Токуда болница - София - 15 тема

• 65 506
  • 751
  •   1
Отговори
# 60
преди време 900 лв се фактурираха, а 600 бяха дарение, за да не се облагат с ДДС

Аз се обадих до моя фонд, за да попитам какво от раждането ми покриват. Казаха ми, че ще покрият самото раждане като разход, а дарения и пари за избор на екип - не (последното разбрах, че се дискутира в Министерски съвет, дано до термина ми нещата се решат в моя полза).

Когато от Токуда издават фактура за въпросните 900 лв какво пишат за тях във фактурата? Макар и 900, пак ще се радвам да ми се върнат част от парите...

# 61
  • в 1001-та нощ
питай фонда, какво искат да пише  Peace

# 62
  • София
heruvimche моят съвет е няколко пъти да попиташ фонда за какво става дума. Трябва да си търсиш правата като цяло и е голям купон. Неонатологичните грижи със сигурност няма да ти ги покрият защото са на името на бебето, а не на твое име - малко е странно да се издава фактура на новородено, но са го измислили хората. Понякога от фонда може да ти кажат, че имаш лимит еди си каква сума и трябва да си подготвена. Някои фондове не покриват вип стая и епидурална упойка, я тя си е 300 лв. в токуда. Избор на екип си е 1500 лв. Аз родих преди два месеца с фонд Токуда. Единственото нещо което платих беше неонатологията за бебето. Платиха ми епидуралната, избор на екип, лежането и многобройните записи на тонове. Само да ти кажа, че един ден отивам на запис на тонове и от регистратурата ми казват, че трябва да платя ... аз викам, че съм по фонд и те казаха, че ми се полагат 2 записа и само за една фирма се полагали неограничен брой записи. Платих си аз и на следващия ден горе във фонда. Оказа се, че договора ни е за неограничен брой записи на тонове и следващите пъти бяха предупредени на регистратура и ми върнаха парите. Та иди питай на правилното място и като трябва задавай различно формулирани едни и същи въпроси докато стигнеш до желаните отговори. Прочети си договора, но питай за всичко което не ти е ясно или е замъглено!

# 63
  • София
Момичета, малко в страни от темата - препоръчайте фонд, който работи с токуда и не си измисля оправдания да не плаща  Embarassed

# 64
  • София
Момичета, малко в страни от темата - препоръчайте фонд, който работи с токуда и не си измисля оправдания да не плаща  Embarassed
И токуда имат фонд  Naughty  Аз съм много доволна Simple Smile
http://www.tokudazof.bg/

# 65
Брей, аз вярно от много време не съм влизала във форума....Запис на темата и от мен Simple Smile Алексче   bouquet

# 66
А с тоя фонд мога ли да сключа д-р сега и те да поемат раждането? И случайно да знаеш цените на отделните пакети, в смисъл стандартен и лукс?

# 67
  • София
За да не е само запис, ще каже че вече имахме една среща с д-р Илиев и ми направи добро впечатление. Млад, свеж - шегува се и разведрява обстановката Simple Smile

По нататък ще споделя ако имам още информация за нещо специфично.  Simple Smile

да и ние днес се запознахме с него - много ми хареса - серизен,бърз и експедитивен. Crazyвсичко ми обясни точно и ясно и се надявам да не се разочаровам от него до края ! Praynig

Имам въпрос,знаете ли кога е най-добре да се направи тест за алергия преди раждането и на телефона на регистратурата ли да звъня , за да питам кога и къде трябва да направя изследването,а и колко парички ще излезе ? newsm78

# 68
А с тоя фонд мога ли да сключа д-р сега и те да поемат раждането? И случайно да знаеш цените на отделните пакети, в смисъл стандартен и лукс?

Доколкото знам, фондовете работят предимно с фирми; цените за индивидуално осигуряване са много високи.

# 69
Доколкото знам, фондовете работят предимно с фирми; цените за индивидуално осигуряване са много високи.

Правилно и също така при раждане се иска да си осигурявана във фонда 10календарни месеца преди раждането

# 70
  • София
За да не е само запис, ще каже че вече имахме една среща с д-р Илиев и ми направи добро впечатление. Млад, свеж - шегува се и разведрява обстановката Simple Smile

По нататък ще споделя ако имам още информация за нещо специфично.  Simple Smile

да и ние днес се запознахме с него - много ми хареса - серизен,бърз и експедитивен. Crazyвсичко ми обясни точно и ясно и се надявам да не се разочаровам от него до края ! Praynig

Момичета може ли да разкажете повече за тази предродилна консултация, с таткото ли бяхте или сами, преглежда ли ви, правихте ли план за раждането, съобразява ли се с вашето желание за раждането - нормално или секцио или гледа само медицинската страна?

# 71
На първата консултация с Иливе бяхме с таткото, но не сме обсъждали плана за раждане - там трябва да внимавам и да съм по-деликатна, защото с моите хиляда изисквания не искам да ми се ядоса и изнерви, а по-скоро да му задам някакви въпроси, за да разбера какво мисли и той самия. Иначе, създава впечатление, поне на мен така ми се струва, на привърженик на физиологичното раждане, а не на секциото без причина защото е по-бързо. Доколко обаче е за естественото раждане - ще пиша като го разпитам повече.  Peace
Например, всички лекари до сега ми обясняваха колко била голяма главата на бебето - той ми каза - спокойно, нормална му е главата - нямаме проблем с рамера, а и таза ти не е тесен. Ако се наложи секцио - то при мен ще е по-друга причина, а не"тесен таз" .

Също така на тази първа среща прави и ултразвук разбира се, то и на сайта на токуда така си пише.

# 72
Тук винаги ми отговаряте изчерпателно на въпросите, за което много ви благодаря   bouquet.
Имам следното притеснение. По принцип си харесах Лазарова и искам да раждам в Токуда, но тя ми каза, че евентуална пречка за нормално раждане е е ако бебето е голямо.
Чудя се ако отида в 34 г.с. да ме следят, както ми каза тя и в един момент каже, режем те, бебето е голямо , а аз реша да се консултирам с друг лекар в друга болница и те ми кажат друго, според вас имам ли поет ангажимент към болницата да раждам там. Предполагам, че ще си плащам и прегледи и слушане на тонове, направлението за раждане се надявам да ми го взимат при приемането за раждане. Та това ми е въпроса, поела ли съм ангажимент да родя там и проблем ли е да сменя болницата в последния момент  (предполагам, че никой не може да ме задължи, но все пак).

# 73
Докато не си дала пари, според мен не си обвързана  Peace
Илиев междудругото каза - Лазарова ме замества, когато ме няма.

# 74
  • София
marinels  на мен не са ми искали 10 месеца да съм осигурена с фонд Simple Smile
mimimi_k и мен ме остави на Лазарова Simple Smile И тя е супер по принцип и няма да имаш грижи Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт