Проблеми при изплащането на болнични листове от НОИ - 4

• 100 501
  • 759
  •   1
Отговори
# 300
Осигуряват ме на 500 лв. Това последните 10 мрсеца, преди това на борсата 4 месеца по 158 лв. Превели са ми 29.48 лв. Аз не мога да хвана сметката.

# 301
  • Пловдив
Осигуряват ме на 500 лв. Това последните 10 мрсеца, преди това на борсата 4 месеца по 158 лв. Превели са ми 29.48 лв. Аз не мога да хвана сметката.

базата за обикновения болничен е 18 м назад

# 302
Благодаря.
(Вчера писах от телефона и съм направила доста грешки, за което се извинявам).
Това до някъде обяснява нещата....
Не ми се смята пак, но е ясно че всичко си така.
Благодаря ви!

# 303
Здравейте момичета! Някой има ли представа колко забавят изплащането на първия месец болнични докато изчислят на каква база да го начислят?! Моят болничен е от 23 февруари тази година, работодателят го е предоставил на НОИ, както е по закон до 15 март. Вече е началото на април, но превод от НОИ все още нямам...Това според вас нормално ли е или да правя справки?!

# 304
  • Пловдив
Здравейте момичета! Някой има ли представа колко забавят изплащането на първия месец болнични докато изчислят на каква база да го начислят?! Моят болничен е от 23 февруари тази година, работодателят го е предоставил на НОИ, както е по закон до 15 март. Вече е началото на април, но превод от НОИ все още нямам...Това според вас нормално ли е или да правя справки?!

Бавят ти го нещо.Виж с Пик код какво ти изписват на сайта на НОИ.Пиши мейл до НОИ.Уточни с работодателя дали наистина е внесен

# 305
С ПИК кода не ми дава нищо, само един стар болничен лист кратък за 5 дни изплатен още през януари...! Ясно ще трябва да правя справки...!

# 306
С ПИК кода не ми дава нищо, само един стар болничен лист кратък за 5 дни изплатен още през януари...! Ясно ще трябва да правя справки...!
Да не би работодателя все още да не го е занесъл щом не се отразява на сайта на НОИ? Попитай за вх. № на справката и пиши на НОИ на ел. поща.

# 307
Звънах директно на телефона на НОИ за забавени плащания - една дама много мило ми обясни, че днес следобед бил последния срок за изплащане. И да изчакам, ако до края на деня няма превод да звъня отново и да правя проверка и при тях и при работодателя...и сега чакам пък да видим какво ще стане...

# 308
  • Пловдив
rumstvo,как ще чакаш плащане като самият болничен не е внесен в НОИ.Уточни с работодателя това и поискай номера,който е писала Вива

# 309
Благодаря за помощта, момичета.
Оказа се точно както и вие допуснахте, че проблемът не е в НОИ, а в работодателя.
Фирмата, до сега винаги е била коректна, но този път едва преди дни са внесли болничния в НОИ. Затова чак днес ми излезе на справката в НОИ за болничния със статус "В момента се обработва"...и сега ще почакам ако всичко е наред почти до края на април за превод на пари...! А иначе от НОИ ми обясниха, че работодателят не е в нарушение, тъй като аз съм предоставила болничния на 7 март и той можел да го представи в НОИ до 15 число на следващия месец...!
Сега имам втори болничен пак дълъг ...настоящия/забавения от работодателя болничен е до 1 април/, на 30. март обаче влязах пак в болница по спешност и сега има няколко дни от стария и новия болничен, които се засичат...според вас това проблем ли ще бъде за изплащането на втория болничен лист...?!

Последна редакция: чт, 04 апр 2013, 16:54 от rumstvo

# 310
Благодаря за помощта, момичета.
Оказа се точно както и вие допуснахте, че проблемът не е в НОИ, а в работодателя.
Фирмата, до сега винаги е била коректна, но този път едва преди дни са внесли болничния в НОИ. Затова чак днес ми излезе на справката в НОИ за болничния със статус "В момента се обработва"...и сега ще почакам ако всичко е наред почти до края на април за превод на пари...! А иначе от НОИ ми обясниха, че работодателят не е в нарушение, тъй като аз съм предоставила болничния на 7 март и той можел да го представи в НОИ до 15 число на следващия месец...!
Сега имам втори болничен пак дълъг ...настоящия/забавения от работодателя болничен е до 1 април/, на 30. март обаче влязах пак в болница по спешност и сега има няколко дни от стария и новия болничен, които се засичат...според вас това проблем ли ще бъде за изплащането на втория болничен лист...?!

Не е проблем стига работодателя да опише правилно дните в приложение №15 към втория болничен. Във втория болничен в графа "бележки" трябва да пише, че се застъпва с б. л. №....

# 311
Благодаря, Вива! Човек докато проучи всичко с болничните може да полудее...накрая сигурно ще мога да си намеря работа като експерт в НОИ:)

# 312
Благодаря, Вива! Човек докато проучи всичко с болничните може да полудее...накрая сигурно ще мога да си намеря работа като експерт в НОИ:)
Пробвай. На сайта им сигурно има обяви  Wink

# 313
Здравейте...вчера си взех ПИК код от НОИ и установих че от 1-то работно място не са ми преведени болничните още от януари месец,а от другото за февруари(той беше върнат за поправка,но е занесен на 13.03 поправен)минали са вече 15 работни дни.....(пише че се обработват)...е колко време...особено пък тези за януари  #Cussing out #2gunfire Даите ми съвет какво да правя....ако отида да НОИ дали ще мога да питам какво става.

# 314
  • София
Нека и аз се включа с един въпрос относно болничните...
Болничния лист е внесен на 10.04 и днес ми се пада 15тия работен ден за обработка и изплащане на парите, но преди малко си проверих в сайта пише - в момента се обработва.... Дали е възможно да няма превод днес...а е последния работен ден  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт