Орхидея - тема 8

• 116 957
  • 750
  •   1
Отговори
# 600
  • София
това са първите ми пафчета и толкова мъхести корени не бях виждала. Приличат на плюшени, такива ли трябва да са? Сега стискам палци да ги докарам до цветонос  Praynig

Аз затова ги наричам "Косматките". Особено едната е невероятно космата.  Laughing

Честито! Разкошни са! Да ги отглеждаш успешно и да те радват с много цвят!  Hug

Аз днес се загледах. В доста от орхидеите видях цветоноси, а и оставените стари цветоноси пускат разклонения. Цветоноси има както в спалнята (с температурните разлики), така и в хола (с пуснатия постоянно климатик).

след коя пъпка режеш цветоноса?

Зависи от цветоноса. Някои съм отрязала над втората, а други - над третата пъпка. Гледам да са около 15-20 см. Понякога ми е жал да ги отрежа напълно, но пък от тези разклонения ще имам малко на брой и не дотам красиви цветове  Sad. Привърженик съм на цялостно отрязване.

# 601
Благодаря на всички  Hug Таня на теб честита радост, като цъфнат да ни радваш със снимки!

# 602
  • Бургас На пресечката за Рая
Момичета скоро не съм писала... Ето Ви малко порции от орхитата ми да им се полюбувате.... newsm10 newsm03 newsm03 newsm03

Последна редакция: сб, 10 ное 2012, 23:21 от лула

# 603
Боже Лула напълни ми очите 😍 Невероятни са ти!!! Дълго да ти е така обилно нацъфтяло!

# 604
  • на 90 км от морето
Лула, наистина ми се изпълни душата. Все така да ти е шарено и кокетно  Heart Eyes Hug

# 605
Уау  Crazy Това пък розовото възможно ли е да има толкова цвят. Моите имат по 3-4 цвята и аз колко им се радвам, а такова нещо не бях виждала.

# 606
лула
мога кажа само уууууууууууууаааааааааааааааааауууууууууууууууууу
 smile3501 newsm74  261uu ти си направо една  babydust7  на цветята Simple Smile
поздреавления

# 607
  • Там, където ме обичат
Лула, поздравления и от мен.
Ти си царицата на орхидеите.   bouquet

Моля от името на  всички да споделиш как го постигаш това.  Praynig Praynig Praynig

# 608
  • Пловдив
Ина честити ти орхи, наистина изглеждат доста добре гледани.
Лула, и аз да въздъхна "красота!"
Аз се сдобих с още едно фалче- една колежка на майка ми се отказа от него след като прецъфтяло. То милото почти живо, само с три листа. Има доста корени за орязване, обаче ще изчакам малко да се адаптира у нас и после ще пресаждам и чистя, дано се съвземе  Praynig

# 609
лула и аз се присъединявам към молбата - издай тайната на този цъфтеж  Praynig, направо ми взе акъла. Ториш ли ги с нещо и с какво и на каква температура ги гледаш?
Момичета дайте съвет вандите какво да ги правя, мойта старата си я гледам в кори. Тези трите новите съм ги увисила по корени на пердето и ме е страх да ги пипна че са с цветоноси.  newsm78

# 610
лула,лилавата орхидея една ли е???останаха ми очите в това чудо на красотата   Heart Eyes,удивително  Flutter
а между другото,извинявам се за оф-топика ,но и вие ли имате мартеница на логото на форума? Shocked

# 611
Лула, орхидеите ти са невероятни, не мога да им се нагледам!!!  Crazy Crazy Crazy
Да не им правиш магии някакви?  Heart Eyes

Скрит текст:
Silvy, аз нямам мартеница  newsm78

# 612
и аз сега нямам  Thinking много странно  Crazy
между другото сега оглеждах пак моите орхидеи и на едната забелязах,че има наченка да излиза нещо между листата,стискайте палци да е цветонос  Praynig

# 613
  • Gone with the wind
Само тоя сладур пърпъл мартина е мъничък, но ми е любим  Heart Eyes

Видовите фалове по принцип са доста по-дребни от хибридите по магазините. Пърпълът ти е страхотен и хич не е мъничък - като го гледам е по-голям от моя  Wink
Честити ти придобивки  Heart Eyes Страхотни са всички! Швартер определено е един от най-любимите ми доставчици! И да покажеш вандите като разцъфнат хубаво Wink

# 614
торите ли с магнезиев сулфат и ако да в какво съотношение?или може би не торите,но сте чували и знаете колко грама се разтварят и в какво количество вода?благодаря предварително  Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт