Проблеми при изплащането на болнични листове от НОИ - 4

• 100 508
  • 759
  •   1
Отговори
# 465
Благодаря за бързия отговор  bouquet

# 466
Миналата седмица бях в болничен 4 дни , петък и понеделник си бях на работа от днес малкия пак е болен и съм в болничен до петък още 4 дни. Сестрата ми каза , че ако не се оправи за другата седмица нямам право на болничен , тъй като ставали две седмици. Но тъй като има прекъсване от 4 календарни дни , пак ми е издаден първичен, следователно би трябвало да може да се продължи.
Ще се радвам ако някой знаещ  ми разясни.

# 467
Миналата седмица бях в болничен 4 дни , петък и понеделник си бях на работа от днес малкия пак е болен и съм в болничен до петък още 4 дни. Сестрата ми каза , че ако не се оправи за другата седмица нямам право на болничен , тъй като ставали две седмици. Но тъй като има прекъсване от 4 календарни дни , пак ми е издаден първичен, следователно би трябвало да може да се продължи.
Ще се радвам ако някой знаещ  ми разясни.
Щом има прекъсване от календарни дни няма проблем този болничен да бъде продължен ако малкия не оздравее /дано се оправи бързо/. Броиш от вторник 14 кал. дни без прекъсване. Ако не дай Боже трябва да продължиш с болничните ЛЛ трябва да те прати на ЛКК.

# 468
  • Пловдив
И аз пак с въпрос тук.Излезнах в задължителния 45дн болничен преди раждане,който обхваща периода 07.09-22.10
Гледам в момента го обработват,НО пише,че ще ми преведат 248лв( по принцип от доста месеци съм в болничен и среднодневното ми обезщетение  е 10.76лв/ден).Преглеждайки болничния пише,че има
а месец 9, 2013 година от 7 до 30 - 16 раб. дни
за месец 10, 2013 година от 1 до 21 - 15 раб. дни
 Което общо е 31 дни,но както и да го смятам незнам от къде се получи тази сума,даже като я разделя на 10.76-пак не се връзва.Като разделя месеците един от друг и сметна-пак не се получава  Confused или пък д ами ги смятат до дата на която е даден болничния-9.10,тогава стават 247  и някакви стотинки
Някой има ли идея

# 469
Благодаря ти Вива

# 470
И аз пак с въпрос тук.Излезнах в задължителния 45дн болничен преди раждане,който обхваща периода 07.09-22.10
Гледам в момента го обработват,НО пише,че ще ми преведат 248лв( по принцип от доста месеци съм в болничен и среднодневното ми обезщетение  е 10.76лв/ден).Преглеждайки болничния пише,че има
а месец 9, 2013 година от 7 до 30 - 16 раб. дни
за месец 10, 2013 година от 1 до 21 - 15 раб. дни
 Което общо е 31 дни,но както и да го смятам незнам от къде се получи тази сума,даже като я разделя на 10.76-пак не се връзва.Като разделя месеците един от друг и сметна-пак не се получава  Confused или пък д ами ги смятат до дата на която е даден болничния-9.10,тогава стават 247  и някакви стотинки
Някой има ли идея
Досега си била в болничен по болест, а сега си в болничен за раждане - смятат се по различен начин  Rolling Eyes

# 471
  • Пловдив
mannuella,сега не ти ли превеждат дните от септември

# 472
  • Пловдив
Ами нзм.мислих,че ще бъде обработен до края на деня,но все още ке обработва.ще следя и пак ще пиша.не ми си връзват дните със сумата,тъй като получавам минималното обезщетение

# 473
  • Пловдив
♥Elfita♥ ти беше права-това са само за септември,сега видях,че е излезнало инфо
Благодаря ви момичета  Hug
Ще чакам и за откомври да видя кога ще ги пуснат,сигурно ще е другия месец,интересно,че самият болничен не е разделен на 2,а се води като един
чудя се след като ще взимам майчинство-минималната работна заплата-пак ли се смята на работни дни и 90% от сумата

# 474
  • Пловдив
ще взимаш 310 лв,които ще се делят на раб дни за съответния месец

# 475
  • Пловдив
 Peace

# 476
  • София
Здравейте. Съжалявам, ако въпросът ми присъства в предишни страници, но нямам никаква възможност да предледам назад  ooooh! В болничен, издаден еднолично от педиатъра за гледане на болно дете, съм от 07 до 20-ти. Имам направление за невролог, който също трябва да ми пусне болничен, този път за мен, например от 22-ри. Целта е да стигнем до ЛКК и да съм няколко месеца в болничен с диагноза дископатия. Казаха ми обаче, че невролога не може сега да ми пуска едноличен болничен и после талон към ЛКК, тъй като имам вече един едноличен от педиатъра, нищо че ще имат няколко дни прекъсване. Направо трябвало да ме изпрати към ЛКК. Нещо ми се вижда странно, затова се обръщам към вас. Така ли е? Не трябва ли невролога да си ми пусне един болничен например от 22 до 27-ми и после да ме прати с талон към ЛКК?

# 477
  • Пловдив
kitty_ls,няма пречка от 22 ри да е първичен.21 ви ще ти е прекъсване между двата.Но ти защо искаш първичен?Директно от ЛКК също не е зле

# 478
  • София
Ами не знам  newsm78 мислех си, че не може без, някак не ми е логично... Но щом няма проблем съм спокойна. Благодаря много за бързия отговор  Hug

# 479
  • Пловдив
Само да споделя,че са ги разделили парите за 2-та месеца и днес ще ми преведат за Октомври
Само едно нещо ми е странно-за м.Септември дневното обезщетение е 15.50/ден,а за октомври-13.47-как стават тези неща  Thinking

Общи условия

Активация на акаунт