Проблеми при изплащането на болнични листове от НОИ - 4

• 100 428
  • 759
  •   1
Отговори
# 555
zdraveite mamiii.Samo da vi kaja gledaite si hubavo bolnichnite predi da gi predadete na rabotodatelq,zashtoto pri men se okaza che nqmam pechati i nomer na lkk sega shte chakam oshte za da mi gi prevedat skapanite pari  Cry #Cussing out

# 556
zdraveite mamiii.Samo da vi kaja gledaite si hubavo bolnichnite predi da gi predadete na rabotodatelq,zashtoto pri men se okaza che nqmam pechati i nomer na lkk sega shte chakam oshte za da mi gi prevedat skapanite pari  Cry #Cussing out

Ако всички бяха като теб и си оглеждаха БЛ всичко щеше да става още по бързо. Защото веднъж подадат ли ги към работодателя, после той към НОИ, НОИ ги обработва и ги връща...минава време с писмата и куриерите и после пак на ново цялото процедура. Така че хубав съвет! По принцип и счетоводители, ако гледат, ще е 6.

# 557
  • Стара Загора
Здравейте! Имам един въпрос относно болничните. Разбрах, че за тази и предходните две години не мога да имам болнични над 360 дни общо. В тези 360 дни влизат ли 135 дни за раждане и гледане на дете ? А 40 дни за гледане на болен член на семейството?

# 558
Здравейте! Имам един въпрос относно болничните. Разбрах, че за тази и предходните две години не мога да имам болнични над 360 дни общо. В тези 360 дни влизат ли 135 дни за раждане не и гледане на дете ? А 40 дни за гледане на болен член на семейството? да

# 559
  • Стара Загора
Здравейте! Имам един въпрос относно болничните. Разбрах, че за тази и предходните две години не мога да имам болнични над 360 дни общо. В тези 360 дни влизат ли 135 дни за раждане не и гледане на дете ? А 40 дни за гледане на болен член на семейството? да
Благодаря   bouquet

# 560
  • София
Здравейте. Имам въпрос: при проблем с болничен лист, НОИ длъжни ли са да ме уведомят?

# 561
Здравейте. Имам въпрос: при проблем с болничен лист, НОИ длъжни ли са да ме уведомят?
Да.

# 562
  • София
А след като не са ме уведомили и болничният е от юли месец, мога ли да направя нещо? За съжаление, го установих твърде късно, след като си изкарах извлечение от банката и сметнах всичко (нямам интернет банкиране, тъй като за да имам - искат да имам електронен подпис).

# 563
  • Пловдив
А след като не са ме уведомили и болничният е от юли месец, мога ли да направя нещо? .

Ти не си сигурна,че не ти е платен.Извади си пик код НОИ и разгледай.Какви са датите на болничния лист?Ако е станала грешка,е поправима.

# 564
  • София
Сигурна съм - изчислих си всичко Simple Smile
Явно ще трябва да си извадя ПИК код, за да мога да си следя по-лесно оттук нататък нещата.

# 565
  • Пловдив
Какви са датите на болничния?

# 566
  • София
21.07-27.07. Това какво значение има?  newsm78

# 567
  • Пловдив
21.07-27.07. Това какво значение има?  newsm78

НОИ ти дължат 2 дни по този болничен лист и предполагам,че са ти платени.Нали е първичен?Извади си ПИК и разгледай.За в бъдеще също ще ти е от полза кодът

# 568
  • София
Не са, но ще си извадя ПИК все пак - току виж в тяхната система има повече информация за конкретния болничен.

# 569
  • Пловдив
Питаме за конкретни дати на болничния,защото понякога НОИ не дължи нищо по него,а човекът чака пари

Общи условия

Активация на акаунт