Проблеми при изплащането на болнични листове от НОИ - 4

• 100 455
  • 759
  •   1
Отговори
# 510
  • София
♥Elfita♥ , благодаря за бързия отговор. Болничния мисля, че беше от 15 до 21ви август, 7 дни.
Сега ще видя тази молба и ще я попълня.

# 511
  • Пловдив
♥Elfita♥ , благодаря за бързия отговор. Болничния мисля, че беше от 15 до 21ви август, 7 дни.

разбирам,че е първичен болничен и имаш от НОИ да взимаш по него пари за два дни.3 дни ти е платил работодателят

# 512
  • София

разбирам,че е първичен болничен и имаш от НОИ да взимаш по него пари за два дни.3 дни ти е платил работодателят
А след като работя на график, т..е. и събота/неделя, не се ли плаща това, което е въведено по график, в случая 6 дни (3 от работодател и 3 от НОИ)? Иначе да, първичен е болничният.

# 513
  • Пловдив
А след като работя на график, т..е. и събота/неделя, не се ли плаща това, което е въведено по график, в случая 6 дни (3 от работодател и 3 от НОИ)? Иначе да, първичен е болничният.

Ако официално се водите на график,да,така ще е.Счетоводителят е отбелязал на гърба на болничния часовете ти за този период.Често обаче договорът е на 5 дневна,40 часова работна седмица,а реално се работи много повече и не се почива събота и неделя

# 514
Имам въпрос... Значи изравнителният ми болничен е от 08 октомври до 11 декември. И е предаден на 12 ноември и оттогава се обработва. Влизам онзи ден да видя, какво става с него и той все още се обработва, но датата на последно представяне, вече не е 12 ноември, а 21 ноември. Та тва значи ли, че тепърва отново ще чакам 15работни дни, за да ми се обработи пфффф?  Thinking Thinking Thinking newsm78 #Crazy #Crazy

# 515
  • Пловдив
а 21 ноември. Та тва значи ли, че тепърва отново ще чакам 15работни дни

Да,наново ще тече срокът.Явно нещо са забравили от фирмата и са го довнесли на 21 ви.Но не се притеснявай.Доста по-рано ще ти пуснат пари

# 516
  • around the world
Въпросът ми е следният: поради няколко операции до тук през тази година съм ползвала 170 дни болничен, но с прекъсвания. В началото на декември ми се налага отново да вляза в болница за операция, като този път болничният щял да бъде за около 40-50 дни и така ще надвиша лимита от 180 дни болничен за година издаден от ЛКК. В такъв случай ТЕЛК ли ще трябва да ми издаде новия болничен?

# 517
Въпросът ми е следният: поради няколко операции до тук през тази година съм ползвала 170 дни болничен, но с прекъсвания. В началото на декември ми се налага отново да вляза в болница за операция, като този път болничният щял да бъде за около 40-50 дни и така ще надвиша лимита от 180 дни болничен за година издаден от ЛКК. В такъв случай ТЕЛК ли ще трябва да ми издаде новия болничен?
Броят се 180 дни без прекъсване - издадени еднолично и от ЛКК. После на ТЕЛК.
Когато има прекъсване се броят 12 мес. в годината на боледуване и предходните две.

# 518
а 21 ноември. Та тва значи ли, че тепърва отново ще чакам 15работни дни

Да,наново ще тече срокът.Явно нещо са забравили от фирмата и са го довнесли на 21 ви.Но не се притеснявай.Доста по-рано ще ти пуснат пари
Елфита, преведоха ми пари, но само за Октомври месец, това значи ли,че за Ноември, ще е чак края на Декември?  #Crazy #Crazy #Crazy Като си проверявам пише, че по случая е започнало плащане. Или сега началото на Декември, ще ми изплатят и за Ноември? Пак казвам, че болничният ми е от 08.10.2013 до 11.12.2013  #Crazy #Crazy #Crazy Ако за Ноември ми ги изплатят края на Декември, то за Деекември, ще е края на Якуари и кога ще ми почне майчинството.... сигърно Февруари края пффффф  #2gunfire #2gunfire #2gunfire

# 519
  • Пловдив
Елфита, преведоха ми пари, но само за Октомври месец,

Да,нормално е.Защо се шашкаш.Началото на декември ще ти изплатят целия ноември.Началото на януари дните от декември по този болничен

# 520
Здравейте! Може би е писано по - темата, но ... Изравнителния ми болничен е от 17.10 до 21.12.2013 г. Представен е в НОИ на 15.11. и оттогава няма промяна  - пише, че се обработва. Знам, че се изплащат месец за месец, но аз имам съмнения, че ще изчакат и ноември и тогава ще има плащане. Възможно ли е? Досега изплащането на болничните е било навреме - без закъснения.   

# 521
  • Пловдив
Здравейте! Може би е писано по - темата, но ... Изравнителния ми болничен е от 17.10 до 21.12.2013 г. Представен е в НОИ на 15.11. и оттогава няма промяна  - пише, че се обработва. Знам, че се изплащат месец за месец, но аз имам съмнения, че ще изчакат и ноември и тогава ще има плащане. Възможно ли е? Досега изплащането на болничните е било навреме - без закъснения.   

Законовият срок е 15 работни дни от представянето в НОИ.Все още са в срока.Чакаш.Може би другата седмица във вторник да имаш превод.Проверявай на сайта.
Виж дали нещо не липсва.Приложение 1 попълни ли с болничния лист?

# 522
Всички необходими документи са попълнени. Да, знам че ще ми преведат парите, но това чакане ме изнервя. Laughing

# 523
Здравейте,днес проверих в сайта на НОИ положението на 45 дневния ми болничен.Пише,че е изпратено писмо за отстраняване на нередности.Явно има нещо объркано  Sad
На извадката пише:"Сумата от периодите по БЛ с причина бременност и раждане е по-малка от 135 дни  "
Какво ще рече това?  newsm78
Нали като е 45 дневен болничния е ясно,че ще е по-малко от 135 дни?!Извинявам се,ако въпроса ми е глупав,но не мога да разбера,какво искат да кажат с това  Rolling Eyes

# 524
  • Пловдив
"Сумата от периодите по БЛ с причина бременност и раждане е по-малка от 135 дни  "

Странно.
Пиши мейл да ти обяснят точно проблема.При теб не би трябвало да излиза това като проблем

Общи условия

Активация на акаунт