Истанбул 11

• 52 850
  • 744
  •   1
Отговори
# 660
  • София
Hellenn, здравей! Ами склонна съм да мисля, че забулените в черно са арабки, но има много други със забрадки и то не само в стария град, но и в Юскюдар. Явно покрай турските сериали съм се настроила да гледам модерно облечени жени и явно са така облечени например в Нишанташъ и по-богатите квартали. Но ще посещавам още пъти Истанбул, живот и здраве  Grinning Програмата ми беше доста амбициозна за два дни и половина престой, но както се казва: Човек предполага, Господ разполага  Wink Моят син почти не беше спал през нощта по време на пътуването, едва издържа първата обиколка, която беше до обяд и като легна да спи в 12,30 ч......едва го събудих в 17ч.  Crazy И то с обещание за Мак Доналдс Embarassed Та до 19ч. времето си мина в един Мол (Хистория) пълен със забулени и забрадени жени, в който моят син спокойно, бааавно и невъзмутимо си хапваше Биг Мак, а майка му подскачаше от нетърпение най-после да започне с разходките по план  Laughing И скъпото чедо като се наспа и наяде, вече отидохме с трамвая до Гюлхане, оттам пеша до Еминюню, където миризмата на току-що опечена риба ме съблазни да си купя балък екмек и после обратно с трамвая до хотела. Първият ден успяхме да видим и Синята джамия, а Св. София само отвън и с автобуса се разходихме из Истанбул като спряхме и на Йеди тепе да пием чай и да се насладим на прекрасни гледки! Общо взето, всеки ден плановете се променяха, но така май е по-интересно, а е и повод да се връщам отново Wink
Шебече, купих си лимонада и за вкъщи, а сега съм решила да си правя и домашна (намерих рецепта)  Wink

# 661
  • Част от тайното общество на К.О.Т.К.И.-те
О, ако не е тайна метни рецептата, мооооля  Praynig
Нашия запас от един стек отдааааавна замина  Crossing Arms ooooh!  Mr. Green

Чакам продължението на разказа ти  Peace

# 662
  • София
Не е тайна рецептата, разбира се  Grinning Ще я видя вкъщи и утре ще я напиша. Между другото, направи ми впечатление колко са недисциплинирани турците като пресичат  Crazy Няма червено, няма зелено...в един момент няма движение и изведнъж 10-ина души се втурват да пресичат и то на оживени улици! Може би това е и причината клаксоните да се използват толкова много! На другия ден (събота) първата ни цел беше Долмабахче. Гледахме да отидем по-рано (е, относително рано, защото някои хора трябва да ги вдигаш с кран). Отново пътувахме с трамвай дотам. Този път се чувствах по-добре, защото в трамвая имаше и две украинки (едната с къс панталон) и знаех, че няма да заглежда мен мъжката половина. На Долмабахче слезе от един автобус и голяма група от жени с бурки (вероятно арабки). Продължението - утре  Wink

# 663
Ееее, на час по лъжичка  Simple Smile
Знаеш как да ни държиш в напрежение! А снимки кога, казваш, да очакваме?

# 664
  • София
Леа, не ти е било лесно в компанията на тинейджър.  Wink  Все се заричаме, че ще ходим сами, за да не слушаме мрънкане.  Laughing  И аз се присъединявам към чакащите продължението и снимки.

Последна редакция: пн, 09 юли 2012, 19:37 от Тaня67

# 665
Вижте на каква екскурзия попаднах, и по-точно обърнете внимание на подаръците http://www.nasamnatam.com/ekskurzia/Ekskurziia_v_Istanbul_2012-63384.html, как да не се запишеш просто???!!!  Joy

# 666
  • Казанлък of all places
Смятам да нахвъря набързо нещата , за които се сещам в момента, а после да развия подробно конспекта Simple Smile
1. На Хиподрума има базар на занаятите в момента. Дано да продължи и следващата а седмица, та да имат възможност пътуващите тогава да изкярят. Има шалове с ебру, украшения и т.н.
2. На 08.07. имаше Фестивал на Баклавата! Аллах, дай ми сили и вяра да не завиждам на присъствалите! Mr. Green На Султанахмет беше фестивала.
3. Хамамът на Роксолана (както го обяви една ексурзоводка пред нас) е отворен и работи. Такса -75 евра.  Снимки - после.
4. В 9 сутринта никъде няма опашки. Ни пред Ая София, ни пред Топкапъ, ни нийде. В 11 няма пред Карие. Simple Smile
5. Шебече,за теб специално съм снимала плажът на Флория! Пясък ли нещеш, чадъри ли не щеш, вода ли не щеш! Вкарвам ти мухата в главата от сега , да узрее до догодина и да знаеш. Както казаха нашите приятелки : "и да няма пясък - ще докарат!"
6.Влакчето от Сиркеджи до Флория е много удобно и чисто. И най-вече - струва 2 лири. Важи и Истанбулкарт , за който има. С Истанбулкарт може да се пътува и в тунела до Галата. С удоволствие забелязах,че автомати за продажба на истанбулкарт има вече на много повече места, с меню на английски, няма нужда да се пазарите с продавачи и всичко останало. И в Тюнела има, и на Еминьону има, и на трамвайната спирка на Султанахмет има..No worries, демек.
7. След като посетихме Карие , решихме да слезем пеша до Св. Стефан и от там да хванем автобус за Султанахмет. Кварталите Фатих и Балат са ми вече в топ 10 на най-любимите места на света! Представете си обаче групичка от 3 жени, две от които по потници и панталони/поли до коленете, едната - твърде блееща, защото снима bowuu, а другата - върви , гледа и слуша. Трябва да ни кажа,че нито един непочтителен коментар не е имало за нас, нито подсвиркване, нито заипване, нито неприлично предложение. Един чичко си излезе от къщата да ни помогне да си разчетем картата, друг чичко от една сладкарница ни поканваше настоятелно да влезем да муаме торти , но  до там. Гледат както се гледа непознат в квартала и коментарът е "Ачък тръгнали ! " (ачък - открит)
8. Преди време бяхме говорили,че има карти за транспорт за истанбулчани, не истанбулкарт ами друга, такава , нормална. Снимах едно табло в един автобус, ще направя по-контрастна снимката после и ще я пусна, цената е 140 лири, но не запомних за какъв период от време е.
9. Огромни благодарности на кафе с нес за хотела! Хотел Гюл Султан е буквално под Ая София, на една уличка само с хотели, хотелчета, хостели и кафенета. Цената за двойна стая беше 60 лева български, закуска дават, нес кафе също и има изглед от терасата към морето . Намерихме и Карие Хотел  , и тяхната визитка съм взела.
Много ми се натрупа и този път, ако за още нещо се сетя ,ще дописвам, ако някой се сети да пита нещо - давайте!

# 667
Андж, жива да си  Hug Hug Hug
Флорята много добре звучи, дано до догодина не фръкнат цените много. Някаква идея шезлонгите и чадърите как вървят? Нещо като свободна зона има ли или по турско не зачитат свободните туристи  Laughing

Хамамът какво толкова включва, че има такъв вход  Shocked

Много ценна информацията, ще чакам още включвания и пикчъри   bouquet

# 668
9. Огромни благодарности на кафе с нес за хотела! Хотел Гюл Султан е буквално под Ая София, на една уличка само с хотели, хотелчета, хостели и кафенета. Цената за двойна стая беше 60 лева български, закуска дават, нес кафе също и има изглед от терасата към морето .

angelina.bgk, сигурно ли е, че двойната стая е 60лв., защото аз гледам в сайта на хотела и в буукинг, и дават 75 евро за двойна стая.

# 669
9. Огромни благодарности на кафе с нес за хотела! Хотел Гюл Султан е буквално под Ая София, на една уличка само с хотели, хотелчета, хостели и кафенета. Цената за двойна стая беше 60 лева български, закуска дават, нес кафе също и има изглед от терасата към морето .

angelina.bgk, сигурно ли е, че двойната стая е 60лв., защото аз гледам в сайта на хотела и в буукинг, и дават 75 евро за двойна стая.

И в сайта на хотела е същата цена.  newsm78
Ако става въпрос за този хотел http://www.gulsultanhotel.com/

# 670
Да, сега е 60 евро, аз гледах за септември и тогава е 75 евро. Но понеже Анджи каза 60лв. и се учудих. Може би е имала предвид 60 евро за стая, или 60лв. на човек в двойна стая.

# 671
Танче, защо махна снимката, много беше забавна? Тя ме подсети за две рускини в Св. София, които си правеха снимки. Едната от тях беше с голямо изрязано деколте и за снимките се навеждаше напред, при което й движение гърдите й изпадаха от блузката. Бяха си голяма атракция и за жени и за мъже. А на тях хич не им пукаше.  Simple Smile

# 672
  • София
Привет мацки и котарачки  Hug Heart Eyes
Не може да ви изчете човек  Wink
Но пък е такова удоволствие да се отбивам тук  Heart Eyes Hug
Много интересни неща е споделила Андж  Heart Eyes
За мъжките погледи, изобщо не съм забелязала такива,
но навсякъде пък усещах приятелското и сърдечно отношение -
нещо, което за съжаление, у нас се среща рядко.
Така ми се ходи в Истанбул, че не се издържа и май, май ще
си доставя това удоволствие в края на Септември.
За капак ми спряха и Фатмагюл  Cry
А по повод изрязаните потници, миналата година
с една от мацките, с които бяхме, влизаме в магазин за шалове.
Тя една пищна, руса, с голям бюст и изрязан потник.
Момчето, като я видя си глътна граматиката и като почнаха едни
разговори, едно предлагане на шалове и после й показа 330
начина, как да си връзва шала, само и само да гледа деколтето  Joy
Накрая го питам аджеба, колко струва този прекрасен шал, а то ми казва:
"За теб 100 лирА, за нея 50"  Mr. Green
Приятна вечер на всички и да знете, че ви следя... изкъсо  Mr. Green  bouquet

# 673
Танче, вярно, де отиде руското дИвойче с плейбойките - да не се скри от срам  Joy Joy Joy Joy
Не трябваше да триеш, заради такива постове темата е така колоритна  Heart Eyes

Джу, следи ни ти ама се отбивай и да пишеш, липсваш ни  Hug

Добре че сме аз и Хелънчето да стоим на пост тука  Mr. Green

# 674
  • София
Танче, защо махна снимката, много беше забавна?

Ами хем оспамих за пореден път темата  Embarassed, хем по принцип я сложих само да я видите за малко, че ми е неудобно - не съм я питала нито дали иска да я снимаме, нито да я показваме  Wink. Едва ли се е засрамила.  Laughing  То такива срам нЕмат.  Laughing  А как се караха с "борчето", което я водеше ....  ooooh!

Джулиана, така е  hahaha. Поне да изкяри малко от даденостите си.  hahaha

Хамамът какво толкова включва, че има такъв вход  Shocked

Ако е същият, за който се сещам е луксозен спа център. Може би затова е с такъв вход.  Rolling Eyes (как ли не търсих статията, която бях чела, но не успях да я открия Sad)

Последна редакция: пн, 09 юли 2012, 22:26 от Тaня67

Общи условия

Активация на акаунт