Как аз отслабнах !!!

• 32 626
  • 135
  •   1
Отговори
# 30
Няма за какво!  Peace

Радвам се, че се разбрахме и се вижда, че не сме от различни страни на барикадата.

Лично аз вече съм съгласна с това, което сега написа. Естествено със забележката, че хората, които твърдят, че при тях няма ефект, просто са се хванали на грешното хоро и не внимават в общата картинка на това, което лично на тях им трябва, а се водят чужд акъл.

И аз съм съгласна. Особено с подчертаното, но за да разбереш какво има ефект и какво няма трябва да опиташ Wink Аз признавам, че единственото което съм опитвала преди 90 ДД беше Дюкан за 1 месец и щях да умра...да не говорим, че изследванията ми после бяха  Shocked, но има хора действа им, харесва им - за мен не е реално да ядеш само месо и мляко и кашкавал нискомаслени и дори плодове да нямаш и после да си запазиш постигнатото. Ми няма начин...

Имате Поща - благодаря Simple Smile Все още не е онова, което искам да видя в огледалото, но и то ще стане. Една година мина до този резултат, ще поработя още малко Wink

# 31
Разбира се, че трябва да опиташ, но по-важно е да знаеш, че трябва да внимаваш какво опитваш.
Да го кажем съвсем разбираемо.
Когато си купуваш лекарство, има едно листче, където обясняват странични ефекти. Трябва да знаеш страничните ефекти на всяко нещо, което опитваш.
В "метода" на момичето, тя проповядва никаква закуска. Това обаче забавя метаболизма.
Затова съм толкова против изказването й. Не можеш да казваш "Аз успях така и ти ще успееш, само да искаш".
Защото ето аз спрях със 90 дневната, sanitkata е спряла с Дюкан, но има хора, които се мъчат докрай и съсипват с даден режим, понеже някой друг е успял да отслабне чрез него.
Волята не е всичко, трябва и акъл  Peace

# 32
Искам да помоля момичетата, пишещи в темата, които имат наднормено тегло и според тях има причина извън тях (ген, лошо хранене в детството, хормонален проблем и др) да споделят какво правят/са правили, за да се преборят с излишните килограми и каква според тях е тяхната лична причина за застой в теглото.

Моят начин беше да огранича въглехидратите - направих го постепенно, за да не ми дойде прекалено тежко и да се откажа, защото допреди 3 години, когато започнах, начинът ми на хранене се основаваше на въглехидрати Embarassed Картофи, ориз, плодове, сладки неща (особено от магазина), тестено... За сметка на това малко месо, яйца, млечни, зеленчуци. Така че си анализирах "грешките" и видях, че вероятно причината за свръхтеглото ми е, че преобладаващите ми храни са високовъглехидратни. И досега съм убедена, че проблемът не беше в количеството храна или калории, а във вида на храните. Друго, което ме мотивира да намаля въглехидратите, беше поликистозата - и на нея въглехидратите не й влияят добре Wink И така - първата стъпка беше да спра да слагам захар в кафето (а слагах доста), да спра да купувам сладки неща всеки ден, а да ги огранича до по-тъмен шоколад събота и неделя, и също да намаля картофите, ориза и хляба и да увелича зеленчуците. Също започнах тренировки на кростренажора вкъщи. Така карах известно време, свалих няколко килограма без никакъв дискомфорт и усилия, но отне 7-8 месеца все пак. После станах по-стриктна, започнах да ограничавам още повече картофите, ориза, хляба, сладкото, а към кардиото добавих упражнения за корем и с гирички. Резултатът беше още свалени килограми през следващите месеци. Накрая попаднах на ВМ-НВХ и направих известни корекции - започнах да внимавам с плодовете, увеличих месото, яйцата и мазнините, намалих кардиото, а увеличих упражненията. През цялото време се стремях да ходя много пеша. И резултатът към момента е страхотен, никога не съм изглеждала толкова добре, теглото ми е по-ниско сега, отколкото беше в началото на пубертета, талията ми също е с по-малка обиколка от тогава Embarassed Но обърнете внимание, че на моята промяна аз гледам не като на диета за кратко време, а като на траен начин на хранене. Убедена съм, че високовъглехидратните храни не ми влияят добре, затова съм решила да ги избягвам. Това е моята истина.

# 33
Леле, каква тема  Shocked Не мога да повярвам, че може да се сипят толкова обиди от възрастни хора. И представете си! Тук се правят генерализации от хора, които си мислят, че другите ги генерализират. Ми представете си, не е така. И аз като една "КИФЛА" с 5 кила ще си кажа. Рано усетените килограми трябва да се отстраняват, ако могат и както могат. Всичко друго се отнася към лекарите. Достатъчно ендокринолози има навсякъде  Crossing Arms Пък и психолози. Как живеете с тази омраза в себе си, та това е отрова.

Колкото по- рано се вземат мерки, толкова по- рано ще се видят резултати. Но килограмите няма да паднат за седмица, най- малкото не са натрупани за седмица. Това е един от основните проблеми на хората, които имат излишни килограми. Мотивацията изчезва бързо, тъй като резултатите не са непосредствени.

# 34
blackisback - подминавай ги тези генерализации. Аз се научих на едно - всеки пренася върху другите собствения си образ. Ако той е склонен да мисли и чувства и да усеща себе си по определен начин, много често в изказванията на другите пренася това отношение. Да ти напомням ли драмите от "нашата тема". Хората, които генерализират и поставят етикети са по своему според мен нещастни, защото живеят в един свят на рамки и етикети, където трудно може да придобиеш широк кръгозор. Не го приемай лично. Принципно и мен ме изнервят момичетата, които само се тюхкат колко са дебели, а всъщност са дори с поднормени килограми Simple Smile

Сини Очи - Евала човек! Браво! Какъв е твоят опит и твоят начин ?

Moirae - отново съм съгласна, но също така смятам, че страничните ефекти не бива да се възприемат като оправдание за "нищо правене" . Изпитала съм го на гърба си и да, говоря от своя опит, но в крайна сметка моят опит е единственото което имам, другото би било разтягане на локуми и теоретични празни приказки Simple Smile Да, аз почнах 90 ДД с идеята, че на много момичета е подействал, но със същата идея почнах и Дюкан. Дюкан не се отрази добре на тялото ми, не се чувствах добре, бяха безжизнена, без енергия, изнервена и пъпчасах яко  Grinning и да свалих с него 8 кила за близо месец, но въпреки този резултат го спрях, просто не ми понесе на нервите. С 90 ДД резултата беше далеч по-бавен, но пък се чувствах свежа, енергична и дейна - за това я продължих. Няма нищо универсално, хората казват двигателен и хранителен режим - това са двете точки. Но как точно ще се движиш и кой точно е твоят режим - това си е индивидуално както и ти каза Simple Smile

# 35
sanitkata, браво за постигнатото от теб. Радвам се, че се разбрахме, За извиненията няма какво да говорим, защото всеки съзрява за дадена идея, когато му дойде времето и преди това и с бой няма да го накараш да повярва в думите ти. Просто се надявам, че момичетата внимават какво правят, защото не е важно да си кльощав, а да си здрав   bouquet

blackisblack, разбери и ти девойките в тази тема, защото е много обидно да ти се налива акъл от човек, който никога не е бил на твоето място. За да ме разбереш правилно, ще дам един пример. Това, че си боядисал стена, не те прави подходяш главен архитект на 10 етажна сграда.

# 36
Брей, за дамата изказала първия пост ( тази с 30те килограма отгоре) ще кажа, че й трябва малко повечко воля и задоволяване от мъжка страна. Разбира се, че една жена трябва да е кифла. Какво сега , да се занемарим ли? 2-3-5 килограма могат да направят огромна разлика в качеството на живот и здравословно състояние. Няма такова нещо като "такава ми е конструкцията". Просто тъпчеш, мацка. Спри се.  Laughing
Това е добрата новина- дори със сладко се отслабва, количеството е важно. А иначе наистина методът на наталия_3 е доказано изпробван. И да, колкото по-лесна е диетата за един човек, толкова по-добре и по-трайно се отслабва. Не случайно има една приказка"гладна и дебела", защото именно крайностите водят до дясната страна на кантара. Разумът обаче - също като мускулите- трябва да се тренира.  bowuu

Принципно не пиша извън моята тема, но това ме фрапира.  Blush  chef

# 37
Moirae, sanitkata, не мисля, че трябва да обсъждаме първия пост. Тук говорим с аргументи. Когато някой няма такива, не мисля, че може да участва в един дебат. Да пренесеш собствения си образ върху другия говори за нещо, което по принцип отбягвам да поставям като присъда. Говоря за комплексите. Кога пък този подфорум се превърна в раздел само за свалящи 10-20-30 килограма? Да се научиш да живееш с "другия" като носител на различие е базисно. И не се отнася само за "дебели" и "кифли". Отнася се за расова дискриминация, политически убеждения, клубна принадлежност, верски убеждения. Може би някой тук ще каже, че отивам прекалено далеч, но именно полагането на другия като "неправилен" е базата, на която се стъпва както в посочените от мен примери, така и за килограмите.

# 38
  • София
Блеки, за съжаление подобен начин на мислене е много типичен за всички момичета, които са били дебели през по-голяма част от съзнателния си живот. И борбата е не само физическа - ти знаеш това, казвала съм го 1000 пъти, че начинът е първо да се промени психиката. Да спреш да използваш храната като заместител или укротител на емоции.

Да, разбирам Камичето защо е толкова озлобена, но от друга страна цялата тази енергия би могла да се впрегне в нещо друго - като например 90-дневната диета  Mr. Green
И да, понякога е много неприятно, когато ти самият си 130 килограма, та четеш воплите на някой, който реално няма нужда от отслабване, но пък от друга страна никой не ти е виновен, че си станал толкова дебел.

В крайна сметка и Съни и ти знаете много добре, че всичко е въпрос на воля. Само и единствено.

P.S Камиче - отчаянието е най-лошият съветник на една дебела жена. И ти го казвам от позицията на бивша много дебела жена, която за по-малко от две години свали 53 кг.  Wink Така че няма невъзможни неща в този живот. Има непоискани.

# 39
  • Велико Търново
Cioccolata , подписвам се под твоя пост Peace   bouquet Аз ,за себе си,също установих,че въглехидратите/и по-точно,предимството им над белтъчините и мазнините/ са причината за качването на килограмите ми Confused Лишаването от тях,дори и за 4-5 дни,веднага дава отражение в теглото,и то в положителен аспект Peace Сега съм се заела с четенето на ВМ НВХ,надявам се да успея да нормализирам килограмите си с него Peace

# 40
  • SA
Радвам се, че все пак се появиха доста смислени и интересни постинги в тази тема! Възхищавам се на всички момичета, успели да се преборят с проблема си по един , или друг начин. За мен това освен всичко друго е и признак на интелект - да се информираш, да пробваш и да откриеш правилния за теб път.
Озлоблението към хора, които по-лесно отслабват, или им е по-лесно да поддържат теглото си, не го разбирам. Да, някои са спечелили от генетичната лотария и не трябва да влагат големи усилия, за да изглеждат добре. Обаче пък за мен здравословното хранене като източник на добро здраве е еднакъв и за слаби, и за дебели. И това, че някой набива ежедневно хляб с маргарин, торти и пици и не пълнее, не означава, че не нанася вреди на организма си.
И да, аз също според Камиче мога да се красифицирам сред така наречените " кифли", защото съм под 50 кг и имам наглостта да се осмелявам да пиша в този подфорум. Обаче основната разлика между нея и мен е не толкова в килограмите, а вероятно в една библиотека с книги на тема хранене и метаболизъм, които съм изчела и поуките, които съм си извлякла.

# 41
И да, понякога е много неприятно, когато ти самият си 130 килограма, та четеш воплите на някой, който реално няма нужда от отслабване, но пък от друга страна никой не ти е виновен, че си станал толкова дебел.

И все пак според мен заслужават уважение момичетата, които се "хващат" за 2-та излишни килограма. Защото, ако не се хванат навреме, те стават 5-7-10 и така нататък. И тук говоря от личен опит.

# 42
От известно време всяка вечер вземам 1/2 кафяна лъжичка цейлонска канела с една супена лъжица мед. Има резултат. Но от седмица реших да подсиля ефекта и нося силиконови пръстени с магнитчета на палците на краката ... иииии ... какво мислите - за една седмица комбинирайки тези две неща съм 0.8 кг надолу ....  Peace

# 43
Цитат
А иначе наистина методът на наталия_3 е доказано изпробван.

Kоя част от метода?!Може би леките упражнения да не и се отпуска кожата?! Mr. Green
Постът на наталия_3 е пълна смешка.Такива глупости може да напише само някой , който и идея няма от хранителен режим, а за спорт да не говорим.
И от къде се разбира, че една жена трябва да е кифла?! newsm78
Момичета, я не се впрягате на подобни глупости Wink

# 44
Не всички са кифли. Думата кифла по-скоро беше използвана за "тъпа патка" (примерно). За такива момичета, които като качат 200гр и почват да се тръшкат, да се стряскат, да реват и кво ли не още. Един вид ти надуват главата на теб, която реално има какво да сваля, за разлика от тъпата кифла, която няма акъл в главата си и отива към анорексия, едва ли не. Като я бутна ще се счупи...

Общи условия

Активация на акаунт