Бебешката количка - цяла наука за второ висше №17

• 60 591
  • 749
  •   1
Отговори
# 60
  • София
аз пък като ползвала такъв вариант  - от опит - не е компромис, мн е удобно за детето,  коланите не пречат,  по корем малко бебе не бих оставила да спи в никой случай, така че ми е все едно какъв е коша, дали ще е по-високо зависи от количката, има си ниски колички, където и коша не е високо(има комб. колички без кош за новородено, на съвсем прилична височина), има колички с пълно легнало, в които при желание бебето може да е към теб, но това също за мен не е никакъв проблем, даже напротив, на моето му беше по-добре да гледа напред, никога не съм усетила капка  неудобство от това.

# 61
Първото дете си го возих първите месеци в комбинирана количка и не съм имала проблем с коланите. Да не говорим, че на повечето модели можеш просто да ги махнеш, ако толкова ти пречат. Не е проблем. Моето беше през ноември. Вярно беше комбинирана количка с въртяща се дръжка и беше някакъв боклук, ама не съм имала проблми с коланите и не смятам, че е компромисно решение.

Другото е, че наистина кошовете за новородено ти трябват няколко месеца и после ще се чудиш къде да го слагаш. 2. Правят ги по закътанки и за лятно бебе не можеш да прецениш как да го облечеш. 3. и без това в началото слагаш някакви одеала пелени по бебето в количката и те допълнително правят количката по мека дори и ако не е чак толкова мека.

# 62
# 63
  • Λάρισα
аз пък като ползвала такъв вариант  - от опит - не е компромис, мн е удобно за детето,  коланите не пречат,  по корем малко бебе не бих оставила да спи в никой случай, така че ми е все едно какъв е коша, дали ще е по-високо зависи от количката, има си ниски колички, където и коша не е високо(има комб. колички без кош за новородено, на съвсем прилична височина), има колички с пълно легнало, в които при желание бебето може да е към теб, но това също за мен не е никакъв проблем, даже напротив, на моето му беше по-добре да гледа напред, никога не съм усетила капка  неудобство от това.

Подписвам се под всяка дума - така беше с първото ми дете, родено в края на октомври, това е и вариантът за второто ми бебе, което ще се роди ноември. Удобно, компактно решение без излишни вещи, които се ползват 4-5 месеца. Освен това съм много по-спокойна, когато детето ми е вързано с колани. Не виждам нищо неудобно в тях, столчетата за кола също са с колани, но от това никой не се оплаква.  Thinking

# 64

Molq za pomosht otnosno izbora ni na kolichka. Sprqli sme se na http://www.dundio.com/Bebeshki-kolichki/Jane/Muum/View-all-products.html ili http://kasida.bg/quinny-bebeshka-kolichka-buzz-3-rocking-black-2 … 11-132-11879.html ili buzz 4 .Molq za pomosht otnosno tezi 2 marki i konkretno 3te modela.Blagodarq vi mnogo Blush

# 65
  • София
аз бих избрала muum

# 66
# 67

Това си е хаук малибу. Прочети си за нея.

# 68
Благодаря ви за отговорите. Преди малко гледах Cosatto 
http://onlinebabycentre.co.uk/strollers/356-cosatto-swift-lite-s … 021645039731.html   и ми обясниха, че мога да я ползвам за новородено. Много е симпатична количката и изглежда удобна, лека е. 
 Първо се бях спряла на Mutsy Evo, но не съм я видяла наживо още и цената е висока.

Като цяло ми допадат Inglesina, Cosatto, Mclaren. Нямам претенции за дръжката, искам да е по-лека, което изключва много големи гуми.

А тези от вас, които са били без кош, какви модели използвахте?
При някои модели седалката се трансформира в кош, а при други просто се използва напълно легналото положение и малко ме притеснява, дали на бебенцето ще му е добре в напълно лятна количка

# 69

Molq za pomosht otnosno izbora ni na kolichka. Sprqli sme se na http://www.dundio.com/Bebeshki-kolichki/Jane/Muum/View-all-products.html ili http://kasida.bg/quinny-bebeshka-kolichka-buzz-3-rocking-black-2 … 11-132-11879.html ili buzz 4 .Molq za pomosht otnosno tezi 2 marki i konkretno 3te modela.Blagodarq vi mnogo Blush

Пристрастна съм, но все пак бих те посъветвала да си избереш Jane. Ползвам модел на тази марка, макар и не този, на който ти си се спряла. Нямат грешка, а и вносителите са коректни. Успех в избора!  Peace

Искам да се включа и в дискусията "за" и "против" зимните кошове. На мнение съм, че те са си необходимост, особено за зимни бебета. Синът ми се роди в края на октомври и сме си ползвали зимния кош доста дълго време, като правя уточнението, че нашият имаше система за закрепване в кола и това беше много полезно за нас. Ходили сме на консултации, пътували сме на дълъг път с този кош и трябва да кажа, че за нас беше незаменим. Хем беше комфортно за бебчо в него, защото си е напълно легнал (препоръчително положение на тялото за новородено), хем коланите помагаха по време на път. Не съм ползвала допълнителни пелени, дюшечета и пр., само едно одеялце, с което го завивах. Кошът си беше достатъчно изолиран и с покривало отгоре, имаше отстрани вентилационни отвори, които можеха и да се затварят, ако духа силно навън.

leaa, Jane (http://www.simonovi-bgshop.com/tsetska/catalog/product_info.php/products_id/29800) и Stokke (по-точно BeSafe, които са съвместими със Stokke: http://www.besafe.com.hr/index.php/en/product/view/izi-sleep) имат модели на зимни кошове, които се трансформират и в столчета за кола. Този на Jane мисля, че може да се ползва и в легнало, и в седнало положение. За модела на BeSafe не съм сигурна.

# 70
  • София
Windy - не е необходимост Wink всичко е според разбиранията на родителя.
Както се препоръчва напълно легналото, така се препоръчва и леко надигнатото за новородени, по разни причини. И аз пелени, дюшеци и не знам какво не съм ползвала.
leaa - за косатото има мнения от първа ръка, песни търсачка, ако не ти се чете подробно назад.
иначе освен изброените, вариант са ти и сайбексите и бритакс количките не лоши при това, варианти. Инглезината е малко по-тежичка, но ако и нея  я броиш към списъка, то може и пликото да прибавиш Wink

Най-добре ако имаш възможност да пообиколиш магазини и да поразгледаш на живо, да пробваш дори празна да побуташ с 2 , с 1 ръка, да надигнеш на задни гуми, да прецениш лесно ли е сгъването, ако ще ти се налага... лесно ли се хваща, ако се наложи да я дигаш....
Ако държиш коша за кола да е съвместим с количката, то тогава  като съвет - първо избери кошчето, после количката... стола за кола е по-важната покупка.
Иначе няма за какво да споменавам в каква количка аз съм бутала детето, беше преди 6 години и вече не се и произвежда, а и избор чак такъв нямаше тогава Wink

# 71
Здравейте в хубавата и много полезна темичка.
Аз ще имам ноемврийско бебе и мисля да си спестя коша за новородено /или зимен кош/ както се води там. Не смятам, че 3-4 месеца ще правя разходки с количка навъсн за да ми трябва, а и от опит знам, че е тежък, неудобен и след това се чудиш къде да го дянеш.
Много ми хареса това
Ще помоля за малко повече инфо  Praynig
Иначе съм много зле с новите модели колички и ще ви помоля да ми предложите нещо, както писах без зимен кош, леко, удобно, практично. Цена - 600-700лв., макар че ако ми хареса и повече бих дала. Благодаря на всички предварително   bouquet

# 72
Това е Mutsy 4 Rider.  Аз преди няколко поста казах, че съм се спряла на Mutsy Evo.

# 73
Това е Mutsy 4 Rider.  Аз преди няколко поста казах, че съм се спряла на Mutsy Evo.
Благодаря   bouquet, а на живо в кой магазин мога да ги видя?

# 74
Харесала съм си количка от bebe-best и исках да попитам дали сте поръчвали от там, имате ли наблюдения дали са коректни?

Общи условия

Активация на акаунт