СЕДМОКЛАСНИК шапката си мята, нека мама балове да смята! Празнична 1-во Юнска!

• 53 233
  • 820
  •   1
Отговори
# 300
  • Попово
при нас на НВО шестицата е по физика, останалото са петици. По география за момента е сигурно, че за годината ще е с шестица, мисля и по физика. За останалите би трябвало също, ама знам ли!
Ами че то НВО не влияе на годишната оценка мисля. Това си е текуща оценка и една петица не би трябвало да промени крайния резултат при положение, че цяла година детето се трудило и старало. Това, че е объркало отговорите на 2-3 въпроса... Но пък знае още толкова много неща, за които не го питат. Мисля, че тези скали се много по-либерални към незнаещите, от колкото към ученолюбивите деца. Има какво още да се желае в тази насока, но...
Зависи, ако детето цяла година има 5 и 6 и накрая ан НВО изкара 3...съмнявам се, че ще му оставят 6 за годината. Г-жата по англ. е казала, че ще им пише толкова, колкото си изкарат на НВО.
При положение, че цяла година е имало 5 и 6, а на НВО - 3, просто детето е имало много, много лош ден, предполагам ще се съгласите. Ако обаче колебанията са между две оценки (5 и 6 например), възможно е НВО да се окаже определящо каква да бъде оценката. Моята цяла година има само шестици по география например и по химия също (дори се класира втора на обл. олимпиада), а е объркала два въпроса на ВО и има петици, ще е наистина несправедливо да намалят годишната оценка.
Но както казва Andariel, знае ли човек какво ще решат. Предпочитам да не мисля за това, защото при кандидатстването средният годишен успех не е от значение. Но истината е, че ще съм доволна и горда с детето, ако оценките  са отлични.

# 301
  • София
.............................................. Предпочитам да не мисля за това, защото при кандидатстването средният годишен успех не е от значение. Но истината е, че ще съм доволна и горда с детето, ако оценките  са отлични.

Ако това го знае и детето, то определено ще се старае да не разочарова мама и това е увеличено напрежение без изобщо да е необходимо. След време, когато си търсиш работа, никой не те пита с колко си завършил 7 клас! И остава само "хорското мнение" за това с колко е завършило детето.

# 302
Здравейте и от мен. Усещам тук някакво затишие преди буря, та реших да ви развеселя с един виц, който прочетох наскоро и много ми хареса:
- Как се наричат хората с висше образование?
- Висшисти.
- А тези със средно образование?
- Среднисти.
- А хората с начално?
- Началници.   

# 303
  • Там, където ме обичат
Здравейте и от мен. Усещам тук някакво затишие преди буря, та реших да ви развеселя с един виц, който прочетох наскоро и много ми хареса:
- Висшисти.
- Среднисти.
- А хората с начално?
- Началници.   
Това да не го чуят децата.  Joy Joy Joy

# 304
  • Попово
- Висшисти.
- Среднисти.
- А хората с начално?
- Началници.   

Laughing Дай, Боже, всеки му.
.............................................. Предпочитам да не мисля за това, защото при кандидатстването средният годишен успех не е от значение. Но истината е, че ще съм доволна и горда с детето, ако оценките  са отлични.

Ако това го знае и детето, то определено ще се старае да не разочарова мама и това е увеличено напрежение без изобщо да е необходимо. След време, когато си търсиш работа, никой не те пита с колко си завършил 7 клас! И остава само "хорското мнение" за това с колко е завършило детето.
Ами старае се заради мен, не мисля. На този етап иска да се доказва, че може повече от други, но в истината е, че иска по-добро образование и реализация в живота, от колко аз съм постигнала. Мисля, че именно образованието е верният път. За съжаление не се намери кой да ме убеди в това на времето. Дано пък детето ми успее. Ако ли пък не или няма желание ще работи като мен, работа която не харесва. Но за сега си казвам само да е жива и здрава, и всичко останало ще се нареди.

# 305
Със синът ми вчера бяхме във 9ФЕГ и останахме доволни от това, което видяхме и чухме. Синтезирано ще ти предам това, което научихме от децата:
1. В 8 клас се учи много интензивно френски. Поне по 4 часа в училище и поне още 4 часа в къщи задължително. Към коледа започват да говорят, дори да са почнали съвсем отначало.
2. Децата са много задружни, включително и между випуските.
3. Ходят с огромно желание на училище.
4. Има екскурзии, обмени и преограми, по които излизат в други държави, не само Франция.
5. Оносно въпросите ми за наркотици, понеже се носи такава слава, казаха, че можело да има изолирани случаи, но не е масова практика. След 9 клас пиели бира, но това май е навсякъде така, дори ми се струва, че е добре ако е само бира Wink
6. Децата, с които говорих се насочват към много добри висши училища в България и чужбина.
7. Учителите поощряват мисленето на децата и не подтискат различното мнение, дори напротив.
8. Учителите са строги, но в рамките на нормалното.
9. Много от учителите са бивши възпитаници на училището, също и преподаватели във ВУЗ-ове.
10. Усетих приятелска връзка между учители и деца и някаква приятна атмосфера, която не мога точно да пресъздам. Децата бяха рисували рисунки, бяха направили малки неща за хапване по френски рецепти. Казват, че никога не биха променили мнението си за това училище и да искат да са били приети в друго. Учи се много, но децата които учат, нямат никакви проблеми.

Още с влизането ни посрещнаха усмихнати и дружелюбни деца, помагаха ни много. Още с влизането ни заведоха при зам. директорката (не запомних името, но и тя и самата директорка бяха изключително приятни и нтелигентни жени, които ни обясниха доста неща за училището.
Останахме с отлични впечатления.
Нямаше голяма посещаемост от родители и деца.

елфа, ние също като вас непрекъснато си меним желанията и пренареждаме списъка. Но каквото и да стане, първите паралелки, които сме писали и за които се надяваме да ни стигне балът са все много желани и в която и да влезе ще бъде много доволен и той и ние! Фори и резервните са ни много хубави. Просто отсяваме в момента наистина как да ги подредим, така, че да не съжалява, че не е приет в някоя по-горна паралелка като желание, а назад да е останала някоя по-желана.

Последна редакция: нд, 03 юни 2012, 13:30 от Sunnynon

# 306
  • Там, където ме обичат
Горният пост много ми хареса. Не могат ли повечето ЕГ да организират подобни дни на отворените врати?

# 307
Много ми се искаше и на мен да има такова начинание за друга ЕГ, която е по-желана от нас, за да мога да сравня. Така на практика се осланяме само на това, което сме чули за училището, а не на това, което лично сме видели. Много ми се иска да мога да видя и другите училища, тяхната база, да се срещна с деца и учители. Дано да стане някой ден практика и за другите училища. В момента се разчита на това, че баловете там са много високи и тези училища са много желани и не правят нищо, с което да запознаят родители и деца с това, което наистина се случва там.

# 308
  • Там, където ме обичат
Много ми се искаше и на мен да има такова начинание за друга ЕГ, която е по-желана от нас, за да мога да сравня. Така на практика се осланяме само на това, което сме чули за училището, а не на това, което лично сме видели. Много ми се иска да мога да видя и другите училища, тяхната база, да се срещна с деца и учители. Дано да стане някой ден практика и за другите училища. В момента се разчита на това, че баловете там са много високи и тези училища са много желани и не правят нищо, с което да запознаят родители и деца с това, което наистина се случва там.
Точно това имах пред вид. Ти си го написала подробно и изчерпателно.  Peace

# 309
  • Пловдив
Мами, ще се съобразите ли изцяло с желанията на децата ви, когато редите училищата?
При нас, през последните няколко дни, се появяват все повече разминавания относно подредбата...по ред причини. Rolling Eyes 

# 310
  • София
Къде е този мистериозен изпит по мат за НПМГ? На децата позволили ли са, да си вземат задачите?

# 311
  • София
Мами, ще се съобразите ли изцяло с желанията на децата ви, когато редите училищата?
При нас, през последните няколко дни, се появяват все повече разминавания относно подредбата...по ред причини. Rolling Eyes 
Мами, когато голямата кандидатстваше, все ми казваше: "Да не си посмяла да пишеш СМГ!" Аз и казах, че тя си решава. Вечерта преди подаване на заявлението, каза: "На първо място пишеш СМГ"Simple Smile)
После се оказа, че на 1 място по 1 желание е приета в СМГ и НПМГ (тогава НПМГ беше с отделна наредба) и тя си избра СМГ. И сега казва: "Това си е моето училище."..
Така, че оставете децата си. Да, говорете, насочвайте ги, но не им се налагайте. Като учител през годините съм се нагледала на деца, които са записали у-ще заради мама и татко и са съжалявали....

# 312
Къде е този мистериозен изпит по мат за НПМГ? На децата позволили ли са, да си вземат задачите?

Вече е в сайта.
Приятно решаване  Grinning
http://npmg.org/wp-content/uploads/2011/12/%D0%A2%D0%B5%D0%BC%D0 … %D0%BD%D1%822.pdf

# 313
  • Там, където ме обичат

Обикновено насочвам, но оставям място и за желанието на детето. Но не изцяло, понеже чух, че най-добре било в училище където малко се учи. Е, как да не манипулирам при такива коментари  Mr. Green

# 314
  • Пловдив
Не знам как ви се отразява на вас чакането,.... нооооо аз определено нямам търпение вече!

Общи условия

Активация на акаунт