Проблеми при изплащането на болнични листове от НОИ - 4

• 100 363
  • 759
  •   1
Отговори
# 630
[имам въпрос относно сгрешен болничен лист.грешката е допусната от лекуващата лекарка при попълване формулярите на болничния лист.от ной ме препратиха към медицинска комисия,която да разгледа грешките в листа.От тази комисия признаха че грешката е на джипито,но ми казаха,че няма да ми изплатят обезщетението/за седем дни /.Какво да правя и към кого да се обърна за помощ?-Срокът за обжалване на решение на ЛКК за отмяна на еднолично издаден болничен лист е 14-дневен от датата на връчването. Обжалването се извършва чрез Регионална картотека на медицинската експертиза по местоживеене до ТЕЛК, като се описват причините за обжалването.

# 631
Здравейте момичета,от 8август съм влезнала в 9 месец,подала съм болничен за 45 дни,но в НОИоще нищо не е отразено,та въпроса ми е когато родя ли ще почне изплащането на този болничен или...
Благодаря предварително!!! Hug

# 632
  • Плевен
Здравейте, мога ли да попитам...?! В сайта на НОИ болничният ми е със статус Изплатен, дата на ведомост- днешна /07.04.2014г./, а в сметката ми към момента няма нищо....?

# 633
  • Пловдив
Здравейте, мога ли да попитам...?! В сайта на НОИ болничният ми е със статус Изплатен, дата на ведомост- днешна /07.04.2014г./, а в сметката ми към момента няма нищо....?

Утре ще ги видиш по сметката.Дните за получаване на пари са вторник и четвъртък

# 634
  • Плевен

Утре ще ги видиш по сметката.Дните за получаване на пари са вторник и четвъртък
Благодаря много   bouquet

# 635
  • Плевен
А да попитам още нещо- по кое време през деня правят преводи на болничен, тъй като сега проверявах и още го няма...

# 636
  • Пловдив
А да попитам още нещо- по кое време през деня правят преводи на болничен, тъй като сега проверявах и още го няма...

Рано е да ги виждаш парите.Много зависи и от банката.Провери след 14 часа,за да е сигурно,че ще ги видиш

# 637
  • Плевен

Рано е да ги виждаш парите.Много зависи и от банката.Провери след 14 часа,за да е сигурно,че ще ги видиш

Ами банката е Уникредит. Надявам се да ги преведат днес, тъй като дата на ведомост пише 07.04.14г. Има ли вероятност да ги оставят за четвъртък

# 638

Ами банката е Уникредит. Надявам се да ги преведат днес, тъй като дата на ведомост пише 07.04.14г. Има ли вероятност да ги оставят за четвъртък
Ще си ги получиш днес след обед, както е писала Елфита.
Стига паника.

# 639
  • Пловдив
Има ли вероятност да ги оставят за четвъртък

Няма как да знам какви са намеренията на банката ти.Ти знаеш по-добре.Дали някога са ти ги забавяли толкова време?Според мен днес ще ги видиш по сметката.Трябва ти още малко търпение,което често нямате.Провери след 12 часа сметката,ако няма,провери след 14 часа

# 640
Здравейте,
Имам следния проблем: На 21.03 занесох в НОИ болничен лист за 42 дни след раждането. Самоосигуряващо се лице съм и досега не съм ползвала болнични и съответно не съм получавала обезщетения от държавата. 15-те работни дни, в рамките на които следва да се обработи и изплати болничният лист, изтичат утре, а към момента в системата на НОИ при проверка чрез ПИК все още излиза статус 'обработва се'. Имам ли повод за притеснение? Нормално ли е плащането да се забави след този 15-дневен срок или ако не получа плащане в този срок следва да се счита за мълчалив отказ? И какво мога да направя, за да проверя какво се случва, освен проверката чрез ПИК? Благодаря предварително!

# 641
diversity,при мен имаше проблем. Парите не бяха преведени в срок. Изпратили са ми писмо, което не бях получила. Трябваше да отида на място. Отново да чакам официално писмо в което пишеше, че трябва да представя една декларация. Накрая се оказа, че грешката е при тях, но мина месец и половина преди да получа нещо.
Така че, изчакай още 5 дни и ако не получиш нищо, направо отиди на място.

# 642
  • Пловдив
diversity ,пиши мейл до твоето НОИ.Ходенето на място рядко е нужно.Ще ти обяснят за какво става дума с мейл

# 643
Благодаря за отговорите!

# 644
zdraveite na vsicki Simple Smile az sushto sum v bolnichen ot 01.03.14 - 05.04.14 no oshte nqmam prevedeni pari nqmam kod sus koito da proverq vuv saita za tova prez poslednite dni se razhojdam i proverqvam Simple Smile nqkoi moje li da mi kaje koga da ochakvam prevod ? Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт