Истанбул 11

• 53 035
  • 744
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Всъщност сега видях, че е споделен само с приятели на приятели  Sad
Еххххх, жалко и се извинявам, че не погледнах предварително, но
понеже са от профила на съпругът, който го нямам в приятелите,
реших, че е публичен.

# 121
Здравейте мили дами!
В събота се завърнах от вълшебния Истанбул. Както преди споменах пътувахме с Хастуризъм , бях притеснена, че нивото на фирмата е паднало много,но сега мога да кажа, че това се отнася само за част от служителките в офиса им в София. Същият се намира на Трафикмаркет пред Централна ЖП гара. Автобуса се води експресен, спира само на границата, двупосочния билет е 80лв. Автобуса беше много чист с Wi-Hi, работещи монитори, вода, сокове, кафе, кексчета. Шофьорите бяха много внимателни. Имаше и шатъл от автогарата до няколко точки в града, Аксарай, Лалели, Султан Ахмет, Сикерджи, Таксим.
 Хотела го избрахме от Букингwww.booking.com/Q-Inn-Hotel-Old-City. Беше  изключително чист, с не лош Wi-Hi на много добро място в близост до трамвайната спирка Гюлхане, много богата закуска. Пристигнахме сутринта в 07:00ч. Имахме късмет и ни настаниха веднага.
След освежаващ душ се запътихме към Синята джамия, разбира се в ранната сутрин беше все още  затворена за туристи и седнахме на кафе на кафето на банята м/у Света София и Синята джамия. Много приятно местенце. В тази ранна сутрин открих лимонадата, аз не обичам лимони, но по  препоръка от вас реших да опитам и много ми хареса. След това в джамията, снимки и се запътихме към делфинариума. За него се пътува от Еминьоню в посока кафето Пиер Лоти, ние дори слязохме на спирката за кафето. Това разбира се беше защото се объркахме и мислехме, че делфинариума е съвсем близо. Така, че повървяхме пеша две спирки, но пък беше много приятно. Градинки с много цветя, детски площадки, хубави алеи, пейки за отдих и така се размечтах един ден и у нас да стане така подредено. Пристигнахме в делфинариума www.istanbuldolphinarium.com по рано от предвидения час и   отново на кафенце.
автобусите до делфинариума
39   Beyazıt -Akşemsettin Mah.
99      Eminönü -Akşemsettin Mah.
36CE   Eminönü - Cebeci Mah.
399B   Eminönü – Güzeltepe
39Ç   Beyazıt -Hamidiye Mah.
44B   Eminönü -Hamidiye Mah
39B   Vezneciler –İmar Blokları
48A   Topkapı -Göktürk Köyü
399D   Eminönü – Yeşilpınar
39D   Otogar –Yeşilpınar
39Y   Yeşilpınar –Vezneciler
39D   Yeşilpınar – Yenikapı
399C   Yunus Emre Mah. – Eminönü
Не мога да ви опиша с думи какво невероятно изживяване е да плуваш с тези прекрасни животинки. На всеки който харесва делфините го пожелавам от сърце. Няма такова удоволствие. След това се запътихме обратно към Еминьоню, помотахме се на Египетския пазар и след това се качихме на трамвая за Кабаташ и от там на Таксим. Тръгнахме по Истиклял и с много спирки, в Мадо за шоколадов сладолед, при Инджи за профитероли, не че са най любимите ми но предишния път опитах и  сега реших да не пропусна отново, след това компир и накрая около кулата Галата агнешки, люти чревца-кокореч и всичко това обилно полято с много фрешове. Със сетни сили се занесох до хотела доста по преяла и много уморена.
2-ден. Сутринта тръгнахме към Каньон, помотахме се из него, снимки, кафета и така изчакахме да стане 12:00ч. и тръгнахме за Сапфир.  Много ми хареса 4Д симулацията, много интересни изживяване и след това на сеир терасата. Благодаря ви за препоръките да не се ходи сутрин. Прекрасна гледка, града е като на длан. Пихме по едно кафе Лате - 9ТЛ.  След това обратно към Еминьоню за разходка с корабче по Босфора. След кратък пазарлък четирима души за 30ТЛ. Корабчето беше избрано на случаен принцип. Някакъв мъж ни гонеше с един албум със снимки и ни предлагаше разходката. Направи ми впечатление, че има изобилие от предлагане на разходки из Босфора. На корабчето сервираха чай, беше много приятно. След пристигането ни на Еминьоню се качихме на трамвая и за Кабаташ и оттам в кафето на Долма бахче. Много приятно местенце, на самия бряг. Там опитах за първи път казан диби, много интересен десерт в началото дори ми се стори малко странен на вкус, не мога да го оприлича на нищо познато, но ми хареса. След това трамвая и обратно на Гюлхане. Хапнахме в кръчмичка е района. Ядох един много интересен шиш с патладжан и кайма,  много ми хареса и за десерт разбира се любимото кюнефе, че дори повторих.
3ден – Сутринта се отправихме към Азия, първо от Кадикьой до Хайдарпаша. Изумена съм от гарата,невероятно красива,  толкова подредена, толкова чиста. След това обратно за Европа. От Кадикьой пак на ферибота и за следващата спирка след Хайдарпаша не и запомних  името. Там се замотахме из търговската улица после по сокаците. Много приятно местенце. Направи ми впечатление, че в Азия е по-евтино. Опитах и бюрек с картоф и честно казано не ми хареса. Разбра се много баклави, лимонада и какво ли още не.
ВСИЧКО ТОВА БЕЗ ВАС МИЛИ ДАМИ НЯМАШЕ КАК ДА СЕ СЛУЧИ, БЛАГОДАРЯ ВИ МНОГО! smile3525 smile3525 [smilie=smile3525.gif]
1.   http://www.facebook.com/media/set/?set=a.118965728241706.17982.1 … &l=fcad380d10

Последна редакция: пн, 04 юни 2012, 12:48 от didimitrowa

# 122
 Пропуснах да споделя, че джамията на Ортакьой е още в ремонт. Качила съм  снимките в горната публикация.

# 123
Искам да се извиня Embarassed грешно съм дала хотела и се отваря хотел в Белград. Това е верния сайтwww.booking.com/Q-Inn-Hotel-Old-City

Последна редакция: пн, 04 юни 2012, 12:49 от didimitrowa

# 124
didimitrowa, много неща си яла  Simple Smile, браво. Аз не успях нищо да ям, общо взето  Sad. Яд ме е!

Много се радвам за новото метро, радвам се и за плановете им за еко-град, изобщо хората си се развиват! Браво на тях! Ние от К.О.Т.К.И-те ще имаме ли кореспондент на 6-ти от мястото на събитието  Wink. Мисля, че трябва да изпратим някой. Не разбарх също и кой ще им реже лентичката, дали Ердоган като беше тук, не е поканил ББ, за тази чест. Все пак това е свещено действие, не може да се извърши от всеки  Naughty

Танче, много ми харесват тези скромни блокчета по магистралата.
Аз дали не мога да си купя едно нюню апартаментче там?!

Последна редакция: пн, 04 юни 2012, 09:44 от Hellenn

# 125
  • София
Качила съм  снимките в горната публикация.

За пръв път виждам балона в Кадъкьой издигнат.   Grinning  Явно е започнал сезона. Бих се качила с удоволствие.  Grinning  Все още не се отваря линка за хотела. Ако искаш редактирай поста си с верния линк.

Hellenn, пробвай  Laughing. Може и да позволяват на чужденци да купуват апартаменти.  Laughing  Аз пък си мечтая за къщичка край морето някъде в селска Гърция, на спокойствие. Ако знаете в тази криза колко табели за продаващи се такива има .... Ако кризата се задържи до пенсиониране и все още Гърция съществува, продавам апартамента в София и отивам на спокойствие.  Mr. Green

# 126
  • Казанлък of all places
Ние от К.О.Т.К.И-те ще имаме ли кореспондент на 6-ти от мястото на събитието  Wink.
Ще имате, ще имате.... Mr. Green

Таня, и аз за една къща на брега си мечтая. Може и в Егейска Турция,д а ти кажа, ама май в Гърция по на сметка ще ми дойде.  Laughing

# 127
Hellenn, пробвай  Laughing. Може и да позволяват на чужденци да купуват апартаменти.  Laughing  Аз пък си мечтая за къщичка край морето някъде в селска Гърция, на спокойствие. Ако знаете в тази криза колко табели за продаващи се такива има .... Ако кризата се задържи до пенсиониране и все още Гърция съществува, продавам апартамента в София и отивам на спокойствие.  Mr. Green

Това го проверих вече, разрешено е. Стига само да не си харесваме имоти в райони където е забранено да си купуват чужденци и не трябва да притежаваме повече от 2,5 хектара недвижимо имущество на човек /аз съм скарана с мерните единици, но мисля че 2,5 хектара няма как да ги докарам така или иначе  Grinning/. Проблема ми единствено е след колко точно стотина години ще успея да изкарам необходимата сума за 20-тина кв.м. ?!  Laughing

Анджи, кой ..... ти лииии???

# 128
 Hug готово, редактирах го и на двете места. Разказах виза манджите защото изживяното не мога да го опиша с думи мога само да ви предам малка част от него чрез снимките.   bouquet

# 129
  • Част от тайното общество на К.О.Т.К.И.-те
Аз мечтая за къща на Буюкада  Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green
Даже си харесах една, ама още събирам нужните ми 1,5 000 000 $  Blush

# 130
  • София
Аз мечтая за къща на Буюкада  Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green
Даже си харесах една, ама още събирам нужните ми 1,5 000 000 $  Blush

Ако проблемът ти е в 10-20 хиляди, да ти дадем назаем  Mr. Green. Ще вземеш да я изпуснеш за малко  hahaha.

Дидимитрова, хотелът изглежда добре.

# 131
Като търсите къща, гледайте да има магазинно помещение, че да спретна една аптека там. И без това от една аптека в Лалели ме караха да остана. Много интересно е, че нито един от двамата - турски младеж и руска девойка / от две години виждам само тях там/,   няма фармацевтично образование. Като ги попитах къде им е фармацевта, ми отговориха, че просто го няма. newsm78

# 132
  • Част от тайното общество на К.О.Т.К.И.-те
Ехееее, колко мило  Joy

Проблема е много по-незначителен - в нулите  Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing

didimitrowa, страхотен разказ и снимки   bouquet  bouquet  bouquet  bouquet
Така ми се приходи, уффффф  Confused

# 133
  • софия
didimitrowа, много ме зарадва с делфинариума. Малкият зверун ще полудее от радост.
Аз продължавам напоително да ви чета. Тоооооолкова е интересно и толкова много вече ми се ходи. Ще прочета всички теми. Правя си и файл с важните неща. Като си систематизирам всичко ще видим дали ще имам въпроси.
Много ще се радвам и на отзиви за новата линия на метрото. Ние планираме ходене чак септември.
Ходила съм 2 пъти в Истанбул, но не мога да кажа, че помня нещо конкретно - единият път с майка, която в един период, когато не й плащаха заплата (началото на 90тте) пътуваше милата да пазарува и свързва 2та края. Ясно е какво съм видяла тогава.
Вторият път, преди 10тина години, посрещахме НГ там. Беше ми гадно - студено, мърляво, програмата в хамбаресто заведение. Иначе ходехме из града хаотично, но имам добър спомен.

# 134
  • България, София
didimitrowa, snbankova, много хубави снимки  Simple Smile

Ох, и аз си мечтая за една къщурка на Босфора (знам че съм нескромна  Mr. Green Mr. Green Mr. Green), но мога да се задоволя и с нещо например по Златния рог  Mr. Green То и за Истанбул си мечтая, особено като гледам снимки и чета разкази тук  Simple Smile
Ех, мечти, мечти ...

Щом ще имаме специален пратеник на 06.06.2012г, ще чакаме и специални репортажи от мястото на събитието  Hug

Общи условия

Активация на акаунт