Проблеми при изплащането на болнични листове от НОИ - 4

• 100 484
  • 759
  •   1
Отговори
# 480
  • София
310лв. : 20р.д. = 15,50лв.
310лв. : 23р.д. = 13,47лв.

Само да споделя,че са ги разделили парите за 2-та месеца и днес ще ми преведат за Октомври
Само едно нещо ми е странно-за м.Септември дневното обезщетение е 15.50/ден,а за октомври-13.47-как стават тези неща  Thinking

# 481
  • Пловдив
 Peace

# 482
  • Варна
здравейте не знам дали въпросът ми е за тази тема но ще се радвам ако някои може да ми отговори. бременна съм и съм в болничен от няколко месеца скоро лежах в болница имам ли право на болничен за престоя си там при положение че по това време ми тече другия болничен

# 483
здравейте не знам дали въпросът ми е за тази тема но ще се радвам ако някои може да ми отговори. бременна съм и съм в болничен от няколко месеца скоро лежах в болница имам ли право на болничен за престоя си там при положение че по това време ми тече другия болничен
Да, издават ти болничен от датата на приемане. В графа "бележки" записват, че застъпва болничен лист №....

# 484
дравейте на всички, надявам се да ми помогнете и посъветвате най добре какво са направя в моя случай.Бременна съм в края на 9 г.с. На 14 ноември ще съм на ФМ и БХС и ако всичко е наред сме решили да кажем на всички родители и приятели, тогава мисля и да уведомя моя работодател с мед. удостоверение, да нямам проблеми че хич не се обичаме, а раазбрах че като му го връча не бих имала и той е длъжен да го занесе в счетоводството и го заверят, макар че си мислех аз да го занеса и пред свършен факт да му кажа, но това ще видим като наближи. въпроса ми е следният - мисля си да изкарам на работа до нова година и при първа възможност в началото на януари да си пусна болничен, няма да имам проблеми ще ми даде лекарката, до колкото разбрах те пускат 30 дни но тя може да ми го удължава всеки път с още 30 и така докато родя за да не се връщам на работа - аз специално искам поне януари, февруари и март да съм си в нас заради студа, вирусите, пътувам с гр. транспорт много и пане 1.15 минути и да съм си в нас, а може би април да се върна. Мога ли да направя така както искам или е по добре ако изляза януари да не се връщам въобще на работа и докрая да изкарам на болничен - но не знам как стои въпроса с плащането през този период - аз сега вземам чисто 800лв - малко са и разбирате че ми е важно дори и в болничен пак да си ги вземам - същата ли ще е сумата или по малко - и с колко по малко евентуално ако знаете? И подочух че за да нямам намаления после и в майчинството първата година да мога пак да си вземам 800 лв на месец е по добре като изляза в болничен на не го прекъсвам до раждането? Ако може някой по да ми изясни нещата ще се радвам защото ми е объркано а иском да се подготвя в моя полза.
Другото което чух, че в момента в който май изляза в болничен не мога да тегля кредит от банка, навсякъде ни водят неплатежоспособни - моя приятелка която сега е в 4 месец и вече в болнични навсякъде и отказват кредит банките, а я осигуряват на по високо 1900лв. Та тя ме предупреди да тегля по рано, защото сме с ниски финанси и въпреки всичко мислехме едни 8000лв да тегля за ремонт, операзията и първи необходими неща на бебчо. Та какво да правя и в двата случая?

# 485
  • СОФИЯ
здравейте,аз пак имам въпрос.последният ми болничен от 135 дни ми е от 23,09 до 31,10.занесен е в нои на 04,10 парите за септември ми ги преведоха още на 12,10, но за остатъка още нямам превод.досега винаги когато са се застъпвали в двата месеца ми ги плащат на два пъти,преди да е изтекъл месеца,през около 10 дни.този път обаче нещо се забавиха.нямям пик от нои с който да си следя нещата.счетоводителката на фирмата каза че ми е пуснала документите за майчинството.дали това може да има някаква връзка ??? newsm78 няма логика

# 486
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
здравейте,аз пак имам въпрос.последният ми болничен от 135 дни ми е от 23,09 до 31,10.занесен е в нои на 04,10 парите за септември ми ги преведоха още на 12,10, но за остатъка още нямам превод.досега винаги когато са се застъпвали в двата месеца ми ги плащат на два пъти,преди да е изтекъл месеца,през около 10 дни.този път обаче нещо се забавиха.нямям пик от нои с който да си следя нещата.счетоводителката на фирмата каза че ми е пуснала документите за майчинството.дали това може да има някаква връзка ??? newsm78 няма логика

Според мен парите за 10 месец ще ги получиш сега в началото на ноември...

# 487
Здравей те,за първи път пиша във форумът.
От 1. 11.2013. излязох  в болнични по бременност.
Във фирмата ми казаха че трябва до десето число да го предам,а до 15-то се обработват ,след което се занасят в НОИ
Можели някой да ми каже, кога да очаквам превод на болничния.? Praynig

# 488
  • Пловдив
Можели някой да ми каже, кога да очаквам превод на болничния.? Praynig

Края на декември.Те ще го внесат до 15 ти декември.Ти не го носи на 10 ти във фирмата,а по-ранко.Като ти издадат болничния,го носи

# 489
Благодаря Elfita Flutter
В такав случей ако болничния бъде предаден след 10_ то число,ще бъде изпратен във НОИ чак декември.
А превода, трябва даго чакам ,кам края на януари.
Но през това време 1.12.2013. Трябва да предам болничния и за декемвриПо мои изчесления ,значи Януари би трябвало да получа за ноември и декември. newsm78
Ако греша моля някой да ме поправи.

# 490
  • Пловдив

Ако греша моля някой да ме поправи.

За ноември ти написах кога ще получиш пари.За декември парите през януари,да.Изплащат се месец за месец

# 491
Благодаря ти от ново.
Честно казано от както чета форуми ,научих доста неща.
Във фирмата която работя,счетоводителката  така ме беше объркала ,че аз се видях в някаква приказка.
Преди два месеца ,я бях попитала за болнични,дали имам право на платен когато имам прекъснати зд. Осигуровки,.
Разбирасе одговорът беше не.,разрових се във форуми и попаднах на това ,че зд.осигуровки нямат нощо общо с НОИ,.
Просто трябва да имаш 6 месеца трудов договор в фирмата,че да ползваш платения болнични........ #2gunfire

# 492
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Благодаря ти от ново.
Честно казано от както чета форуми ,научих доста неща.
Във фирмата която работя,счетоводителката  така ме беше объркала ,че аз се видях в някаква приказка.
Преди два месеца ,я бях попитала за болнични,дали имам право на платен когато имам прекъснати зд. Осигуровки,.
Разбирасе одговорът беше не.,разрових се във форуми и попаднах на това ,че зд.осигуровки нямат нощо общо с НОИ,.
Просто трябва да имаш 6 месеца трудов договор в фирмата,че да ползваш платения болнични........ #2gunfire

Малка поправка - Трябва да имаш общо 6 месеца осигурителен стаж в живота си, за да имаш право на платен болничен...Не е нужно да е в дадената фирма  Wink

# 493
Zdraveite,iskam da popitam za bolnichen sled rajdane.poneje trqbvashe da mi izravnat do 135 dena,mi pusnaha bolnichniq ot 2.10.2013 do 25.11.2013.Nqkoi moje li da mi kaje kak 6te mi go izplatat na 2 puti ili na vednuj?

# 494
Би трябвало на два пъти-за единия и после за другия месец.

Общи условия

Активация на акаунт