Орхидея - тема 8

• 115 641
  • 750
  •   1
Отговори
# 690
Деа честита радост  Hug разбирам напълно вълнението ти защото и аз скоро се радвах на първи произведени от мен цветоноси ...пожелавам ти ооооооообилен цъфтеж   bouquet

# 691
kotentse,много са ти хубави орхитата и не виждам нищо нередно.Радвай им се и не се вглеждай толкова   bouquet

dea 55,честито и от мен!  Party

Тaня67,преместих го,дано да има ефект  Blush

# 692
t_tabakova,
INA_ar, silvy_
 Благодаря Ви, момичета, те са още бебенца, но гледам,че доста бързо растат Simple Smile поздрави  
  bouquet newsm51 smile3525

# 693
Момичета тази седмица съм на вълна експерименти. Решила съм да преместя две видови фалчета в керамзит. Ще се пробвам да ги гледам хидропонно. Та мисълта ми е, като съм си направила торовия разтвор и съм докарала подходящо РН мога ли да го използвам по дълго време? Ако стои готов примерно 2 седмици ще му стане ли нещо?  newsm78

# 694
Здравейте момичета.И аз да се похваля като нова любителка на орхидеи-ще ми зъфтят 4броя  Grinning
Но ви пиша по друг повод.На едната орхидея почти всички листа имат някакви топчици ужасни-моля ако ги разпознавате да кажете какво да ги правя.
http://elina0102.snimka.bg/flowers/orhidei.651813.29021627

# 695
Elsinor лелееееее, милите орхидеи!!! нямам си и на идея какво е, нека по разбиращите си кажат думата  Cry

И аз имам един много кратък въпрос ... днес наторих орхидеите, но при 1.5 литър вода, си остава много като се има на предвид че имам само 5 орхидеики ... та въпроса ми е, може ли разтвора да си седи хей така до следващото поливане ? или трябва някакво друго съхранение? и също така колко дълго може да си седи така ?

# 696
Котенце и аз съм със същото питане, ще чакаме някой от по-знаещите да каже ..
Олеееее тези бучки изглеждат ужасно  #Crazy

# 697
  • София
Имайки предвид, че следващото торене ще е след едно поливане, а както вече е студено, поливанията се разреждат, не съветвам никого да пази вода с тор цял месец. Не мисля, че ще е здравословно да се топи отново в някоя тинясала от стоене вода. Иначе съм оставяла за следващия ден.  Wink

А такива гадости като от снимката не съм виждала никога. Бих я изолирала далече от останалите, за да не се заразят и те.

# 698
Мерси Таня, а днес си намерих оранжев кристалон и след дълго четене на стари теми, сложих една кафена лъжичка на 2 литра. Така разреден добре ли е?

# 699
  • София
Мерси Таня, а днес си намерих оранжев кристалон и след дълго четене на стари теми, сложих една кафена лъжичка на 2 литра. Така разреден добре ли е?

Мисля, че е много. Само ако лъжичката е от онези сувенирните.  Wink  Най-добре изрежи празно "местенце" от аналгин или парацетамол. Стандартното хапче от този вид е 500 мг. Може да ти служи като мярка. Добре е да е с връх, защото хапчето е плътно, а кристалона не е. Мисля, че мярката беше 1 или 2 такива хапчета на 2 литра вода (прочети какво пише на опаковката и раздели на 2, дори на 3). Ние отдавна не топим във вода и затова не си спомням точните мерки. Обикновено мъжът ми ръсва на око в лейката, но при условие, че сипваме съвсем малко отгоре, не е фатално и да е по-концентрирано. Не е като да кисне 10-20 минути.

# 700
Ами то и аз не кисна вече, иначе става сто часа мъкнене, оцеждане  Grinning..действам с бутилката. Лъжичката е малка, значи съм нацелила грамажа. След няколко месеца искам цветове с размер поне 10 см  Joy

# 701
  • София
Ами то и аз не кисна вече, иначе става сто часа мъкнене, оцеждане  Grinning..действам с бутилката. Лъжичката е малка, значи съм нацелила грамажа. След няколко месеца искам цветове с размер поне 10 см  Joy

Тогава колкото и сложиш е добре.  Grinning  Водата и без това се стича и до корените почти нищо не стига.  А ако водата с тор е чиста (не е топено в нея), може да пробваш да я оставиш за следващия път. Ако не се е променила видимо, може и да става.  newsm78

# 702
Elsinor,може да потърсиш и да попиташ и тук:
http://forum.flowersnet.info/viewtopic.php?f=48&t=1169

# 703
Здравейте!
И аз да се присламча с въпросче. Днес падна последното цветче на орхидеята, която си купих в началото на август. Мислех, че е "замръзнала" и не се развива, но видях, че от вътрешността, между листата се подава ново листенце. Предполагам, че се чувства добре. Grinning Четох различни мнения за цветоноса и съм решила да го оставя. Въпросът ми е да започвам ли торене или има някакъв период след прецъфтяването, който се изчаква. Желанието ми е да я накарам да цъфне отново. Купила съм си "Флоровит" -  полски препарат за орхидеи. /не мога да намеря Кристалон/

# 704
Здравейте и от мен!
Имам един въпрос-имам орхидея,купих си я пролетта беше с два цветоноса,прецъфтя и пусна три листа.Сега пуща нещо,но не знам какво е-четох но  Thinking моля за отговор-корен ли е или ще пуща цветонос?
ето това малкото,което се показва

Общи условия

Активация на акаунт