Орхидея - тема 8

• 116 999
  • 750
  •   1
Отговори
# 525
Моята ванда я купих за 70 лв. имаше много цветове, и изобщо е едно добре отгледано растение. За един месец прецъфтя и сега в момента пуска ново листо. А от една поръчка чакам 2 ванди по 25 евро, но в какво състояние ще дойдат незнам. Ще ги снимам в понеделник като пристигнат. Преди време уморих една синя ванда, гледах я по корени и по всички правила на изкуството - пулверизиране, киснене и целодневно въртене около нея.....а тя взе че умря  Embarassed сега тази е в кори, и я гледам наравно с другите и тя се чуства прекрасно  Crazy

# 526
  • Gone with the wind
Ина, култанки, или швартерки чакаш?
Виждала съм ванди и на култана и швартерски (всъщност, моята ванда и неостилиса ми са швартерки) - наистина, невероятни растения. Култанките са един път в цената, а растенията които съм виждала са леко казано огромни  Heart Eyes Швартерките пък, макар от немско, макар да плащам и транспорт, пак ми идват на по-добри цени от тези тук.  Crossing Arms

# 527
  • София
Ина, култанки, или швартерки чакаш?
Виждала съм ванди и на култана и швартерски (всъщност, моята ванда и неостилиса ми са швартерки) - наистина, невероятни растения. Култанките са един път в цената, а растенията които съм виждала са леко казано огромни  Heart Eyes Швартерките пък, макар от немско, макар да плащам и транспорт, пак ми идват на по-добри цени от тези тук.  Crossing Arms

А сега преведи, ако може!  Wink  Предполагам, че са някакви сайтове, от които поръчваш.  Embarassed  То по-добре да не ги знам, за да не се изкушавам, но все пак - за обща култура.  Mr. Green

# 528
Да,сайтове за орхидеи са  Peace

# 529
Швартерки  Laughing и са ми първите от там. Имам от нардото доста и са много хубави. От култана още не съм поръчвала, но може би е време да ги пробвам  Joy
Таня давай заедно да ги пробваме  Mr. Green

# 530
  • Gone with the wind
Таня, това са:
Швартер
Култана
От Култана си струва само обща поръчка. Транспортът е доста скъп, фитосанитарния също, пък и - май минимума им за поръчка беше 200$ (не помня точно), имаш и занимавка с митници, та .. доста сложно е с тях.
Грубо растенията им пристигат между 25 и 30лв, което си е направо супер  bowuu

# 531
Ку4о - вярно... извинявай. явно съм проспала коментара ти!  ooooh!

А относно моите орхидейки... ами, ето снимки ако можете да си дадете проф. мение Simple Smile аз мисля че едното е начало на цветонос но другото не знам какво е ....

Това е едната ми Simple Smile

А това е другата ...

Моля кажете си мнението как ви изглеждат и какво мислите дали се справят... защото, определено има какво да понауча Simple Smile Благодаря ви предварително...

# 532
  • Gone with the wind
На първата снимка - това отпред е корен, това от дясно май е цветенос (не го виждам много добре). На втората снимка е сто процентов цветенос

# 533
Дайте идея в какъв съд мога да засадя няколко орхидеи. Къде може да има широки саксии?

# 534
Ку4о, мерси много Simple Smile надявам се скоро да ме зарадват с цветове! Simple Smile

Nazar Boncugu : аз имам една идея за саксия от рода "направи си сам"  ... от бутилка от безалкохолна напитка, да е прозрачна... и после с цигара примерно се правят много дупчици от който да оттича водата и да не се запаряват корените Simple Smile е , не съм сигурна в това което предлагам, но аз така ще направя с моите Simple Smile

# 535
Или по-скоро от големите 5-10 литрови бутилки от минерална вода? Ще трябва и някаква кашпа да взема.

# 536
да , хем е и с хубаво дъно Simple Smile

# 537
Благодаря за идеята, ще се възползвам.

# 538
  • Там, където ме обичат
Tя темата на привършване, ама да се разпиша, че от 3 орхидеи, 2 уморих.
Дано тук се науча къде бъркам.  Peace

# 539
Е! радвам се и аз да съм от полза  Flutter

Иначе, искам да ви покажа и малката ми Мини орхидея.  и дали знаете дали е обикновена Фаленопсис но бебе, или е някакъв мини размер?... по същия начин ли се гледа...?  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт