Проблеми при изплащането на болнични листове от НОИ - 4

• 100 296
  • 759
  •   1
Отговори
# 705
Драмите с НОИ продължават. Взе да ми писва вече от тези хора  #Cussing out

По време на бременността бях в болничен от 01.04.2014 до 01.05.2014 година. Междувременно на 13.04.2014 год. родих преждевременно. След това детето ми остана в болница, поради което след болничният за раждане ми бе издаден болничен от медицинското заведение за общо 93 дни. Той включваше 45 те дни неизползван болничен и този от 48 дни за отглеждане на дете. Всички тези болнични са били подадени от работодателя в НОИ. Днес при проверка установих, че последните два са върнати. На първия е посочена причина, че се припокрива с друг болничен, а на втория че е за срок по дълъг от 90 дни. Аз ли аджаба съм единствената с недоносено дете, че за пръв път виждат такива болнични  #2gunfire Въпросът ми е как трябва да процедирам и на кой идиот в Пловдив да обясня каква е ситуацията. Вече два месеца седя без пари, заради тяхната бюрокрация.-Работодателят тъпо и упорито си представя болничните листове отново, ако трябва с обяснително писмо и декларирано от теб съгласие в писмена форма/каквото си съчиниш/, да се заложат за удръжка изплатените дни за общо заболяване, като за същия период ти се плати дължимото за раждане /ставката е нова/. Не си единствената с преждевременно раждане, някой от НОИ е блял като е обработвал документите.

Парични обезщетения за временна неработоспособност (ПОВН)

Vivacom: 032-60-86-46

Vivacom: 032-60-86-47

Последна редакция: пт, 06 юни 2014, 21:05 от valya_and

# 706
Драмите с НОИ продължават. Взе да ми писва вече от тези хора  #Cussing out

По време на бременността бях в болничен от 01.04.2014 до 01.05.2014 година. Междувременно на 13.04.2014 год. родих преждевременно. След това детето ми остана в болница, поради което след болничният за раждане ми бе издаден болничен от медицинското заведение за общо 93 дни. Той включваше 45 те дни неизползван болничен и този от 48 дни за отглеждане на дете. Всички тези болнични са били подадени от работодателя в НОИ. Днес при проверка установих, че последните два са върнати. На първия е посочена причина, че се припокрива с друг болничен, а на втория че е за срок по дълъг от 90 дни. Аз ли аджаба съм единствената с недоносено дете, че за пръв път виждат такива болнични  #2gunfire Въпросът ми е как трябва да процедирам и на кой идиот в Пловдив да обясня каква е ситуацията. Вече два месеца седя без пари, заради тяхната бюрокрация.

Може и счетоводителя да е блял, защото припокриването не е проблем ако той правилно си е посочил раб. дни в приложение 15 към болничния лист. Болничния за 93-то дни явно е върнат, защото е продължение на предходния и няма как да се изплати преди него.
Освен по телефона може да се запита и директно на страницата на НОИ. Има форма за контакти с ЕГН и ПИК.
Успех.

# 707
Звънях по телефона. Обяснението беше, че е нормално да има припокриване при преждевременно раждане, както и втория болничен да е за повече от 90 дни при положение, че 45 преди раждане и 48 за отглеждане на дете правят точно толкова и толкова. Не ми обясниха защо в такъв случай са върнати. Сега чакам писмото до работодателя, за да видя какъв е проблемът. Докато този и онзи блеят аз седя без пари и се чудя с какво да си храня детето. Чудна държава  Tired

# 708

По време на бременността бях в болничен от 01.04.2014 до 01.05.2014 година. Междувременно на 13.04.2014 год. родих преждевременно. След това детето ми остана в болница, поради което след болничният за раждане ми бе издаден болничен от медицинското заведение за общо 93 дни. Той включваше 45 те дни неизползван болничен и този от 48 дни за отглеждане на дете. Всички тези болнични са били подадени от работодателя в НОИ. Днес при проверка установих, че последните два са върнати. На първия е посочена причина, че се припокрива с друг болничен, а на втория че е за срок по дълъг от 90 дни. Аз ли аджаба съм единствената с недоносено дете, че за пръв път виждат такива болнични  #2gunfire Въпросът ми е как трябва да процедирам и на кой идиот в Пловдив да обясня каква е ситуацията. Вече два месеца седя без пари, заради тяхната бюрокрация.

Може и счетоводителя да е блял-Не може да е блял, чети внимателно, по време на болничен лист за общо заболяване, Белисима е родила. Ставките по двата документа са различни. , защото припокриването не е проблем ако той правилно си е посочил раб. дни в приложение 15 към болничния лист. Болничния за 93-то дни явно е върнат, защото е продължение на предходния и няма как да се изплати преди него.
Освен по телефона може да се запита и директно на страницата на НОИ. Има форма за контакти с ЕГН и ПИК.
Успех.

# 709
Здраавейте Мами, отново се налага да се посъветвам с вас. В болничен съм до 16 юни, след това на работа са ме писали 2 дни почивка, 2 дни платен отпуск и после пак два дни почивка. След това смятам да отида при АГ-то да ми издаде отново първичен болничен и след това отново да минавам ЛКК , докато стигна 45 дни преди разждане. Разбрах , че по закон отпуската не е прекъсване на болничен. Та въпроса ми е следният: Могат ли от НОИ да направят проблем на мен или на АГ-то за това.

# 710

Може и счетоводителя да е блял-Не може да е блял, чети внимателно, по време на болничен лист за общо заболяване, Белисима е родила. Ставките по двата документа са различни. , защото припокриването не е проблем ако той правилно си е посочил раб. дни в приложение 15 към болничния лист. Болничния за 93-то дни явно е върнат, защото е продължение на предходния и няма как да се изплати преди него.
Успех.
Айде по-спокойно. Може и да е блял, защото не се знае как са внесени болничните в НОИ - заедно или последователно. Плюс това като е толкова в час защо не подаде заявлението навреме за прихващане на суми от НОИ, а чака да се върнат болничните?

Здраавейте Мами, отново се налага да се посъветвам с вас. В болничен съм до 16 юни, след това на работа са ме писали 2 дни почивка, 2 дни платен отпуск и после пак два дни почивка. След това смятам да отида при АГ-то да ми издаде отново първичен болничен и след това отново да минавам ЛКК , докато стигна 45 дни преди разждане. Разбрах , че по закон отпуската не е прекъсване на болничен. Та въпроса ми е следният: Могат ли от НОИ да направят проблем на мен или на АГ-то за това.
По принцип от НОИ няма как да разберат дали са отработени дни или дни в платен отпуск, освен с нарочна проверка по някаква случайност.

# 711

Успех.
Айде по-спокойно. -Аз пък съм толкова нервна...Може и да е блял-Определено не е блял, как ли се превежда на английски тази дума? Волеизявлението за прихващане трябва да е от лицето, не от фирмата за това го защитавам човека...който и да е той.... Grinning, защото не се знае как са внесени болничните в НОИ - заедно или последователно. Плюс това като е толкова в час защо не подаде заявлението навреме за прихващане на суми от НОИ, а чака да се върнат болничните?

# 712
  • Варна
Здравейте !
Моля за малко информация..

Моят болничен е от 10.05.2014 до 09.06.2014.Част от този болничен ми беше изплатен днес,това  са 17 дни от месец май...Въпроса ми е - кога ,горе-долу ,се изплаща другата част на болничния ,т.е за останалите   5 дни за месец юни?

# 713
  • Пловдив
кога ,горе-долу ,се изплаща другата част на болничния ,т.е за останалите   5 дни за месец юни?

Болничните се изплащат месец за месец.Юни ще го изплатят през юли,при късмет края на юни.Плащанията са вторник и четвъртък.Явно имаш Пик,следи си на сайта

# 714

Айде по-спокойно. -Аз пък съм толкова нервна...тогава не е редно да ми пишете на "ти" като не ме познавате и да ми давате акъл как да четаМоже и да е блял-Определено не е блял, как ли се превежда на английски тази дума? и какво общо има английския? Волеизявлението за прихващане трябва да е от лицето, не от фирмата за това го защитавам човека...който и да е той.... Grinning като се има предвид, че счетоводителя попълва данните няма как лицето да направи волеизявление като не знае какво му е попълнено от друг човек, защото не се знае как са внесени болничните в НОИ - заедно или последователно. Плюс това като е толкова в час защо не подаде заявлението навреме за прихващане на суми от НОИ, а чака да се върнат болничните?

# 715
Здравейте !
Моля за малко информация..

Моят болничен е от 10.05.2014 до 09.06.2014.Част от този болничен ми беше изплатен днес,това  са 17 дни от месец май...Въпроса ми е - кога ,горе-долу ,се изплаща другата част на болничния ,т.е за останалите   5 дни за месец юни?-Тъй като 09.06.2014г. вече е изтекъл, в четвъртък ще имате плащане за месец юни. От днес съм възпитана и ще говоря на Вие, обещавам на всезнаещите и всесъзиращите във форума, аз не съм от тях... Embarassed

# 716
  • Варна
кога ,горе-долу ,се изплаща другата част на болничния ,т.е за останалите   5 дни за месец юни?

Болничните се изплащат месец за месец.Юни ще го изплатят през юли,при късмет края на юни.Плащанията са вторник и четвъртък.Явно имаш Пик,следи си на сайта
Благодаря Simple Smile
Утре ще си получа паричките ,сега видях в сайта на Ной Peace Peace
Супер,мислих че трябва да се чака юли..

# 717
Утре ще си получа паричките ,сега видях в сайта на Ной -Нали? Обещах Ви за четвъртък превод. Май не е нужно да имаш 13 000 или 1907 публикувани мнения за да си точен.Peace Peace

# 718
  • София
Да споделя, че се преборих за моето обезщетение - пратиха ми мейл, че течали процедури с проверки, затова било забавянето 2 месеца, и на 16.06. ще ги пуснат.
Интересно, как в системата пишеше, че не подлежи на изплащане, и нямаше отбелязани никакви работни дни, пък са течали уж процедури някакви? Thinking И как точно пък след първия ми мейл са им свършили тея процедури?  Outta Joint Значи и тук е 'ако мине номера'! Интересно, ако ги върна за миналата година август месец, когато така и не ми изплатиха болничния, дали и за тогава ще напишат, че досега са текли процедури, и затова е забавянето?  #Cussing out

# 719
  • Варна
Утре ще си получа паричките ,сега видях в сайта на Ной -Нали? Обещах Ви за четвъртък превод. Май не е нужно да имаш 13 000 или 1907 публикувани мнения за да си точен.Peace Peace

Sorry,valya_and ,

не съм видяла  Вашият  пост..реших да споделя за тези ,които са в същото положение.. Peace

Общи условия

Активация на акаунт