия болнични-благодаря ви.

Няма да получиш плащане за дните след 60-я ден.

# 505
  • Panagyurishte
Момичета въпроса ми е следният: Съпругът ми е в болнични 49дни(19 болнични+30 домашно лечение). Период на болничния 13.10-30.11. До момента е изплатен болничният за октомври, кога да очаквам плащане за ноември. Освен това, за октомври са изплатени три дни от работодателя и десет от НОИ( така е отбелязано и в справката, която направих с ПИК- работни дни за месец 10-13дни), а те са 14. Как трябва да постъпя?

# 506
  • Пловдив
Момичета въпроса ми е следният: Съпругът ми е в болнични 49дни(19 болнични+30 домашно лечение). Период на болничния 13.10-30.11. До момента е изплатен болничният за октомври, кога да очаквам плащане за ноември декември . Освен това, за октомври са изплатени три дни от работодателя и десет от НОИ( така е отбелязано и в справката, която направих с ПИК- работни дни за месец 10-13дни), а те са 14. Как трябва да постъпя? правите запитване на мейла на НОИ,в което са документите.Ще ви отговорят.На мен лично ми се е случвало един ден да преведат по-малко като при вас.Със следващия превод компенсираха без да сигнализирам аз

# 507
  • Panagyurishte
Elfita, благодаря ти!

# 508
  • София
Здравейте, имам следният проблем.
Работя на 4 часа, т.е. на половин работен ден. Досега съм ползвала болнични без проблем. През август, след ПГО, бях 1 ден на работа и ми се наложи да взема болничен. Занесен е във фирмата на 15 или 16 август, ден след издаването му. Оттогава до сега този болничен не е изплатен. В края на октомври говорих с HR от фирмата ни, но счетоводството ни се прави от външна фирма. Те са се обадили да проверят, и се 'оказало', че трябва някакво писмо от фирмата-работодател, че съм направила задължителен минимум от 24 часа на работа. Уж писмото е пратено около 5.11. Кога да очаквам пари, да очаквам ли изобщо?
Също, този въпрос е малко не към вас, но, не знаят ли всички HR (не само тези от моята фирма), че трябва да се прати такова писмо, защото на този въпрос ми отговориха : зависи на кой инспектор попаднеш, те винаги могат да си намерят причина да не го изплатят!
Ще отида да си извадя ПИК евентуално в понеделник, много ли се чака за него и какво трябва да нося? От София съм, в централното управление ли да отида и оттам да си извадя, или има и друго ТД за София-град?

# 509
  • Пловдив
Малко Сладко Коте ,Пик вадиш от Стамболийски.Свали си молбата от сайта и я попълни.
Щом липсващият документ е подаден 5 ти ноември би трябвало до 27 ми ноември от НОИ да ти преведат.С пик ще видиш кога е последното движение по твоята партида
С какви дати е болничния лист?

Общи условия

Активация на акаунт