13-то Тортено предизвикателство

• 18 363
  • 301
  •   1
Отговори
# 240
  • варненка от София
Диде, добре, че не се отказа, блесна отново с умението си да апликираш. Харесва ми тортата ти. Забележката ми, е в цвета на кошницата, що реши да е розова? Определено не ми се връзва и празното пространство между дръжката и апликацията ми пустее някак. Листенца още да беше пуснала, но казваш, че всичко е на бързо, за това ти прощавам.

Игличе, много, много сладурска торта, наистина. Когато мислех какво да правя, това ми беше една от идеите, даже има из нета една картинка на едно хлапе с тенджера и загоряло, мислех направо това да правя, ама се разминах, но ето, че имало кой да го осъществи. Много вкусно звучи и изглежда тортата ти. Зеленчуците ти са чудесни, абе страхотна композиция и изпълнение.

Ани, твоята торта също много ме радва, повече съм впечатлена от хлапето от изразителния поглед, свитите раменца, страхотно е. Определено силата ти е в човешките фигурки и лица.

Като цяло страхотно предизвикателство, отново напълних очите и душата с красоти и се радвам, че се събрахме отново.

Чакам вече новата тема и умната, за коли се разбрахме няма да гласуваме  Mr. Green

# 241
Maрулич,благодаря за милите думи.Наистина остана празно бялото пространство ,по план исках да има клонче със бръшлянови листа по дръжката и някое и друго цветенце ама нямаше време.
Всичките ме критикувате за розовото а предложение за друг цвят /изключвайки кафявото/не направихте.Много мислих но нещо не мога да  измисля какво друго  би паснало.

# 242
Здравейте! Днес отново коментирам по-късничко, но пак не остана време:)
Започвам от Дистан. Много интересна релефна апликация, сигурна съм, че е много трудно. Много ми харесва тортата ти, подредбата в кошницата е много красива и на мен лично ми харесват формите на апликираните плодове, цветчета и бутилката. Имам забележка към цвета на кошницата също и ще ти кажа аз как бих я направила. Щях да я боядисам в едно такова винтидж бяло, което стои на черти - неравномерно и бих добавила още светло бежово. Задължително бих сложила някаква панделка на дръжката. Подложката в този случай щях да реша в някой по-неутрален цвят или поне не в толкова ярко зелено - и щеше да се получи една шаби-шик кошница. И така си е хубава, просто давам предложения:) Поздравления за страхотната торта!
Игличе, и твоята торта много ми харесва. Шапка ти свалям за 3Д моделирането, наистина. Момиченцето ти е много красиво, много съразмерно, много пипнато. Възхитена съм! Зеленцуците и те са много добри. Забележките ми са супер дребни и незначителни, най-вече свързани с чистотата на изпълнение на отделни детайли, но няма да издребнявам:) Браво, страхотна торта!
Ани, започвам с това, че много се радвам, че не си направила златната фруктиера:) И то не само за това, че твоята щеше да е по-хубава от моята, а и затова, че щеше да ни лишиш от това сладко хлапе:) Възхищавам ти се съвсем искрено за умението да моделираш лица и фигурки, ти си една от фаворитките ми по този параграф. Уникална си! Толкова е живо и истинско това хлапе, че   сякаш всеки момент ще проговори. Зеленчуците, чинията и хлябът също са много добри. И да искам не мога да си измисля забележка, ще ме прощаваш:)

Като заключение искам да кажа, че много ми хареса това предизвикателство и с нетърпение очаквам следващото:) Изводът ми е, че с изключение на някои екземпляри, които са си перманентно добри, всички останали сме задобряли страхотно:)

# 243
  • Norge
Свещичке,
не му се яде на малчугана варен зеленчук, а?  Joy  Ми правилно -  кой ти е крив като си го направила такъв “достоверен“!  Rolling EyesДа беше го омазала малко, да не се разбира за какво иде реч, та белким мине де за пържола, де за хамбургер  Flutter, аха!

Мила моя слабост, нали си знаеш колко много обичам и теб, и дарбата ти да ваяш! Тук вече си дала всичко от себе си и мисля, че е лесно да се разбере - правила си едно от най-любимите за теб същества на този свят. Heart Eyes  Всяка чертичка в пъстрите очи е нарисувана, а скръбта в израза им е сърцераздирателна, наистина. Cry  Да беше ярост, би изпепелила морковите, гарантирано! Twisted Evil

Свитите раменце, безизходицата в тях, ех! Hug Много добре си подходила с веждите, снимките също са правени в един малко “камерен“ и драматичен ракурс, много въздействащо.
Въпрос: абе защо “Свещичката“? Има ли някаква тайна или е случайно, като моето “Стигабе“?
Много съм впечатлена, много ти се радвам и много харесвам! Прекрасен финален акорд на последния ден от събитието.  bouquet

Игличе,
Продължаваш традицията със сполучливи фигури, мисля си за онзи незабравим Мюнхаузен... Hug
На теб моделирането също ти се отдава, ти го показа това още в самото начало и оттогава насам всичко става само по-добро.

Пишеш, че си показала как си направила лицето, аз обаче не разбрах дали е било с молд или моделирано ръчно. Не че има голямо значение, само се заяждам. Stuck Out Tongue
Шегувам се. Wink

Наричаш фигурата си бебе, а моята първа ( и втора) реакция е еднозначна - кукла, от някогашните, с папмаше-гипсови (??) глави. По същия начин е изрисувана, изражението е като на “онези“ кукли, лъскавината - също. Много приятно връщане назад във времето. Peace

От зеленчуците си избирам краставичките и картофите, прелестни!
Зелката...таковата...май ми навява някакви асоциации с алабаш. Blush Но това не е беда, не винаги всичко се получава на 100%.
Аз харесвам начина ти на виждане и на работа, и това ти участие не прави изключение!  bouquet

Дитсане,
Ако и това твоето не е предизвикателство! Heart Eyes На фона на всичко онова, с което си била затрупана, да се пребориш и с тукашното събитие, респект за силата!  bouquet

Защо обаче се кориш толкова, наистина не мога да разбера. Допускам обаче, че първоначалната идея за “картина“  донякъде се е намесила в пропорциите, в смисъл такъв, че може би кошницата, която си избрала като краен вариант, идва като че ли една мъничка идея голяма за плодовете. Самите плодове малко се “бият“ помежду си - гроздът се явява голям колкото ябълката и не че и такива примери не могат да се намерят Blush, но вероятно не си имала предвид точно тях.
Това е по размерите.

Но ми харесва много начинът, по който си решила да ги представиш. Peace Създават впечатление точно на керамични плодове, декорация на плато или някакъв друг съд. Точно си постигнала този ефект и със самото оцветяване, и с лъскавината на повърхността им. Харесвам барелефната форма, някога си играех със солено тесто и правех точно подобни аранжименти, твоята торта ми припомни приятни мигове. Heart Eyes
Извънреден поздрав за желанието все пак да се справиш и да участваш! Имаше защо!  bouquet

# 244
  • София
Да се изкажа най-накрая и аз по колежките, че денят свърши. Ние утре на моренце ще ходим та бях зарината със задачки, ама сега те почти са свършени, съществата са изкъпани и сложени, а аз със сладоледец пред мен ще приказвам.  Laughing

Игличе, абсолютно и на мен бебИто ми прилича на едновремешна кукла, от тези руските, които всички (от по-дъртите де) сме имали някога.  Grinning Признала съм те отвсякъде като 3Д тортачка. Да напълниш И главата с торта не би ми хрумнало и в най-лош сън, честна дума. Готварчето е върховно, дала си всичко от себе си за него така, че други леки недостатъци по изработката на зеленчуците са почти незабележими,освен, ако не се прави именно точен разбор на тортата. А ние правим това, нали?  Laughing Капакът на тенджерата наистина е крив, но аз знам колко е трудно (не визирам Бубето и Мина, тези жрици на изчистените и изгладените торти) да направиш идеално гладко и равно подобни неща, затова при мен няма да видите такива.  Mr. Green Супер торта, Игличе, браво!

Дитсан
, съсипа се да се критикуваш бе, жена. Що тъй? Виж каква готина торта спретна.  Wink Измежду всичките тераси, фонтани и младоженци...  Laughing Ще кажа какво не ми харесва в тортата - бялата празнота и плетката на кошница. Именно тя, а не розовия цвят. Твърде ми е равно, но предвид ограниченото време, приемам.  Laughing И на мен тортата ми прилича на керамична плочка или по-скоро на огромно магнитче.  Grinning

Така, изядох си и сладоледа, докато писах. Сега да отговоря и по моята торта. Бубе, аз съм тази с двойката за подложката, защото хич и нямам такава.  Mr. Green Дитсан, нищо не ти липсва - цялостната визия си я има, всичко е сложено съвсем умишленно върху една равна бяла повърхност, тортата си е торта, а до нея е човечето и това е.  Wink
Нанче, не е оризон, всичко е фондан и вътре гъмпейст за да изсъхне по-бързо.
Нелка, някога бях само veshti4ka, после ми омръзна и реших, че ще бъде игра на думи - sVeshti4ka ( с/със вещичка демек, а стана свещичка).   Laughing

Благодаря на всичките за хубавите думи за моето човече и за супер Предизвикателството!  Hug

# 245
  • София
Дитсанче, като цяло тортата ти много ми харесва, крушата, гроздето, бутилката/ плетеницата на шишето е много хубава/, чудесно са се получили. Че си страхотна в апликациите нямам съмнение  Heart Eyes Аз лично бих направила кошницата светло кафява или пък може би бяла, ако около нея беше друг цвят. Иначе формата на кошницата е страхотна. Само малко голо ми стои над шишето, ако имаше време за това бръшляннче, което споменаваш щеше да е чудесно  Hug Поздравление за хъса да не ни изоставиш на това предизвикалество   bouquet
Игличе, толкова се притесняваше, а ето, че Кари е останала доволна от тортата си  Wink тенджерата е много готина/сигурно и модел със сърчица има Mr. Green/ Зеленчуците са много добри, любими са ми картофите, бобчетата, морковите и лукчето/или чесъна/ с малко блясък щяха да са страхотни, но те разбирам за жегата  Joy Черпака е мноого добър, готов да сипе от супата. За човечето не съм се и съмнявала, че ще е страхотно, физиономията е един път, шапката страшно ме кефи и престилката е много добра. Единственото което не ми е ясно е дали човечето е голо, струва ми се телесен цвят под престилката  hahaha
Свещичкова, аз ти казах, че щерката определи твоята торта за най- добра  Wink на мен също много ми харесва. Толкова ми е позната тази физиономия, ще я видя на лицето на Мая ако и сервирам същото  hahaha Въпреки, че на мен ми изглежда доста вкусно, броколито е чудесно сготвено, така, че да не загуби цвета си  Wink Картофките много апетитни с копърче, а и някакво саламче гледам. Флийката е страхотна, пълнозърнеста ли е  Wink Виличката, чинийката и покривката са станали много добре, че даже и салфетка си има hahaha. Но за мен най- впечатляващо е момченцето и по точно очите му, толкова изразителни и пипнати, поздравления  Hug

# 246
  • у дома
хванах последния влак (предварително се извинявам, ако ........ тук амнезията ме гони и нямам идея какво съм искала да напиша снощи  Mr. Green

Ани, много, много ми харесва тортата ти. няма да повтарям всички писали преди мен, но изцяло подкрепям казаното.  Peace определено силата ти е в моделирането на човешки фигури (и не само). помислила си за всичко и си го барнала както трябва. единствено цвета на покривката нещо не ми допада  Thinking

Дитсан
, много добра кошница с плодове.  не ми допада цвета, някак не й отива  Mr. Green върху зелената подложка тортата се вижда по по-различен начин и на мен ми харесва повече Simple Smile

много, много се извинявам, но утре ще продължа.. очите ми се затварят, да не кажа, че направо си спя...

редактирам се  Embarassed

Игличе, голям проект и мисля, че си се справила повече от добре  Grinning на мен оцветяването на зеленчуците ми харесва... има нещо дребно, което трябва да се пипне, но ми допадат (изключвам лука/чесъна). сърчицата по тенджерата наистина, ако бяха рисувани, щеше да стане по-добре  Thinking черпака определено ти се е получил Simple Smile

Бях час от едно много силно предизвикателство, макар и с малко участници Party

Благодаря на всички, които коментираха и моето скромно представяне  Hug

Последна редакция: сб, 07 юли 2012, 08:57 от blueeye®

# 247
  • Тракийка в Софийското равно поле....
Дойде и моето време днес!

Ани  Hug, пак си ме отменила, ама аз блажено похърквах до 9.30 гушната с едно пухкаво човече....

Сега по темата.

Игличе, много, много ме впечатли твоята торта и най-вече лицето. И мен ми прилича на кукла много. Тенджерката е супер готина с тия сърчица. Всичко е супер! Има какво да се иска още от ефекта по зеленчуците, но ще се научим - и това ще стане.....

Дитсън, много се кефя, че успя, мила. Не изневери на стила си. Определено приех тортата ти като порцеланова плочка. Все пак и не мен розвото не ми се връзва много (макар че за такъв тип порцеланова фигурка е използваемо). И при теб малко оцветяването май не се е получило. Но пък тъмното грозде е станало идеално.

Вещичке със "с"  Mr. Green - тебе кво да ти каже човек. Неповторим израз придаваш ти на лицата. Мимика и емоция има много в твоите фигурки. Всичко е перфектно. Малко ти е крива вилицата май май обаче  Mr. Green
Много, много ти благодаря, че ми спаси дупето и пое организацията на темата  Hug Прости ми че така те нахендрих  Blush

# 248
И пак аз!

Понеже утре ще пътувам, си позволявам да обявя от днес началото на гласуването. Пишете ми на ЛС защото не знам Дими кога си идва.
Това не пречи да си коментираме де...........

Темите, които останаха:
Торти числа
Мини Тортички/Къпкейкс
Солени торти
Държава
Етно
Континенти
Български народни обичаи
Ваканция
Нетрадиционни растения
Нетрадиционни животни
Кино и Филми
Герои на Дисни/Екшън герои
Театър
Музикални инструменти
Картини
Карикатури
Предмети от бита/Свещи/Посуда/Мебели
Снимки, спомени, албуми
Техника/Автомобили/Транспорт
Криви торти
Реклама
Епохи
Кръговрат и Вода
Анимационни герои
История

И аз като Дими гласувам явно тук, за да не се влияя после
Предмети от бита/Свещи/Посуда/Мебели
Етно

И хубаво мислете каква тема ще измислите, защото това ще определи тортата за моя РД  Mr. Green Laughing

# 249
Момичета ,благодаря на всички за прекрасните думи.
Татит, писах на ЛС но не съм сигурна дали го изпратих ако го няма кажи.

# 250
nan4etobg , Марулка, Мина, Нелка, Свещичка,Блу,Мечо Пух  благодаря.
Първо Дитсън забравих да ти кажа за кейкпопсовете, това е блат натрошен с маслен крем оформен като бонбон и покрит с шоколад на клечка, сега са модерни по детските партита и са божествено вкусни.
Мина съвсем точно си забелязала, аз в много случаи съм Джаста праста и ми липсва точно чистотата на изпълнение и прецизността.
Нелка Ти слънце такова никога няма да кажеш нещо лошо, само се закачаш. Моделирано е бебето, но съм гледала от едно от бебетата на Кари ( кукла) понеже е триизмерно, бях свалила много снимки с бебешки личица, но нямаха профил и фас за да се ориентирам добре и си взех куклата за модел. В крайна сметка не заприлича точно и на куклата но съм много щастлива че успях да оформя устичката така както обичам с това изразително М като на бебешка физиономия иначе наистина прилича на маска. Лошото е че си личи къде съм добавяла тесто и снаждала малко омазано е , ушите се мачкаха  леко щтръкнаха но като цяло добре смятам се получи. Просто само ти, Вал и Свещичка умеете не само да моделирате а и да придавате характер и живот на лицата, Марулката също ги оживява, моите винаги стоят някак статични липсва им живот. Но дерзая.
Мечо Пух Голо е бебето с един памперс и престилка. Ето го в гръб

Сърчицата не са молд ами кътър с текстура.

И за мен беше много приятно да споделим поредното предизвикателство, сега да изберем хубава тема за следващото че вече ме сърбят ръцете и не търсете лесните теми  нека да е предизвикателство. Аз вече гласувах.

# 251
Момичета ,благодаря на всички за прекрасните думи.
Татит, писах на ЛС но не съм сигурна дали го изпратих ако го няма кажи.
Получено е всичко!  Hug
Имам гласове и от Мина, Марулка, Иглика

# 252
  • Norge
И от мен, и от мен има глас!   Hug

----------------

Игличе мило,  Heart Eyes
Благодаря ти за хубавото обяснение.
Какво искаш да кажеш с това, че  “Моделирано е бебето, но съм гледала от едно от ....“   Rolling Eyes Ами нали всеки художник и скулптор все гледа от нещо!!! Моментално да отстраниш думичката “но“ и да приемеш една сърдечна прегръдка за всичко останало.  Hug
Дали си постигнала прилика в този случай няма значение, важното е, че си постигнала това хубаво кукленско личице.
Благодарност за снимката в гръб, на мен ми хареса и снимката от сета на вече облечената във фондан фигура, с хубавите си пропорции и поза.
  bouquet

# 253
  • София
А кога се пада следващото предизвикателство, че  да видя кой има рождени дни тогава за да си избера темата? Grinning

# 254
  • Norge
Свещичке, хайде сега и ти, иде ми да кажа нещо за предния ти ник, ама няма, де  Stuck Out Tongue smile3503
Ти си знаеш защо   Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт