Радостта ми е голяма - ще съм НОЕМВРИйска мама - еп.6

• 32 791
  • 737
  •   1
Отговори
# 75
  • София
шушулче,то не само в частните е така.В МД София вече раждането е 900 лв. с избор на екип,ако искаш и от стаите на 12-тият етаж и там са едни суми на ден и то излиза като в Токуда едва ли не.
Ценното в Токуда са 2 неща - изключително добра неонатология(което е много важно,ако не дай си боже се наложи) и изследванията ,които правят на бебето след раждането.Първо ,че те така или иначе трябва да се направят и второ,че са супер подробни и може да се открие навреме проблем.На моя приятелка детето откриха проблем с бъбрека там още на 2-рият ден .
 За това не бих я сравнила нито с Щерев нито с друга частна.

Aera ,ЧРД на патерици- много здраве ,щастие и здраво бебче през ноември!  bouquet  

Леля Тигър ,дано всичко е ок ,щом док е казал,че не е притеснително,значи е така. Hug

Цветенце, според мен също не става само с лятна,те нямат напълно легнало положение повечето,а това е важно за бебето.Не виждам как ще го оставиш у вас това бебе 4 м. без да го изведеш навън.Живот и здраве ,смятам моето само в най -големите виелици да не излиза.Ако е над 0-та ,ще сме всеки ден навън.

# 76
ядох един студен таратор(доста студен беше, ама много ми се услади).Дали може да съм навредила нещо на бебо?
Абе твоето бебе да не си го държиш в стомаха  Joy (дано имаш чувство за хумор, не се сдържах просто Hug)

На кое викате зимна количка? Щерката от новородена до почти 2 год. я изгледах много успешно с това, има положения, вкл. и пълно легнало, както и чувалце, което я закрива откъм краката. Мисля че този тип не са нито зимни нито летни, а комбинирани  newsm78 ?? (оф корс представеният модел е вече демоде като външен вид, за което обаче не ми ппука, много е удобна)

Цветенце, как няма да изведеш 4 месеца детето Shocked Освен ако не си в къща или имаш веранда, де...

Known, евала за полета, сигурно е било невероятно, много ми се искало винаги Peace

# 77
  • Λάρισα
Цветенце, не знам какво точно имаш предвид "лятна" количка, но почти всичко относно количките е въпрос на вкус и предпочитания. Няма такова нещо като "не става" - с всякаква количка (с пълно легнало за в началото) ще си отгледаш детето, важното е да ти отговаря на нуждите, защото всеки има различни такива. С дъщеря ми (родена в края на октомври) първо си взех триколка Хане (тоест не чак толкова лятна), обаче лично на мен ми беше ужасно огромна, смених я с това с идеята да се ползва за второ дете от новородено и въобще не съжалявам. Има си чувал, пълно легнало, поддръжка за главата за новородено - не знам да липсва нещо. И далеч не е единственият вариант, просто пример.
И е пределно ясно, че на някои ще им е удобно така, на други - иначе, избор има, само човек да знае долу-горе какво иска.  Peace

# 78
  • София
Аз на лятна количка казвам на тези съвсем леките,дето са тип чадър като сгъване и са с малки гуми повечето.Това дето го показва Облачето си е нормалната количка -ползва си се и зиме и лете.То не е задължително да има зимен кош,може и в порт бебе да се сложи.Важното е да е напълно легнало.

llama и аз същият избор на колички направих с първото като марки  Laughing,само дето голямата ми не беше триколка(нещо не ме кефеха на външен вид) ,а взех с 4 колела.Но с Маккларана се родих направо,много лека и маневрена.

# 79
  • В къщурката на хълма на феите
Ангелче на мен пък оня ден в един магазин ми обясниха, че това което Облачето е дала като снимка е летния кош newsm78

# 80
  • На брега на морето
И аз имам предвид за лятна тип чадър, отгоре съм сенник и то това е то Laughing
Много лекичка.

# 81
angels_zg, сега разбирам, ама пак си мисля, че са безумно мн пари. В Селената само те израждат и се молиш всичко да е наред с бебето, защото доскоро нямаха кувиози, сега май имат, но не знам колко и при един проблем ги карат в държавните.
Относно количките, аз ще съм си с комбинирана, живот и здраве. Ходихме до Касида, гледахме колички и пак се спрях на тази, за която си мечтая от 3 години насам. За мен кошът за новородено си е задължителен, но никого не ангажирам с мнение.

# 82
  • Λάρισα
Аз затова казвам, че не знам какво точно има предвид под "лятна количка"  Simple Smile
На коша за новородено не знам защо казват "зимен", зиме или лете, новороденото си е новородено. За някои е важен, за някои - излишен, и всеки е прав за себе си. И не само кошът, колко други неща има... затова има и такъв голям избор.

angels_zg  Mr. Green
Иначе хубави колички, няма спор. Аз и за първата не съжалявам, страхотна беше, но не беше "моята".

Последна редакция: пн, 04 юни 2012, 22:09 от llama

# 83
llama, Слалом ли си имала?

# 84
Цветенце, 4-но бебе е малко за лятна количка. А през март си е още студено.
Колкото и степени да има тази лятна количка, все си е лятна. Аз миналата седмица ходих да купувам лятна за подарък. И тя беше със степени. Ами не е същото Simple Smile
А и на следващата зима в какво ще се возите? Я проходи на 1 годинка, я не.
А и да проходи пак няма да се мине без возене.
Според мен няма как да се размине и без зимната, а тя е много по-удобна.

Това за "зимните" и "лятните количики"  е много неточно и заблуждаващо. По правилно е да се казва количка за новородени или количка за след 6 месеца.
Спокойно съм возила малкия в количка джъмбо за 30 лв с малки колелца и без амортисьори в най-големия сняг през зимата. Та дете на около година е облечено с космонавт, ботуши (дори и да не е проходило) под космонавта може да му сложиш каквото ти душа даде или каквото се побере под космонавта и няма да му е студено на детето. Освен това към количките за след 6 месеца в повечето случаи има покривало за крака и други такива работи. Идеята на тези колички е че като ти стане детето 10 килограма и 14 кила количка + 5 кила багаж идват доста множко. За това тези колички са по 5-8 кг. та средно  6-7  кила количка + 10 кила бебе и 3 кила багаж ( щото ако имат вобще багажник е по-нежен и по-малък) та сами си правите сметката.

Днес бях на ФМ ама бебето се беше свило така, че не видяхме дали е момче или момиче. Иначе му разгледа и измери докторката всичките органи всичко е нормално. Върви по дребно от баткото по това време. Нямам снимки, защото докторката каза че няма смисъл да ми дава снимки на гръб с гола глава. По едно време докато му гледаше сърцето се обърна малко смучеше си палеца, после другия и после се опита да си смуче двата палеца едновременно, ама докторката като тръгна да му гледа лицето и то пак се обърна. Нямам снимки Sad Нищо да е живо и здраво като се роди ще правим снимки.

# 85
  • Λάρισα
Шушулче, да, само че по-стария Pro, а не Pro Reverse.

# 86
Не съм се изразила правилно, нямам предвид тези точно летните, тип чадър. Нещо по-леко и удобно, без зимен кош, ей като това например-
http://www.simonovi-bgshop.com/tsetska/catalog/product_info.php/ … 52d57d15aca4d1e2a , а не като това
http://www.simonovi-bgshop.com/tsetska/catalog/product_info.php/ … products_id/27516
Бебето не че няма да го извеждам навън 4 месеца, просто не мисля, че през тези месеци ще го возя в количка - това е. И с двете ми деца ми беше ужасно трудно, като заплачеха да ги нося и да бутам огромната тежка количка / имах чиполино някаква/, след това с тези по-лекичките се родих, но не напълно летни, а от този тип, който съм показала  hahaha леле как го обясних

# 87
  • София
Добро утро, сладки писарушки!   bouquet

Чудех се кога ще подхванем темата за количките  Crazy Голяма слабост ми е да разглеждам разни модели по интернет. Аз от тези без никакъв опит, разбира се... Просто си имам някакви изисквания, имайки предвид колко "прекрасна" е София за майки с колички.  ooooh! Искам да е супер маневрена и проходима- през сняг, кал, пясък, липсата на свестни тротоари... Blush Рано е, още не сме ходили да разглеждаме на живо, ама в и-нет припадам по X- lander:

http://www.novobebe.com/X-lander-2012-Asia-kombinirana-bebeshka- … olichka-4019.html

Как мислите- дали не се изхвърлям много?  Embarassed

А за раждането- май все повече се насочваме към МД, без избор на екип...  Thinking Само за по-хубава стая ще си платя.

# 88
  • На брега на морето
Juleto, ми не е евтинка, но ако можеш да си го позволиш защо не.
Аз лично ще ползвам и 2-те колички на 1 приятелка. Хич не мисля и да купувам нови.
Хубави са, а и аз съм била почти винаги с тях в този период, та знам как са ползвани.

2 сутрини поред ставах в 6, днес едва се надигнах и май е време да подхващам учебника.
Хубав ден от мен.

# 89
  • София
Juleto, ми не е евтинка, но ако можеш да си го позволиш защо не.
Аз лично ще ползвам и 2-те колички на 1 приятелка.

Ами...не ни е баш по възможностите, но бихме отделили, ако се убедим, че си заслужава.  newsm78
Лошото е, че нямам приятелки с поотраснали деца- аз съм една от първите бременелки, или пък сме заедно... Crazy

Общи условия

Активация на акаунт